Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 52  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 júl. 3, 11:16 
Warhawk írta:
norbi18 írta:
azt irja tarkóra kell cseppenteni, és ha torok atkáról van szó akkor a torokra is érdemes. Nem kellene a csőrébe cseppenteni, hogy lenyelje? És hogyan használjam milyen időközönként és hányszor?

Egyszerre nem szabad külsőleg és belsőleg is alkalmazni. Mit írnak, mekkora madár számára készült (mekkora hatóanyag tartalma van)? Mert ha túladagolod, akkor kellemetlen következményei lesznek.

Ivermectin 5mg/ml, kanáriknak irja 1csepp (1csepp-20gr testömegre) Nem tudom, hogy az számít e de nagy betükkel rá van irva POUR-ON szolúció.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 júl. 3, 9:24 
norbi18 írta:
azt irja tarkóra kell cseppenteni, és ha torok atkáról van szó akkor a torokra is érdemes. Nem kellene a csőrébe cseppenteni, hogy lenyelje? És hogyan használjam milyen időközönként és hányszor?

Egyszerre nem szabad külsőleg és belsőleg is alkalmazni. Mit írnak, mekkora madár számára készült (mekkora hatóanyag tartalma van)? Mert ha túladagolod, akkor kellemetlen következményei lesznek.

Hozzászólás 2012 júl. 2, 22:39 
ckuzmos írta:
Nem tudom felétek mik vannak forgalomban, illetve mit lehet kapni.
Immunerősítőnek nálunk elterjedt az Immunovet.
Vitaminnak egy általános vitamin készítmény tökéletes.
Érdemes esetleg még ezüst tartalmú készítménnyel dolgozni, de azzal figyelni kell hogy mi mellé lehet használni, mert számos hatóanyag kiütheti a hatását.

De ha már bolba szaladgálsz, egy ivermectin, (vagy ha felétek van forgalomban moxidectin, az még jobb lenne) tartalmú szert szerezz be az élősködők ellen.

Szia
sikerült beszerezzek egy endektocid nevű készitményt ami ivermectint tartalmaz, azt irja tarkóra kell cseppenteni, és ha torok atkáról van szó akkor a torokra is érdemes. Nem kellene a csőrébe cseppenteni, hogy lenyelje? És hogyan használjam milyen időközönként és hányszor?
Üdv Norbi

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2012 jún. 22, 7:34 
Nem tudom felétek mik vannak forgalomban, illetve mit lehet kapni.
Immunerősítőnek nálunk elterjedt az Immunovet.
Vitaminnak egy általános vitamin készítmény tökéletes.
Érdemes esetleg még ezüst tartalmú készítménnyel dolgozni, de azzal figyelni kell hogy mi mellé lehet használni, mert számos hatóanyag kiütheti a hatását.

De ha már bolba szaladgálsz, egy ivermectin, (vagy ha felétek van forgalomban moxidectin, az még jobb lenne) tartalmú szert szerezz be az élősködők ellen.

Hozzászólás 2012 jún. 21, 10:33 
ckuzmos írta:
Szia,

hát így egy kicsit változott a helyzet, ha már hónapok óta ilyen az állapota, akkor nem egy „egyszerű” légzőszervi megbetegedés lehet az ok. De ez így csak találgatás.
Talán egy kis rásegítéssel a saját szervezete megoldja a problémát, vagyis immunerősítő illetve vitaminbomba. Ha két hét után nem tapasztalsz javulást, akkor lehet gyanakodni az élősködőkre.

A humán gyógyszereket én nem merem ajánlani, a hatóanyag koncentrációja több 10kilós szervezetekre lett belőve, nem dekának a töredékére. Abból még csak meg sem próbálnám megfelelő adagolásra a javaslat tételt, igen könnyen túl lehet adagolni.

Szia, holnap tudok bemenni a városba és megvenni a vitaminokat, itt eléggé bugyuták az állatpatikába, tudnál mondani pár készítményt amit ajánlanál? Egy másik észre vétel tegnap előtt elkészültem a nagyobb kalittal 70x70x60, és mentek ki a friss levegőre, ma már nem látom, hogy tátogna, és sokkal többet énekel szinte egyfolytába.
Üdv Norbi

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 21, 9:47 
Szia,

hát így egy kicsit változott a helyzet, ha már hónapok óta ilyen az állapota, akkor nem egy „egyszerű” légzőszervi megbetegedés lehet az ok. De ez így csak találgatás.
Talán egy kis rásegítéssel a saját szervezete megoldja a problémát, vagyis immunerősítő illetve vitaminbomba. Ha két hét után nem tapasztalsz javulást, akkor lehet gyanakodni az élősködőkre.

A humán gyógyszereket én nem merem ajánlani, a hatóanyag koncentrációja több 10kilós szervezetekre lett belőve, nem dekának a töredékére. Abból még csak meg sem próbálnám megfelelő adagolásra a javaslat tételt, igen könnyen túl lehet adagolni.

Hozzászólás 2012 jún. 20, 10:08 
Köszönöm a válaszod, a madarakat ajándékba kaptam, el mentem a régi gazdájukhoz és azt mondta, ez már olyan február környéke óta meg van nála, életvidám madárka ezen kívül, nem is látszik rajta, hogy beteg lenne énekel, ugrál, eszik rendesen. A gyógyszert légző szervi megbetegedésre kérjem állatorvosnál? Humán gyógyszerek is szóba jöhetnek?

Üdv Norbi

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 20, 8:19 
Szia,

a sípolós, levegő kapkodós lélegzés oka több dolog lehet. Ez lehet légzsákatka fertőzés vagy légzőszervi megbetegedés is.
A sirálykák általában igen ellenállóak a légzsákatkára, stram kis madarak, de természetesen így távolról kizárni ezt nem lehet.
Viszont a mostani időjárás változás, kánikula miatt leginkább a légzőszervi megbetegedés lehet a bűnös. Erre számos gyógynövény kivonatos készítményt lehet kapni. Nem tudom felétek mik vannak forgalomba, ilyen irányba kezdj el keresgélni.

Üdv:
Csaba

Hozzászólás 2012 jún. 19, 12:41 
Warhawk írta:
norbi18 írta:
A hím sirálykám egy hete egyfolytába piheg nehezen veszi a levegőt

Ha közelről hallgatod hallasz sípoló hangot?

Igen Amit most megfigyeltem, hogy nyugodt állapotban szinte észre sem vehető ez nála, ha megijed akkor viszont egyből jelentkezik is , a sípoló hang.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 jún. 19, 12:20 
norbi18 írta:
A hím sirálykám egy hete egyfolytába piheg nehezen veszi a levegőt

Ha közelről hallgatod hallasz sípoló hangot?

Hozzászólás 2012 jún. 19, 9:39 
sziasztok!! elnézést, hogy ide írok de félek a sirálykás topik kicsit kihalt. A hím sirálykám egy hete egyfolytába piheg nehezen veszi a levegőt gondolom, és ezért a csőrén próbálja, mit tegyek mi lehet a gond, válaszotok előre is köszönöm.

Hozzászólás 2012 jún. 5, 20:59 
Idézet:
Idézet:
így nem vagyok hozzászokva a kedvenceim elpusztulásához.

Több mint 20 éve foglalkozom a madarakkal, de én sem vagyok még hozzászokva...

Hozzászólás 2012 jún. 3, 20:01 
Nos kotlik 2 kis sirálykám 2 kis tojáson. Ahogy elnéztem az egyik tojás világos sárgás maradt, míg a másik besötétedett, gondolom ez termékeny tojás. Viszont a besötétedett színűnek talán 1/3-a légbuborék. Ez normális? Körülbelül 1 hete ülnek a tojásokon. Nem tudom kivegyem e alóluk a világos tojást.

Hozzászólás 2012 feb. 27, 9:20 
Fekete Csaba írta:
Meleg helyre tenni, a kloákájába egy kis olajat cseppenteni. Ha ez nem segít, óvatosan ki lehet masszírozni. Illetve, ha nem boldogulsz akkor hozzáértő állatorvoshoz el lehet vinni. Ők altatásban könnyen ki tudják szedni a tojást, mert akkor ellazulnak az izmok.

Köszönöm a választ, sajnos nem sikerült a dolog. Nem volt benne tojás, és egy-két nap alatt el is pusztult a madár. Nagyon sajnáltam őt; nem vagyok tenyésztő, így nem vagyok hozzászokva a kedvenceim elpusztulásához. Az a baj, hogy nem tudom, mi lehetett a baja. A másik három - úgy tűnik - teljesen rendben van: vidámak, elevenek, szépek.

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2012 feb. 17, 21:46 
Meleg helyre tenni, a kloákájába egy kis olajat cseppenteni. Ha ez nem segít, óvatosan ki lehet masszírozni. Illetve, ha nem boldogulsz akkor hozzáértő állatorvoshoz el lehet vinni. Ők altatásban könnyen ki tudják szedni a tojást, mert akkor ellazulnak az izmok.

Hozzászólás 2012 feb. 17, 21:35 
Fekete Csaba írta:
Nincs tojás visszamaradása? Meg kellene tapintani a hasát, hogy nincs-e benne tojás.

Megpróbálom. Ha van benne, akkor lehet tenni valamit? Köszi

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2012 feb. 17, 18:51 
Nincs tojás visszamaradása? Meg kellene tapintani a hasát, hogy nincs-e benne tojás.

Hozzászólás 2012 feb. 17, 18:24 
Sziasztok! Segítséget kérnék. A lány sirálykám két napja gubbaszt a kalitka alján, csukott szemmel és nyitott csőrrel tátog, piheg. Csak nehezen tud repülni. Olyan, mintha fázna is. A farktollait ezalatt kihúzkodták a többiek (a párja és a két gyerek). Mi lehet a baja, mit tehetek? Köszönöm!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 16, 14:16 
juhaszjani írta:
berenyibela írta:
Hali!
Vállalom, hogy hülyének néztek, de saját tapasztalat alapján kérdezem.
Nem kotló madárról van szó? Mert amikor csak ritkán jönnek ki az odúból én is tapasztalom, hogy akkorát rondítanak, hogy nekem fáj. Én ebből is látom, hogy elkezdték a kotlást.

Ezek csak "kakasok"

És a hím sirályka nem szokott "kotlani"? Simán beül Ő is a fészekbe melegíteni a tojásokat, ergó ugyan az a jelenség lejátszik nála is mint a tojónál: kevesebbszer ürít de jó nagyokat...

Hozzászólás 2012 feb. 15, 21:48 
nos akkor nem szóltam :oops:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 52  Következő