Szia Kató!
Sajnos fázik is meg éhes is.
A legtöbb kismadár sajátja hogy amint rájön hogy Te adod a kaját éktelen ricsajba kezd ha tele van a hasa ha nincs.
Javaslom egy mezei olvasólámpa alá betenni egy átlátszó vagy éppen át nem látszó tálba, atól függ hogy mennyire szeretnéd hogy szelíd legyen.
Előbb tedd alá a hőmérőt, kb ugy állítsd be hogy 24-30 fok között legyen alatta és a kismadár arrébb tudjon menni ha melege van.
A nimfa kicsiknek teljesen megfelel a Quiko lágyeleség éppen nem folyékony állagban kb 36-42 fokra melegítve (bár én orrmelegen szoktam etetni

előtte belenyomom a nózim a kanálba nehogy túl forró legyen). Javaslom, most bármit adsz neki az viszonylag híg legyen, mivel közel állhat a kiszáradáshoz és az új táplálék könnyen beragadhat a begyébe.
Az etetésre a görbített mokkáskanalat ajánlom, hogyha kezdő vagy, mert a nimfák elég erőszakosak és a begyszondát rossz helyre dughatod, a fecskendővel meg úgy összekened ha kirántja a szájából hogy húsvétig se mosod le a madarad. Mellesleg kanállal is elég koszos lesz...na mind1 nem ez a lényeg. A két hetes körüli fiókáknak kb 3 óránként kéne adni enni, de ez azt jelenti, hogy ha addigra kiürül a begye! Ha nem akkor várni kell még türelemmel. Egyébként ha rám hallgatsz, napközben csak keveset tömsz belé, épp annyit hogy 1-2 óra alatt megemésszen, mert ha dugig tömöd, akkor előfordulhat hogy mire megemészt, addigra te elalszol és a kicsi reggelig éhen marad! Hidd el nem egy fiókát neveltem már fel. Nagy rutin kell hozzá hogy tudd hány óra mulva fog kiürülni a kismadár. Ha az utolsó etetést 11-re időzíted, akkor reggel ötig alhatsz ha rendesen megtömöd a kicsit, épp annyira hogy szép kerek begye legyen, de ne feszüljön (mellesleg én megfigyeltem nimfáknál hogy nagyon könnyen visszaöklendezik a tápot ha túl sok van a begyükben).
Szóval ezentúl a madár ordítani fog amint meglát, tehát ne lepődj meg, mit gondolsz a szülők miért nincsenek az oduban pár napos melegítés után, már fáj a fejük

Ha megeteted akkor van rá sansz hogy elhalgat...kicsit, aztán ujra üvölt mert ujra felfedezi hogy ott vagy tehát mégtöbbet akar. Ne dőlj be a kis piszoknak, tartsd be az előírtakat, és ha fáj a fejed menj ki a szóbából igyál egy pohár vizet és szaggass miszlikre valamit

Akár a valódi szülei, sajnos nem egyszerű a papagáj nevelés, de ha kinőnek a tollacskái, akkor már beveheted a programba a kaja utáni totyogást, majd a fürtös kölessel való játékot, egyébként azt már tegyél beneki 3 hetes kora után, mert elbogarássza és ha szerencséd van rá is kap az ízére, különben nehéz átszoktatni magokra.
Én csak azt nem értem, hogy hogy hagyhatnak el egy 2 hetes fiókát a szülei? A nimfák vagy etetnek vagy nem, de hogy 2 hetes korában ott hagyják? Sztem valamit rendesen elszúrt a kolléga az etetés kapcsán, bár ha új költést kezdenének akkor is csak megtépnk a kicsit, de etetnék tovább. Nekem az az érzésem hogy a kedves kollegák elnézték a dolgot és pusztán egy reggeli üres tál-üres begy szindróma állt fenn, amikor a szülőknek nem volt mit a kismadárba diktálni?!?!?!
Sok sikert!