Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 232  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 dec. 30, 15:03 
Sziasztok!
Elnézést,hogy belecsöppentem a beszélgetésbe,de szeretném magosztani veletek a saját tapasztalataimat.
A képen látkató hím két éves és másfél évig egyedül élt .
Beszédre sosem volt tanítva de különböző fütty jeleket és dallamokat könnyen elsajátított.
Ezeket folyton ismételgette ,főleg amikor jelen voltam.
A viselkedése viszont elég aggasztó volt,állandó,már-már kényszeres mozgássorokat ismételt,mint farkas a veremben.
Határoztam,és vettem mellé egy gyöngyös lutinó tojót.
Valamennyi rosszokás és nem kívánatos viselkedés egyszeriben elmult.
Most egy igen szép és kiegyensúlyozott nimfa pár tulajdonosa vagyok,és ez nagyobb örömöt jelent a számomra,mint ,hogy volt egy kezes ,füttyös madaram.

Már csak ritkán és csak akkor fütyöl ,amikor a tojó látótávolságon kivül van.
Azt gondolom most mindenki elégedettebb a helyzetével........!
Kép

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 dec. 30, 14:36 
Szia pisztonos!

Én még nem neveltem kézzel soha. De mivel olyan 30-35 napos korban hadják el az odu, ezért gondolom, kb 20-23 napos korban érdemes kivenni és kézzel tovább nevelni! Azt meg, hogy tudsz-e venni ilyen korú madarat az a tenyésztőtől/eladótól függ, de valószínű, hogy kapsz.
Majd jön valaki aki jártasabb ember és kijavít, ha baromságot írtam.

Hozzászólás 2009 dec. 29, 19:57 
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy nimfa papszinál hány napos fiókát érdemes kivenni kézzel (tovább)nevelés céljából? Illetve az is érdekelne, hogy lehet-e ilyen korban venni tenyésztőtől madarat? Előre is köszönöm!

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2009 dec. 25, 14:30 
Hát pontosat nem tok mondani,de a tojó mint mondtam már nevelt 2 fiókát.
A hím az meg azt mondták h elmúlt 1 éves nov 20.-a körül.Tehát tavasszal már március-április környékén már kb 1,5 éves.
Hát reménykedem.

Hozzászólás 2009 dec. 24, 16:47 
Szia Imi89!

Köszönöm, a dicséret mindig jól esik :D :wink:

Persze, hogy párba állhatnak! Nimfáknál ritka az, hogy nem fogdják el egymást (kivétel itt is előfordul). Már csak az a kérdés, hogy mennyi idős a hím amit párjáúl kapott? Ha már van 1.5 éves, akkor tenyészérett és várhatod a fiókákat tavasszal.

IDRE tag

Hozzászólás 2009 dec. 24, 16:25 
Tamás! király az oldalad és nagyon szépek a madaraid.

IDRE tag

Hozzászólás 2009 dec. 24, 16:22 
Bocsi javítok egy apróságon a lutinó tojó-nak mondott az nem csak mondott mert láttam h már volt alatta fióka.
A hímet meg hozzá tették mert az előző elpusztult mert öreg volt ,de a tojó az viszont tuti h fiatal.
Tavaszra elfogadhatják egymást annyira h akkár szaporulat is várható?
Mert bogarásszák egymást v hogy mondják ezt,meg nem veszekednek.
De valóban amit mondtatok h a lutino (tojóm) az szinte meg sem szólal a másik meg szinte folyamatosan fütyül :)
Na ezt jól megmagyaráztam.

Hozzászólás 2009 dec. 23, 10:32 
Helló!

Csatlakozom bpeti véleményéhez. A lutinóknál (felnőtt tollruhát viselő madarakról beszélek) általában a tojók sokkal sárgásabb tollruhát hordanak. De biztosra csak a hangjuk alapján lehet megmondani a nemüket.

Hozzászólás 2009 dec. 22, 22:24 
imi89 írta:
Sziasztok.
Ma került hozzám 2 db nimfa.
Miből birom a legbiztosabban megállapítani a nemüket.
A hímnek mondott az olyan mint a lentebbi rencsi0808 képén.
A nősténynek mondott az meg teljes sárga színű.
A farok hossza v fejméret v mi a legbiztosabb.
Segítségeteket előre is köszönöm.

imi89 és knorbert!

A lutinó nimfáknál nehéz megállapítani a nemeket. Én mindig a hangjukra hagyatkozom, ugyanis a hím nimfák fütyülnek (az emberi füttyszóhoz hasonlóan). A fejforma, faroktoll hossza nem mérvadó, főleg ha nem egy fészekaljból valók. Így nincs biztos támpont a hangjukon kívül.

Hozzászólás 2009 dec. 22, 22:03 
Sziasztok !
Sajnos nem tudom a nemeket meg állapítani.
3 DB nimfám van és keresnék még hozzájuk egy hímet meg egy nőstényt.
Mind a 3 fütyürészik remélem nem hím mind a 3-m.
Kép
Kép

Kép
Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2009 dec. 22, 21:00 
Sziasztok.
Ma került hozzám 2 db nimfa.
Miből birom a legbiztosabban megállapítani a nemüket.
A hímnek mondott az olyan mint a lentebbi rencsi0808 képén.
A nősténynek mondott az meg teljes sárga színű.
A farok hossza v fejméret v mi a legbiztosabb.
Segítségeteket előre is köszönöm.

Hozzászólás 2009 dec. 21, 16:08 
Sziasztok!
Köszönöm szépen hogy válaszoltatok, tanácsot adtatok. Jól van a kicsikém, 3-4 óránként eszik. Betettem egy lámpa alá egy tálba ( ahogy tanácsolta Nimfanatikus ) nagyon jól érzi magát, tollászkodik és sokat alszik. Annyira édesen tud nézni rám, miután jóllakott. Teljesen levett a lábamról. :) Még soha nem volt papagájom. Megnéztem pár videót itt a net-en, hogy hogyan kell etetni az ilyen kicsi papagájokat és már nagyon jól megy az etetés. Fecskendőből etetem, 4-5 ml is kap egy alkalommal. Utána olyan okosan és elégedetten néz rám. Éjszaka kb. 10 óra körül eszik utoljára és reggel 7-ig csendben van, alszik. Szóval nagyon jól viselkedik.
Köszönöm a tanácsokat, remélem minden rendben lesz vele.
Kató

Hozzászólás 2009 dec. 21, 12:06 
Sziasztok melyik kézinevelő táp jó törpéknek?

Hozzászólás 2009 dec. 20, 10:08 
Szia Kató!

Sajnos fázik is meg éhes is.

A legtöbb kismadár sajátja hogy amint rájön hogy Te adod a kaját éktelen ricsajba kezd ha tele van a hasa ha nincs.
Javaslom egy mezei olvasólámpa alá betenni egy átlátszó vagy éppen át nem látszó tálba, atól függ hogy mennyire szeretnéd hogy szelíd legyen.
Előbb tedd alá a hőmérőt, kb ugy állítsd be hogy 24-30 fok között legyen alatta és a kismadár arrébb tudjon menni ha melege van.

A nimfa kicsiknek teljesen megfelel a Quiko lágyeleség éppen nem folyékony állagban kb 36-42 fokra melegítve (bár én orrmelegen szoktam etetni :) előtte belenyomom a nózim a kanálba nehogy túl forró legyen). Javaslom, most bármit adsz neki az viszonylag híg legyen, mivel közel állhat a kiszáradáshoz és az új táplálék könnyen beragadhat a begyébe.

Az etetésre a görbített mokkáskanalat ajánlom, hogyha kezdő vagy, mert a nimfák elég erőszakosak és a begyszondát rossz helyre dughatod, a fecskendővel meg úgy összekened ha kirántja a szájából hogy húsvétig se mosod le a madarad. Mellesleg kanállal is elég koszos lesz...na mind1 nem ez a lényeg. A két hetes körüli fiókáknak kb 3 óránként kéne adni enni, de ez azt jelenti, hogy ha addigra kiürül a begye! Ha nem akkor várni kell még türelemmel. Egyébként ha rám hallgatsz, napközben csak keveset tömsz belé, épp annyit hogy 1-2 óra alatt megemésszen, mert ha dugig tömöd, akkor előfordulhat hogy mire megemészt, addigra te elalszol és a kicsi reggelig éhen marad! Hidd el nem egy fiókát neveltem már fel. Nagy rutin kell hozzá hogy tudd hány óra mulva fog kiürülni a kismadár. Ha az utolsó etetést 11-re időzíted, akkor reggel ötig alhatsz ha rendesen megtömöd a kicsit, épp annyira hogy szép kerek begye legyen, de ne feszüljön (mellesleg én megfigyeltem nimfáknál hogy nagyon könnyen visszaöklendezik a tápot ha túl sok van a begyükben).

Szóval ezentúl a madár ordítani fog amint meglát, tehát ne lepődj meg, mit gondolsz a szülők miért nincsenek az oduban pár napos melegítés után, már fáj a fejük :) Ha megeteted akkor van rá sansz hogy elhalgat...kicsit, aztán ujra üvölt mert ujra felfedezi hogy ott vagy tehát mégtöbbet akar. Ne dőlj be a kis piszoknak, tartsd be az előírtakat, és ha fáj a fejed menj ki a szóbából igyál egy pohár vizet és szaggass miszlikre valamit :) Akár a valódi szülei, sajnos nem egyszerű a papagáj nevelés, de ha kinőnek a tollacskái, akkor már beveheted a programba a kaja utáni totyogást, majd a fürtös kölessel való játékot, egyébként azt már tegyél beneki 3 hetes kora után, mert elbogarássza és ha szerencséd van rá is kap az ízére, különben nehéz átszoktatni magokra.

Én csak azt nem értem, hogy hogy hagyhatnak el egy 2 hetes fiókát a szülei? A nimfák vagy etetnek vagy nem, de hogy 2 hetes korában ott hagyják? Sztem valamit rendesen elszúrt a kolléga az etetés kapcsán, bár ha új költést kezdenének akkor is csak megtépnk a kicsit, de etetnék tovább. Nekem az az érzésem hogy a kedves kollegák elnézték a dolgot és pusztán egy reggeli üres tál-üres begy szindróma állt fenn, amikor a szülőknek nem volt mit a kismadárba diktálni?!?!?!

Sok sikert!

Hozzászólás 2009 dec. 19, 22:07 
Én inkább kézzelnevelő tápot adnék neki és lehet hogy fázik ilyenkor még melegebben kell tartani mint a felnőtt vagy nagyobb madarakat.Googliba írd be hogy kézzel nevelő táp és kidobja hol kapsz de ha andrét megkeresed a kanáris vagy hullámos topikban náluk is van ilyen táp.Addig amíg nincs más gondolom jó a lágyeleség is.Csak hígíbban gondolnám én mint a nagyobb madaraknak.

Hozzászólás 2009 dec. 19, 21:43 
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Két napja van nálam egy két hetes nimfa papagáj. Egyedül ő kelt ki a tojásból a testvérei nem. Két hétig etették a szülei, de utána már nem, sőt bántották. Próbálom etetgetni több kevesebb sikerrel. Vettem neki lágyeleséget, de az a gondom, hogy fél óránként enne és csak a kezemben van csendben, egyébként sír. Nem jó talán ez az eleség neki? Vagy fázhat?
Tudna valaki nekem tanácsot adni, hogy mit adjak neki enni és hogy hogyan kell tartani?
Előre is köszönöm: Kató

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 dec. 17, 11:13 
Üdv mindenkinek!

Boldog tulajdonosa lettem egy nímfának. :D

Még egy hete sincs nálam.
A videó magáért beszél. :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cGIOD4E_1tU[/youtube]

Hozzászólás 2009 nov. 13, 19:16 
Köszönöm Főnyest!

Tehát előbb kóstolgatni és csak aztán vásárolni. :salut:

Hozzászólás 2009 nov. 13, 16:11 
Sziasztok!

A repce nem mindegy hogy milyen. Mert van olyan amelyiknek "csípős" a külső hélya. Ezért nem eszik meg a madarak!

Hozzászólás 2009 nov. 13, 11:05 
Szia!
Köszi a gyors reakciót.
Nállam is a cirok fogy jobban ,szeretnek elidőzni és keresgélni a cirokszállak között.
Persze szemest is kapnak.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 232  Következő