Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Veronika

Hozzászólás 2010 dec. 19, 17:35 
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne felétek: volt egy 7 éves nimfám, családtagnak számított, rengeteget repkedhetett, 4 hetes kora óta nálunk élt, kézhez nevelt kis papagáj volt, egészen tegnapig! Pénteken este tojt egy tojást, nagyon kimerült volt utána, a tojással sem törödött, csak vergődött lent, és pár óra múlva a kalitka egyik sarkában elaludt! Értetlenül állunk az egészhez, hogy lehet hogy egyedül volt és tojt! Mit csinálhatunk volna másként? Mi történhetett vele! Remélem tudok segíteni a történtek megértéshez!

Üdv.Verus

Valódi név: Döbrönte Tibor

Hozzászólás 2010 dec. 19, 17:34 
A szokásos magkeveréket és lágyeleséget!

Hozzászólás 2010 dec. 19, 17:20 
Sziasztok!Kikelt az első fióka!! :lol: A szülőknek mit adjak enni?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 dec. 19, 9:25 
Helló Nercike!

Tompe73 -nak igaza van! Hím nélkül tuti nem lesz fióka :wink: !
Viszont tanácsolom, hogy mihamarabb szerezzetek be egy hím egyedet is! Mert így a tojó valószínűleg folyamatosan tojni fog, ami hosszabb távon rá megy az egészségére!
Mekkora helyen van tartva?
Mennyi idős a madár?

Valódi név: László

Hozzászólás 2010 dec. 19, 2:33 
Nercike írta:
Sziasztok!
Sürgősen Vki hozzáértő ember válaszoljon!Van egy nimfapapagájunk lés tegnap tojt.Egyedül van viszont.
Kotlik rajta,a begye alatt van,ha a vizét akarom cserélni,fúj rám.
Lesz ebből csemete?Vagy csak úgy tojik,mert unatkozik?Ilyesmit is olvastam..
Mit tegyek?
Jó lenne,ha kispapagáj születne,de nem tudom mi a helyzet Vele így egyedül?!!:((((

Szia

Kis papagáj biztos nem lesz belőle, ahhoz kellene egy hím nimfa is és az is, hogy együtt legyen a tojóval.
Azért fúj rád mert védi a tojását és a területét ilyenkor.

Mennyi ideje van nálatok a nimfa?
Előtte hol tartották?
mennyi lágy eleséget kap?

Hozzászólás 2010 dec. 19, 2:02 
Sziasztok!
Sürgősen Vki hozzáértő ember válaszoljon!Van egy nimfapapagájunk lés tegnap tojt.Egyedül van viszont.
Kotlik rajta,a begye alatt van,ha a vizét akarom cserélni,fúj rám.
Lesz ebből csemete?Vagy csak úgy tojik,mert unatkozik?Ilyesmit is olvastam..
Mit tegyek?
Jó lenne,ha kispapagáj születne,de nem tudom mi a helyzet Vele így egyedül?!!:((((

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 dec. 15, 22:18 
Sol írta:
Nem értem,hogy egyáltalán hogy tudnak olyan embert felvenni/alkalmazni,aki a próba idő alatt ne tanult volna meg alap dolgokat ...

Képzetlen munkaerő = ócsóbb alkalmazni?

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 dec. 15, 21:02 
Csak egy gondolat..
Nem értem,hogy egyáltalán hogy tudnak olyan embert felvenni/alkalmazni,aki a próba idő alatt ne tanult volna meg alap dolgokat (akinél meg nincs,az meg ha annyira lelkiismeretes,akkor neten is utána tud olvasni dolgoknak,ha nem akkor meg minek jelentkezett oda) állatokról,árukról amivel foglalkozik.
Nekem az első hullámosom az eladó szerint lány volt.Azóta is köszöni szépen, jól van a kisfiú (már akkor látszott,hogy milyen nemű) Azóta én is eladó lettem egy kisállatkereskedésben és ha leintenek,hogy nem érdekli őket,hogy kéne tartani azt az állatot,madarat,hüllőt és rákérdezek minek akarja akkor tartani,én vagyok a bunkó. Bocs,ez belőlem is csak kijött.

ui:.gyöngyörűen látszik,sőt hallatszik is 3 nimfán már,hogy hímek.Imádom őket :mrgreen:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 dec. 15, 14:40 
Oké.Köszi

Hozzászólás 2010 dec. 15, 13:52 
Bernát írta:
Tegnap az örsi árkádban tapasztaltam ugyanezt. :|

Hasonló tapasztalatom a budafoki úti Fressnapf nevű áruházban is volt. Ülőrudakat voltam venni, kb. 7-8 hónappal ezelőtt. Egy darab madár (nimfa) volt az egész áruházban, nagy kalitkában volt, de olyan keservesen sírt, hogy még a pénztárnál is fülsértő volt. Sajnos nem volt eladó, dísznek tartották, az eladó kalitkák részlegen. Ezeket az embereket kéne bezárni egy ketrecbe és egyedül hagyni őket egy nagy üres áruházba.
A zoodomban a minimális ismeretük sincs az eladóknak, azt se tudták mi a különbség a hím és a tojó nimfa között. Bár az is hibás aki eladja a madarait egy ilyen üzletnek; gondolom csak a pénz számít neki.

Hozzászólás 2010 dec. 15, 13:23 
Helló brigi0817!

A nimfák általában, az első költés alkalmával is sikeresek! A tojásokat csak akkor vedd ki, ha lejár az utolsó tojás inkubációs ideje is! Ez négy tojás esetén a kotlástól számítva kb 27 nap!

Hozzászólás 2010 dec. 15, 13:05 
Sziasztok.Van 4 tojim,de mivel ez az első attól tartok hogy nem lesz belőlük semmi.Ha a megadott időben nem kelnek ki akkor vegyem ki őket,vagy hadjam és majd ők otthadják?

Valódi név: Kálmán András

Hozzászólás 2010 dec. 15, 12:32 
Warhawk írta:
papagáj írta:
Ráadásul a gyerek még a farktollait is kitépte és az anyja már mindenféle állatot vett neki aztán amikor megunta a gyerek eladta (remélem őt is eladják már mert ha rágondolok nagyon mérges leszek). Bocsánat hogy ideírom de muszáj volt kiadnom magamból.

Nos, az ilyeneknek nem való állat. Semmilyen sem. :(

Drasztikus dolog lenne, de én biztos, hogy egy napra megcserélném a dolgokat, és a gyereket zárnám egy akkora helyre, olyan körülmények között.... Biztos, hogy egy életre megtanulná.... ha meg nem, akkor meg egy hétre zárnám be... egészen addig, amíg meg nem tanulja.....

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 14, 21:19 
papagáj írta:
Ráadásul a gyerek még a farktollait is kitépte és az anyja már mindenféle állatot vett neki aztán amikor megunta a gyerek eladta (remélem őt is eladják már mert ha rágondolok nagyon mérges leszek). Bocsánat hogy ideírom de muszáj volt kiadnom magamból.

Nos, az ilyeneknek nem való állat. Semmilyen sem. :(

Hozzászólás 2010 dec. 14, 19:58 
Jó estét!
Nekem is azt mondta az eladó hogy egy 40x40x30 cm méretű kalitka elég a nimfapapagájnak, de szerencsére az előtte lévő napokban találtam rá erre és a forum.index.hu-n lévő fórumra és egyből tudtam hogy neki is csak az számít hogy vegyenek tőle a madár jólléte már nem. Én 13 évesen mondom az édesanyámnak hogy mondja meg a munkatársának hogy adja el a gyerekének vett hullámost de hiába mondta már neki sokszor csak mosolyog rá. Szegény madárnak olyan kicsi a kalitkája hogy még a szárnyát se tudja kinyújtani benne. A legszomorúbb az hogy sose foglalkoznak vele csak azért van hogy a gyereke nézegetni tudja 2 hónapja még az erkélyen is kint felejtette csoda hogy nem fázott meg. Van egy tükre ami mellet egész nap ül ezért és azért mert műanyag ülőrúdjai vannak még a karmai is megnőttek. Sokára cserélték ki a tanácsomra az egyiket fára de nem megy rá a tükör miatt. Ráadásul a gyerek még a farktollait is kitépte és az anyja már mindenféle állatot vett neki aztán amikor megunta a gyerek eladta (remélem őt is eladják már mert ha rágondolok nagyon mérges leszek). Bocsánat hogy ideírom de muszáj volt kiadnom magamból.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 dec. 14, 18:43 
Nagy Tamás írta:
Helló!

A legrosszabb pedig az, amikor felbukkan egy olyan ember, akivel elhitették az általatok felsorolt dolgokat! És amikor felteszi képeket, jó szándékból segíteni akar az ember, erre megsértődik és soha többet nem jelentkezik! A madarai meg tovább sínylődnek...

Meg mikor a kalitban ott figyel a csengő és tükör. :lol: :lol: :lol: :lol:
És csak les,hogy leszólják érte,hogy dobja ki,pedig a kis kedvence,hogy játszik velük. :lol: :lol:

Hozzászólás 2010 dec. 14, 18:31 
Helló!

A legrosszabb pedig az, amikor felbukkan egy olyan ember, akivel elhitették az általatok felsorolt dolgokat! És amikor felteszi képeket, jó szándékból segíteni akar az ember, erre megsértődik és soha többet nem jelentkezik! A madarai meg tovább sínylődnek...

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 14, 18:27 
Mátyás Gábor írta:
Innentől azon sem kell csodálkozni, hogy mini kalitkában tartják sokan a madarakat. "Hiszen az állatkereskedésben mondták, ott pedig értenek hozzá, a nagy kalitka meg amúgy is nagyon drága volt"

Így igaz! :( És ezeket az embereket nehéz meggyőzni, mert az a szimpatikus fiatalember/hölgy olyan kedvesen mondta, hogy ez a legjobb nekik... (és a legtöbbször neki fognak hinni).

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 dec. 14, 18:11 
Warhawk írta:
Sok mindent nem tudsz tenni. A helyi jegyzőnél lehet panasszal élni, aki persze nem ért hozzá és vagy meggyőzik, hogy "jó az úgy ahogy van" vagy esetleg kioszt némi büntetést és a részéről le is van zárva az ügy.

A legtöbb állatkereskedés tulajdonos (tisztelet a kivételnek) pedig el is hiteti a vásárlóval, hogy azok a tartási körülmények megfelelők a madárnak (fényviszonyok, kalitka méret, higiéniás körülmények, magkeverék minősége). "Bírják ezek úgyis" - címszóval
Innentől azon sem kell csodálkozni, hogy mini kalitkában tartják sokan a madarakat. "Hiszen az állatkereskedésben mondták, ott pedig értenek hozzá, a nagy kalitka meg amúgy is nagyon drága volt"

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 14, 18:03 
Sok mindent nem tudsz tenni. A helyi jegyzőnél lehet panasszal élni, aki persze nem ért hozzá és vagy meggyőzik, hogy "jó az úgy ahogy van" vagy esetleg kioszt némi büntetést és a részéről le is van zárva az ügy.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 232  Következő