Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 52  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2012 okt. 11, 12:04 
Hát ez a felállás akkor nem valami sikeres. Nem vetted véletlenül azt észre hogy amikor az egyik hím megpetélné valamelyik tojót, egy másik "leveri"?
Ezen kívül sok dolog okozhatja még a steril tojásokat, de csak akkor fogod tudni megoldani/kitalálni szerintem, ha kikalitkázod a párokat egyesével.

Szerintem minden gond nélkül összefognak állni a párok, de figyelj oda mert lehet nem mind a 4 tojónak vett tojó az is.

Hozzászólás 2012 okt. 11, 11:55 
Bonyolult a helyzet a párosodás terén is. 8-an vannak összesen egy nagy ketrecben, 4 fiú 4 tojó arányban, a 4 fiú évekig négyesbe volt, idén januárban vettem melléjük a 4 tojót de annyira megszokták a fiúk egymást, hogy egymás párjának tekintik. Most ha kiemelek egy tojót és egy hímet egy külön ketrecben akkor "összehangolódhatnak"?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 okt. 11, 11:12 
nem igazán van tuti módszer arra hogy inkubáció előtt a tojás szemességét megállapítsuk, legalábbis ilyen pici tojásnál. A tuti az amikor inkubáció elején látod az erezet megjelenését az embrió szívének dobogását.
Van aki lámpánál figyeli a "mag" meglétét, de ezt én feleslegesnek tartom.

Ha elvesszük a tojásokat, amik nem szemesek, akkor újakat fog tojni, nem tud pihenni a szervezete. Ha viszont hagyjuk kiülni őket, akár szemesek akár nem, automatikusan pihentetjük a tojó szervezetét is (és itt leginkább a kálcium "raktárak" kimerülésében van a fő probléma).

Hozzászólás 2012 okt. 11, 11:04 
Illetve kérdésem még az lenne, hogy a tojást amikor megtojja a tojó van e valami jel még a legelején, hogy az a tojás termékeny lesz e avagy nem? Idén körülbelül 4x ültek el a tojáson, potyára mert nem volt egyetlen termékeny tojás sem, a jelenlegi egyetlen kicsi tojás az első esély bármire is.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 okt. 11, 10:54 
Szia,

én a helyedben a termékeny tojás mellet még 2 tojást bent hagynék, a többit kivenném.
Ha kikelt az az egy szem fióka is, kb. egy hetes korban kikukáznám a maradék tojásokat is.
Addig valamilyen szinten biztonságot ad neki a plusz tojás.

Hozzászólás 2012 okt. 11, 10:48 
Üdv nektek!
Oly sok idő és próbálkozás után a sirálykáim leültek (2 fiú) 6 tojásra. Nagyon gondoskodóan végzik a dolgukat, de lámpázás után kiderült csak egyetlen tojásban van embrió. Nos a kikelésig már csak néhány nap van hátra, a maradék 5 tojásban semmi sem indult be, még csak eresedés sem, kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben ha kikel a fióka mi a teendő? Kidobálják a terméketlen tojást - alattuk hagyjam, attól még etetik a fiókát? Én dobjam ki alóluk a rossz tojást?

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2012 aug. 6, 9:38 
Ádám!
Nem képzelhető el, hogy kálcium hiánya van a madaradnak? Én hasonlót láttam egy ismerősöm kanárijánál. Minden takarításnál, amikor egy kis stressz érte tetániás görcse volt. Miután adtak neki egy kis oldott kálciumot, majd pedig rendszeresen kapott szépiát és tojáshéjat, a probléma tökéletesen megoldódott. Ez kb 3 éve volt, azóta egyetlen egyszer sem volt görcse a madárnak és tökéletesen jól van. Lehet, hogy valamiért nem fogyaszt eleget az elé tett kálciumból. Megérné kipróbálni, hogy előírás szerinti adagban adsz a vizébe valami oldott formájú kálciumot. Ha segít, akkor ez volt a baj. Ha nem, akkor sem ártasz ezzel neki.

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2012 aug. 5, 9:06 
Értem! KÖSZÖNÖM

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 5, 7:23 
Hali,

egyértelműen rohama volt a madaradnak. Ezt valószínűleg a zargatás által okozott stressz váltotta ki.
Ilyenkor veszélyes megitatni erőszakkal, félrenyelhet és megfullad.
Legjobb ha minél gyorsabban végzel és minél körültekintőbben takarítasz, hogy a legkevesebbet háborgasd a kis privát területét.

Hozzászólás 2012 aug. 4, 13:37 
Igen én is erre gondoltam.. De madárnál :O.. Nem tudom mi lehet ..

Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2012 aug. 4, 13:22 
Ha kutyus lenne, akkor epilepsziára gondolnék... de nem hiszem, hogy az, főleg, hogy bizonyos ingerek váltják ki, sajnálom szegénykét :( Még nem hallottam ilyet.

Hozzászólás 2012 aug. 4, 12:38 
Sziasztok!
Szerintetek mi okohatja ezt:
2010 sirályka hímemnél.Amikor kiveszek (takarítás) és be teszem a ketrecbe egyszerűen le esik a földre és elkezd rángatózni hangokat ki adni... (ezt már 3* csinálta) utoljára már ki se vettem csak a kalitka alját vettem le és akkor is! Már nem tudtam mit ki találni bele mártottam a vízbe a fejét és a kezebe 1-2 percig ott volt majd szépen elszált. Mi okozhatja ezt??

Valódi név: Noll Norbert

Hozzászólás 2012 júl. 31, 18:23 
Közben előkerült a szomszéd hordójában volt kicsit vizes lett de elláttam és már jobban van a tojásokra is visszaült.

Hozzászólás 2012 júl. 31, 16:00 
Sziasztok!Kérdésem a következő.Vajon ki kelti e a him egyedül a tojásokat és ha igen fel neveli e a kicsiket?Sajnos a tojóm meglépet.

Hozzászólás 2012 júl. 12, 15:47 
Sziasztok!!

Pécs környékén keresek 2db ivarérett hím sirálykapintyet szín mindegy.

madarász22@citromail.hu

Valódi név: Horváth Dávid

Hozzászólás 2012 júl. 9, 14:59 
Sziasztok!

Eladó zárt gyűrűs fiatal fekete-barna standard sirálykapintyek 2000Ft/madár áron.
Akit érdekel írjon magánban!
Kérésre küldök képet.

Üdv,

Dávid

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 júl. 4, 11:23 
norbi18 írta:
Köszönöm meg volt az itatás, az igaz, hogy egy ideig terméketlen lesz a hímem?

Erről már hallottam pro és kontra véleményeket is. Fogalmazzuk úgy, hogy nagy valószínűséggel termékenyítési problémái lesznek ;)

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 júl. 4, 11:11 
Warhawk írta:
norbi18 írta:
Na már nem tudom szerkeszteni sajnos a hozzászólást, akkor megírnátok, hogy hogyan használjam holnap szeretném lekezelni őket. Valószínű belső torok atka van.

Nos, ha azt írják kanári/1 csepp, akkor elegendő lesz egy cseppet megitatni vele (bőrre már nem kell csepegtetni utána). 5 naponta kell megismételni a kezelést, ha jól tudom 4x (így 25 napon keresztül hat a szer, a teljes életciklusukat lefedi az atkáknak).

De javítsatok ki ha tévednék...

Köszönöm meg volt az itatás, az igaz, hogy egy ideig terméketlen lesz a hímem?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 júl. 4, 10:09 
norbi18 írta:
Na már nem tudom szerkeszteni sajnos a hozzászólást, akkor megírnátok, hogy hogyan használjam holnap szeretném lekezelni őket. Valószínű belső torok atka van.

Nos, ha azt írják kanári/1 csepp, akkor elegendő lesz egy cseppet megitatni vele (bőrre már nem kell csepegtetni utána). 5 naponta kell megismételni a kezelést, ha jól tudom 4x (így 25 napon keresztül hat a szer, a teljes életciklusukat lefedi az atkáknak).

De javítsatok ki ha tévednék...

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 júl. 3, 22:37 
norbi18 írta:
Warhawk írta:
norbi18 írta:
azt irja tarkóra kell cseppenteni, és ha torok atkáról van szó akkor a torokra is érdemes. Nem kellene a csőrébe cseppenteni, hogy lenyelje? És hogyan használjam milyen időközönként és hányszor?

Egyszerre nem szabad külsőleg és belsőleg is alkalmazni. Mit írnak, mekkora madár számára készült (mekkora hatóanyag tartalma van)? Mert ha túladagolod, akkor kellemetlen következményei lesznek.

Ivermectin 5mg/ml, kanáriknak irja 1csepp (1csepp-20gr testömegre) Nem tudom, hogy az számít e de nagy betükkel rá van irva POUR-ON szolúció.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 52  Következő