Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 61  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jún. 3, 8:07 
Hali

Ne hülyéskedj már Gideon :arrow: nézz rá arra a térképre :idea: Ennyi erővel lehetne helyette Győr vagy Zalaegerszeg is. Monor helyett csak olyan jöhet szóba, ami az ország bármely pontjáról a lehető legjobban, legkönnyebben megközelíthető. Véleményem szerint ez pedig a B.p.-i körgyűrű környéke.
Egyébként meg ne higgyétek, hogy csak román meg szlovák madarászok járnak. Rengeteg szlovén és horvát is megy, még külön buszokat is szoktak indítani.

Hozzászólás 2010 jún. 3, 5:49 
csibaat írta:
Ópusztaszer szép ugyan, de vagyunk páran akik Szlovákiából és Gyor kornyékérol járunk Monorra. Hát nekunk eddig sem volt a szomszédban, de ha még messzebb kerulne akkor már inkább Ausztria, vagy Csehország.

Üdv
Ez is egy szempont! megjegyzem nekem messzebb van Monor mint egy Győrinek vagy ha a határ közeléből jön egy szlováknak.
De azt hiszem Monorral a többségnek most sem a távolság a legnagyobb problémája.

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 jún. 2, 20:43 
Ópusztaszer szép ugyan, de vagyunk páran akik Szlovákiából és Gyor kornyékérol járunk Monorra. Hát nekunk eddig sem volt a szomszédban, de ha még messzebb kerulne akkor már inkább Ausztria, vagy Csehország.

Hozzászólás 2010 jún. 2, 20:26 
Ópusztaszert díjaznám kicsit közelebb lenne:) no persze nekem:)
De félretéve saját érdekeimet megfelelő reklámmal és főleg szervezéssel fel lehet futtatni Monor szintjére. Persze ehhez az sem árt ha egy nagyobb madarász közösség (pl.:idre) mögé állna. Ha jól tudom a látogatók igen jelentős része román Monoron nos nekik is közelebb lenne. Kérdem én ha itt is megkapnák az általuk igencsak keresett és tömegesen vásárolt madarakat miért utaznának Monorra. Ha ők Ópusztaszerre mennek az eladók is mindinkább átszoknának mert eladni szeretnének.
Nekem személy szerint Monorral nem az a bajom hogy esik vagy meleg van, hanem hogy belépőjegyet szednek és nem látom hogy kapnék cserébe bármit is a szervezőktől. Ezzel az erővel Monorierdő és Monor között a legelőn is megállhatna mindenki. Három éve járok rendszeresen megjegyzem vásárolni, nézelődni így az árusok oldaláról nem látom az esetleges felmerülő problémákat de azon kívül hogy 3 mobil wc helyett mostanság 5 van nem nagyon látom hogy a szervezők bármit is tennének.

Nem lenne rossz egy zárt térben kulturáltabb környezetben tartott börze! kicsiben mindez talán működik Szentesen, de egy nagyobb rendezvényre nem tudom van e egyáltalán alkalmas épület az országban persze azt a szempontot is figyelembe véve hogy a szervezőknek a bérleti díj fejében is megérje valamennyire a rendezvény megszervezése.
De nem aggódom többen is elégedetlenek mint látom így vagy Monor kezd figyelni az elégedetlenkedőkre is vagy az összefogás eredményeként elbuknak. Ugyebár semmi nincs kőbe vésve.
Mindenesetre mint már mondtam díjazom az egyre inkább feljövőben lévő kisebb börzéket.

Hozzászólás 2010 jún. 2, 19:36 
betti írta:
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy az itt hozzászólók miért akarnak új helyen börzét szervezni? Ha jól értelmezem a leírtakat akkor "csak" két hónapos szünetről van szó Monoron. ÜDV.: Betti

Talán azért, mert az alant leírtak hiányoznak???

conure írta:
...... nyáron meleg, máskor hideg, vagy éppen esek az eső. A jó megoldás mindenképpen az ország bármely pontjáról könnyen megközelíthető, fedett és zárt csarnok (és nem eresz a fejünk felett), rengeteg parkolóhely, és természetesen kulturált körülmények. Ilyen helyen akár minden hónapban lehet börzét tartani.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 jún. 2, 19:25 
Kedves Betti !

Gondolom mindenki más szempontok miatt igényelné a nagy "vásári" rendezvényt.
Én például a nyári találkozások elmaradása miatt szervezném máshova, vagy ha az eredeti szervezők nem teszik, e tekintetbe hagynám mások érvényesülését. Ez évben még minden egyes alkalommal sárban és hidegben vacogva beszélgettem az országból odasereglett ismerősökkel, persze az sem közömbös, hogy messze van, ha már ázni-fázni kell akkór azt a közelben tegyem, aztán egy forró fürdő és minden szép újra.
Ha meg jó kényelmes, netán izléses állatbarát börzét akarok akkor Straubingot választom, de ha lehet itthon is ilyet létrehozni miért is ne segítsek a kialakításában ? Bár ennek a megvalósítási lehetősége jelenleg egy "Rózsaszín álom" kategóriába sorolom. Fényévekre le vagyunk maradva a hasonló tömegeket mozgató külföldi börzékhez képest.
Lásd : Fedetlen térben a Sacilei vásár színvonalát, dehát az is jó esetben több száz km. - re van.

Valódi név: kóré beatrix

Hozzászólás 2010 jún. 2, 18:53 
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy az itt hozzászólók miért akarnak új helyen börzét szervezni? Ha jól értelmezem a leírtakat akkor "csak" két hónapos szünetről van szó Monoron.

ÜDV.: Betti

Hozzászólás 2010 jún. 2, 18:04 
Erre gondoltam én is, hogy kibérelni a helyet, mint szervező egyesület, az e-mailt már el is küldtem, válaszuk a vezetőségünk minden tagjához eljut és kiindúló pont lehet a szervezés indításához.

Tiszta Straubing lehetne, ha a tenyésztők is igy akarnák !!!!!!!
Bár azt nem feltételezem, hogy olyan kalitokban árúsítanának, mint ami ott kötelező színvonal...
bár ki tudja lehet, hogy kapcsolnának, ha a helyszín is elegáns.

Hozzászólás 2010 jún. 2, 18:02 
carduelis írta:
Rendelkeznek zárt és szabadtéri kiállító helyel, parkolóval, kulturált mosdóval, és az üzleten és élményen kívül állatkórházzal, patikával, stb. és autó páján is könnyen és gyorsan elérhető.

Mindjárt szétlehetne választani a madarakat (bent), a galamboktól, tyúkoktól (kint)

Hozzászólás 2010 jún. 2, 17:58 
eszterolajos írta:
jónak látszik a madárkedvelők számára megtudakoljuk, hogy mibe kerülne egy börzenapi bérleti díj.

Két lehetséges megoldás van ebben a helyzetben: 1, Kívülálló szervezi a börzét bérletidíj fejében (pl. IDRE)
2, Az univerzoo szervezi a börzét

Ausztriában (Tobelbad, Turnersee) maga a díszállatkereskedés szervezi a börzét, belépés díjtalan. Viszont odajár rengeteg szlovén, horvát, és még magyar is, természetesen az osztrákokok kívül. A haszon ott van, hogy mindent lehet kapni (elég borsos áron) és a börzézők zsákszám veszik a magot meg minden egyebet, és ilyenkor természetesen a bolt működtet egy kolbászsütödét, plusz italpultot.

Hozzászólás 2010 jún. 2, 17:28 
jónak látszik a madárkedvelők számára megtudakoljuk, hogy mibe kerülne egy börzenapi bérleti díj.

Hozzászólás 2010 jún. 2, 13:57 
Rendelkeznek zárt és szabadtéri kiállító helyel, parkolóval, kulturált mosdóval, és az üzleten és élményen kívül állatkórházzal, patikával, stb. és autó páján is könnyen és gyorsan elérhető.

Hozzászólás 2010 jún. 2, 13:49 
carduelis írta:
Talán megoldás lehetnne az UniverZoo mogyoródon

Igen, amikor először fölraktad ide a linkjüket (ha jól emlékszem Te raktad föl) nekem egyszerre az jutott eszembe, hogy talán börzét is fölvállalnák.
Sajna nekem ez ugyanolyan messze van, mint Monor :cry: ,de ez az én problémám :wink:

Hozzászólás 2010 jún. 2, 13:43 
feketemarcsi írta:
Győrben azért van amikor 2-300 eladó és több, mint ezer látogató van, területre csak zárt aljú

Azért ez még mégis csak kb. 10 % a monorinak.
feketemarcsi írta:
Zárt helyen a baromfik, galabok, nem túl jó állapotú madarak nagyobb eséllyel fertőzik meg a többit, mint egy szabad téren.

Jobb helyeken különteremben is vannak kiállításokon és börzéken is. Máskülönben meg nem a győri, hanem a monori börze topikjában vagyunk, és ennek az alternatíváját próbáljuk meg keresni.

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2010 jún. 2, 12:27 
Szia !

Univerzoo = Üzleti és élménypark Mogyoródon. Most szombaton nyitottak.
Elérhetőségük:
www.univerzoo.eu

Üdv:

canary1

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 jún. 2, 12:17 
Warhawk írta:
carduelis írta:

Hamarosan nyitnak ha jól tudom...

A gyengébbek kedvéért, mi a fene az a UniverZoo :mrgreen:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 2, 12:04 
carduelis írta:

Hamarosan nyitnak ha jól tudom...

Hozzászólás 2010 jún. 2, 11:25 

Hozzászólás 2010 jún. 2, 10:37 
Sziasztok!

Hát uraim, lehet az Monor, Ópusztaszer, Győr, vagy Zalaegerszeg, de ez mind egy kutya, csak az utóbbiak azért tűnnek még kulturáltabbaknak, mert csak páran látogatják! Ez mind nyáron meleg, máskor hideg, vagy éppen esek az eső. A jó megoldás mindenképpen az ország bármely pontjáról könnyen megközelíthető, fedett és zárt csarnok (és nem eresz a fejünk felett), rengeteg parkolóhely, és természetesen kulturált körülmények. Ilyen helyen akár minden hónapban lehet börzét tartani. Egyet mindannyian ismerünk, mégpedig a Hungexpo-t! Gondolom enyhén szólva többe kerülne mint a monori ősgyepes "kultúrkörnyék".
Szerintem valami hasonló alternatívában érdemes csak (nagyban) gondolkodni.

Hozzászólás 2010 jún. 2, 7:20 
Szervusztok !

Sajnálatos ez a cirkusz, mely a Monori börze miatt kialakult, dehát jelenleg ennyire becsüli Monoron az illetékes állategészségügyi hatóság azt a csoportot melynek belépti díjából és a helypénzéből, ha csak egy keveset is, de részesül. ( legjobb tudomásom szerint az engedély kiadása térítésköteles és a kirendelt felügyelő állatorvosnak óradijat kell fizetni)
Ezen a becsontosodott felfogáson nem hiszem, hogy néhány nap alatt lehetne változtatni, de az igényt azért jelezhetné a madarász társadalom a számukra.
Például azzal, hogy a többi kistérségben szervezett börzéken megjelenik és Agusztusra eladja a szaporulatának többségét és okafogyottá válik Monoron az augusztusi megjelenése.
Több ilyen börze is van, mely helyileg biztosíthatja a kereslet-kínálat kialakulását.

Mit tehet az IDRE ?

Nem sokat, de a hírterjesztésben lényegesen besegíthet a meglévő hírlevél kapcsolatával. Ezt a tájékoztatást igény szerint meg is tesszük, de kérjük szombatig ( junius 5) a rendezőket, hogy adják le az idre@idre.hu e-mail címre a június - július havi börzéik pontos időpontját és címét.
Mi erről kiértesitünk több mint 2 oooo madarászt, hogy lehetőleg elkerüljük a többségüknél az esetleges Monori potyautat.
Szives figyelmetekbe ajánlom viszont a június12-én és július 1o -én tartandó Ópusztaszeri kisállatbörzét, mely a terület nagyságával környezetének rendezettségével, közeli éttermével hamarosan felülmúlja a monori viszonyokat A meglehetősen nagy változtatási ambicióval megáldott rendezői tanúlva mások hibáiból sok olyan problémát meg fognak oldani, mely Monoron bizony jelenleg megtalálható. Ehhez részükre szaktanácsaival és hírdetéseinek terjesztésével az IDRE vezetése is némi segítséget ad.
Hát rajta kezdjünk egy új helyen, új feltételekkel a madarászati találkozókon résztvenni, hiszen több mint ezer éve itt e helyen találkoztak honalapítóink, melynek emlékhelye kulturális szempontból is nagyságrendekkel felűlmúlja minden más helyen szervezett börze lehetőségét. Itt megadatik, hogy necsak az üzlet legyen a domináló tényező, hanem a helyszínen felhalmozott látnivaló élményével gazdagodva is távozzon mindenki.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 61  Következő