Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 52  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 dec. 23, 14:08 
Üdv újra az "élők" között Leon!
Idézet:
Na de hogy lett hím az a grey-ino? Mogyorózd már el, mert hirtelen belezavarodtam.

Ino hordozó hím+ino tojó .(Az hogy grey-, vagy cream-ino az szerintem mindegy) Ebből minden variáció előjöhet. 25 ino hím 25 ino tojó 25 hordozó hím 25 normál tojó. Ebbe a direktívába zavar bele a fehérhordozóság mind két szülőnél ill. a pearl hordozóság a hím oldaláról. Ezért lesz ennek a párnak csak tojó pearl fiókája.

A kollégához "száműzött hímnek most fehér fia lett egy tarka tojótól. De asszem a fehér hordozóság nem is volt kérdés.

Szerintem, ha sima normál tojóval rakom össze, akkor nem lett volna inó madár hím nemben, + lett volna nemhordozó normál hím.
Vagy mi?!

Hozzászólás 2010 dec. 22, 22:46 
berenyibela írta:
Uraim! Van egy dilemmám amin folyamatosan agyalok. Most megosztom, mert lehet, hogy így többre jutunk/jutok. Ez nem egy fikció, nem egy elméleti eset, ez nálam történt és szeretném kibogozni.Bárkinek bármi eszébe jut, kérem ossza meg.
2 éve a fehér vonalba vérfrissítés céljából bekevertem egy barna-pearl tojót.Gondoltam egy fészekalj fehér hordozó, akármilyen színű madár majd jó lesz valamire. 4 fióka lett az eredmény. A fehér apa sajnos azóta kikopott az állományból.4-ből három sötétbarna(sb.) hím lett, nyílván kis fehér foltokkal itt-ott.Torok, has, kantár meg ilyenek. Ez bele volt kalkulálva, nem a szép sb. madarak előállítása volt a cél. A negyedik kicsi egy cream-ino(ci) tojó lett!Hoppá! Erre nem számítottam, szerintem más se. A bűnös csak a fehér apa lehet, hiszen a ci nemhez kötve öröklődik. Viszont akkor a tesók között kell, h legyen ci-hordozó ugye.Meg pearl hordozó is, mivel az anya pearl volt Meg hát ugye az egész kompánia nemtől függetlenül fehér hordozó is hisz az meg síma recesszív öröklésmenetet követ. Két hímet átadtam egy cimbinek aki fehér hordozó barna tarka tojókkal tette őket össze.Gondoltam összerakom a maradék testvéreket lesz ami lesz. Lett!

Kép
Ugye a képen is látható, a várakozásoknak megfelelően 2 sb ,reményeimet valóra váltó, pearl tojó és egy, honnan a pokolból idekerülő GREY-INO hím. Ami még meglepett, hogy nem lett fehér. De mondjuk egy fészekalj alapján lehet,h ez nem is csoda. A kollégánál is lett pearl utód(igaz alig látszik rajta) és ott lettek ci-k is.meg persze barna-fehér foltosak.
KÉrdéseim: honnan a grey ino?Lehet-e egy sb madár egyszerre fehér-, pearl-,ci- és grey inó hordozó is? Szerintem ez durva lenne.De mivel apja fehér anyja pearl és mivel a grey-ino kihasadt és mivel a testvére cream-ino lett!ááááááá......
Na ezen szerintem már érdemes lamentálni!
Idén ezt a testvérpárat újból összerakom, de külön-külön meg akarom próbálni őket egy-egy fehér madárral pároztatva is. A grey inót ráteszem egy nagy szürke-sötétbarna tojóra(nehogy már elvesszen ez a színem). A két kiadott hímet visszakönyörgöm a havertól.

Hali!
Na de hogy lett hím az a grey-ino? Mogyorózd már el, mert hirtelen belezavarodtam.
Az barna (ino hordozó) miatt? Mi lett volna, ha ezt a barna madarat, egy sima barna tojóval rakod össze és nem a ci tojóval?
Feltételezhetően ugyan ez mi?
Sehol nincs leírva, csak max az F1 ino keresztezés. Vagy linkeljetek már be egyet!

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2010 dec. 22, 18:28 
Nekem volt ilyen madaram csak már eladtam tavaly.

Üdv:Mazsiba

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 dec. 21, 19:16 
Nekem is nyiladozna a pénztárcám, ha látnék ilyet valahol.

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2010 dec. 21, 16:08 
Hát igen! Az én képemen az inkább egy szürke-vörös.
De ez gyönyörű madár. Egyenes hát, f@sz@ rajzolat, szép kerek szemek.....

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 19, 1:13 
Igen. Ilyesmi :)

Kép

Hozzászólás 2010 dec. 19, 0:46 
Ilyesmi lehet?
Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 18, 1:01 
http://www.jmc-lonchura.nl/gallery/gal01/index.html

Majdnem az összes szín (egyik kedvencem a vörös-barna hiányzik).

emys

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 17, 19:01 
Szia!

Szerintem igazad van.
Ugyanaz az "ino-gén" csak más alapanyagból dolgozik.

emys

Hozzászólás 2010 dec. 17, 13:27 
Sziasztok!
Én arra gondoltam, hogy a különbség a cream ino és a grey ino madarak között olyasmi mint a barna pearl és a szürke pearl között. A szinanyagok mennyisége vagy eloszlása hasonló, csak vagy az eu-, vagy a pheomelanin van jelen.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 17, 9:21 
Szia!

Nem sokkal tudom előrevinni a dolgot. A holland sirálykás klub honlapján a holland standardleírásban van a következő:

Ino-faktor (nemhez kötött)

Hollandiában 1985-ben jelent meg az ino japáni sirályka. A faktor pontos hatása máig ismeretlen. A faktor hatással van mind az eumelaninra mind a pheomelaninra. A szaruképletekben (karom, csőr) és a szemekben az eumelanin redukciója teljes. A szaruképletek szaruszínűek, a szemek világos pirosak. A tollakban az eumelanin maradványa jelen van, ahogy ez az egyszínű szürke-ino madarakon látható.A krém-ino a mutációkombináció mutatja, hogy nem a teljes mennyiségű pheomelanin tűnik el madarak tollazatából. Még ismeretlen, hogy az eumelanin melyik típusából marad meg az ino madarakban.
Az ino-faktor az X-kromoszómán található, vad változatával szemben recesszív, más szavakkal, sex-kromoszómához kötött recesszív. Az ino faktor szimbóluma i. Egy NEM ino sirályka hím jele: xi+//xi+, egy NEM ino sirályka tojó jele: xi+//y. Egy ino sirályka hím jele: xi//xi, egy ino sirályka tojó jele: xi//y.

Ino-faktor (autoszomális)

Az autoszóm öröklődésű albínó sirályka mutánsának tűnik. Nem különböztethető meg egy fehér+szex-ino kombinációtól, ezért nincs külön leírva.

Valószínűleg, ha több faktor is jelen van, ezek módosítják egymás fenotipusos megjelenését.
Nem tudni, ilyen keveredésben ki kit blokkol vagy fed el.

emys

Hozzászólás 2010 dec. 17, 1:36 
Uraim! Van egy dilemmám amin folyamatosan agyalok. Most megosztom, mert lehet, hogy így többre jutunk/jutok. Ez nem egy fikció, nem egy elméleti eset, ez nálam történt és szeretném kibogozni.Bárkinek bármi eszébe jut, kérem ossza meg.
2 éve a fehér vonalba vérfrissítés céljából bekevertem egy barna-pearl tojót.Gondoltam egy fészekalj fehér hordozó, akármilyen színű madár majd jó lesz valamire. 4 fióka lett az eredmény. A fehér apa sajnos azóta kikopott az állományból.4-ből három sötétbarna(sb.) hím lett, nyílván kis fehér foltokkal itt-ott.Torok, has, kantár meg ilyenek. Ez bele volt kalkulálva, nem a szép sb. madarak előállítása volt a cél. A negyedik kicsi egy cream-ino(ci) tojó lett!Hoppá! Erre nem számítottam, szerintem más se. A bűnös csak a fehér apa lehet, hiszen a ci nemhez kötve öröklődik. Viszont akkor a tesók között kell, h legyen ci-hordozó ugye.Meg pearl hordozó is, mivel az anya pearl volt Meg hát ugye az egész kompánia nemtől függetlenül fehér hordozó is hisz az meg síma recesszív öröklésmenetet követ. Két hímet átadtam egy cimbinek aki fehér hordozó barna tarka tojókkal tette őket össze.Gondoltam összerakom a maradék testvéreket lesz ami lesz. Lett!

Kép
Ugye a képen is látható, a várakozásoknak megfelelően 2 sb ,reményeimet valóra váltó, pearl tojó és egy, honnan a pokolból idekerülő GREY-INO hím. Ami még meglepett, hogy nem lett fehér. De mondjuk egy fészekalj alapján lehet,h ez nem is csoda. A kollégánál is lett pearl utód(igaz alig látszik rajta) és ott lettek ci-k is.meg persze barna-fehér foltosak.
KÉrdéseim: honnan a grey ino?Lehet-e egy sb madár egyszerre fehér-, pearl-,ci- és grey inó hordozó is? Szerintem ez durva lenne.De mivel apja fehér anyja pearl és mivel a grey-ino kihasadt és mivel a testvére cream-ino lett!ááááááá......
Na ezen szerintem már érdemes lamentálni!
Idén ezt a testvérpárat újból összerakom, de külön-külön meg akarom próbálni őket egy-egy fehér madárral pároztatva is. A grey inót ráteszem egy nagy szürke-sötétbarna tojóra(nehogy már elvesszen ez a színem). A két kiadott hímet visszakönyörgöm a havertól.

Hozzászólás 2010 dec. 16, 21:47 
Warhawk-nak köszi!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 15, 19:07 
Szia!

Az én lehettem... Az összes madáron, amit eladtam, volt gyűrű. (H00 1592) Volt köztük tavaly is bírált madár, meg az ideiek között is. Termetre kb mind hasonlóan nagyok, bár annak a rizspintynek elég nyavalyásnak kell lennie.

emys

Hozzászólás 2010 dec. 15, 10:45 
Helló Tamás!
Akkor tavasszal jelentkezem...
Bírált madaraid vannak? Egy tenyésztő ismerősömnél láttam egy szép sirálykát, de nem tudta megmondani kitől való!
Csak találgatott a nevek között :"-Tamás ! Azt hiszem." Azért kérdezem, mert a Vajdahunyadban vette kiállítás után, attól a személytől aki második lett tavaly..............
Ha a Tiéd volt, akkor több kérdésem nincs! :shock: Az a madár gyönyörű!!!! Testre egy silány rizspintyet lepipál.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 dec. 14, 13:22 
Ha már vedlés, akkor (szerintem): Taubengold

Kép

COMPOSITION:
- Calcium
- Phosphorus
- Vitamins
- Trace-elements
- Methionine
- Amino-acids

Hozzászólás 2010 dec. 14, 13:04 
SZia Tamás!
Kíváncsi vagyok a véleményedre, esetleg tapasztalatodra a jóddal kapcsolatban. Azt hallottam, h a vedlést rendkívül segíti az ivóvízbe adagalt jód adása. Humán patikában érdeklődtem és egyrészt a betadin kapható másrészt van egy tablettás megoldás.
Szerinted...?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 13, 23:40 
Szia!

Remélem, hogy lesz... Nyolc páram lesz jövőre. (Több, mint két hétig gondolkoztam a kombinációkon. :) )

Tavasszal szólj, akkor megbeszéljük, mikor tudsz válogatni.

emys

Hozzászólás 2010 dec. 13, 21:06 
Szervusztok!
Standard sirálykák eladók fekete-barna ,barna pearl.Különböző vérvonalból.
A nemek még nincsenek kiválogatva. 1000.- től 3000.-ig.

Helló Tamás (emys)!
Tavasszal ha lesz kiadó madarad érdekelne egy -két szép példány! Nagyon szépek a madaraid!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 28, 22:22 
banyaipeter írta:
Az egyik sirálykám (kb. féléves) láthatóan alig tud repülni. Általában a földön van és a csőrét eddig fölfelé tartotta, most már hátrafelé. Olykor felszökken egy ágra vagy eggyel följebb (2 szint van, egy 50 cm magas kalitkában), olyankor aránylag normálisan viselkedik. Sejti valaki, hogy mi lehet a baja? Éjszaka nem a többiekkel alszik az ágon, hanem a földön.

Szia!

Ez sajnos kevés információ ahhoz, hogy meg lehessen mondani, mi a baja. Ebből csak annyi látszik, hogy nagyon beteg.

Vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, mi a baja (van, hogy úgy sem). De információk nélkül még találgatni sem tudunk.

-milyen nemű a madár, mióta van meg, milyen madarakkal van együtt, volt-e új madár mostanában?
-mikor kezdődött a betegsége, egyből mutatta a tüneteket, vagy fokozatosan alakultak ki? Az, hogy hátrafelé tartja a csőrét, az azt jelenti, hogy oldalra fordítja, egészen hátra a tollak közé, vagy felfelé hátrafordítja a fejét?
-eszik, iszik magától? Milyen az ürüléke? Van-e hasmenése?
-milyen a kondíciója, mellizomzat, sovány nagyon? Milyen a hasa, látszik-e zsír, milyen a kloákanyílás környéke?
-milyen a légzése?
-stb.

Az ilyen súlyosan beteg madárnak alapvetően fontos, hogy egyedül, elkülönített helyen legyen, víz, eleség könnyen hozzáférhető helyen legyen, és legyen egy meleg hely ahova odahúzódhat (30-35 C) (pl. olvasólámpa a kalitka egyik sarka közelében)

Üdv:

emys

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 52  Következő