Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 52  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 okt. 31, 11:34 
feketemarcsi írta:
Zoli!

Nálam azok a madarak is szelídek, ami nem is nálam kelt és felnőttként került oda! Már a te felnőtt sirálykáid is esznek a kezemből...

A sirálykák nálam is szelídek, meg a kacagók és a fürjek is.
Az a véleményem, hogy nem érdemes erről vitázni, mert Gyuri ötlete, amiből kiindult az egész nem rossz, tekintve, hogy miért csinálja. Vagy szerinted jobbak azok, akik ebből élnek? (Nagypapagájok kézzel nevelése és a szelíd madarak többszörös áron eladása...)

Hozzászólás 2008 okt. 31, 11:26 
Na látom közben te is írtál. :D
Helyesek a kis fiatalok, a fehérek ilyenek lesznek nagy korukban:

Kép

Hozzászólás 2008 okt. 31, 11:20 
Szia Marcsi!
A fiúknak teljesen igazuk van. Nálad is azért szelídek a madarak, mert a többségük keltetőben született, majd végig a te gondoskodásodat élvezték, így hozzád szoktak, téged fogadnak el anyjuknak. Nincs is ezzel semmi gond, ha más is szelíd madarat szeretne, neki is ezt kell tennie.
Az elszakítás fájdalmáról: a szülő-utód kapcsolat mélysége az állatoknál fordított arányban áll az utódok számával és a felnevelésükre fordított idővel, tehát pl. egy csimpánz anya, akinek egy utóda születik és amelyet aztán évekig gondoz, persze hogy érzi az elvesztés fájdalmát, de egy négy gyermeket két hónapig nevelő sirálykapár...

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 okt. 31, 10:54 
feketemarcsi írta:
Én még mindig arra kutatom a választ, hogy miért jó nektek, ha mesterségesen neveltek madarat? Mi hiányzik az életetekből, hogy erre szükségetek van?

Szia Marcsi!

Olvasatodban a keltetőgépben kelt, tápozott baromfik is mesterségesen
nevelt madarak?

Hozzászólás 2008 okt. 31, 10:16 
Helló Marcsi

Bocsi a kotnyeleskedésért, de muszáj hozzászólnom. Először is nincs fekete vagy fehér, a dolgok nem olyan egyszerűek mint ahogy te látod (láttatod). Aki kézzel nevel fel madarakat még nem öli meg a madarai lelkét, ahogy te írod. (habár a latin szerint animal est anima- az állat maga a lélek). A nagy gond még hogy feleslegesen moralizálsz. Túlzás ilyen mélységben említeni az állati érzelmeket fájdalmat, inkább igaz az ösztönös háttér. Hidd el attól mert valaki kézzel nevel nem feltétlenül érzelmi roncs vagy mániákus depressziós. Valaki pénzért teszi (lásd nagypapagájok) valaki kiváncsiságból, a legtöbben szükségből. Hidd el rajtad kívül rajong még pár ember az állatokért, habár nem mindannyiunknak adataik meg az a mély misztikus kapocs az állataival mint a te esetedbe. Szóval ne ess abba hibába hogy vannak a jók meg a rosszak, és a sablonoktól is óvakodnék a helyedben.

Ezer bocs hogy kéretlenül irkálgattam, remélem megérted az én (mi) álláspontomat (tunkat) is

Hozzászólás 2008 okt. 31, 9:02 
Szia Marcsi! Az állatokat nemszabad emberi tulajdonságokkal felruházni, mert ez veszélyesebb mint gondolnád. Néz utánna hogy a délamerikai indiánok milyen régóta nevelnek mesterségesen papagájokat. A mesterséges nevelésnek és a vadbefogásnak nincs köze egymáshoz, sőt minnél több tenyésztett madár van annál kevesebb a vadonból történő kiemelés. Ajánlom ,hogy több etológiai jellegű könyvet olvassál! üdv:KL

Hozzászólás 2008 okt. 30, 16:50 
Esküszöm ez lesz az utolsó ide nem tartozó írásom, de ezt nem tudom megállni...

Látom lavinát indítottam... Nem ez volt a cél :/

Marcsi! Isten látja lelkem, nem megbántani akarlak! De a különböző madarak között nagyon nagy eltérések vannak, pl a szaporodási szokásokban, a párkapcsolat milyenségében. Pár papagáj faj hosszútávra választ párt, ezért nem lehet szaporítani.

Nem merénylet, nem megölni, önnön magából kifordítani akarom.

Mint ahogy a privátban is írtam, köszönöm szépen, de az érzelmi élettemmel nincs gond.

A természetben ha egy magárfészket kifoszt egy pl kígyó, akkor mi lesz. Pár nap múlva újra szaporodnak, mert ez az ösztön a legerősebb az állavilágban a táplálkozás mellett.

Galamok... Volt egy pár örvös galamb a sejemfenyőn... kifosztotta egy szarka a fészket. A galambok tovább melengették a nemlétező kicsiket még egy napig, aztán rájöttek, hogy nincs ott semmi. Ez tiszta ösztönös viselkedés, talán túlzottan is, és valamilyen szintű "butaság", mert nem fogták fel, hogy nincs mit melengetni.

Szerintem csináljunk úgy, mintha nem mondtam volna, hogy ki szeretném szedni a kicsiket. Senki nem idegesíti magát feleslegesen.

Mégegyszer elnézést

Gyuri

feketemarcsi írta:
Mi fáj a madárnak, ha elraboljuk a fiait? A léte!

Amikor a galambnak valami (pl. másik galamb) elpusztítja a fiait, napokig őrzi a fészket és csak néznek mindketten szomorúan. Tuti vidámak nem, mert kudarcot vallottak.

Pl. a papagájok nem szaporodnak, ha kézzel nevelik őket, ezért kell mindig új példányokat befogni és ez sodorja veszélybe a vadon élő populációt.

Te ezeket komolyan kérdezed? Te jó ég!

Hozzászólás 2008 okt. 30, 16:12 
Szia Marcsi! Mije fáj a madárnak ha elveszed a fiait, és miből gondolod hogy a mesterségesen felnevelt madár képtelen szaporodni? üdv:KL

Hozzászólás 2008 okt. 30, 15:58 
Marcsi,

a válasz ment privátban. Itt csak 2 dologra szeretnék reagálni:

Olvastam a kis herceget, és igen, felelősséggel tartozom, ha már megszelidítettem. Ezt mindíg szemelőtt tartom.

Itt is megismétlem, nem gyerek vagyok, akinek játékszer kell. Én egy állatot sem nézek játéknak, se kutyát, macskát, se madarat. Ha látnád a csicsörkét, meg a kanárit, nemhiszem, hogy elfuserált játékszernek mondanád őket, párban voltak, költöttek is, kicsik is vannak, akiknek minden fontosat meg is tanítottak. Én is ezt tettem, amikor kirepültek.

Elnézést kérek a nem idevágó írásért, csak tudatni szerettem volna, hogy nem amolyan felelőtlen ember vagyok, mint amilyennek Marcsi az írásában (szánékosan, vagy sem) leírt.

Gyuri

Hozzászólás 2008 okt. 30, 14:47 
Mert szeretnék egy csapat sirálykát, akik nem bujnak be a fészekbe, ha etetek, meg akik ha kint vannak, akkor nem előlem mennek el, hanem hozzám jönnek oda. Meg ha az ember nevelt már kézzel egy kanárit, és összehasonlítja a szelidet a nem szelíddel, akkor rájön, hogy ha a madarat magáért a madárért tartja, és nem azért, mert tenyészteni szeretné, akkor a közvetlen kapcsolat érdekében ő maga neveli fel. Ez az indítékom :)

feketemarcsi írta:
Miért veszed el a kicsiket? Felnevelik ők maguktól szépen.

Hozzászólás 2008 okt. 30, 14:10 
Lehet nekem sikerült ilyen "szelíd" sirálykákra szert tennem, de úgy tűnik semmi problémát nem okoz a nézegetés. Mondjuk 2x néztem őket ma, olyan alulfejlettnek tűnt az egyik. A halott fiókát például úgy tudtam csak kivenni, hogy a "mamát" az ujjammal meg kellett kicsit emelni, mert nem volt hajlandó felállni a kicsikről. És utána se pánik, se stresszes leskelődés... Bement a hím, és tollászkodták egymást, meg a maradék tojásokat forgatták és ennyi. Mondjuk egy hét múlva el fogom venni a kicsiket, remélem addig nem lesz a maihoz hasonló baj...

Spirit írta:
Ők így tűrik a bámészkodást?

Gyuree85 írta:
Nálam is megoldódott a probléma, most kel a következő :)

Hozzászólás 2008 okt. 30, 13:28 
Ők így tűrik a bámészkodást?

Gyuree85 írta:

Hozzászólás 2008 okt. 30, 13:26 

feketemarcsi írta:
Nálam egyik párral vannak gondok, elsőre egy kelt, azt kilapították, másodszorra meg semmi sem kelt. A másik párom viszont nagyon kis rendes, olyan lelkiismeretesen nevelgeti a kis 4-est, 16 naposak és 4-ből 4-en vannak.

Hozzászólás 2008 okt. 30, 12:21 
Lehet. Remélem nem lesz baj. Reggel 3 kelt, abból csak 2 maradt, a 3.-nak valamiért kiszakadt a szikzacskója. Lehet az első költésük miatt véletlenül ráléptek, vagy valami ilyesmi. Pedig nagyon odafigyel mindkét madár, hogy hova lépnek...

feketemarcsi írta:
Lehet, hogy még gyakorolnia kell... Én első nap egyiken sem láttam, hogy kinyitná a száját, de megvannak, már 16 naposak és nagyon aranyosak.

Hozzászólás 2008 okt. 30, 11:43 
Sziasztok! Az normális dolog, hogy a frissen kelt sirálykának nincs kinyílva a szája? mert mintha nem lenne... Reggel néztem őket, az egyik tátogott, a másik csak a nyakát nújtogatta, de nem csinált semmit...

Gy

Hozzászólás 2008 okt. 28, 11:38 
mentségemre legyen szólva, hogy ezek közül egyikből sincs és nem is volt nekem, meg élőben még nem is láttam soha ezüstcsőrűt...

Spirit írta:
Na jó... akkor ezentúl először privátban majd először megkérdezem mindig mielőtt felrakok valami baromságot...

Hozzászólás 2008 okt. 28, 11:38 
Na jó... akkor ezentúl először privátban majd először megkérdezem mindig mielőtt felrakok valami baromságot...

Zottan írta:
Szia Spirit!
:lol:
Sajnálom, hogy mindig én hozom a rossz hírt...
A felső képen egy vöröstarka kontyos sirályka van, az alsó két képen pedig ezüstcsőrű pintyek.... :wink:

Hozzászólás 2008 okt. 28, 11:32 
feketemarcsi írta:
Jaj, de aranyos! Én is akarok hajasat!

Vagy Jenőnek vagy Barni bácsinak biztos van! :D

Hozzászólás 2008 okt. 28, 11:31 
Szia Spirit!
:lol:
Sajnálom, hogy mindig én hozom a rossz hírt...
A felső képen egy vöröstarka kontyos sirályka van, az alsó két képen pedig ezüstcsőrű pintyek.... :wink:

Hozzászólás 2008 okt. 28, 11:29 
Meg őket is, szintén a veszprémi kiállításról, most hétvégéről...

remélem mostmár nem tévesztek :shock:

nem is tudtam, hogy van hajas sirályka... már ha ez az... a színe nagyon nagyon tetszik ennek a madárkának

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Spirit 2008 okt. 28, 11:37-kor.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 52  Következő