Na igen... de ilyen szimmetrikus mintázatú tarkához hozzájutni szinte lehetetlen.
No meg az is kérdéses, hogy mennyire örökíti a szimmetrikus mintázatot, vagy csak egyszerű véletlen műve az egész.
Figyeltetek már meg az utódokon mintázatbeli hasonlóságot a tarka szülőjével? Én nem...
Gondolom ha stabilan megmaradna a mintázat, akkor már rég felszaporították volna annyira, hogy hozzánk is kerül hasonló,
de én még élőben se láttam szép mintázatú tarkát. Lehet próbálkozni erre szelektálni, de az eddigi tapasztalataim szerint nemigazán lehet előrehaladni vele. Najóó, hát 2 pár fehér+tarka párnál többem egyszerre sosem volt...
Tavasszal újra indul a banda, 7párat hagytam meg, valami majdcsak kisül belőle, de már másfél éve nem tenyésztek rendesen... 3pár fekete-barna, 3 pár pearl, és 1 pár tarka+creamino maradt, slusz passz.
Az apácákkal meg egyszerűen nem érek el semmit, néha felcsillan a remény, fészket hordanak, eltűnnek, aztán semmi... pedig ki van nyalva a kispicsájuk, de semmi... (ezek a fehérfejűek). A sárgahasúak még ennyit se csinálnak, ellenben nagyon elevenek és sokat esznek, énekelnek, de eszük ágában sincs szaporodni, pedig 2.3 az ivararány (talán ha kitavaszodik)... Fehérfejűeknél rosszabb, ott csak 2.1
Szóval egyelőre mondhatni csak gyűjtögetem az apácákat, tenyésztésről szó nincs
Lehet megfogadom Béla tanácsát, és ösztönzőleg berakok a röpdékbe néhány tojó sirálykát... a hibrideket meg majd rásózom Bélára

mert én nem rajongok értük.
Ja, és úgy tűnik a Káka fog beválni mint röpdei elem / függőleges ülőalkalmatosság. Nem kopik, nem törik könnyen, és használják is az apácák. Marha jól néznek ki a függőlegesen álló Kákán kapaszkodva. Végre nem csak fotón látok ilyen pozíciót

A nád és a gyékény kudarcot vallott, elég hamar leamortizálják a leveleit ezeknek. Na a kákán nincs mit.
Bocs, h ezeket ide írtam, de az apácás topic tökre kihalt...