Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Brigi

Hozzászólás 2011 feb. 3, 10:54 
Miért remegnek a nimfák?? Már olyan régóta figyelgetem őket, és mindegyiknél tapasztalok egy pici remegést, de legfőképpen akkor amikor nem csinálnak semmit, csak üldögélnek.

Hozzászólás 2011 feb. 2, 22:13 
Lehetőleg ne engedd ki amíg rendbe nem jön a szárnya .
Igy újabb sérűléseket szerezne mivel nem tudja coordinálni a helyváltoztatást megfelelően.

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2011 feb. 2, 22:06 
Mindenkinek köszönöm a jó tanácsokat!

Ilyen éjjeli lámpánk van is,fényérzékelős, csak kiégett, és nem kapok izzót bele, már ezer helyen kerestem.Majd veszek egy másikat, nem olyan drága.
Csak most gyógyuljon meg szegénykém szárnya...

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 2, 21:49 
Gyerekszobába szokták ajánlani az ilyen éjszakai lámpákat. Azt hiszem pl az IKEA-ban is van 4-7W körüli lámpácskák és közvetlen a konnektorba helyezhetők.

Kép

Hozzászólás 2011 feb. 2, 21:09 
Szia Luca ! :D

Egészen gyér világítással is megelőshető lenne az éjszakai riadalom, :shock:
Egy egész röpdét belehet világítani egy energiatakarékos izzóval,gyakorlatilag alíg mérhető a fogyasztása.
Nekem 2 és 3 Wattos ledizzók vannak minden helyiségben ,főleg ijenkor télen nagyon hasznos,mert bármikor tudnak enni,és ha valaki leesik a rúdról,könnyedén visszatalál és nem pánikolja a többieket is a
vergődésével. :idea:

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 2, 19:45 
luca írta:
És éjjel néha leesik a rúdról,aztán a sötétben nem bír visszakepeszteni,biztos lesodorta a többieket is, ott szerezhette a sérülését Fülöpke. :-(

Ez egy elég valószínű lehetőség...

Hozzászólás 2011 feb. 2, 19:19 
Tényleg, az odu jó ötlet,köszi!
Hétfőn rendel a doki, ha addig sem lesz jól, majd akkor elvisszük.

Ma alaposabban megnéztem a szárnyát,szerintem már jobban van.Nem látszik rajta semmi, nem is lógatja, de a repülés nem megy igazán, nem tudja irányítani, bár ez gondolom a tollak hiánya miatt van.
Eszik is rendesen, meg a kedve is jó.De egy picit remeg.
Most pár napig nem engedjük ki, hogy tudjon pihenni.
Nem is nagyon akar kijönni, és olyan érdekes, a tojó sem jön ki, hiába van nyitva a kalitka ajtaja.Őrzi a párját.
Csak a kicsi jön ki, de ő is gyorsan visszamegy.
Lehet, hogy csak meghúzódott neki az éjszakai buliban.

A kicsi, Kázmér, egy kicsit fogyatékoskának tűnik,ettől függetlenül nagyon szeretjük.Ő az, aki nyári fióka,( az első fiókánk) és nem jött ki magától az odúból, ki kellett robbantani.Repülni is nehezen tanult meg,szóval neki minden lassabban megy.De nagyon ügyesen hintázik, érekes, abban profi. :-)
És éjjel néha leesik a rúdról,aztán a sötétben nem bír visszakepeszteni,biztos lesodorta a többieket is, ott szerezhette a sérülését Fülöpke. :-(

Hozzászólás 2011 feb. 2, 18:11 
Nem tudom elvittétek e már, vagy hogy hogy van a madár, de ha viszitek, szerintem egy külön kis kalitkában, szállítóládában vidd, vagy akár egy oduban, dobozban, és betekered egy rongyba, persze levegő jusson be neki. Ha nem éri közvetlen huzat, szerintem nem fog annyi idő alatt megfázni. Időpontot nem lehet kérni az állatorvosnál? Hátha hamarabb bejuttok.

Feltétlen szólj, mi lett a madárkával, és jobbulást kívánok neki!

Hozzászólás 2011 feb. 1, 22:59 
Úgy tűnik a kedve nem olyan rossz.Majd holnap megfigyelem, ezt ma vettük észre, hogy gond van a szárnyával.
Köszi a segítséget!Ha nem javul, elvisszük dokihoz, csak félek hogy megfázik, az udvaron kell várakozni.A madárkáink ősz óta bent laknak.Majd bebugyolálom valamibe.

Hozzászólás 2011 feb. 1, 22:42 
Én mint laikus, és igazán nem is értek hozzá, nekem régen volt egy hullámosom, ami a falnak repült neki, vérrög lett a lábában, ő is rágcsálta a lábát. Gondolom a fájdalom miatt, valahogy csillapítani akarta. Ha van rá lehetőséged, szerintem mindenképpen vidd el dokihoz, lehet csak megrándult, de szerintem nem ártana rögzíteni, meg ne szenvedjen szegány pára. A kedve milyen? Eszik? Iszik?

Hozzászólás 2011 feb. 1, 22:35 
Repülni tud, csak egy kicsit lejjebb landol mint ahol szeretne, meg az irányváltoztatással is gond van, nekirepült az ajtónak. :-(
Éjjel volt valami balhé a kalitkában,nagy csapkodások meg rikoltozások voltak, talán akkor sérülhetett meg.Hárman vannak, de pld a hintát éjjelre kivesszük, éppen azért, hogy ne gabalyodjanak bele a sötétben.
Az látszik hogy fáj neki, vajon azért tépkedte ki a tollakat is?

Hozzászólás 2011 feb. 1, 22:24 
Repüléskor nem ment neki valaminek? Repülni tud? Ha kézbefogod és óvatosan megérinted, megfogod a szárnyát, hogyan reagál? Én a helyedben elvinném állatorvoshoz.

Hozzászólás 2011 feb. 1, 18:47 
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, valami történt az egyik madárkánk szárnyával, úgy tűnik hogy fáj neki, néha lógatja, és az összes hosszú tollat kitépte belőle.
Mit csináljak vele? Tudok valamit segíteni neki, vagy majd talán magától rendbejön?

Brigi, nagyon szépek a kicsik!

Topli, sajnálom... :-(

Hozzászólás 2011 feb. 1, 11:06 
Szia.Nagyon szépek! :D Az enyémek már repülnek,és szerencsére gyorsan hozzám is szoktak! :lol:

Hozzászólás 2011 jan. 31, 21:53 
Ma a nimfákkal is elég sok időt töltöttem, közel fél órát, és ledöbbentem, tegnap óta mennyi tollacskájuk bontódott ki. És mostmár kezdik megszokni a kezünket, ha simizzük őket, meg idebújhatnak, megnyugszanak, akár a hulik :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 jan. 29, 20:52 
Már visszakerültek a madarak a helyükre, de Rozika és Jágó egyfolytában rikoltozik egymás után :( Lehet Jágó azt hiszi, a párja kiabál neki? Nem tudja, hogy ez másik madárka?

Hozzászólás 2011 jan. 29, 17:33 
Betty írta:
Topli, sajnálom a kis madaradat :(

Brigi Én a helyedben a kis nimfalányt elvinném a hím látóköréből addig míg eteti a fiókákat. Képes becsajozni és hanyagolni a kicsiket. Ha szépen felnevelte őket, akkor tedd vissza szerintem a tojót és barátkozzanak. Lehet belőlük egy pár még a későbbiekben is :wink:

Ma disznóvágás volt nálunk, és a madarak a folyosón vannak, és addig behoztam a szobába, mert nem akartam, hogy huzatban legyenek,meg a nagy jövés-menésbe ne stresszeljenek, Rozika viszont itt van a szobában,és hallották meg látták egymást, de kiszúrtam vele, mert takarásba tettem őket, és azóta lenyugodtak. Valószínűleg ha a kicsik kirepültek, Rozikát megpróbáljuk vele összehozni, hátha párba állnak, mert megszakadna a szivem, ha magányosak lennének.
De ahogy összetakarítok, meg lenyugszunk kicsit kint a folyosón, már viszem is vissza őket.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 jan. 29, 16:30 
Topli, sajnálom a kis madaradat :(

Brigi Én a helyedben a kis nimfalányt elvinném a hím látóköréből addig míg eteti a fiókákat. Képes becsajozni és hanyagolni a kicsiket. Ha szépen felnevelte őket, akkor tedd vissza szerintem a tojót és barátkozzanak. Lehet belőlük egy pár még a későbbiekben is :wink:

Hozzászólás 2011 jan. 29, 16:16 
Topli írta:
Sziasztok hát sajnos nem sikerült megmenteni a kicsit reggelre elaludt :03: :03:
Levettem az odút.... majd egyszer megkapják még majd valamikor mi a fenét rontottam el??? Úgy bánt az egész...

Sajnálom a kis madárkát. Elhiszem, hogy bánt, de nem biztos, hogy tudtál volna bármit is tenni. Én hasonlóan jártam 1 hete, nekem a kicsik mamija halt meg. És mint kiderült, én sem tudtam volna mit csinálni.
Legközelebb tudod mire ügyelj, és ha bármi bajt észlelsz, azonnal fordulj vele orvoshoz.

Amúgy, képzeljétek, lehet hogy a hímem, aki nevelgeti a fiókákat, úgy néz ki eteti őket, csak éjjel kiürült a begyük, és valamiért későn jutott el odáig, hogy adjon nekik. Viszont lehet szerelmes lesz az új nimfába, Rozikába. Egyre többet beszélgetnek, leselkednek egymást után, remélem ezért nem fogja ott hagyni a kicsiket.

Hozzászólás 2011 jan. 29, 13:36 
Sziasztok hát sajnos nem sikerült megmenteni a kicsit reggelre elaludt :03: :03:
Levettem az odút.... majd egyszer megkapják még majd valamikor mi a fenét rontottam el??? Úgy bánt az egész...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 232  Következő