Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Jani

Hozzászólás 2010 máj. 5, 17:32 
Ilona írta:
Szervusz Csien!

Biztosan nagyon jó lesz a röpdéd,de jól gondold át a beosztását.Szerintem nagyon magasra tervezed,semmi szükség nincs 3 m magasságra.Kepesztethetsz,hogy kifogd a madarat,ha szükséges.Csak három részre osztod és azt mondod,hogy más fajokat is akarsz tartani.Hová teszed a leválasztott fiatalokat?Be is kell menned a madarakhoz,tehát csapdára szükséged van.Mivel még csak a zsaluzást csináltad meg, én a helyedben négy méter mélyre készíteném.Akkor tudsz egy közlekedő folyosót hagyni és minden részbe külön tudsz bemenni.Azért írtam,mert ha már ennyi munkát és pénzt rááldozol,akkor ne utána bánkódj,hogy másképp kellet volna csinálnod.Nekem nem régen készült el a röpdém,szép is,jó is,de már tudom a hiányosságait. :D

Szia

Ezért is osztottam itt meg veletek az egészet, mert minden tanácsot szivesen fogadok :) És így hogy mondod, igazad van. A magassága tényleg sok lesz, így akkor azt majd kimérem kisebbre.(kb 2 elég)A mélységen sajnos nem tudok változtatni mert az udvar csak 3 métert enged 8) A leválasztandó kicsiknek már megvan a helye, mert a mostani röpde lenne számukra (3x1,8x2). Egyenlőre még csak fejben álmodtam meg és felállítva lehet tényleg óriási lesz.A bejárás minden részben külön ajtón le(sz)nne. A mostani röpdémen is egy kisebb ajtó van csak amin biztonságosan tudok ki be járkálni.Egy függöny van az ajtó elé helyezve ami visszatartja a madarakat és az ajtó becsukása után már bújhatok is be.

Hozzászólás 2010 máj. 5, 16:46 
Szervusz Csien!

Biztosan nagyon jó lesz a röpdéd,de jól gondold át a beosztását.Szerintem nagyon magasra tervezed,semmi szükség nincs 3 m magasságra.Kepesztethetsz,hogy kifogd a madarat,ha szükséges.Csak három részre osztod és azt mondod,hogy más fajokat is akarsz tartani.Hová teszed a leválasztott fiatalokat?Be is kell menned a madarakhoz,tehát csapdára szükséged van.Mivel még csak a zsaluzást csináltad meg, én a helyedben négy méter mélyre készíteném.Akkor tudsz egy közlekedő folyosót hagyni és minden részbe külön tudsz bemenni.Azért írtam,mert ha már ennyi munkát és pénzt rááldozol,akkor ne utána bánkódj,hogy másképp kellet volna csinálnod.Nekem nem régen készült el a röpdém,szép is,jó is,de már tudom a hiányosságait. :D

Hozzászólás 2010 máj. 5, 12:57 
Hát úgy voltam vele, hogy ha egyszer már nekiállok épülni akkor egy normálisat :) Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 3 fele lesz osztva, elképzelésem szerint(4,3,3) Szeretnék más fajokat is tartani, és nem akarok sok kisebb röpdét mert a sok kicsi,sok nagy helyet foglal el. Egyenlőre még ott tartok csak, hogy az alapot kiástam, és be van zsaluzva. A fa anyag a szerkezethez már megvan. Most jön majd a betonozás, és a többi. Mivel én sem vagyok milliomos, így szerintem nyár végéig elhúzódik, de egyszer csak kész lesz :)

Kép

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 máj. 5, 12:48 
csien írta:
Lesz hely az új 3mx10mx3m-es röpdében 8)

Abban lesz majd az igazi elkapni a madarat! :alien:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 5, 12:23 
csien írta:

Hangárat építesz? :mrgreen:

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 5, 12:22 
Akinek jól megy! :mrgreen: :D

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 5, 12:22 
csien írta:

:53: :mrgreen:

Hozzászólás 2010 máj. 5, 12:19 
HA kivetted a hímet az akkor okozhat problémát, ha a tojó közben tojást rak, mivel nem lesznek fiasak!

Hozzászólás 2010 máj. 5, 9:07 
Köszi szépen.

Nálam meg pont ez az a év mikor minden nimfám költ, és jól.Csak hát a hullámosok megfelezték az egyik állományt, a másiknál 5/3 az arány, a 3. párom alatt pedig 5 tojás van. De ahol a kicsik már kirepülés előtt vannak, ott a hím elkezdte őket csipkedni, és ismét pároztak, szal megint költenének, de most amig nem jönnek ki a kicsik addig kivettem a hímet. Azt hogy jó gazdájuk lesz azt énis remélem, máskülönben el sem adom őket. Lesz hely az új 3mx10mx3m-es röpdében 8)

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 máj. 4, 18:35 
Annyira édesek a kicsik! Nagyon szép madár lesz majd belőlük, és szorítoko, hogy jó gazdát találjanak!

Hozzászólás 2010 máj. 4, 18:30 
Helló!

Gratula a kicsikehez! Nálam még nincsenek! Ez az évem nagyon gyenge Nimfa téren! Az egyik pár alatt 10.-én kellene kelnie az elsőnek!

Egyébként tényleg vannak olyan hímek amelyek nagyon is kiveszik a részüket a kotlásban! Napkeltétől napnyugtáig bent vannak. Persze a nyári nagy melegben kijönnek inni!

Hozzászólás 2010 máj. 4, 13:05 
Ez a másik két párom terméke 8)
Kép

Kép
belőlük 2-t hagytak meg a hullámosok, a többit megölték..

Kép

Most már ekkorák(kicsit rossz a kép)

Hozzászólás 2010 máj. 4, 12:58 
Aletkó írta:
Nagy Tamás írta:
Helló Aletkó!

Mekora helyen vannak? A hímed egy kicsit agresszivabb, mint kellene,de ha meglesz a tojás akkor lehet, hogy lenyugszik egy kicsit! Egyébként tuti, hogy nem két hím?

Most lehet, hogy csak én nem tudom, tapasztalatlan vagyok e téren, másfél éve tartok madarat, és csak most van először párom. Legalábbis azt hiszem, hogy párt alkotnak, szexelni szexelnek, ezért gondolom, hogy aki alul van az csak tojó lehet. Üzletben vettem, fogalmuk nem volt az eladóknak, hogy kb. milyen idős. Két hímmel volt együtt, állítólag testvérek voltak, a hímeknek sárga volt a fejük, ebből következtetem arra, hogy fél évesnél biztosan idősebbek. Nem tudom a kalitka méreteit, de jó nagy, akitől kaptam az egy kakadut tartott benne korábban. Egyébként a helyzet változatlan, a hím kotlik a nagy semmin, néha kijön enni és napi 2-szer 3-szor szexelni. Már azt fontolgatom, hogy leveszem az odút ebből már úgysem nem lesz semmi. Jelen pillanatban is a hím az odúban ül, a másik meg kint van.

Szia

Szerintem semmit nem jelent hogy a hím ül bent egész nap. Nálam is ez volt. Aztán egyszer csak elkezdett tojni a tojó. Persze a hím mindig kikergette és már az első tojás óta ő csak bent ül és kotlik. Mostmár 5 tojás van alatta, és legalább már a tojót is be engedi, de a nap 80%-át bent van a dobozba és istenért se jön ki :)
Kép

Hozzászólás 2010 máj. 4, 12:41 
Nagy Tamás írta:
Helló Aletkó!

Mekora helyen vannak? A hímed egy kicsit agresszivabb, mint kellene,de ha meglesz a tojás akkor lehet, hogy lenyugszik egy kicsit! Egyébként tuti, hogy nem két hím?

Most lehet, hogy csak én nem tudom, tapasztalatlan vagyok e téren, másfél éve tartok madarat, és csak most van először párom. Legalábbis azt hiszem, hogy párt alkotnak, szexelni szexelnek, ezért gondolom, hogy aki alul van az csak tojó lehet. Üzletben vettem, fogalmuk nem volt az eladóknak, hogy kb. milyen idős. Két hímmel volt együtt, állítólag testvérek voltak, a hímeknek sárga volt a fejük, ebből következtetem arra, hogy fél évesnél biztosan idősebbek. Nem tudom a kalitka méreteit, de jó nagy, akitől kaptam az egy kakadut tartott benne korábban. Egyébként a helyzet változatlan, a hím kotlik a nagy semmin, néha kijön enni és napi 2-szer 3-szor szexelni. Már azt fontolgatom, hogy leveszem az odút ebből már úgysem nem lesz semmi. Jelen pillanatban is a hím az odúban ül, a másik meg kint van.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 3, 22:05 
katalya írta:
azt nem tudom h tényleg testvérek mert 4-et kaptam egyszerre 1 meghalt sajna, 1 meg ott helyben elrepült mert nem jól fogták meg és ők ketten maradtak a 4-ből, 2 fiú 2 lány volt. a lány ami meghalt mellé vettem a mostani fiút, ő van most egyedül. Akitől kaptam ő is így kapta csak megakart tőlük szabadulni és én meg szeretem az állatokat. És ha most a lányt átteszem a másik fiú mellé az jó lenne ? Tudom nem kísérleti alanyok de hátha. A másiknak meg vennék egy lányt? Vagy vegyek inkább egy lányt- fiút.

Ha volt rá esély, hogy rokonok akkor nem értem, miért hagytad párba állni őket? Vegyél a másikhoz tojót.

Hozzászólás 2010 máj. 3, 21:41 
azt nem tudom h tényleg testvérek mert 4-et kaptam egyszerre 1 meghalt sajna, 1 meg ott helyben elrepült mert nem jól fogták meg és ők ketten maradtak a 4-ből, 2 fiú 2 lány volt. a lány ami meghalt mellé vettem a mostani fiút, ő van most egyedül. Akitől kaptam ő is így kapta csak megakart tőlük szabadulni és én meg szeretem az állatokat. És ha most a lányt átteszem a másik fiú mellé az jó lenne ? Tudom nem kísérleti alanyok de hátha. A másiknak meg vennék egy lányt? Vagy vegyek inkább egy lányt- fiút.
Egyedüli madár neve: Csibe
Lány: Szöszke mert tiszta sárga
Fiúja: Lukács

Sziasztok! 2009.07.11.-én reggel 7:30 körül kirepült a NIMFA PAPAGÁJOM A XX.kerület Bessenyei utcából. Kérem aki talált egyet a környéken vagy látott szóljon az alábbi számom vagy msn-en. 06/20-214-55-44
katalin

Nagyon hiányzik várom haza!

Hozzászólás 2010 máj. 3, 21:31 
Meg is csináltam már köszönöm szépen. :D

Sziasztok! 2009.07.11.-én reggel 7:30 körül kirepült a NIMFA PAPAGÁJOM A XX.kerület Bessenyei utcából. Kérem aki talált egyet a környéken vagy látott szóljon az alábbi számom vagy msn-en. 06/20-214-55-44
katalin

Hozzászólás 2010 máj. 3, 21:30 
Meg is csináltam már köszönöm szépen. :D

katalin

Hozzászólás 2010 máj. 3, 21:12 
Mért nem ezzel kezted!? A lehető legrosszabb párosítás a testvér párosítás! Kolóniában min 3 pár kell, persze megfelelő nagyságú röpdében! Páratlan madár nem lehet a költő madarak között!
testvérektől ne is várj túl sok fiókát. Legjobb lenne ha már szét is szednéd őket! ÉS idegen párt kapnának!

Hozzászólás 2010 máj. 3, 21:09 
Van még egy kérdésem. Nem e lehet h az a baj h testvérek és ezért nem kelnek ki, mert a párnak a szeme nem teljes fényes szóval olyan mintha szemhéjuk lenne és van még egy nimfám aki most külön van a kotlási idő miatt, neki meg szép fényes kerek szeme van, nincs szemhéja. Azért szedtem szét őket mert az előző tojásoknál bejárt az odúba és bántotta a tojásokat, fiókát is, és nem engedte be a szülőket csak ő volt bent és mikor a szülők beakartak menni ő oda szállt és összebalhéztak, és ő nyert.

katalin

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 232  Következő