Szia!
A képeket elnézegetve nekem nem tűnik valami idős madárnak, bár ezt elég nehéz megmondani, ha már elérte a felnőttkori méretét, sőt még a tollruháját is átvedlette!
De mivel biztosra írtad, hogy lány, ezért már eléggé "nagy" ahhoz, hogy megállapítsuk a korát! Tippelni lehet csak.
A szelídsége nem csak abból adódhat, hogy fiatal. Én egy 3 hónapos nimfát vettem, de még a mai napig nem szelídült meg. Igaz nem is foglalkozok vele úgy!
De mivel ízt írtad, hogy a 6. napon szelíd volt, gondolom kézbe tudtad venni, anélkül, hogy visítana, ezért azt gondolom, hogy már az előző gazdája megszelídítette.
Pontosan hol vetted?
Párt érdemes mellé venni, ha szeretnél, de veled is ugyanúgy elvan, ha mindig foglalkozol vele. De, ha lesz mellette egy fajtársa, akkor valószínűleg, hogy egy kissé el fog vadulni, de mindig elfogadja majd a kezedből az ennivalót. De ezt is nehéz megmondani, mert sok madárnak egyéni személyisége van. Lehet, hogy egyáltalán nem vadul el!
Az eleségről annyit, hogy amihez nincs hozzászokva fiatal korában nehezen fogadja el. Nekem sem eszik meg rengeteg sok mindent, de a zöld eleséget imádja. Ezen kívül a kölest eszi meg csak, hiába van neki bent még napraforgó. Csak nagyon ritkán bontogat ki egy-két szemet.
Bár ebben a téli pihenőidőszakban nincs szüksége annyi vitaminra, a legtöbb tartó azt javasolja, hogy valamennyit adjunk neki.
Én személy szerint nem adok a madaraimnak vitaminokat egyáltalán, csak lágyeleséget, de ilyenkor télen még azt sem. De én tenyésztem/tenyészteni fogom őket, ezért a nyár folyamán kapják a legtöbbet.
Max néha-néha kapnak egy kis valamit, hogy azért valami kis változatosság legyen az eleségükben!
Párnak pedig olyan színűt veszel hozzá, amilyet szeretnél, bár sokan mondják, hogy az azonos színűeket ne állítsuk párba, mert abból jó nem sülhet ki.
_________________ Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! Mindenki tud valamit, amit lehetetlen megcsinálni, majd jön valaki, aki erről nem tud semmit és megvalósítja.
|