Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Fruzsina

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 15:42 
Lacrimosa írta:
a későbbiekben nagyobb bajok is lehetnek...

Ezt kifejtenéd?

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 14:36 
Harcizeller írta:
Ajaj. Hát ez nehéz lesz, mert mindig a kezem alá jön, rám repül meg ilyenek. Ha meg nem foglalkozok vele, akkor megunja egy idő után és visítozik de nagyon de nagyon hangosan.
De ha sikerülne is, gondolom utána nem nagyon tudnám dédelgetni. Ahj most is itt les a kalitkából, ide van tapadva erre az oldalra.

Egyébként a hímre visszatérve: Amikor a lyányka odahajtja neki a fejét hogy vakarássza, akkor kitépi a fejéről a tollat. Szóval szegény csajszi taraja alatt kissé megkopaszodott.

Olyan szép gyerekeik lennének pedig. Mindkettő olyan szép színű.

igen, pont ez a baj. A tojó nagyon erősen emberhez kötött, fajtársnak, és ami rosszabb, párnak tekint téged. És sajnos ahogy elolvasgatom, már viselkedészavar is kialakulóban van (kiabálás). Ezt azzal a viselkedéseddel, hogy folyton babusgatod, ill. ha kiabál, odamész hozzá, foglalkozol vele, csak erősíted, és a későbbiekben nagyobb bajok is lehetnek... Ezért nem volt mondjuk szerencsés, hogy szintén emberre fixírozott "szelíd" madár került a meglévő madárhoz, mert ez így egy ördögi kör.
A tenyésztést meg én elfelejteném a helyedben. Tolltépős madarat nem tenyésztenék, épp azon oknál fogva, hogy fiókáinál is azt teszi majd (igaz vannak olyan tolltépősök, akik nem, ill. nem tolltépősök, akik meg tépik a fiókákat), meg a tojó sem 100%-os. Hiába szépek, nem tenyésztésre alkalmasak sajnos.
Egyenlőre azon kellene dolgozni, hogy a tojó visszamadarasodjon, reszocializálódjon. Iszonyatosan nehéz, főleg ha a gazdi is igényli, hogy minden nap babusgathassa, simogathassa a madarat. Akkor viszont türelem és ki kell várni, mi történik...

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 11:47 
Ajaj. Hát ez nehéz lesz, mert mindig a kezem alá jön, rám repül meg ilyenek. Ha meg nem foglalkozok vele, akkor megunja egy idő után és visítozik de nagyon de nagyon hangosan.
De ha sikerülne is, gondolom utána nem nagyon tudnám dédelgetni. Ahj most is itt les a kalitkából, ide van tapadva erre az oldalra.

Egyébként a hímre visszatérve: Amikor a lyányka odahajtja neki a fejét hogy vakarássza, akkor kitépi a fejéről a tollat. Szóval szegény csajszi taraja alatt kissé megkopaszodott.

Olyan szép gyerekeik lennének pedig. Mindkettő olyan szép színű.

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 10:58 
Harcizeller írta:
Sziasztok!

Van a fiú nimfám aki mellé pár hónapja került a lány. Na most az a gond(?), hogy bár elvannak egy kalitkában, vagy közvetlen egymás mellett is, nem nagyon viselkednek úgy, mint egy pár. Legalább is a lány ilyen bolondabb, néha odadugja a fejét a fiúhoz vakarászásra, de ha a fiú teszi ezt akkor meg odakap. Most is itt énekel neki a fiú, fütyül meg táncol, a lány meg le se bagózza. Most meg összeverekedtek a kalitkában és a lány szándékosan provokálja szegény palit.

És azt vettem észre, hogy a fiú táncol neki, énekel, fütyül de a lányt ez nem érdekli viszont manapság gyakran jön a kezem alá, odahajtsa a fejét az arcomhoz és miközben vakarom a nyakát, felvesz egy furcsa, lelapulós testtartást és nagyon dünnyög a fülembe, halkan. Ez most mit jelent? :D

Szóval mit lehetne tenni, hogy megkedveljék egymást vagy esetleg utódok gyártásába kezdjenek? Olyan gyönyörű kis fiókáik lennének, mindketten szépek. Igaz az apának van egy tolltépős, öncsonkítós problémája, ami miatt gallért hord (sajnos elkerülhetetlen a dolog, viszont nagyon jól tűri, és észre sem veszi, nem letört vagy ilyesmi, hanem eleven.).

ÉS MOST!! Aztamindenit... A fiú lent eszi a homokot, a lány aljasul lelopakodik hozzá és nekiesik. : /
5 percel később: Most meg felfúvódva ülnek egymással szemben, behúzott lábakkal békésen. Nem tudok kiigazodni ezen a csajon... A fiú az meg nagyon szereti vagy próbálná szeretni a kiscsajt, mindig repül utána, meg ha kikerül a látószögéből (pl másik szobába viszem), akkor keresi, meg hívogatja, visít utána.

Az a baj jött elő, amitől én is tartottam. A tojó túlságosan emberre fixírozott, nem tudja mit kezdjen a hímmel, hiszen lány "embernek" hiszi magát... Ezért vágja be neked a párzós pózt, a fiúnak meg nem.
Nem feltétlenül kell lecserélni senkit sem. Meg lehet oldani a problémát, csak sok türelem és munka árán. Nekem is volt egy ilyen tojóm, aki személyiségzavaros volt... amint meglátott, odajött, párosodni akart stb., hímet viszont elmarta mellőle... Durván hangzik, de az egyetlen megoldás, ha lekoptatod magadról a tojót. Tehát nem foglalkozol egyik madárral sem sokat, csak takarítod őket, adsz kaját, vizet, kiengeded őket, és ennyi. Se simi, se duruzsolás, semmi. Persze itt már nem "kedvenc"-ről van szó.
Tenyésztésre én abszolút nem gondolnék ilyen madaraknál. Egyszerűen a problémák be vannak ígérve: a hím öncsonkító, tolltépő, a fiókákat is tépkedheti, a tojó meg emberre fixírozott... Persze ez biológia, ki tudja mit hoz a jövő. Civakodások és veszekedések viszont még a legharmonizálóbb párnál is előfordulnak!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 ápr. 25, 7:38 
A felvázolt viselkedés alapján csak egy gond van ezzel a párral. Nem harmonizálnak. Fel kellene őket cserélni egy másik párral (azaz a hímnek egy másik tojót a tojónak egy másik hímet adni).

Hozzászólás 2013 ápr. 24, 21:46 
Sziasztok!

Van a fiú nimfám aki mellé pár hónapja került a lány. Na most az a gond(?), hogy bár elvannak egy kalitkában, vagy közvetlen egymás mellett is, nem nagyon viselkednek úgy, mint egy pár. Legalább is a lány ilyen bolondabb, néha odadugja a fejét a fiúhoz vakarászásra, de ha a fiú teszi ezt akkor meg odakap. Most is itt énekel neki a fiú, fütyül meg táncol, a lány meg le se bagózza. Most meg összeverekedtek a kalitkában és a lány szándékosan provokálja szegény palit.

És azt vettem észre, hogy a fiú táncol neki, énekel, fütyül de a lányt ez nem érdekli viszont manapság gyakran jön a kezem alá, odahajtsa a fejét az arcomhoz és miközben vakarom a nyakát, felvesz egy furcsa, lelapulós testtartást és nagyon dünnyög a fülembe, halkan. Ez most mit jelent? :D

Szóval mit lehetne tenni, hogy megkedveljék egymást vagy esetleg utódok gyártásába kezdjenek? Olyan gyönyörű kis fiókáik lennének, mindketten szépek. Igaz az apának van egy tolltépős, öncsonkítós problémája, ami miatt gallért hord (sajnos elkerülhetetlen a dolog, viszont nagyon jól tűri, és észre sem veszi, nem letört vagy ilyesmi, hanem eleven.).

ÉS MOST!! Aztamindenit... A fiú lent eszi a homokot, a lány aljasul lelopakodik hozzá és nekiesik. : /
5 percel később: Most meg felfúvódva ülnek egymással szemben, behúzott lábakkal békésen. Nem tudok kiigazodni ezen a csajon... A fiú az meg nagyon szereti vagy próbálná szeretni a kiscsajt, mindig repül utána, meg ha kikerül a látószögéből (pl másik szobába viszem), akkor keresi, meg hívogatja, visít utána.

Valódi név: Mariann

Hozzászólás 2013 ápr. 23, 19:42 
Warhawk írta:
docoo írta:
Ők kikotorták a tojások alol. De lehet azért mert kevés volt. a tojikon volt egy kis betörés

Vágj be az aljára egy hullámpapírt (felfelé a hullámos felével) és arra szórj kevés forgácsot vagy fűrészport. A papírt nem tudják felszedni/kihordani és az már vélhetőleg elég védelmet nyújt.

Ez tényleg jó ötlet! Én is megfogadom.
Ma egész nap figyeltem a tojóm viselkedését, hogy mennyire sérülhetett a szárnya. Úgy néz ki csak a tollait vesztette el. A szárnya nem sérült, mert teljesen természetesen viselkedett. Csak szegény felemelkedni nem tud a földről csak max 20 centire. Hagyta, hogy felemeljem, pedig nem jön kézre máskor soha. Biztos sok hónap mire kinő ennyi nagy tolla megint. Remélem nem lesz több földrengés a közeljövőben! A ti madaraitok nem érezték meg?

Valódi név: Szűcs Donát

Hozzászólás 2013 ápr. 23, 16:00 
Jó ezt kipróbálom. Köszi a tippet.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 23, 14:47 
docoo írta:
Ők kikotorták a tojások alol. De lehet azért mert kevés volt. a tojikon volt egy kis betörés

Vágj be az aljára egy hullámpapírt (felfelé a hullámos felével) és arra szórj kevés forgácsot vagy fűrészport. A papírt nem tudják felszedni/kihordani és az már vélhetőleg elég védelmet nyújt.

Hozzászólás 2013 ápr. 23, 12:06 

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 23, 11:30 
docoo írta:
Amúgy milyen vastag fészekanyag kell az oduba???

Pár centi (akár csak fél centi is) már elég. Az a lényeg, hogy legyen valami az alján, hogy ne roppanjon meg a tojás, ne csússzon szét a kismadarak lába. Ha kihordják (mert van amelyik kihordja), akkor hullámpapírt tegyél az aljára. Vágj egy akkora darabot belőle ami pont befér az aljára, a "hullámos" része a papírnak pedig felfelé legyen.

Hozzászólás 2013 ápr. 23, 11:18 
Már kivettem alóluk mert már2 hetesek voltak és semmi nem látszott rajtuk feltörtem a tojásokat és semmi. Amúgy milyen vastag fészekanyag kell az oduba???

Hozzászólás 2013 ápr. 23, 10:54 
docoo írta:
Lefényképeztem a tojásokat ujra. Kép meg tudnà mondani valaki h fiasak-e?? Egyépként mi lehet az ok ha nem??

Ha fény (lámpaizzó) felé tartod látod, mert a fiatlanokban nincs semmi sötét folt, hanem áttetsző. Ami teljesen sötét, abba meg már szép nagy fejlett fióka van. Hány napos tojások?

Hozzászólás 2013 ápr. 23, 10:41 
Sziasztok!
Aggódom. :( Tanácsot szeretnék kérni. A ma éjszakai földrengéstől valamikor 0.30 után annyira megrémültek a madaraim a ketrecükben, hogy össze vissza kezdtek verdesni. Alig tudtuk megnyugtatni őket. A tojó ijedt meg jobban. Úgy összeverte magát, hogy az egyik szárnyából az összes hosszú 6 db toll kihullott. Egy se maradt. Ma kiengedtem őket. Látszólag nem fáj neki, próbál repülni, de nem bír felemelkedni tollak nélkül a földtől csak 20 centire.
Most mit tegyek? Mennyi idő míg azok a nagy tollak újra ki tudnak nőni? Kinőnek egyáltalán???

Valódi név: Győrfi Roland

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 21:09 
kicsi.emmie írta:
Sziasztok!
A nimfák kelését az 1. tojáshoz vagy az utolsóhoz kell számolni? Átvilágítás után eddig 4ből 1 van, amin már nem lehet átlátni, az holnap lesz 18 napos, egyben van egy jól felismerhető tömör fekete kis golyó ( de elég pici) a másik kettő pedig csak eres.

Helló!

Szerintem a 3. tojástól kell számolni mert akkor kezdik ülni rendesen a tojásokat. az eresek azok jók meg szerintem amibe a fekete kis golyó van az is, amin meg nem lehet átlátni azt nem tudom sajnos :) (de én nem szoktam megnézni hogy eresek-e kelés után szoktam ki venni ami nem kelt ki)

Valódi név: Tóth Dorka

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 18:58 
Ja és mégvalami...
A tojó egyáltalán nem eszik lágyeleséget, egyedül magokat meg mindent, ami zöld. Tudtok adni valami tippet, hogy szokassam rá a lágykajára? ételszínezékkel meg bolti lágykajával már próbálkoztunk, az nem jött be, akkoris csak magokkal tömte meg a fiókát(az volt az 1.), bele is pusztult, mer azis csak cukkínit meg szőlőt evett a magokon kívül, abból is csak akkor, mikor éppen tőlünk kért enni. Tudtok valamit javasolni?

Valódi név: Tóth Dorka

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 18:50 
Sziasztok!
A nimfák kelését az 1. tojáshoz vagy az utolsóhoz kell számolni? Átvilágítás után eddig 4ből 1 van, amin már nem lehet átlátni, az holnap lesz 18 napos, egyben van egy jól felismerhető tömör fekete kis golyó ( de elég pici) a másik kettő pedig csak eres.

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 12:54 
Tom írta:
Rolcsy írta:
Sziasztok!

A nimfák mikor repülnek ki az odúból? Az enyémek ma 5 hetesek nagyon szépek. :) ja és amúgy ismét van már tojás ( 5 db ) ez nem baj?

Helló!
Általában 31 napos koruk környékén repülnek ki. Szóval kicsit el vannak késve a fiókák... lehet, hogy az elején nem etettek elég jól a szülök. Az meg teljesen normális hogy ilyen hamar ismét letojjanak :wink:

Aha Értem Köszi a Választ.
Biztos az lehet amit mondasz mert ez az első nekik amit fel is neveltek rendesen mert az előzőek nem maradtak meg nekik. mondjuk ezek már teljesen tollasak egy két folt van ahol nem azok :)

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 10:43 
Rolcsy írta:
Sziasztok!

A nimfák mikor repülnek ki az odúból? Az enyémek ma 5 hetesek nagyon szépek. :) ja és amúgy ismét van már tojás ( 5 db ) ez nem baj?

Helló!
Általában 31 napos koruk környékén repülnek ki. Szóval kicsit el vannak késve a fiókák... lehet, hogy az elején nem etettek elég jól a szülök. Az meg teljesen normális hogy ilyen hamar ismét letojjanak :wink:

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 10:14 
Sziasztok!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 232  Következő