Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Viktor

Hozzászólás 2011 feb. 13, 12:52 
Sziasztok

Tegnap reggelre a nimfa hímemnek vmieik papagáj(Hullámososk Nimfák)kicsípték a szeme körül a tollat vagy a szemébe kaptak bele nem tudom, de nagyon csúny a szeme nem bírja kinyitni...
Nem tudjátok miért van ez? Külön van most téve a nimfa hím ... mivel kezeljem neki?

Valódi név: Brigi

Hozzászólás 2011 feb. 13, 10:57 
Minden aprónak tűnő dolog nagyon nagy örömet tud szerezni bárkinek! Gratulálunk! Képet kaphatunk a kis bóbitásról?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 13, 10:50 
Krampusz írta:
Gondolom nektek gyakorlott madarasoknak nem nagy dolog de nekünk óriási előrelépés a csendesen és kedvetlenül eltelt két hét után -:)))))

Ez mindenképp egy nagy előrelépés. Gratula! ;)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 feb. 13, 9:53 
Jó reggelt Mindenkinek!

Tegnap óriási dolog történt! A kalitkát két méterrel közelebb raktam az ablakhoz a bobita felemelkedett és azóta jön megy a kalitkába és be nem áll a csipogója rikácsol, fütyül, énekel! Ma reggel 6.30- kor ébresztett. Kinyitottam neki a kalitkát egy fakanalat (mert nem vót itthon más fadarab) beszurtam a kalitka elé és láss csodát kisétált-:)) 8.35 kor repült egy kört és visszatért a kalitka tetejére. A csőre reggel óta be sem áll! Gondolom nektek gyakorlott madarasoknak nem nagy dolog de nekünk óriási előrelépés a csendesen és kedvetlenül eltelt két hét után -:)))))

Hozzászólás 2011 feb. 12, 12:51 
Kis tálkába tettem le nekik magot, lágyeleség viszont nincs, de teszek mindjárt azt is.
Áttettem őket egy nagyobb kalitba, már próbálgatja mindkettő a szárnyát, a vadas már feltudott menni a falára majdnem a tetejéig,de elfáradt és lepottyant. De szépen hívogatja őket az apjuk.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 12, 12:30 
Kirepülés után már nem tömik tele a fiókákat, ezzel ösztönözve őket az önállóságra. Legyen a kalit aljára szórva egy kis magkeverék ill lágy eleség is legyen ott.

Hozzászólás 2011 feb. 12, 11:15 
Akadt egy aprócska probléma. A papa nem eteti a fiókákat, tiszta üres a begyük, és csak üldögélnek a kalit alján a sarokba, se nem mászkálnak, repüléssel végképp nem próbálkoznak, kajával nem ismerkednek :S ilyenkor mi a teendő?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 12, 9:32 
Helló!

Ha kint vannak a kicsik, akkor leveheted az odút!

Hozzászólás 2011 feb. 12, 9:30 
dino írta:
Ha 28 napos, akkor már elég idős ahhoz, hogy kirepüljön.

Nagy Tamás írta:
Helló!

Nem kell vissza rakni a fiókákat, tudják azt, hogy mikor van itt az ideje, annak, hogy kirepüljenek!

Kint töltötték az első éjszakát. Volt is egy "baleset". :D A lutínó fióka a papa alatt szundizott, papa meg vagy 3x jól telibe.... a lutínóból hamargyorsan zöld nimfa lett :mrgreen: :mrgreen: megmosogattam a fejét, hátát, szárnyát nedves papírtörlővel, de marhára nem díjazta:D bevágta a rükvercet és tolatott folyamatosan :D olyan csúnyácska volt szegénykém :mrgreen:

Amúgy akkor az odut lelehet venni? Az apjuk még bejár, de csak akkor ha meglát minket... kis besz*ri, amúgy az éjszakát ő is kint töltötte, meg kint van folyamatosan a kicsikkel.

Hozzászólás 2011 feb. 12, 9:25 
Szia Krampusz!

Hasonló cipőbben járunk kicsit. Egy hónapja énis vettem egy nimfát, Rozikát, akihez már aznap este bekellett nyúlnom az ülőrudakat kicserélni, ugyanis neki is műanyagok voltak, volt neki 1 hinta - hozzáteszem, olyan hullámospapagájnak való, picike, műanyag - és egy fürtösköles. És csodálkoztak, hogy csak gubbaszt a madár, nem csinál semmit. Na Rozikám idejött, szépen végignézte, ahogy "új" kalitkák kap: fa ülőrudak, hinta ki, szépia, rügyes faágak, kéztörlő henger felfűzve madzagra. Hihetetlen bohóckodást vágott le 3 nap múlva. Az nap ki is engedtem. Nagy érdeklődve figyelte, ahogy kinyitottam a kalitkaajtót, félt tőle, hiszen őt betették oda fél éve, azóta nem hagyta el. Odacsipeszeltem a fürtöskölest, és vártam. Ő fedezte fel saját magának. A kölesen kívül még tőlem sem fogad el más kaját kézből, de van egy külön tálkája, abba csak extra finomságokat kap, és ha azzal matatok, már les, hogy megint kap valamit. Van egy faág, arra hajlandó csak rálépni ha kijön, a kezemtől még fél.
Vele ellentétben lassan 2-3 éve van egy hím nimfám, akik elméletileg könnyebben szelidülnek, na azóta is olyan vad, mint volt, ha nem vadabb.... rácson keresztül eszik a kezemből, de csak ha látja, hogy másik madár is odajön, amúgy szerintem inkább éhenhalna. Pedig vele is nagyon sok kört lefutottunk, hogy bízzon bennem, de szerintem őt régen egy trauma érhette, amit azóta sem hevert ki, és sajnos szerintem már nem is fogja.
Legyél türelmes és ne add fel. Illetve van még egy tippem: vegyél neki egy párt, aki már kézszelíd, vagy szelidebb, ha látja a madárkád, hogy nem kell tőled félni, idővel követni fogja a társát :)

Sok sikert!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 11, 22:29 
Krampusz írta:
lehet,hogy többet tanulok itt a fórumon vagy érdemes megvenni a papagájidomításról szóló könyvet és cd-t ??

A legbiztosabb mindkettő. A könyv+dvd és a fórum is ;)

Hozzászólás 2011 feb. 11, 22:00 
lehet,hogy többet tanulok itt a fórumon vagy érdemes megvenni a papagájidomításról szóló könyvet és cd-t ??

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2011 feb. 11, 21:40 
2 hét nem sok idő a madár számára :)

Valószínű jó ideje a kereskedésben volt, amit már megszokott, és ami írtál, az alapján biztonságban érezte magát.

Mivel a papagáj a természetben préda, automatikusan sokkal óvatosabb lesz a viselkedését illetően, amikor egy új, ismeretlen élethelyzetbe kerül. Nem hallod a hangját, mert nem érzi magát biztonságban. A természetben sem akarná, hogy ez alapján meghallja, és észrevegye a ragadozó.

A félelmét fokozhatja még az is, ha a ketrec kicsi, körüljárható, vagy túl alacsonyan van.

A biztonságérzetét javíthatja, ha valami emlékezteti őt arra a helyre, ahonnan jött, vagy a cselekvésed számára kiszámítható. 8)

Hozzászólás 2011 feb. 11, 21:14 
rozi egy álom az én pákítómhoz képes:-) de nem adom fel meg fogok vele barátkozni!!

Hozzászólás 2011 feb. 11, 21:11 
Köszi szépen, próbálkozom.
Amennyiben sikerül jelentkezem.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 feb. 11, 21:07 
Rozi 1 hete volt nálam. :mrgreen:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cGIOD4E_1tU[/youtube]

Hozzászólás 2011 feb. 11, 20:57 
Elkell, hogy érd a bizalmát. :roll:

Nézd meg,hogy mit szeret és kináld neki többször rácson keresztül.
Fütyüréssz neki. :mrgreen:

Hozzászólás 2011 feb. 11, 20:50 
hali!
Megfogni nem is próbáltam mert ahogy bedugnám a kezem a kalitkába eszeveszett módon csapkodni kezd és félek, hogy kárt tesz magában, de hangja akkor sincs:-(
Az almát nem eszi a szotyit előtte eszem és mindig nyújtom felé de mikor közelebb ér a kezem a kelleténél akkor a reakció csapkodás és sarokba vonulás és aztán fej elfordítás a vége.
A kalitka mérete 50x40x70

Hozzászólás 2011 feb. 11, 20:26 
Szia Krampusz!

Üdv a fórumon!

A műanyag ülőkéket dobd ki a kukába és fa ülőkéket tegyél be.
Mekkora a kalit mérete??

Adj neki kézből almát,napraforgót. :mrgreen:
Megtudod fogni úgy , hogy nem csíp meg??

Hozzászólás 2011 feb. 11, 20:18 
Hali Mindenkinek!

Még új vagyok ma regisztráltam. Olvastam pár fórumot de ez tetszett meg a legjobban.Kezdő madártartó lennék sajna nem házban hanem lakásban lakom. Lenne pár kérdésem remélem tudtok segíteni vagy legalább megvigasztaltok!
Mielőtt hazahoztam a kis bóbitás havert hetekig olvasgattam a neten vettem egy könyvet kölcsön kaptam kettőt emberekkel beszélgettem de ami most nálam folyamatban van arról senki sem írt és nem is beszélt.
A könyvek a fórumok egyöntetűen azt javasolják, hogy ha egy mód van rá tenyésztőtől vegyünk állatot. Nekem is ez volt a célom de mikor az egyik kereskedésben megláttam ezt a madarat az első pillanattól szemezett velem és jött utánam. Megfigyeltem más emberekkel nem viselkedett így. Ketten voltak a kalitkában körülöttük egy pár hullámos meg egy pár pinty volt. A kis vicces bóbitás nem hagyott nyugodni és ezért visszamentem érte, hazahoztam (A kereskedő szerint 2010 júliusi születésű) Ennek már két hete. Azóta a hangját sem lehet hallani :-( azt sem tudom milyen. Eszik, iszik néha mászkál a műanyag ülőrudakat el nem viseli ezért kapott egy fakanalat csak ezen hajlandó ülni. Ha ezt kiveszem akkor a ketrec oldalán kapaszkodik. Az első hét után amikor haza érünk kinyitjuk a kalitka ajtaját de hiába nem is reagál még csak ki sem nézett rajta:-( Minden nap beszélek neki adok valami csemegét de olyan furcsának látom. Tudom nem nagy idő a két hét de hová lett a hangja hová lett a kis játékos madár akit a kereskedésben láttam. Ezeket mindennap megkérdezem tőle de a kalitka sarka felé veszi az irányt és elfordítja a fejét.
Szerintetek normálisan viselkedik és én reagálom túl a dolgot, vagy mi lehet a probléma??

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 232  Következő