Bujáki Bálint írta:
Szia leon!
A következő Monori börzére hozol pintyeket?
Mennyiért szoktad adni őket?
Amit ajánlottál kalitméretet nekik attól kicsit
nagyobbat készítek.A rácsok már megvannak.
Magassága 40cm mélysége 30 cm hossza 80 cm.
Ebben már biztos jól fogják magukat érezni.
Nem terveztem Monort, de bármi lehet. Most újra előtérbe helyezem a versenyzést, és nem pénzt akarok csinálni belőlük egyenlőre, aztán úgyis kell, hogy eladjak, mert nem férek el.
Az én standardjaim már pár éve egy normál standarad sirályka ára felett kelnek el, esetenként többszörös áron. Persze ez szín és egyed függő.
Megjegyzem haza nem nagyon szoktam hozni madarat börzéről.
Például azok akik értettek hozzá, a börzén a Pearl-öket alku nélkül vitték 5000 ft/ példány áron! Feketék, fehérek, tarkák alsó ára is 2000 ft.
És azt is elárulom, hogy aki komolyan gondolja, az eljön hozzám személyesen és itt választ madarat, nem a börzén... Le kell ülni eléjük és figyelni őket. Itt a megszokott helyükön jobban szelektálhatók, mint egy börzén, ahol új a környezet nekik, és pár óra alatt több száz vagy ezer ember megy el előttük, szóval stressznek vannak kitéve.
Standard sirálykánál nagyon figyelni kell minden apró részletre a madáron. Törekedni kell minden részlet hibátlanságára.
Ilyen sirálykáknak sokkal komolyabb versenyük van (nem itthon), mint a legtöbb egzótának. Nagyon kihegyezett a standardjuk, szerintem csak a zebráéval vetekszik részletességében (az egzótákon belül).
Más
A nagyobb kalit nem baj, de nem kell túlzásba esni.
Ezek az értékek még jók, de hidd el tényleg nem kell nagyobb.
Én csak a tenyészidény során tartom őket ilyen relative kis helyen, mert nem igényelnek nagyobbat!!!! És ha sok párral dolgozol, nagy kalit alapvetően nagyobb korlátokat szab.