Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 61  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 jún. 11, 8:37 
Meg szerintem ha lenne is akkor se vegyél mert ugy tudomelég munkás a tartása . Nem beszélve hogy ösztön szerint cselekszik /vadálat/ és én nem szeretnék egy mérges mosómedve elé kerülni ......

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 11, 8:17 
bc13 írta:
a 13-i monori börzén szerintetek lesz eladó mosómedve? régóta szeretnénk egyet.

Nem lesz most 13.-án börze Monoron.

Hozzászólás 2010 jún. 11, 1:08 
sziasztok.
lenne egy madaraktól elvonatkoztatott, de egyébként börzével kapcsolatos kérdésem.
a 13-i monori börzén szerintetek lesz eladó mosómedve? régóta szeretnénk egyet.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 10, 22:09 
Fegyverneki Attila írta:
Attól még nem lesz jó egy börze hogy golfpálya minőségű gyep és aszfalt lesz, attól még maradnak a rozzant, igénytelen, gusztustalan elárusító kalitok stb.

Természetesen ezen mindkettőn kellene változtatni, de valahol el kellene kezdeni és a leglátványosabb a körülményeken változtatni. Kulturáltabb környezetben talán hajlamosak lennének rá az eladók is, hogy hasonlóan kulturált módon árulják az állataikat.

Hozzászólás 2010 jún. 10, 20:38 
Olvasgatva itt a hozzászólásokat baromira nem értem mi a baj a monori börzével! Attól még nem lesz jó egy börze hogy golfpálya minőségű gyep és aszfalt lesz, attól még maradnak a rozzant, igénytelen, gusztustalan elárusító kalitok stb. Nem a börzével van gond, ezek apróságok, hogy nagy a fű meg belépőjegyet szednek, ne adj isten nehéz leparkolni, ki nem szarja le!? A börze minőségét a résztvevők minősége alakítja, és valljuk be itt vannak óriási hiányosságok. Tombol az igénytelenség. Nem akarok neveket említeni, de jól ismert tenyésztők siralmas madarakat árulnak röhelyes árakon, mocskos és méltatlan körülmények között. Igaz, ezen már meg sem lepődöm, mert tudom milyen tákolmányokban, zugokban tartják sokan otthon is a madaraikat, és ezek az emberek is rendre ócsárólják a legtöbb börzét! Engem inkább ezek a dolgok zavarnak, de ennek ellenére a monori börzét nagyon szeretem!!!!!!!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 jún. 8, 8:43 
andré írta:
....Lehet ezt a börzét fikázni szapulni balkánozni de ez legalább a miénk....

Szeva' Endrú! Valóban a miénk, de azért olyan nagyon ne legyünk büszkék rá!
Az, hogy ha valamit el akarsz adni, akkor hajnal 3-tól sorba kell állnod, hogy 7-re elfoglalhasd a helyed, ha meg venni akarsz 2 zsák magot 2 órán keresztül kell parkolóhelyet keresned, hogy ne 4 kilométerről kelljen cipelned a cuccot az abnormális, és ez egyre többeket taszít! (a bokorbaszarásról nem is beszélve. a zoknibugyipészmékerárus seftelők meg lehet csak engem irritálnak, de elfogadom, hogy hozzátartoznak a "vásári forgatag"-hoz :wink: )
Ez egyre több madarász véleménye, és ez lassan a látogatottságon is meglátszik (mint Gideon is említette)!
Ha nem történnek lépések ezeknek a problémáknak a megoldására, nem csodálkoznék rajta, ha a Monori háta mögül kinőne egy másik, kulturáltabb börze valahol szintén az ország középső fertályán!

Úgy látom azért valami elkezdődött (lásd pl. az aszfaltozást) csak legyen folytatása is...... :roll:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2010 jún. 8, 7:32 
Van amiben egyetértek és van amiben nem!
Valóban bérli a területet a rendező és valóban ez egy vásártér ahol máskor más vásár van(szombatonként) csakhogy ott nem szednek valószínű belépődíjat.
Igen lehet mutogatni, hogy kinek a feladata rendbe tenni egy területet de ha az ember kibérel egy épületet, hogy esküvőt tartsanak ott nyilván a rendezvényhez igazítja azt még akkor is ha vasárnap már nem megy oda és nem mondja azt hogy minek hiszen nem a mienk.
Felelőtlenség vagy nem szórólapot osztogatni nyilván az ha nincsenek meg az engedélyek de megjegyzem mindenütt máshol vannak nyáron is börzék és ennek a megvétózását igencsak a hatósági állatorvos végezte el( mivel monori képviselők előtte rábólintottak).
Valamint még egy hozzászólás és ígérem ebben a témában többet meg sem szólalok hiszen a mienk és ha nem tetszik nem kell ugye menni!!. Idén azért egy monori börzén sem volt nagy tolongás sem az árusok sem a vevők részéről!

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2010 jún. 7, 23:10 
andrééééé :31: teljesen eggyet értek veled aki lemarad az kimarad és nem KÖTELEZŐ ezt a börzét a MGKSZ inditotta el ők tették azzá ami ma a monori börze nincs is rendjén hogy valaki arassa azt amit más vetett ...vannak másik börzék lehet oda menni, szervezni újakat , befektetni és kijárni azt az utat amit mondjuk a MKGSZ kijárt ....
üdv ROBY

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 jún. 7, 22:10 
Sziasztok!
Monoron NEM LESZ BÖRZE!!!!
Szerintem nagy felelőtlenség volt szórólapon meghirdetni előre mikor még nem volt minden engedély a birtokukban.
Kicsit védelmembe kell vennem az MGKSZ-t.
Nem csak a Bezitop Bt nem kapott engedélyt június július hónapokra hanem az MGKSZ sem!Gondolhatjátok,hogy ha lehetne az MGKSZ sem hagyná ki ezekre a hónapokra a bevételét.
A körülményekről meg annyit,hogy ez a terület Monor város tulajdona.Az MGKSZ az előre megbeszélt börze napokra bérli a területet.A vásártéren minden szombaton piac van.A rendbetétele(fűnyírás stb...)az önkormányzat feladata.
Jelenleg az MGKSZ elkezdte a szilárd útburkolat építését.Ez egész pontosan aszfaltozást jelent.A börze első sorát csinálják ami 5000000ft-ba kerül.A fejlesztések folyamatosak.Aki kint volt a legelsőn az tudja,hogy azon milyenek voltak az állapotok és,hogy most hol tart.Nem értem,hogy nem veszitek észre a fejlődést.
Azt még el kell mondjam,hogy ez a börze Európa legnagyobb szabadtéri börzéjévé nőtte ki magát.1700 eladó fér be és 15-17 ezer látogatója van átlagban.
Lehet ezt a börzét fikázni szapulni balkánozni de ez legalább a miénk.Úgy gondolom akinek ez nem tetszik az maradjon távol de azt tudnotok kell,hogy a helyetekbe száz másik fog lépni akiknek tetszik.
Ezen a börzén szinte mindent lehet venni és mindent el lehet adni.Én a munkám miatt mindegyiken már éjféltől kint vagyok és látom ahogy hajnali 3-kor már megtelik.Reggel 6-kor már se parkoló se elárusító hely nincsen.Szerintetek ha olyan sz@r lenne ez a rendezvény akkor eljönne erre ennyi látogató és ennyi külföldi visszatérő vendége lenne?

Hozzászólás 2010 jún. 7, 19:40 
Akkor nem jól értelmeztem :03:
Köszi :cry:

Hozzászólás 2010 jún. 7, 19:25 
Nem, ez azt jelenti hogy nem lesz:( és talán csoda történik és a szervezők próbálnak kulturáltabb viszonyokat biztosítani. Vajon mire gondolnak szilárd útburkolat szó alatt??

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 7, 19:23 
lenanita8 írta:
Ez akkor azt jelentheti hogy mégis leszs Monoron börze júni és júliusban ???
Mert számomra ez jöt ki a cik elolvasása után .

"Ezért a testület visszavonta két korábbi határozatát". Azaz most már nem csak az állatorvos, hanem ők sem járulnak hozzá. Szóval semmiképpen sem lesz.

Hozzászólás 2010 jún. 7, 18:42 
Kedves ckuzmos !

Ez akkor azt jelentheti hogy mégis leszs Monoron börze júni és júliusban ???
Mert számomra ez jöt ki a cik elolvasása után .

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 jún. 7, 17:02 
A következő írás a Monori Strázsa 2010.06.01. számában jelent meg. (Részlet a Monor városi önkormányzat 2010. május 13. ülésének jegyzőkönyvének kivonatából.)
Kép

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 jún. 4, 9:31 
carduelis írta:
Szia Lajos! bátran vágjatok bele ,szerintem nyitottak ijen rendezvényekre és egy próbálkozást megér. A színvonal javulás mindenki előnyére válna. Csak megjegyzem hogy a 24-órában működő állatkórház vezetője Dr.Beregi Attila akit azthiszem nagyon sok madarász ismer.

Szia Laci !

Bátorságban nincs hiány de azért kielemezzük a körülményeket.

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 jún. 3, 16:08 
Most lesz a 3. -ik alkalommal börzenap, fejövőben van, de nincs még bejáródva ezéret aztán még kevés a látogatottsága.
A környezeti feltételek sokkal jobbak mint a Monori, de a látogatottság minden esetben a tenyésztőktől függ.

Hozzászólás 2010 jún. 3, 14:07 
Szives figyelmetekbe ajánlom viszont a június12-én és július 1o -én tartandó Ópusztaszeri kisállatbörzét, mely a terület nagyságával környezetének rendezettségével, közeli éttermével hamarosan felülmúlja a monori viszonyokat A meglehetősen nagy változtatási ambicióval megáldott rendezői tanúlva mások hibáiból sok olyan problémát meg fognak oldani, mely Monoron bizony jelenleg megtalálható. Ehhez részükre szaktanácsaival és hírdetéseinek terjesztésével az IDRE vezetése is némi segítséget ad.

Sziasztok
a fent látható szöveg miatt írtam hogy Ópusztaszert díjaznám valamint hogy egy éppen felmenő ágban lévő börzének nem árt ha egy nagyobb madarász közösség a háta mögé áll. Én ezen szövegből azt olvasom ki hogy az idre igenis elkezdett foglalkozni egy Ópusztaszeri börzével.
Persze tisztában vagyok a távolsággal és az ebből adódó anyagi dolgokkal. De amíg nem történik semmi senki nem lép addig csak az elégedetlenség marad na és persze Monor( bár megjegyzem maradjon ott csak kicsit kulturálódjon, vegyük úgy eddig óvodás volt most meg lépjen át az iskolába)

Amúgy kérdezném ez a bizonyos Ópusztaszeri börze mekkora méretűre várható mert hárman máris mennénk:)

Hozzászólás 2010 jún. 3, 10:24 
Szia Lajos! bátran vágjatok bele ,szerintem nyitottak ijen rendezvényekre és egy próbálkozást megér. A színvonal javulás mindenki előnyére válna. Csak megjegyzem hogy a 24-órában működő állatkórház vezetője Dr.Beregi Attila akit azthiszem nagyon sok madarász ismer.

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 jún. 3, 9:20 
Gideon írta:
csibaat írta:
Ópusztaszer szép ugyan, de vagyunk páran akik Szlovákiából és Gyor kornyékérol járunk Monorra. Hát nekunk eddig sem volt a szomszédban, de ha még messzebb kerulne akkor már inkább Ausztria, vagy Csehország.

Üdv
Ez is egy szempont! megjegyzem nekem messzebb van Monor mint egy Győrinek vagy ha a határ közeléből jön egy szlováknak.
De azt hiszem Monorral a többségnek most sem a távolság a legnagyobb problémája.

Ja neked 180 kilométer nekem 230 :mrgreen:

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 jún. 3, 9:17 
conure írta:
Hali

Ne hülyéskedj már Gideon :arrow: nézz rá arra a térképre :idea: Ennyi erővel lehetne helyette Győr vagy Zalaegerszeg is. Monor helyett csak olyan jöhet szóba, ami az ország bármely pontjáról a lehető legjobban, legkönnyebben megközelíthető. Véleményem szerint ez pedig a B.p.-i körgyűrű környéke.
Egyébként meg ne higgyétek, hogy csak román meg szlovák madarászok járnak. Rengeteg szlovén és horvát is megy, még külön buszokat is szoktak indítani.

Abszolúte egyetértek veled, nem mindenki és nem mindig eladni vagy vásárolni megy Monorra, ez esetben viszont meggondolandó, hogy milyen távolságra vagyok hajlandó elmenni, nem mindegy, hogy 230 kilométer a távolság vagy 350 (ja és ezt szorozd be kettovel oda-vissza alapon). A madarászok tobbsége nem jól meno vállalkozó és az utikoltség még ha vásárolni is szeretnék azért beszámítódik. Tehát egyértelmu, hogy Budapest kornyéke az optimális ha az országos szintet nézzuk. Természetes, hogy nekem a Gyor volna a legjobb, de ez esetben a déli határról jovokkel volna kiszúrva és fordítva.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 61  Következő