Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 263 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 27, 11:27 
Szervusz Zottan !

Zottan írta:
Szervusz Lajos bátyám!
No, ilyeneket azért már jobban esik olvasni... Épp a rizsek indításával kapcsolatos információkat kerestem. Most indítom el őket, ha további információkra lesz szükségem, akkor a rizses topikban teszem majd fel a kérdéseket.

Nekem meg írni. Csak nálam az a tudathasadásos állapot is fenn áll, hogy nemcsak tenyésztő vagyok, hanem némi funkció is nyomja a vállamat, amit esetenként írok kényszerűségből kell megtennem, de a tegnapi naptól kezdve befejeztem, kizárólag szakmai hozzászólások fognak tőlem megjelenni.
Jöhetnek a szakmai kérdések, ha tudok rá választ, azt megteszem bármely topikban.
Mindenkinek kellemes madarászást kívánok.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 27, 10:07 
Szervusz Lajos bátyám!
No, ilyeneket azért már jobban esik olvasni... Épp a rizsek indításával kapcsolatos információkat kerestem. Most indítom el őket, ha további információkra lesz szükségem, akkor a rizses topikban teszem majd fel a kérdéseket.

Hozzászólás 2008 szept. 27, 1:58 
Na madarásszunk...

Én az idén előszőr a Belgaa világbajnokságon, majd a karcagi minősítőn mérettettem meg a madaraimat... mindkét alkalommal a jó kategóriában végeztek, de ez nem tart vissza attól, hogy a szentesi fesztiválra is elvigyem és résztvegyek velük az országos versenyen, bár ide sem nevezem be a Belgiumból hozott kiváló madarakat, hanem inkább januártól kialakítottam szép csendesen 5 új vérvonalat.
Nem karrier madarászom, hanem mint eddig is az általam tenyésztett legjobb rizseket fogom bemutatni a jövő évi minősítőkön. Már előre tudom, hogy az a két minősítő Mór és Zalaegerszeg lesz. Itt fogok bemutatni egy hazánkban még senki által nem tartott/tenyésztett rizs fajt is csak azért, hogy ez is gazdagítsa a hazánkban tenyésztett fajok pallettáját. Addigra elkészűl a "Rizs tenyésztési tapasztalatok" cimmel tervezett kis füzetecske, mely átfogja a több mint 25 éves tenyésztési tapasztalataimat és a rizs tenyésztők részére ad betekintést a faj színtenyésztésébe, a testömeg növelésének genetikai hátterébe, foglalkozik a fejlődési periódusok táplálási módjával, fogásaival a leválasztás utáni teendőkkel a több évtizedes megfigyelések statisztikai összehasonlításával.

De most a lényeg az, hogy itt van a rizseknek az őszi szaporodási időszaka. Aki most állítja be madarait 15-17 C fok körüli hőmérsékletet biztosítson a számukra. A helyiség lehetőleg huzatmentes legyen és legalább napi 2-3 óra napfényt is kapjon. A melegebb hely biztosítása után 2-3 napig hagyjuk megszokniuk az új helyet, majd fokozatosan meg kell kezdeni az erőtáplálást. További két nap elteltével a lágyeleségbe/ivóvízbe kezdjük meg az "E" vitamin adagolását, majd rakjunk fel odut és durva fűszálakból álló alomanyagot helyezzünk el a kalitka aljára. ( minimum 7ox 5ox4o es kalitot biztosítsunk számukra) Az első tojás megjelenése után szüntessük meg az "E" vitamin adagolását, helyette az Ekodiár + kezdjük a vízükbe tenni megelőző adagolásban.
A kiröppenés után a fiatal madár fokozatosan elkezdi az önnáló táplálkozást, ekkor a megszokott magkeveréket tegyük számukra kibonthatóvá azáltal, hogy 2/3 részben fehér kölest és muharmagot, illetve csumizt kinálunk fel.
Ez azért fontos, mert a madár csőre kb 4o-45 napos korára szilárdúl meg annyira, hogy fel tudja tőrni vele a keményebb fedettségű eleséget is. Ha ezt nem tesszük és a szülők meg nem etetik a fiatal madarakat a bőséges mag ellenére éhen is pusztulhatnak. Ezt kikerűlhetjük még azzal is, hogy bőségesebb lágyeleséget adunk a számukra, de abba keverjünk 5o% tömegben hántolt kölest.
Jó madarászást... és ha más tapasztalatotok van azt szívesen olvasnám...

Hozzászólás 2008 szept. 26, 20:13 
zozimo2 írta:
Szia Laci!

Skrachlaci írta:
Egyszer talán a Madaraké lesz a főszerep :oops:

Legalább is ezt szeretnénk és örülnénk neki!

Megjegyzés:
Nem ismerem a fórumozók hovatartozását, nem is lényeges számomra!
Amikor rátaláltam erre a fórumra még a madártenyésztés volt a fő téma. Örültem neki, mert lehetett tanulni e témában. Nem számított a név, hogy milyen fórumnak is hívják. Szerintem nem is ez a lényeg, ha egyszer úgy is nyilvános. Jelenleg a hozzászólások nagyon megfogyatkoztak, a fellendülést csak az esetleges nézeteltérések hozzák.
Talán összefügg a gazdaságunk leépülésével is? Ráadásul még a csízeim is most vedlenek, pedig nem olvassák a fórumot!
Remélhetőleg a szezon meghozza a madarászok kedvét a most már „vitamentes” fórumhoz is. Igaz a taglista szerint megduplázódott 10 hónap alatt, ami a madarászok madártenyésztéssel kapcsolatos fórumtémájának köszönhető (véleményem szerint). Ez azért bíztató!
Madárbaráti Madarászást!
http://www.zozimo2.eoldal.hu/

Szia Zoltán!

Ezért nem szeressek tag lenni, mert egyszer csak azt veszem észre, hogy már nem is a madarakról van szó...De itt a fórumon nagyon sok hasznos dolgot találtam, és ha kérdésem van segítenek.. Rengeteget olvasgatok a hozzászólások között. Van néhány egészen kiváló szakember is, akitől örömmel tanulok. Ennyi nekem elég.. :)

Hozzászólás 2008 szept. 26, 19:57 
Szia Laci!

Skrachlaci írta:

Legalább is ezt szeretnénk és örülnénk neki!

Megjegyzés:
Nem ismerem a fórumozók hovatartozását, nem is lényeges számomra!
Amikor rátaláltam erre a fórumra még a madártenyésztés volt a fő téma. Örültem neki, mert lehetett tanulni e témában. Nem számított a név, hogy milyen fórumnak is hívják. Szerintem nem is ez a lényeg, ha egyszer úgy is nyilvános. Jelenleg a hozzászólások nagyon megfogyatkoztak, a fellendülést csak az esetleges nézeteltérések hozzák.
Talán összefügg a gazdaságunk leépülésével is? Ráadásul még a csízeim is most vedlenek, pedig nem olvassák a fórumot!
Remélhetőleg a szezon meghozza a madarászok kedvét a most már „vitamentes” fórumhoz is. Igaz a taglista szerint megduplázódott 10 hónap alatt, ami a madarászok madártenyésztéssel kapcsolatos fórumtémájának köszönhető (véleményem szerint). Ez azért bíztató!
Madárbaráti Madarászást!
http://www.zozimo2.eoldal.hu/

Hozzászólás 2008 szept. 26, 17:32 
Marcsi!
Ezek szerint azért nem nevezel a Szentesi Madárfesztiválra, mert nem IDRE rendezvény? Biztosíthatlak, hogy nem fog átalakulni Hegedűs Zsolt-fesztivállá, a látszat ellenére sem... Az, hogy az IDRE Fórumon mi történik, az szerintem kizárólag a TI dolgotok, idréseké... Nem azért írtam, hogy nem tudom miket írt ott Zsolt, mert azt akartam, hogy írja meg valaki, hanem azért, mert nem tartozik rám! Ettől függetlenül a Madárfesztivál a madarászat, a madarászok ünnepe, aminek a főszervezője Dr. Dobos András kiváló ember, madarász és állatorvos. Mivel ő kevésbé jártas az informatikában, ezért segédszervezője, Hegedűs Zsolt intézte-intézi az ilyen jellegű dolgokat, méghozzá nem kevés munkával és lelkesedéssel. Márpedig, akinek fontos a magyar madarászat, az igyekszik egy ilyen rendezvényt szívvel-lélekkel támogatni. Én magam például kiállítani biztosan nem tudok majd, de látogatóként legalább nagyon szeretnék eljutni, és addig is, ahogy tudom segítem Dobosapa és Zsolt munkáját.

Hozzászólás 2008 szept. 26, 16:06 

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 szept. 26, 11:04 
Zottan írta:
eszterolajos írta:
Az IDRE többi vezetőjét ( Küzmös Csaba, Eszteró Lajos) meg kizárólag csak itt a honlapon tájékoztatják a rendezők a lépéseikről

Ezt nem értem... Ezek szerint eszterolajos nem azonos Eszteró Lajossal???

Egyébként nem tudom mi az oka az Eszteró Úr és Hegedűs Úr közötti, országos méretűre dagadt nézeteltérésnek, de nem hiszem, hogy ennek a Magyar Nemzeti Bajnokság kell, hogy kárát lássa. Azt sem tudom, hogy Zsolt miért került kitiltásra, mert a zárt topikba én nem látok bele. Jó lenne tisztázni ezeket a dolgokat, mert a magyar madarászat a jelenlegi helyzet alapján nem engedheti meg magának, hogy haladó gondolkodású vezetői személyes okok miatt a legnagyobb hazai rendezvény sikerét kockáztassák.

Na hát ezt én sem értem,mert sajnos az ilyen személyes dolgokért,hogy mindenki keresi az ő igazát ami természetesen megvan mindenkinek,de ezeknek a magyar madarászok isszák a kárát, igy is elég siralmas csak ezt nem értem ebből,hogy lesz fellendülés.

Hát én meg azt hallottam,hogy a Hegedüs Zsoltot ki is zárták erröl a topikról vagyis,be sem léphet.

Hozzászólás 2008 szept. 25, 23:01 
Kedves Mindenki!

Azt hiszem érintett vagyok a témában, úgyhogy hozzászólnék!

Marcsi!
Korábban itt a fórumon jeleztem Zsoltnak az igényemet a szórólapokra és visszaírta, hogy elküldi és hogy én szólok neked, ha megkaptam! Így nem tudom miért kilincselsz ide-oda, miért nem engem kérdeztél??? Sajna csak ma jutottam a gépemhez, eddig Sopronban voltam, így csak most tudok hozzászólni. (Más: Ilyenkor sül ki, hogy rossz dolog ha az embert ugyanúgy hívják mint az apját... Mivel a tényleges titkárunk, apám nem sokat tűnik fel az országos szintű madarászat porondján, naná hogy sokan hiszik, hogy a titkárként megjelölt Herczeg Zoltán én vagyok... Na bumm.)

Kedves Lajos!
eszterolajos írta:
Én személy szerint 2oo8 szeptember 3. -a óta nem kapok semmilyen információt a munkák állásáról, nem is vonnak bele a dolgokba. Ezt tudomásul vettem és ehhez tartom magamat.

Az IDRE többi vezetőjét ( Küzmös Csaba, Eszteró Lajos) meg kizárólag csak itt a honlapon tájékoztatják a rendezők a lépéseikről

Ezt nem értem... Ezek szerint eszterolajos nem azonos Eszteró Lajossal???

Egyébként nem tudom mi az oka az Eszteró Úr és Hegedűs Úr közötti, országos méretűre dagadt nézeteltérésnek, de nem hiszem, hogy ennek a Magyar Nemzeti Bajnokság kell, hogy kárát lássa. Azt sem tudom, hogy Zsolt miért került kitiltásra, mert a zárt topikba én nem látok bele. Jó lenne tisztázni ezeket a dolgokat, mert a magyar madarászat a jelenlegi helyzet alapján nem engedheti meg magának, hogy haladó gondolkodású vezetői személyes okok miatt a legnagyobb hazai rendezvény sikerét kockáztassák.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 szept. 24, 21:12 
Sziasztok,

Mivel a szentesi madárfesztivál fórumára feltett hozzászólásomat törölték, kénytelen vagyok ide is felrakni. A hozzászólásom a következő volt, (sajnos betűről betűre nem biztos hogy idézni tudom):

"Kedves Zsolt,

telefonon történt kérésednek eleget téve, a mai napon le fogom szedni az IDRE főlapjáról a Szentesi madárfesztivál logóját és linkjét. Egy kis türelmedet kérem.
Továbbá elnézést kérek hogy nem kértem előre engedélyt a logó elhelyezésére és az ingyenes reklámozásra.

További sok sikert kívánva:
Küzmös Csaba"

Részemről ezzel a dolog el van intézve, nem kívánok vele a továbbiakban foglalkozni.
Őszintén sok sikert kívánok a kiállításon résztvevőknek és a rendezőknek egyaránt.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 szept. 24, 17:53 
feketemarcsi írta:
Értem. Azt hittem, hogy ez saját rendezvény. ..

Igen úgy indúlt a dolog.
Remélem hamarosan közlemény formályában ezt is tisztázni tudjuk illetve tájékoztatást tudunk adni.

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 szept. 23, 12:29 
Szia Marcsi!

Ma délelőtt kértem a madárfesztivál honlapján Zsolttól szórólapokat én is.
Emailban válaszolt és kérte, hogy miután Ő nem tud tájékoztatni Téged, segítsek ebben.
Ezt most engedelmeddel meg is teszem és bemásolom:

"A Győri Madarászoknak már postáztam a szórólapokat. ifj. Herczeg Zoltán egyesületi titkárral egyeztettem telefonon és személyesen is a szórólapozást, plakátozást. Ennek az egyeztetésnek megfelelően postáztam hozzávetőleg 300 db színes szórólapot az egyesület részére, melyet 1-2 napon belül megkapnak / 5000 db készült/
Külön köszönöm a Győri Madarászok segítségnyújtását, melyet a Szentesi Madárfesztivál honlapján is kinyilvánítottam. Zolival nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanom, a honlapjukon is elhelyezték a Szentesi madárfesztivál reklámját.
A plakátkészítés folyamatban van, gyakorlatilag a megszerzett támogatások függvénye, hogy ebből tudunk -e nyomtatni, s mennyit. Amennyiben sikerül a plakát nyomtatásához szükséges pénzeszközöket megszerezni, természetesen plakát is nyomtatásra kerül, s nagyon szívesen elküldünk Győrbe is a bejáratott csatornán keresztül.
Az A/3-as színes plakát ára kispéldányszámnál, pl. 50 db nál közel 400 Ft/db, nagyobbnál, tehát 500 dbnál ez már lecsökken hozzávetőleg 70 Ft-ra, mert akkor már nem digitális nyomtatással készül. Azonban ennek teljes költsége 35.000 Ft lenne, nyomdai előkészítés nélkül, melyet ki is kell gazdálkodni.
A reklámtervben a plakátozás a második ütembe került, tehát a rendezvény időpontját megelőzően 3-4 héttel szeretnénk plakátozni, elsősorban a rendezvény helyszínén, Szentesen, illetve természetesen szívesen vesszük, ha néhány kihelyezére kerül más városokban is.

Mi tartozunk köszönettel a segítségnyújtásért, s elnézést kérünk, hogy a rendezvény előtt két hónappal még nincsenek kész plakátok."

Hozzászólás 2008 szept. 23, 12:05 
Kedves Marcsi !

Én azért nem tudok plakátot adni mivel amikor még megígértem neked az IDRE volt az egyik szervező: Azóta már az IDRE nincs a szervezők között, mert az MDOSZ megbízásából Dr Dobos András lett a főszervező és a segégszervezője Hegedűs Zsolt.
Én személy szerint 2oo8 szeptember 3. -a óta nem kapok semmilyen információt a munkák állásáról, nem is vonnak bele a dolgokba. Ezt tudomásul vettem és ehhez tartom magamat.

Az IDRE többi vezetőjét ( Küzmös Csaba, Eszteró Lajos) meg kizárólag csak itt a honlapon tájékoztatják a rendezők a lépéseikről, így aztán nincs semmivel sem több információnk, mint nektek. Bár Csaba lehet, hogy többet tud mint én, de majd nyilatkozik...

IDRE tag

Hozzászólás 2008 szept. 23, 11:15 
Hú! De paprikás a hangulat errefelé!

És most miért is én lettem a támadás célpontja? :oops:
Nem mondtam, hogy könyörögj bármiért is. Azt hittem érdekel a plakát téma.

Ha személyes sértésnek vetted a hozzászólásom, akkor bocs!
Egyébként nálam remekül elérhető a honlap.

Szép napot!

IDRE tag

Hozzászólás 2008 szept. 23, 10:53 
Szia Marcsi!

Tegnap üdvözölted Csaba döntését, miszerint kizárta Hegedűs Zsoltot a fórumról. Nem valószínű, hogy olvasni tudja a kérésed, pedig a szórólapokat Ő csinálta és küldte el annak aki kérte.
Próbáld meg emailban, vagy a madárfesztivál honlapján.
Szép napot!

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 22, 13:29 
Elkészült a Szentesi Madárfesztivál plakátterve, már nyomdában van.
Hamarosan felkerül a lapra részletes program terv, előadásokkal együtt, minden napra kidolgozva.
Gyakorlatilag befejeződött az előkészítő-, szervezőmunkák sorozata, szinte mindenben összeállt a kép.

Gyertek el, várunk Benneteket!

Kép

Hozzászólás 2008 szept. 22, 5:00 
Kedves András !

Tegnap befejeződött a Karcagi kiállítás, mely a H-1o és Az IDRE közös szervezésében egyik kvalifikálója volt a Szentesi MNB-nek.
Ezen kiállítás utolsó délelőttjén az IDRE tagjai tartottak egy nagyon sikertelen közgyűlést (határozat képtelen) és egy igencsak jó és az IDRE tagjai részéről egy nagyon aktív tárgyalást, melynek az IDRE vezetői és a Szentesi madárfesztivál szervezői között mára már országosan is elterjed, az IDRE vezetését befeketítő, de erősen pletykaszintű ellentétek tisztázására került sor. A megeggyezésről hamarosan megszületik egy közös közlemény, melyet az IDRE vezetői, Te és az MDOSZ elnöke is aláír. Mi piszkozatban megfogalmazzuk, de kiadása Tőled és az MDOSZ vezetőjétől függ. Majd a közleményt Szentesi fesztivál honlapján, a szövetségi és minden egyes egyesületi honlapon (az egyesület engedélyének kikérése után) együttesen megjelentetünk. Azoknak a madarászoknak tájékoztatása végett akiknek nem elérhető a net az IDRE a DISZMADÁR MAGAZINBAN is megjelenteti a közös közleményt.
Így azt gondolom, hogy az országszerte keringő rosszindulatú pletykára okot adó feltevéseket tisztázni tudjuk és tiszta lappal indulhatunk a Szentesi Fesztivál rendezésére.
Ezen a tárgyaláson ( sajnos ekkor még más elfoglaltságod miatt nem tudtál résztvenni ) a megjelent tagok részéről szóba került az IDRE részvétele a szentesi rendezvény támogatásában, segítésében és tagjaink felajánlásai kérdésében.
Ezt hamarosan részleteiben is kidolgozzuk, de nagyvonalakban itt is ismertetem :

1- az IDRE vezetése és a rendezvényen megjelent tagjai támogatni fogja a szentesi fesztivál megrendezését és ha a rendezők, illetve Te és az MDOSZ felelős és esetleg a rendezvényt felügyelő kijelölt elnökségi tagja konkrétumokat is megjelöltök azt a vezetőink döntése alapján segíteni fogjuk. Gyepes Imre szavaival élve rágyúrunk a kiállításra. Ő és Kovács Tamás már meg is tette, hiszen egy szabványos bírói asztalt két forgószéket és két világító testet, valamint a dobra tekerhető hosszabbitót az IDRE -nek adományozta, azzal, hogy azt a szentesi fesztiválon is használni tudja a biró. Ennek a közel 3o ooo, Forintos adománynak a Szegedre szállítását a mai napon meg is oldjuk.

2. Minden megjelent tagunkat felkértünk arra, hogy részvételével támogassa a rendezvényeteket, akár egyéni felajánlásokkal, akár a kiállításokon és az előszervezésben való részvétellel. Itt én magam is megtettem a saját segítő felajánlásomat, melyet azzal egészítenék ki, hogy az eddigi szervezésben való részvételemet a szentesi közös madarász ügy elérése érdekében tettem, és annak minden felmerűlt költségét magamra vállalom. A továbbiakról meg a felkérésetek alapján elvállaltaknál a tölem telhető legjobb munkát fogom végezni. A további tagi segítség valószínű, hogy kapcsolódik a más MDOSZ-hez tartozó egyesületek aktívitásához, így aztán azt kérem, hogy az MDOSZ vezetőinek segítségét és a más egyesületek konkrét munkavégzését is itt , vagy a szentesi honlapon tegyétek meg, hogy igazodni tudjunk a többiekhez. Legyen a szentesi kiállítás szlogenje "Közösen Barátsággal a szentesi fesztiválért!" Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy sikerűljön..

3. A honlapunkon ebben a topikban máris teljes mellszélességgel közölhettek bármit ami nem sérti a honlap szabályzatát. Ezt a topikot a rendezvény végéig továbbra is fenntartjuk az MNB támogatásának érdekében. Bár határozatunk szerint a nyílvános oldal kizárólag szakmai oldallá lesz átalakítva itt azért kivételt teszünk az ügy minél nagyobb támogatása érdekében. Továbbá a kezdő oldalon lévő rendezvény naptárban szerepeltetjük a kiállítást, és a fő oldalra ingyen felkerűl a négyszögletes felsztivál logo zöld változata, hiszen az pont passzol a jeklenlegi öszies hangulatú oldalunkhoz.

4. Közös tagsági, vezetöségi, illetve az elnöki hatáskőrben anyagi és szellemi erönkhőz igazított döntések születhetnek a rendezvény támogatására. Ezért azt kérem, hogy gyorsan foglaljátok össze az egyesületünk részéről várt segítségnyújtási igényeket azt mi rendkívüli ülésen megtárgyaljuk, a végrehajtására felkérjük a megfelelő szakmai tudással rendelkező tagjainkat és azoknak feladatát részleteiben megtárgyalhatjátok velük.

5. Anyagi eszközeinket, (miután jelenleg kölcsönből bírtokoljuk öket)megfelelő kedvezményes bérleti díj felszámolásával szerződés kötése mellett a rendelkezésetekre bocsátjuk. (itt jegyezném meg, hogy ezek az eszközök jelentős szállitási és felujjítási költségek után teljesen újszerű állapotban kifertőtlenítve állnak a rendelkezésetekre és a tévinformácíót elkerülve egyesületünk az MDOSz- től egy darab térítésmentes kalitkát sem kapott. Viszont az MDOSZ elnöke a tagjainknak saját felhasználására juttatott 1oo db kalitot 1ooo,-/ db egységáron, melynek szállítási költségét az egyesület fedezte és nem háritotta át a tagjainkra, ebből is van még 25 mobilizálható) Amennyiben erre is szükségetek van a további kiadását a bajnokság végéig befagyasztom.

6. Külön szerződés alapján egyesületünk vezetősége felajánja egy szakmai segítő munkacsoport létrehozását, melynek költségeit közös megeggyezés szerint felszámolja.

Remélem, hogy ezzel megnyugtatóan rendeződik az IDRE részvételének jelenlegi labilis állapota és megszünnek a pletykák, félreértések és roszindulatú megjegyzések.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 21, 21:09 
EGYESÜLETI KEDVEZMÉNYEK

A Szentesi Madárfesztivál rendezősége kidolgozta a tagegyesületi kedvezmények rendszerét.
Szeretnénk, ha minél több egyesület nagy tenyésztői létszámmal és madárszámmal venne részt a rendezvényen!
A kedvezmények célja, hogy a tagegyesületek tagjaira minél kisebb anyagi terhet rójon a Szentesi Madárfesztiválon való résztvétel.
Mivel a rendezvény egyik kiemelt célja az ifjúság, a fiatalság, a gyerekek bevonása a programsorozatba és a díszmadártenyésztésbe, az Ő szempontjaikat külön figyelemmel kísérjük a rendezvénysorozaton, mind programokban, mind a kedvezmények mértékében.

1. A MAGYAR DÍSZMADÁR BAJNOKSÁG ÉS A TENYÉSZSZEMLE EGYESÜLETI KEDVEZMÉNYEI
A Magyar Díszmadár Bajnokságra való nevezésben az alábbi kedvezményeket tudjuk nyújtani az egyesületek számára.
Amennyiben legalább 5 fő nevezése és résztvétele történik meg egy egyesületből, úgy a nevezési díjból 10% kedvezményt tudunk biztosítani.
Amennyiben legalább 10 fő nevezése és résztvétele történik meg egy egyesületből, úgy a nevezési díjból 20% kedvezményt tudunk biztosítani, valamint plussz 1 fő nevezési díjára 100% kedvezményt tudunk adni. /Ennek célja, hogy pl. az egyesületen belüli nevezési koordinátor, vagy a madarakat szállító személy munkája, költségei valamelyest kompenzálást nyerjenek.

2. AZ IFJÚSÁGI DÍSZMADÁR BAJNOKSÁG EGYESÜLETI KEDVEZMÉNYEI
Az Ifjúsági Díszmadár Bajnokságra való nevezésben az alábbi kedvezményeket tudjuk nyújtani az egyesületek számára.
Amennyiben legalább 5 fő /18 év alatti tenyésztő/ nevezése és résztvétele történik meg egy egyesületből, úgy a nevezési díjból részükre 50% kedvezményt tudunk biztosítani.
Amennyiben legalább 10 fő /18 év alatti tenyésztő/ nevezése és résztvétele történik meg egy egyesületből, úgy a nevezési díjból részükre 100% kedvezményt tudunk biztosítani.

3. A DÍSZMADÁR BÖRZE KEDVEZMÉNYEI
A Magyar Díszmadár Bajnokságon, a Tenyészszemlén, az Ifjúsági Díszmadár Bajnokságon résztvevő kiállítók számára naponta 1 nm területet a Díszmadár börzén díjmentesen biztosítunk. Ennek feltétele az előzetes igénybejelentés!

FIGYELEM !

A kedvezményekre az egyesületek tényleges résztvétel esetén jogosultak, a kedvezményeket a rendezvény végén az egyesület elnökei /vagy megbízottjuk/ érvényesítheti.
Tehát nevezéskor a teljes nevezési díj befizetendő! Kérjük az egyesület vezetőit, hogy a nevezések mellé csatoljanak egy levelet, melyben összegzik hogy az egyesületükből nevezők száma alapján, milyen mértékű kedvezményre tartanak igényt.
Kérjük az egyesületi Elnököket, hogy koordinálják, segítség tagjaikat a nevezési lapok szakszerű és pontos kitöltésében! Javasoljuk, hogy a postaköltség csökkentése végett, hogy az egyesület tagjai egy borítékban adják fel a kitöltött nevezési lapokat.
A Szentesi Madárfesztiválra való leutazáshoz javasoljuk, hogy az egyesületi tagok szervezzenek kisebb csoportokat, az útiköltség így jelentősen csökkenthető.

4. EGYÉB KEDVEZMÉNYEK
A nevező egyesület számára igény szerint termet biztosítunk, amennyiben időszerű közgyűlésüket itt szeretnék megtartani. /kérjük előzetesen jelezzék igényüket./
A Szentesi Madárfesztiválon kiállítók a nevezési díj fejében 2008.11.12-16. között díjmentesen látogathatják mindkét helyszín rendezvényeit. A kiállítók és látogatók is karszalagot kapnak, mellyel az összes programot /előadások, filmvetítések, megnyitó, stb./ látogathatják.
A rendezőség hamarosan közzéteszi a honlapon, hogy a belépő- karszalaggal a kiállítók és látogatók mely szentesi szálláshelyeken, éttermekben, kávézókban kapnak jelentős kedvezményt a Szentesi Madárfesztivál idejére. Nagy eséllyel komoly kedvezménnyel vehetik majd igénybe a szentesi termálfürdő és a wellnes központ /szauna, stb./ szolgáltatásait is, valamint szentesi múzeumok látogatási is kedvezményes/díjmentes lesz.

Tehát érdemes a tagoknak akár családi programnak, hétvégének is betervezni a Szentesi Madárfesztivált, mert mind a gyerekeknek, mind a feleségeknek /barátnőknek/ számos program nyújt majd kikapcsolódási lehetőséget!

Várjuk nevezéseiteket, várjuk résztvételeket!

Kapcsolat, további információk, érdeklődés

Név: Dr. Dobos András
Telefon: 06303574468
Skype- név: dobosapa1
Weboldal: http://www.madarfesztival.mlap.hu

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 21, 21:06 
péter írta:
Szia Zsolt!
Köszönöm a személyes meghívást.Sajnos nem tudunk menni.
De biztos nem ez lessz az utolsó :)
üdv.: Péter

Én köszönöm, hogy megtisztelsz a visszajelzéssel!
Ki tudja? Szerintem ne hagyd ki! Várunk szeretettel!

:lol:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Hegedűs Zsolt 2008 szept. 21, 21:26-kor.

Hozzászólás 2008 szept. 21, 19:33 
Szia Zsolt!
Köszönöm a személyes meghívást.Sajnos nem tudunk menni.
De biztos nem ez lessz az utolsó :)
üdv.: Péter

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 263 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Következő