Esküszöm ez lesz az utolsó ide nem tartozó írásom, de ezt nem tudom megállni...
Látom lavinát indítottam... Nem ez volt a cél :/
Marcsi! Isten látja lelkem, nem megbántani akarlak! De a különböző madarak között nagyon nagy eltérések vannak, pl a szaporodási szokásokban, a párkapcsolat milyenségében. Pár papagáj faj hosszútávra választ párt, ezért nem lehet szaporítani.
Nem merénylet, nem megölni, önnön magából kifordítani akarom.
Mint ahogy a privátban is írtam, köszönöm szépen, de az érzelmi élettemmel nincs gond.
A természetben ha egy magárfészket kifoszt egy pl kígyó, akkor mi lesz. Pár nap múlva újra szaporodnak, mert ez az ösztön a legerősebb az állavilágban a táplálkozás mellett.
Galamok... Volt egy pár örvös galamb a sejemfenyőn... kifosztotta egy szarka a fészket. A galambok tovább melengették a nemlétező kicsiket még egy napig, aztán rájöttek, hogy nincs ott semmi. Ez tiszta ösztönös viselkedés, talán túlzottan is, és valamilyen szintű "butaság", mert nem fogták fel, hogy nincs mit melengetni.
Szerintem csináljunk úgy, mintha nem mondtam volna, hogy ki szeretném szedni a kicsiket. Senki nem idegesíti magát feleslegesen.
Mégegyszer elnézést
Gyuri
feketemarcsi írta:
Mi fáj a madárnak, ha elraboljuk a fiait? A léte!
Amikor a galambnak valami (pl. másik galamb) elpusztítja a fiait, napokig őrzi a fészket és csak néznek mindketten szomorúan. Tuti vidámak nem, mert kudarcot vallottak.
Pl. a papagájok nem szaporodnak, ha kézzel nevelik őket, ezért kell mindig új példányokat befogni és ez sodorja veszélybe a vadon élő populációt.
Te ezeket komolyan kérdezed? Te jó ég!