Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 333 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Kardos Csaba

Hozzászólás 2010 dec. 7, 8:43 
Köszönöm szépen a tájékoztatást...ha nem lesz méteres hóakadály vagy extrém rossz idő akkor ott leszünk!

Üdv.

Imp.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Czinege István

Hozzászólás 2010 dec. 6, 22:18 
Impostor írta:
Sziasztok!

Erre én is kíváncsi lennék...ill. hogy mikor érdemes menni? Egyátalán mikor kezdődik a börze és meddig tart?
Bocsánat a tudatlanságomért,de először mennénk a börzére nézelődni és időpontot sehol sem írnak...

Köszönöm

Sziasztok!
Tudtommal nincs változás a két hozzászólással lejjebb írtakhoz. Tehát 2010 december 12. én börze Szentesen. Nyitás fél 7-7 órakor, kb 11 óráig, orvosi papír kell ha árulni akarsz!!!!!!!!!!!!!!!
Helyszín: Móricz Zsigmond Művelődési Ház. További infó: Kotvics V. Antal tel:06 30 618 8756

Valódi név: Kardos Csaba

Hozzászólás 2010 dec. 5, 21:02 
Sziasztok!

Erre én is kíváncsi lennék...ill. hogy mikor érdemes menni? Egyátalán mikor kezdődik a börze és meddig tart?
Bocsánat a tudatlanságomért,de először mennénk a börzére nézelődni és időpontot sehol sem írnak...

Köszönöm

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 nov. 28, 14:15 
Dec.12-én lesz Szentesen börze? :)

Hozzászólás 2010 nov. 7, 21:13 
Üdv mindenkinek.
A 2010.11.07. én megtartott szentesi börzére elhozott madarakról pár kép.

Legközelebb 2010 december 12.én vasárnap börze Szentesen!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 okt. 17, 21:34 
conure írta:
Találós kérdés:

Ti melyik eladótól vennétek?
1.
Kép
2.
Kép

A gumipókos rögzítés azonos de két külön madarászt takar az egyiket ismerem a másikat nem.

Hozzászólás 2010 okt. 17, 21:23 
Találós kérdés:

Ti melyik eladótól vennétek?
1.
Kép
2.
Kép

Hozzászólás 2010 okt. 17, 21:09 
Üdv. mindenkinek.
A 2010.10.17. megtartott szentesi börzére elhozott madarakról pár kép.
Legközelebb 2010 november 7.én vasárnap börze Szentesen!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 szept. 5, 21:47 
Üdv mindenkinek.
A 2010.09.5. én megtartott szentesi börzén az éjszakai és a hajnali eső ellenére sokan voltak. A kereskedők is megjelentek de elég alacsony áron vásárolgattak: zebrát 250 ft-ért ??!! rubin rozellát 6000 ft ért, rózsás bourkot 4000 ft ért, hullámost 400 ft ért, lutínó rózsás törpét 2500 ft ért.
Legközelebb Szentesen 2010.10.(október) 3. án lesz börze

Kicsit későn írom de közben módosult a börze időpontja az önkormányzati választások miatt OKTÓBER 17-re!!!!!!!!!!!!!!!!!! :30:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 szept. 2, 12:43 
Szeptember 5 -én börze :)

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 júl. 15, 12:48 
Helló!

Nos, szerintem ez a "szövetség" ötlet halva született! Ahogy azt már lejebb is írták, csak azok nem lesznek tagok, akik most is le@szrják, hogy mennyiért megy el a szaporulat, csak elmennyen! A szegény emeber meg olcsó madarat keres.

Marcsi!
Abban teljes mértékben igazad van, hogy ennek a hobbinak a léte abból fakad, hogy szeretjük a madarakat, ezért tartjuk őket! Csak van jó pár (kupec) ember aki pénzt lát benne, nem madarat!
Gideon nem a Te 5 db plusz madaradra gondolt, hanem azokra akiknek van 50-100(vagy több) db eldásra váró madara. És kénytelen oda adni őket, mert másképp (is) kész anyagi csőd! Ezért mondatm én azt, hogy egy fix ár kellene ami télen/nyáron ugyan az. Így lehetne tervezni előre egy kicsit jobban. Az is boztos, hogy akinek most van 100párja, annak öszig csak 10 párja lesz, mert bele bukik. Aztán majd megint felmegy az ár, ahogy csökken az eladásra szánt madararak létszáma, mint ahogy ezt már más is megjegyezte! !

Hozzászólás 2010 júl. 14, 12:17 
Majd ha már nem lesz helyed meg megették már kétszer az árukat oda fogod adni

feketemarcsi írta:
De ugye nem azt akarod mondani, ha rendesen tartják azt a madarat, akkor 400 Ft nincs bőven a költségei alatt?

Én a páronként tartott madaraim gyűrűs utódait nem fogom odaadni bagóért...

Hozzászólás 2010 júl. 14, 11:54 
Üdv mindenkinek
Habár megfogadtam, hogy nem nagyon szólok hozzá a fórumokhoz ezt azért most kicsit megszegem és ehhez a témához fűznék pár dolgot.
Nos a hullámos árán fölösleges kiakadni ha visszamenőleg megnézi az ember nem csak a neve hullámos hanem az ára is hullámzik. Hogy miért? egyszerű. Talán a hullámos az egyik legkönnyebben szaporítható madár amit az emberek szélles köre ismer és vásárol. Sok madár van lemegy az ár, mindenki felszámolja a tenyészállományát és elkezd hiány lenni. Na ekkor a kevés madárnak felmegy az ára akkor meg megbolondul mindenki és ismét hullámosokat kezd tartani. Mindez a tendencia kb 2 évente megismétlődik. Kezdőként nekem is voltak amolyan tapasztalatszerzésnek mikor eladtam őket 350 volt darabja ennyiért tudtam eladni a tenyészpárokat is. Majd kis idő múlva olvasom hogy 1800 az ár. Nem is volt a piacokon sok madár. Most megint a lemenő ág van ilyen egyszerű.
Miért fogja odaadni a tenyésztő 400 ért egyszerű mert annyit zabálnak hogy nem tudja megvárni amíg ismét felmegy az ára a madaraknak.
Szövetség ötlete alapból elhalt nem is működne.
No és még egy megjegyzés voltam hullámos tenyésztőnél aki profin csinált mindent és a környezet is tökéletes volt ezt csinálja 30 éve az ő álláspontja is ugyanez. Tehát nem biztos hogy az olcsó madár egyet jelent a rossz minőséggel is.Egyszerűen nincs sem helye sem elég elesége hogy kivárja amíg ismét magasabb lesz az ár.

Amúgy tulajdonképpen az összes madár ára stagnál vagy csökken az elmúlt időszakban

Hozzászólás 2010 júl. 14, 10:26 
Marcsi!
Az a baj, hogy az üzenet sosem fog eljutni azokhoz, akiknek szólna: az egyszerű családhoz, aki a gyereknek vesz egy pár hullámost...
Ha körbenézel, ezen a fórumon is alig van olyan, akinek egy-két pár madara van, vagy épp vásárlás előtt áll, és tájékozódik ...

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 júl. 14, 10:07 
Kizárni? Azzal mit érnénk el? Ugyan úgy 50ft ért adná

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 júl. 14, 9:59 
feketemarcsi írta:
Meg kéne határozni egy árat, amit mindenki elfogad és annál alább nem adná senki oda a madarait, egy szövetséget is létre lehetne hozni.

Ez jó ötlet lenne, de kihasználnák sokan, hogy ők olcsóbban adják akkor tőlük viszi mindenki ,mint a piacon

Hozzászólás 2010 júl. 14, 9:57 
Én is meglepődtem, de az átlagembernek újdonság, hogy nem csak a boltban lehet madarat venni, hanem közvetlenül a tenyésztőtől is, kb. fele áron. Tőlem is sokszor kérdezik, hogy miért adom ilyen "olcsón" a madarat, talán valami bajuk van? Mikor elmagyarázom, hogy ennek tényleg ennyi az ára, akkor jön a döbbenet! :shock:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 júl. 14, 9:43 
feketemarcsi írta:
Meg kéne határozni egy árat, amit mindenki elfogad és annál alább nem adná senki oda a madarait, egy szövetséget is létre lehetne hozni.

De aki nem tagja az nem fogja magát tartani hozzá. És pont a szaporító nem lesz tagja soha.

Hozzászólás 2010 júl. 13, 22:03 
Sziasztok!
Nem hiszem, hogy valakinek megéri eladni 400 Ft/ db áron a hullámost. Akkor viszont kérdés, hogy miért szaporítja???? Előbb-utóbb annyira ráfizetéses lesz a dolog, hogy elmegy a kedve a madarászástól is....
A másik, ami dühít, hogy a kereskedésben minősíthetetlen sz@r madarakat adnak 2000-2500 Ft-ért, de hason pörgő szétcsúszott lábút is vehetsz 1500-ért. :-(

Hozzászólás 2010 júl. 13, 21:54 
Szervusztok

Amit az előzőekben leírtatok sojnos igaz már az árak területén. Sajnos nem mindenki követi a logikát sokan úgy álnak ehhez a kérdéshez, hogy mindegy mennyiért csak elvigye a kereskedő a madarakat, ha így folytatódik még majd eljutunk oda, hogy a "tenyésztő fizet" a kereskedőnek ha hajlandó elvinni a madarakat. Mióta én madarászom azt a szemléletet vallom, hogy sem-venni- sem eladni madarat nem fogok mindenáron- csak azért, hogy legyen vagy megszabaduljak tőle.

Üdv.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 333 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Következő