Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 232  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2013 aug. 22, 9:36 
Foglalkoztat a gondolat, hogy szerzek egy párt mellé, de sajnos még fogalmam sincs, hogy tojó vagy hím...
Talán a fotó alapján meg tudjátok mondani...

egyenlőre csak egy mobilos fotóm van. A csőre és a farktollai színe alapján azt mondták tojó, de olyan színes mint egy hím...

Kép

Valódi név: Tóth Dorka

Hozzászólás 2013 aug. 22, 9:17 
oyannal próbálkozz, ami zöld...nekem is van olyan madaram, aki csak a kölest ismerte, de néhány kínálás után megbarátkozott a saátával meg a vékony csíkokra vágott cukkínivel is. Ha nincs ilyesmiből maradék, csíráztass neki kölest vagy bármit ami a magkeverékben van, nálunk az is nagy sláger, ugyanis a mieink sem eszik a gyümölcsöket.
Egyébként ha szerzel hozzá egy párt, az majd megmutat neki dolgokat, főleg ha ismered a másik madarat és tudod mit szeret.

Hozzászólás 2013 aug. 22, 9:07 
Köszönöm a gyors választ, akkor annyira nem kell aggódnom. Még egy kérdés... A papagájnak elég ha csakis kizárólag magokon él? Ugyanis elutasít mindenféle zöldséget, gyümölcsöt. Nem eszik meg semmi mást. Egy alma darabkát is adtam neki, amit elvett a kezemből, de rögtön ki is köpte.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 aug. 22, 8:53 
dió23 írta:
Meddig lehet kint egy papagáj? Hány fok az amit még elvisel és nem fázik?

Fázni ugyan fázik a hidegben, de a nem túl kemény mínuszokat (szél és csapadék védett helyen) végig elviseli.

Hozzászólás 2013 aug. 22, 8:42 
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. 2 hónapja került hozzám egy Nimfapapagáj, egy ismerősömtől aki az udvarában fogta meg egy diófán- megtartani nem akarta így oda adta. Valahonnan elszökhetett, de nem került meg a gazdája. Nagyon le volt gyengülve, szomjas volt és éhes. 2-3 napig csak egy kis kölcsönzött kalitkában volt, utána készítettem neki házilag egy nagy ketrecet. A probléma csak az, hogy én még egy kis lakásban lakok ráadásul kutyával, aki nagyon féltékeny a papagájra. A ház ahol a papagáj van újítás alatt áll, és csak télen költözöm oda. A papagáj is ott van, akihez ugyan minden nap kinézek, de nem vagyok ott állandóan csak a szabadnapjaimon. Éjjelre mindig begurítom a ketrecet a garázsba, ha nappal kint vagyok, akkor kiviszem. De ha bejönnek a hideg téli napok, a garázs sem lesz melegebb.
Meddig lehet kint egy papagáj? Hány fok az amit még elvisel és nem fázik? Nem szeretném elajándékozni ez miatt, mert már nagyon megszerettem, és megbarátkozott velem. Hihetetlenül gyorsan tanul, nagyon okos madár. Szinte gyorsabban tanul meg trükköket, mint a kutyám... :-)

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2013 aug. 21, 19:57 
Csináltam ma az odútakarításkor pár képet a kicsikéinkről.
11 napos 9,és 7 naposak.Tegnap kikelt az egyik még kötött tojás,de mára elpusztult a kis fióka.Még van egy tojás,de szerintem az már tényleg nem fog kikelni.
Ők viszont szépen etetve vannak,már kis taraja is kezd lenni,és kettőnek kinyílt a szeme is.
Nagyon furikák! :alien:

Kép

Kép

Hozzászólás 2013 aug. 20, 22:43 
lujza írta:
sziasztok. A madaraink miatt léptem be ide,Van 2 nimfánk elméletileg egyik fiú másik lány.lujzánk(a lány)most már zsinórban tojik.az előző tojásokat 3 hét után elvettük alóla ,nem volt fias.Most megint van 6 tojás és mindketten ülnek a tojásokon.Amit nem tudok hogy tuti fiú e a fiú(másképp fütyül mint Lujza).elméletileg a tenyésztő azt mondta. most már elbizonytalanodtam,És mit tudok tenni ha ezek sem fiasak hogy ne tojjon egyfolytában.Féltem attól hogy kikészül szegény igy.jah és semmi párzásra utaló tevékenységet nem láttam bár ez sem jelet semmit mert ugye napközben maguk vannak.mit csinálunk rosszul?ha tudnátok segíteni.köszi

Szia! Nálunk közel 2évig ment ez a huzavona a madarakkal. Az 1.évben semmi Nem volt, aztán. Most tavasszal jöttek az1. fias tojások,DE vagy belepusztult a fiòka, vagy a kelés után agyonverték vagy nemis etették és mindegyvolt MIT csináltam, elpusztultak. Nyár közepe körül jött hozzájuk a volierbe egy 3.nimfa, KB akkor keltek a tojások, és azokkal már szépen törõdtek. Most repültek ki egy hete, szépek, egészségesek.
Mi arra a megállapításra jutottunk, hogy idô és tapasztalat kellett nekik.
Sok sikert nektek a babaprojekthez, hatha a türelem nálad is madarat terem:-)

Valódi név: Erdősi Kati

Hozzászólás 2013 aug. 18, 20:47 
Rolcsy írta:
lujza írta:
sziasztok. A madaraink miatt léptem be ide,Van 2 nimfánk elméletileg egyik fiú másik lány.lujzánk(a lány)most már zsinórban tojik.az előző tojásokat 3 hét után elvettük alóla ,nem volt fias.Most megint van 6 tojás és mindketten ülnek a tojásokon.Amit nem tudok hogy tuti fiú e a fiú(másképp fütyül mint Lujza).elméletileg a tenyésztő azt mondta. most már elbizonytalanodtam,És mit tudok tenni ha ezek sem fiasak hogy ne tojjon egyfolytában.Féltem attól hogy kikészül szegény igy.jah és semmi párzásra utaló tevékenységet nem láttam bár ez sem jelet semmit mert ugye napközben maguk vannak.mit csinálunk rosszul?ha tudnátok segíteni.köszi

Szia. A Hím is üli a tojásokat. Ha nem akarsz kicsiket akkor vedd le az odút, a párzást én is csak egyszer láttam az enyémeknél pedig már 3 költésük volt.

hát akkor ennek a 6 tojásnak is adunk 28 napot aztán meglátjuk .köszönöm az infót

Valódi név: Győrfi Roland

Hozzászólás 2013 aug. 17, 16:04 
lujza írta:

Szia. A Hím is üli a tojásokat. Ha nem akarsz kicsiket akkor vedd le az odút, a párzást én is csak egyszer láttam az enyémeknél pedig már 3 költésük volt.

Valódi név: Erdősi Kati

Hozzászólás 2013 aug. 16, 11:00 

Hozzászólás 2013 júl. 31, 17:14 
Megetettem rendesen,Amig kèrte, most visszaraktam a tesója mellè mert àtalakítjuk a voliert és ràtudok nèzni rendszeresen. Most volt etetès, a nagyobbik KB 3* annyit kapott, due legalàbb a kicsit is etettèk. Meg figyelem azèrt ôket a he ten de hàtha nemlesz baj. Meg ha kèszlesz a B lakosztàly is, különvàlnak a kecskèktôl, mert as elôzô alomnàl a kecske Tojo halàlra csípe a kicsit.
Köszönöm azèrt a tanàcsot!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 júl. 31, 16:54 
kicsi.emmie írta:
Eyre szzebben jön helyre, de a tesójàhoz kèpest rengeteget alszik és KB fele akkora. Mikor kivettem össze-vissza volt csípve. Rakjam vissza az odúba a nagyobbik mellè, vagy neveljem fel èn?

Szerintem neveld pár napig, de legalább addig amíg kicsit megerősödik. Utána tedd vissza a többiekhez és figyeld, hogy viselkednek, ha minden rendben lesz akkor maradhat köztük, ha pedig nem, akkor marad a kézzel nevelés.

kicsi.emmie írta:
Egyèbkènt kajàt nemnagyon kèr, de vagy 5perce ordít és sziszeg

Kezd jobban lenni. :)

Ajánlom a kézzel nevelős téma olvasgatását. Két dologra figyelj oda. Ne etesd túl (ráetetés) és vigyázz nehogy kihűljön (szerencsére ebben a melegben erre kicsi az esély).

Hozzászólás 2013 júl. 31, 15:11 
Szijasztok! Meglett az1. Skiers költèsünk, due ma reggelre a kettô közül a fiatalabbikat (ma 2hetes a naagy, 2nap van köztük) valamièrt a hàtàra fordulva talàltuk üres beggyel.as egyik szemèt Nem nyitotta ki, Nem tudott ülni,Nem volt hang a és hideg volt. Behoztam, felmelegítttem, ma Mar KB 6odjàra etetem meg.Eyre szzebben jön helyre, de a tesójàhoz kèpest rengeteget alszik és KB fele akkora. Mikor kivettem össze-vissza volt csípve. Rakjam vissza az odúba a nagyobbik mellè, vagy neveljem fel èn?
Rakok fel Roma par kèpet, hàtha így ti is tudtok mondani valami okosat.
Kép

Kép

Kép

Kép

Egyèbkènt kajàt nemnagyon kèr, de vagy 5perce ordít és sziszeg

Hozzászólás 2013 jún. 24, 10:56 
ma figyelem folyamatosan hogy van-e baj, ha jól elvannak akkor utána se lesz baj. Ha bántják, visszaköltözik aztán minél előbb ráállok a megosztásra
Köszi a segítséget meg a tapasztalatokat!

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2013 jún. 24, 10:49 
kicsi.emmie írta:
Hirtelen jött, kapott madár. Egyébként 1pár nimfám és 1 pár kecském van a volierben, de mihelyst időm úgy engedi tervezem a voier átépítését, külön kerülnek a kecskék és a legújabb is kap párt. Viszont már nagyon rám volt állva a kicsi, és szeretném, hogy minél inkább madár legyen. Ha még heteket kellene várnom a kiköltözéssel szerintem soha nem hinné el magáról, hogy madár, azt meg nemszeretném. Szerintem az neki is rosszabb, mintha néha kivennék a csőréből a kaját meg belökdösnék fürdeni. Annyira nagy bántás nincs, a hím szokta piszkálni néha, a kecskék elédegélnek a maguk kis világában, elvannak egymással, a nimfa tojóm meg antiszociális rettenetesen, őt meg azért nem érdekli senki

Ahogy gondolod, te madarad. Én tapasztalatból mondtam, hogy mikor egy párom volt, és jött egy tojó, a hím nem csak kergette a tojót, hanem kegyetlenül verte is, olykor véres volt a szárnya, lába, csőre... Mikor már a 4., 5. stb. madarat hoztam, ilyen probléma abszolút nem volt...
És ha hoznál neki most egy párt, és őket benn tartod addig, amíg kész nem lesz a kerti volier? Mert így a kicsi hiába tanulja meg, hogy ő madár, hogyha civakódások során csak jobban fog félni a többiektől és problémásabb lesz a reszocializálás.

Hozzászólás 2013 jún. 24, 9:28 
Hirtelen jött, kapott madár. Egyébként 1pár nimfám és 1 pár kecském van a volierben, de mihelyst időm úgy engedi tervezem a voier átépítését, külön kerülnek a kecskék és a legújabb is kap párt. Viszont már nagyon rám volt állva a kicsi, és szeretném, hogy minél inkább madár legyen. Ha még heteket kellene várnom a kiköltözéssel szerintem soha nem hinné el magáról, hogy madár, azt meg nemszeretném. Szerintem az neki is rosszabb, mintha néha kivennék a csőréből a kaját meg belökdösnék fürdeni. Annyira nagy bántás nincs, a hím szokta piszkálni néha, a kecskék elédegélnek a maguk kis világában, elvannak egymással, a nimfa tojóm meg antiszociális rettenetesen, őt meg azért nem érdekli senki

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2013 jún. 24, 8:33 
kicsi.emmie írta:
Beraktam a nagyokhoz, bent volt egész délelőtt, most megint bejött hozzám mert a nagyok belevitték a rosszba. Még nem vedlette le az eső tollait és azok ugyebár még pihésebbek... Azt tudni kell a nagyokról, hogy a hím az gyakorlatilag a volier ura, senki levegőt sem vehet a tudta nélkül. beraktam a kicsit az ülőrúdra, onnan lelökdöste, megnézte mégis mit akar, megette előle a kaját aztn betuszkodta a fürdetőjükbe, megvárta míg elázik és otthagyta a földön. Mire észrevettem szerencsétlen kicsi már reszketett, úgyhogy most becsavartam töröközőbe. Holnap megint kiviszem, szerintem egyre jobb lesz:) legaábbis reménykedek

Hát nem tudom... a rangsorviták legyűréséhez nem tesz jót, hogyha folyton kiveszed minden nap a kicsit, másnap meg kezdődhet előről a balhé. Nálam mindig, mikor új érkezik, bemegy a többiekhez, első 1-2 órában viták vannak, aztán fokozatosan beépül a csapatba minden probléma nélkül.
Nem tudom ő hányadik madár, hány párod van még abban a volierben, de tuti, hogy három madár esetén sosem lesz béke. Ha van 1db párod, és őhozzájuk rakod az újat, akkor a hím kergetni fogja. Ha viszont több párod van, a csapat nagyobb, akkor eloszlik az agresszió, és kisebb gubanc lesz.

Hozzászólás 2013 jún. 23, 15:56 
Beraktam a nagyokhoz, bent volt egész délelőtt, most megint bejött hozzám mert a nagyok belevitték a rosszba. Még nem vedlette le az eső tollait és azok ugyebár még pihésebbek... Azt tudni kell a nagyokról, hogy a hím az gyakorlatilag a volier ura, senki levegőt sem vehet a tudta nélkül. beraktam a kicsit az ülőrúdra, onnan lelökdöste, megnézte mégis mit akar, megette előle a kaját aztn betuszkodta a fürdetőjükbe, megvárta míg elázik és otthagyta a földön. Mire észrevettem szerencsétlen kicsi már reszketett, úgyhogy most becsavartam töröközőbe. Holnap megint kiviszem, szerintem egyre jobb lesz:) legaábbis reménykedek

Valódi név: Dávid

Hozzászólás 2013 jún. 23, 14:01 
kicsi.emmie írta:
Köszi szépen! Kívülről már ismerik egymást, meg már vittem be a volierbe is, akkor nem volt különösebb balhé, de akkor én is bent voltam és mindenkit a kaja érdekelt. Akkor csak bedobom a mélyvízbe. Azért majd figyelem, mert az én madaraimra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy jellemző rájuk ami a többi madárra:) beleválasztani is tudni kell:) de legalább nagy egyéniségek

Ja ja tedd be közéjük és figyeld 1órán keresztül ha nem bántsák akkor nem is fogják utána se.

Hozzászólás 2013 jún. 22, 21:48 
Köszi szépen! Kívülről már ismerik egymást, meg már vittem be a volierbe is, akkor nem volt különösebb balhé, de akkor én is bent voltam és mindenkit a kaja érdekelt. Akkor csak bedobom a mélyvízbe. Azért majd figyelem, mert az én madaraimra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy jellemző rájuk ami a többi madárra:) beleválasztani is tudni kell:) de legalább nagy egyéniségek

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 232  Következő