Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2010 jún. 13, 21:41 
Sziasztok!

Készítettem néhány fotót a "fura" nimfáról. A foltnélküli hímem igen hevesen fütyürészik neki és "körbetáncolja", szóval lehet tojócska...!? :roll:
Ja, és a szeme nem piros!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 jún. 12, 9:55 
dujuor írta:
Nagy Tamás írta:
Helló!

Szergej hím. Riki Tojó. Tamara hím. Akkor Igor is tojó.

De akkor kitől származik ennyi tojás? Riki az egyetlen ivarérett tojó aki vadas színű. Igor (aki lány, és az üzenetedbe azt írtad, hogy született: 2009. 07. 4-én, 6-án, vagy 8.-án) két hete került vissza a röpdébe, mert a balesete miatt bent ápoltam, akkor már voltak tojások, és soha nem is láttam bent az odúban, és még nem udvarol neki hím, inkább ő különcködik mindenkitől. Küzmi Tamarát lányként adta el (másfél éves volt akkor), azt is mondta, hogy tojt már tojást is. Igor lányka kivételével mindannyian voltak bent az odúban.

Na ezt oldd meg nekem Tamás :D :D :D ...én már képtelen vagyok erre.

Ui. most jutott eszembe....Riki apja tuti, hogy lutinó volt, és van egy gyöngyös tojó testvére.

Ezek szerint a Szergejnek nevezett lutino madár az egyetlen hím a társaságban. Valószínűleg Riki papagáj és Tamara egy odúba tojhattak. Szergej pedig fehérarcú hordozó kell, hogy legyen. :?

Hozzászólás 2010 jún. 12, 8:05 
Nagy Tamás írta:
Helló!

De akkor kitől származik ennyi tojás? Riki az egyetlen ivarérett tojó aki vadas színű. Igor (aki lány, és az üzenetedbe azt írtad, hogy született: 2009. 07. 4-én, 6-án, vagy 8.-án) két hete került vissza a röpdébe, mert a balesete miatt bent ápoltam, akkor már voltak tojások, és soha nem is láttam bent az odúban, és még nem udvarol neki hím, inkább ő különcködik mindenkitől. Küzmi Tamarát lányként adta el (másfél éves volt akkor), azt is mondta, hogy tojt már tojást is. Igor lányka kivételével mindannyian voltak bent az odúban.

Na ezt oldd meg nekem Tamás :D :D :D ...én már képtelen vagyok erre.

Ui. most jutott eszembe....Riki apja tuti, hogy lutinó volt, és van egy gyöngyös tojó testvére.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 11, 22:14 
Helló!

Hozzászólás 2010 jún. 11, 22:11 
Szépek ezek a madárkák nagyon! :-)

Azt szeretném kérdezni, hogy a nimfák (is) párzanak az odúban? Mert előszeretettel vonulnak félre és igen "furcsa" hangok hallatszanak ki az odúból! :oops: :lol: :oops:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2010 jún. 11, 22:07 
Szia Tamás!

Szergej:
Kép

Riki:
Kép

Tamara:
Kép

Igort Tőled vettem Tamás, fiatalon. Fiúnak mondtad, de később már beszéltünk róla, hogy lány. Ő ugyanolyan mint Tamara, csak teljesen szürke pofival. Róla most nem találtam fényképet, pedig van valahol, holnap lefotózom.

Tamara a kérdéses egyén. Lánynak vettem Küzmitől, és dalolászik ezerrel, de visít is. Rejtély előttem.

Dina

Hozzászólás 2010 jún. 11, 21:25 
Szia Duju!

Ha jól számolom akkor 10 db tojás volt az oduban. Látok rá esélyt, hogy két tojó egy oduba tojt. Ezért vannak "kétszínű :D " fiókáid.
Összesen hány db nimfa van a röpdében? És milyen színűek?

(ha a tőlem származóról dobsz fel egy képet, akkor megmondjuk, hogy milyen nemű)

Hozzászólás 2010 jún. 11, 17:47 
Ma ismét megnéztem az odút. A létszám növekedett. 3 fehér, 2 sárga, és két tojás meg van repedve. Ezen kívül még 3 tojás van a fészekben, de ezek áttetszőek, így gondolom nem "laknak" bennük.

Számításaim szerint így 7 db. kicsim lesz. Csak az apát látom bent az odúba, akárhányszor kimegyek. A kicsik tömve vannak, kivéve a frissen kikeltet, aki még fel sem száradt.

Van esélyem, hogy mind felnevelődnek, vagy ideje lenne videókat nézegetnem a youtube-on kis nimfa etetés után?

dujuor

Hozzászólás 2010 jún. 10, 22:12 
Edina lehet, hogy Tamásnak igaza van de előfordulhat, hogy két apától származnak.

Hozzászólás 2010 jún. 10, 22:06 
Nagy Tamás írta:
Hogy őszinte legyek, én sem láttam még ennyire sárga madarat.
Nimfanatikus, ha erre jársz mondj véleményt erről a madáról!

Hát én is meglepődtem, amikor megláttam. Egész sötét sárgás és a két szárnyában van egy vékonyabb szürkés "csík". Tehát nem is tiszta sárga. A tolla nem tudom miért olyan, amilyen.
Nagyon kis helyen voltak, olyan tipikus házikó alakú kalitban, abból is a kisebb változatban. :-(
De most már jó helyen vannak. A szemeit igazából nem is figyeltem, de majd most jól megnézem magamnak!
A tulaj azt mondta, hogy már 10 hónapja voltak nála, tehát ennél biztosan idősebbek.
Viszont elég nyugisak, egyáltalán nem félősek. Szerintem hamar megnyugszanak és majd meglátjuk mit kezdenek "magukkal".

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2010 jún. 10, 22:05 
Sziasztok!
Dujuor, őszinte részvétem!

A "fura" nimfáról:
meglepődtök, de még én sem láttam ilyet. a találgatásaimat fogom most közreadni: lehetséges hogy a madár erősen beltenyésztett fiókaként látta meg a napvilágot és a torzulás hosszabb tollakat eredményezett (mint pl a párizsi trombitás kanári vagy a borzas hullámos), érdekes hogy ez csak a bóbitán feltűnő, bár szerintem a szárny fedőtollai is hosszabbak. Sajnos a leirásból nem derül ki h a madár épp fürdött, vagy tényleg nem megfelelőek a tollai horgai és a tollak nem kapcsolódnak rendesen egymáshoz, ettől kelt borzas hatást. (ilyenek a selyem kacagógerlék)
Másik találgatás, és éppen amiért, bár nagyon szeretnék igen jó árat ígérni ezért a madárért, mégsem teszem, mert nem csak genetikai, de fertőző útja is van a tollak abnormális növekedésének. És nem vennék rá mérget h valaki elad egy ilyen madarat (hacsak hozzá nem értő) anélkül hogy megbizonyosodjon az ellenkezőjéről.....igazából a bőbita miatt egyáltalán nem vagyok benne biztos hogy ez fertőzés volna, de sajnos nem kockáztathatom az állományomat, mert így is rengeteg idegen madaram van (hogy megbeszélem magammal a madár sorsát a gazdája megkérdezése nélkül mi? :D:D:D )

A színe: ha a madár nem tojó (bocsáss meg nekem Timba, de már máskor is előfordult h nem azt kaptad amit kértél), akkor vagy még fiatal, vagy a színe is abnormális, ugyanis nem hiszem hogy bárki az országban foglalkozott volna nimfák nemesítésével a sárga szín irányába. Látom rajta hogy a madár opalin (gyöngyös), nyilván fahéjjal kombinálva, mivel világos a szürke toll, és nyilván valóan tarka. Tehát fahéj-opalin-tarka. Eddig renben is lenne de mivel látszik a gyöngyözöttség,és a madár erősen sárga így nyilvánvalóan vagy tojó, vagy fiatal, mivel idős hímről ezek a foltok eltűntek volna. Amennyiben a szeme piros, akkor a madár fallow alapszínű, nem pedig fahéj (a lutínónak semmi köze sincs hozzá, mivel az felülírja a tarkát).
Ugyan magamnak már bizonyítottam h a madár inkább tojó, ennek ellenére, ha mégsem, akkor a színének és a tollszerkezetének is lehet oka hogy valamilyen aminosavat nem választ ki, vagy nem kapott meg, vagy egyéb hiányossága van.

Kb ennyit tudtam most kisajtolni az agyamból, holnap meló ugyh aludnom kell. Mindenesetre a madár bármilyen "problémával" is küzd, nagyon érdekes. Ugyan nem feltétlen javasolnám a továbbtenyésztését amíg nincs kivizsgálva hogy megvan e minden réteg tolla, akkor ugyanis az élettel összeegyeztethetetlen defektusnak kell nyilvánitani és a tenyésztésből kivonni és/vagy kiméletesen elpusztítani. Nem mondok szinte soha ilyet, de ha egyszer rossz úton indul el az ember akkor az nagy gondot okozhat....(halkan megjegyezném hogy ettől függetlenül meg kéne nézni hogy milyen fiókákat hozna...nyilván domináns öröklődésű ha genetikai mutánsről beszélünk :D)

Hozzászólás 2010 jún. 10, 21:52 
dino írta:
Részvétem Edina!
Kolóniában tartod a madarakat?
A szöveg mező alatt látható a "Kép feltöltése a hozzászóláshoz" felirat. Arra kell rákattintani.

Köszönöm dino!

4 db. nimfám van, ebből 1 tuti fiú (a büszke apa), egy tuti lány (a lentebb említett Riki), a másik kettőre mindenki mást mond, aki látta őket élőben. Tamás szerint a fiókák színe alapján csak egy pofafolt nélküli jöhet szóba, tehát Küzmi-től jött madaram a dalolászás ellenére lány akkor. A másik pofafolt nélküli (Tamás "lánya") még fiatal, és az odúba sem jár be.

Most 3 madár járkál be az odúba, degeszre is vannak tömve a kicsik.

Ja és van még velük egy hullámos pár, 3 most kirepült fiókával.

Ami pedig a képet illeti, nem vettem észre a kék feltöltés utasítást....pedig tökre látható...csak hát ezek szerint bandzsa vagyok. :lol: :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2010 jún. 10, 21:47 
Nagy Tamás írta:
OKés!

Akkor a lutinó értelem szerűen fehérarcú hordozó (is).

Kíváncsi leszek, hogy milyenek lesznek a gyerkőcök. A kis pofafolt nélküli, amelyiket tőled vettem, megsérült múltkor (elvágta valamivel a lábát), kényszerített emberközelséget kapott, most már jól van.

Mennyi naposan kell kb. gyűrűzni a nimfákat?
(a hulikat nem tudtam. Szerintem későn is próbáltam meg, és a kezem is remegett, mert még nem csináltam ilyet.)

Tamás igényt tartasz majd valamelyikre majd? Mert biztos, hogy eladóak lesznek, mert nincs helyem, esetleg 1-et tudok megtartani, ha lesz közte egy tündi-bündi-csodaszép példány.

Hozzászólás 2010 jún. 10, 21:45 
dujuor írta:
Sziasztok!

Mostanában nagyon eltűntem (nem csak innen, de anyukám meghalt, így nem igazán tudtam mással foglalkozni), remélem most már többet fogok tudni jönni.

Most hoztam Nektek egy képet, éltem első (4) nimfafiókájáról, és azt hiszem, ez nem a végleges létszám. A 8 éves öreg hullámos hölgyem 3 db. fiatalt engedett ki az odúból. Élete első, és utolsó költése volt ez, nem szeretném, ha belehalna.

És a képek amik nem túl jók, de sejthetőek:

http://picasaweb.google.hu/EdinaUjvary/ ... 7818732098

http://picasaweb.google.hu/EdinaUjvary/ ... 8918285842

dujuor (Edina)

Öhm...hogy lehet képet beszúrni, hogy látszódjon is?

Részvétem Edina!
Kolóniában tartod a madarakat?
A szöveg mező alatt látható a "Kép feltöltése a hozzászóláshoz" felirat. Arra kell rákattintani.

Hozzászólás 2010 jún. 10, 21:43 
Timba írta:
dujuor írta:
...de anyukám meghalt, így nem igazán tudtam mással foglalkozni...

:cry: Sajnálom! :cry:

Sok erőt kívánok a továbblépéshez!

Timba

Köszönöm. Április végén történt, most már kezdek helyrerázódni. Sokat segít, hogy sikerélményem van.

Köszönöm még egyszer.

Hozzászólás 2010 jún. 10, 21:43 
OKés!

Akkor a lutinó értelem szerűen fehérarcú hordozó (is).

Hozzászólás 2010 jún. 10, 21:41 
dujuor írta:
...de anyukám meghalt, így nem igazán tudtam mással foglalkozni...

:cry: Sajnálom! :cry:

Sok erőt kívánok a továbblépéshez!

Timba

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2010 jún. 10, 21:38 
Szia Tamás!

Köszönöm.

Az büszke apa és a büszke anya(?) első költése.

http://picasaweb.google.hu/EdinaUjvary/ ... 6639121010

Én nem tudtam volna így beazonosítani a fiókákat, mert inkább Riki van bent az odúba, mint Küzmi pofafolt-talanja.

Riki (itt még fiatalon).

http://picasaweb.google.hu/EdinaUjvary/ ... 8023163490

Hozzászólás 2010 jún. 10, 21:33 
Szia Duju!

Fogadd Őszinte részvétemet! :(

Milyen pártól származnak ezek a fiókák? Egy pártól vannak? (a képek alapján igen). (Ez csak úgy lehetséges, ha az egyik szülő fehérarcú a másik pedig pofafoltos, de fehérarcú hordozó) Rakj fel légyszi képeket a szülőkről. Köszi

Hozzászólás 2010 jún. 10, 21:28 
Sziasztok!

Mostanában nagyon eltűntem (nem csak innen, de anyukám meghalt, így nem igazán tudtam mással foglalkozni), remélem most már többet fogok tudni jönni.

Most hoztam Nektek egy képet, éltem első (4) nimfafiókájáról, és azt hiszem, ez nem a végleges létszám. A 8 éves öreg hullámos hölgyem 3 db. fiatalt engedett ki az odúból. Élete első, és utolsó költése volt ez, nem szeretném, ha belehalna.

És a képek amik nem túl jók, de sejthetőek:

http://picasaweb.google.hu/EdinaUjvary/ ... 7818732098

http://picasaweb.google.hu/EdinaUjvary/ ... 8918285842

dujuor (Edina)

Öhm...hogy lehet képet beszúrni, hogy látszódjon is?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 232  Következő