Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2012 dec. 29, 18:04 
Warhawk írta:
Lacrimosa írta:
Warhawk írta:
Reméljük a legjobbakat, talán mégis leáll.

Sajnos már nem, éjjel álmában elpusztult. :03: Annyira tehetetlennek érzem magam..

Sajnálom. :( Te mindent megtettél amit csak lehet.

Köszönöm. Csak valahogy nem érzem úgy...
Mindenesetre a családdal megbeszéltük mi hogy legyen, és arra jutottunk, hogy a nimfákkal befejezzük. Nem akarok még egy ilyen tojásmizérián átesni a nimfákkal. Viszont anyám unszolására Jojó társát és a fiókát, Luckyt megtartjuk, a többi megy. Nos a kérdésem, mennyire lesz problémás két hím együtt?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 dec. 29, 13:21 
Lacrimosa írta:
Warhawk írta:

Sajnos már nem, éjjel álmában elpusztult. :03: Annyira tehetetlennek érzem magam..

Sajnálom. :( Te mindent megtettél amit csak lehet.

Hozzászólás 2012 dec. 29, 9:01 
Warhawk írta:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 29, 1:00 
Lacrimosa írta:
Az a helyzet, hogy az össze madár étrendje vissza van fogva amúgy is.

Akkor még érdekesebb, hogy mitől pörög ennyire... :?

Lacrimosa írta:
Ahhoz viszont tényleg az kell, hogy a madár felerősödjön. Persze én lennél a legboldogabb, ha magától hagyná abba ezt az akciót, mert 12 évesen nekem sincsen kedvem belerángatni őt egy ilyen kockázatba. Csak a baj, hogy így is úgy is esélyes, hogy ebbe bele fog pusztulni... :(

Hozzászólás 2012 dec. 28, 23:55 
Warhawk írta:
Talán az ő étrendjét vissza kellene kicsit fogni (ha közös röpdében vannak akkor ez nem megoldható persze). Lisztes magok, kevés zöldség, gyümölcs, kevés vitamin és semmi lágyeleség. Tehát pont kb a fordítottja mint ami most történik vele (igaz, most a feljavításához kellenek a vitaminok, de az a sok fránya vitamin is segít neki valamennyire abban, hogy tojásgyártásra adja a fejét).

Az a helyzet, hogy az össze madár étrendje vissza van fogva amúgy is. Mivel tél van, szezonnak megfelelő élelmet kapnak - jóformán semmi gyümölcsöt nem esznek meg, nem is kell, zöldségből is a leveles zöldet eszik időnként, amit preferálnak, az a tyúkhúr, pásztortáska és mindenféle fűfélék virágzata. Lágyeleségnél sokat mondok, ha azt mondom, hogy 3-4 hetente kapnak egy keveset. Mageleséget is én magam állítom nekik össze, roppant kevés napraforgó, jóformán semmi zab, inkább "hullámosdiétán" vannak a kölessel és fénymaggal. És ennek ellenére ideáig jutottunk... Most már lesz ami lesz, de a madarat fel kell tornászni egy kicsit, és ha semmi nem javul a tojásrakást illetően, akkor lehet hogy megkockáztatom a műtétet. Ahhoz viszont tényleg az kell, hogy a madár felerősödjön.
Persze én lennél a legboldogabb, ha magától hagyná abba ezt az akciót, mert 12 évesen nekem sincsen kedvem belerángatni őt egy ilyen kockázatba. Csak a baj, hogy így is úgy is esélyes, hogy ebbe bele fog pusztulni... :(

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 28, 23:21 
Lacrimosa írta:
Már azon is gondolkodtam, hogy beszerzek egy odút és belerakok 5db műtojást, hogy drága Jojónak az a képzete legyen, hogy ő bizony rakott már tojásokat, így nyugodtan nekiállhat kotlani.

Szerintem ez egy használható ötlet. Mondjuk ha már "útban" van egy tojgli, akkor azt egy tucat műtojás sem fogja megállítani, de talán tényleg azt hiszi azt mind ő művelte és leáll... újabb 25-30 napra.

Talán az ő étrendjét vissza kellene kicsit fogni (ha közös röpdében vannak akkor ez nem megoldható persze). Lisztes magok, kevés zöldség, gyümölcs, kevés vitamin és semmi lágyeleség. Tehát pont kb a fordítottja mint ami most történik vele (igaz, most a feljavításához kellenek a vitaminok, de az a sok fránya vitamin is segít neki valamennyire abban, hogy tojásgyártásra adja a fejét).

Szerencsére ilyen "tojásgyártós" madaram még nem volt, inkább az volt a kérdés, hogy beindulnak-e. De ez rég volt, azóta nincsenek nimfáim (sem).

Hozzászólás 2012 dec. 28, 21:43 
sziasztok!
Mivel vizsgalázban égek, viszont tanulni kedvem nincs, inkább tanulságképpen megosztanám veletek az utolsó napjaim történéseit. Esetleg ha valakinek van valamilyen javaslata, tippje, ötlete, bármi, ami használható, ne tartsa magába, szívesen várok bármit!
A legidősebbik tojóm alakított nagyot az ünnepek alatt, hadd ne teljen nyugodtan a karácsonyom alapon. Még a Távgyógyítás menüpontba írtam a történteket és itt megköszönöm mindenkinek, aki privátba írt, de gondoltam megosztom itt is röviden, hátha valaki szintén ebbe a cipőbe jár...
Már jó két hónapja szenvedek a tojóimmal, akik ész nélkül, és főleg megállás nélkül rakják a tojásokat. Tanultam az esetből, nem vettem el a tojásokat, így ahogy a nagytörvény megírja, ötnél abba is hagyták a tojást és nekiálltak kotlani. Mivel csak az egyik - legidősebb tojóm áll párban, termékeny tojásra tőle számíthattam. (a másik tojó nem hajlandó bepasizni, noha két helyes krapek figyeli minden mozzanatát...) Persze nem meglepő módon semmi nem lett belőlük, így 25. napon ott is hagyták a kis fészekaljat. Mondom hurrá, ezzel letudva minden tojás idén... én kis naiv... Drága idősebbik tojóm - akit nevezzünk most el Jojónak - kitalálta, hogy megsz**at szenteste. Történt ugyanis, hogy mikor be akartam rakni őket a volierbe, a madár alá nyúlva tiszta vér lett a kezem. Azonkívül, hogy minden horrorjelenet átszáguldott az agyamon és a hideg kirázott, gyorsan befogtam a madarat, hogy szemügyre vegyem, mégis mi a búbánat van... És igen: kloákája egy fél centire elő volt bukva - bár nem tudni, hogy most szimplán a kloáka fala vagy a tojócső egy része csusszant előre. Összes tudásomat előkaparva igyekeztem elsősegélyt nyújtani, fájdalomcsillapítóval teletömtem, hűtöttem és nedvesen tartottam az előesett szakaszt, miközben szidtam minden áldott dolgot, hogy pont szenteste kellett történnie, amikor sehogy nem fogok előkeríteni egy dokit. Mindenesetre kedves barátaimmal, ill. egzotikus állatokra specializálódott állatorvosokkal konzultálva arra jutottunk, hogy kezelem otthon, míg fel nem tudom hozni Pestre a madarat műtétre... A kezelések csípésekkel és ríkoltozásokkal zajlottak, amit full meg is értek, hiszen nem lehet kellemes érzés, de a hűtés és a fájdalomcsillapítók, ill. antibiotikumos kenőcsök segítettek, mintha napról-napra kisebb lett volna az ödémás rész. Tegnap este kezeltem a madarat utoljára, mivel ma reggel ötkor már úton voltam vele finom 4 órás buszúton Pest felé. Dicséret itt a madárnak, hogy szépen tűrte a szállítást, miközben az agyam végig azon kattogott, mi a francot fogok csinálni a többiekkel, ha ez a madár elpusztul. Persze mikor felértünk nagy nehezen, mintha semmi nem történt volna... A kloáka tiszta, jól látszott minden, előesésnek semmi nyoma. Volt már pár esett, mikor ez a kedves jószág megszívatott, hogy otthon haldoklik stb. állatorvosnál 180°-os fordulat, ő aztán jól van, semmi baja. De ha már 200 km-t végigszenvedtem vele, bementünk az egyetemre, ahol készült egy csinos röntgenkép, ill. a kloákája alaposan meg lett vizsgálva altatásban, valamint sok-sok finom injekciót kapott... még szerencse, hogy aludt. Mindenesetre szép és jó, hogy a kloákája látszólag helyrejött magától, azonban a röntgenfelvétel a szörnyű valóságot mutatta: jön a következő tojás. Nem tudom mit csináljak vele, mi lesz ebből egyáltalán, és túléli-e az egészet, de lassan már nekem is elegem van. Noha életemben nem állt szándékomban tenyészteni, még tisztességes odúm sincsen, etetésnél odafigyelek mindenre, és mégis itt szenvedek ezzel, hogy a drága tojóim egymást generálják tojásrakás terén. Az otthon lévő drágaság ugyanis rakott szintén egy tojást, miután meglátta, hogy Jojó is produkált egyet szenteste...
Valami tipp, mégis mit kezdjek már a madarakkal? A latinom végén vagyok már, mindent kipróbáltam, most már jöhet bármilyen tipp, ötlet stb. Már azon is gondolkodtam, hogy beszerzek egy odút és belerakok 5db műtojást, hogy drága Jojónak az a képzete legyen, hogy ő bizony rakott már tojásokat, így nyugodtan nekiállhat kotlani. Egyszerűen nem akarom, hogy több tojást rakjon, mert őszintén a madár rohadt szarul néz ki. A két hónap tojásmizéria után teljesen le van fogyva, csont és bőr, egyszerűen még állni is nehezére esik, nem hogy repülni, meg van mindenhol tépkedve, le van merülve mint egy elem... és nem tesz jót neki, hogy 12 éves... :( Az jó, hogy most rengeteg vitamininjekciót kapott, meg itthon is mindenféle Immunovet-tel és Korviminnel tömöm, hogy helyrejöjjön, de lassan már azt gondolom, hogy semmi nem lesz belőle.
A röntgenfelvétel egyébként egy csodás hiperaktív petefészket mutatott sok-sok tüszővel, emellett mája kisebb a kelleténél, a lép sem frankó és valahogy semmi nem olyan, mint kellene lennie. :( Most jelenleg fenn van velem a hétvégén át Pesten, távol a többiektől, itt legalább kicsit fel tudom hízlalni és gyógyszerezni, ill. ha az újabb tojás jön és valami baj van, be tudom vinni a kórházba...
Valakinek valami tipp?

Kép
Itt éppen infrázik a drága, az út hosszú volt és hideg, hiába a sok takaró és gyapjú..

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2012 dec. 24, 17:28 
Szia Betty!

Nálam is több évig elvoltak a nimfák, közös röpdében több pár. Költöttek is szépen. De aztán meghülyültek, egymás odúit kezdték el elfoglalni és jöttek problémák sorba. Volt, hogy már kirepülés előtti fiókák majdnem elpusztultak, mert az "új odú foglalók" nem engedték be az "eredeti tulajdonost". Akkor úgy megharagudtam rájuk, hogy el is adtam az összeset. Most megint van 14 db. De csak és kizárólag páronként külön fogom tartani őket, soha többé nem lesznek nálam nimfák kolóniában!

Valódi név: Fruzsina

Hozzászólás 2012 dec. 18, 19:53 
Warhawk írta:
Harcizeller írta:
A lány elég közömbös iránta. Leszedtem róla a gallért és megint véres volt a csőre, a hátán megint csipkedett.

Túl erős szokás lett ez nála. :( Tedd vissza egy időre ismét, hátha közben jobb elfoglaltságot talál magának.

http://kepfeltoltes.hu/121217/DSC09382_ ... es.hu_.jpg - a jobboldali OSzi. Nagyon le van tollasodva, nem is nő neki rendesen. A nyakánál tépi ki mindig ha rajta a gallér. :(
http://www.youtube.com/watch?v=heZZBhdt5YE

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 dec. 18, 19:41 
Egyik röpdébe 3 pár nimfám van akik eddig szépen költöttek. Legutóbb az egyik párom nem a szokásos odújába kezdett költeni hanem egy másik, éppen pihenő pár odújában. Ki is keltek a fiókák (3) és kb 4 naposak voltak amikor látom, hogy a volt lakók tojójának véres a hasán a toll. gyorsan benéztem az odúba és sajnos a három fióka már nem élt :( Le volt csípkedve az összes lábújuk. Azért csinálhatta ezt a másik pár mert az odújukat elfoglalták? :(

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 18, 18:04 
Harcizeller írta:
A lány elég közömbös iránta. Leszedtem róla a gallért és megint véres volt a csőre, a hátán megint csipkedett.

Túl erős szokás lett ez nála. :( Tedd vissza egy időre ismét, hátha közben jobb elfoglaltságot talál magának.

Hozzászólás 2012 dec. 17, 15:56 

Hozzászólás 2012 dec. 17, 0:08 
Na az van, hogy a fiú nem tágít a lány mellől. Folyamat csipog, meg agresszív velem. Elég jól el vannak, meg üldögélnek egymás mellett, nem bántják egymást. De míg régen a fiú imádta ha a fejét vakarom, most ellenséges meg csipked. Aztán ha a lány fejét dörgölöm meg, aki meg hagyja, akkor a fiú jön oda és csipdos engem össze vissza.

Ez normális? Egyébként nem lehet elszakítani Oszit a lánytól. Mindig keresi, folyamatosan visít utána ha épp nincs látóhatárban. Nagyon aranyosak, csak az én kis pirospofájú madárkám megutált engem :( Ááá remélem nem maradandó.

Hozzászólás 2012 dec. 15, 22:00 
Nagy Tamás írta:
Harcizeller!

Ha jól értem, akkor egy hullámos van a nimfád mellett, egy kalitban! Szerintem vedd ki onnan a hullámost, ne legyen egy kalitkában a nimfákkal/nimfával. A hullámos állandó mozgása,nyughatatlansága zavarja a nimfákat.

Nem, külön kalitkában voltak. De már megvan a lány nimfa, aztán most lesik egymást. A fiú nagyon udvarol neki. :D Hátha helyrejön végre

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2012 dec. 14, 10:41 
Harcizeller!

Ha jól értem, akkor egy hullámos van a nimfád mellett, egy kalitban! Szerintem vedd ki onnan a hullámost, ne legyen egy kalitkában a nimfákkal/nimfával. A hullámos állandó mozgása,nyughatatlansága zavarja a nimfákat.

Hozzászólás 2012 dec. 12, 8:11 
Tudtam, hogy össze fog jönni. Ismerem a csajszit, aki árulja, én is majd nem megvettem a madarat, de aztán az én madaraim elkezdtek költeni, ami miatt nem szerencsés egy új madár hozatala... Mindenesetre a madár tényleg tojó! Azt onnan tudod jól megállapítani, hogy ivaréretten is ilyen gyöngyös.
Az összeszokással óvatosan és lassan kell eljárnod, mivel két kézzelnevelt madárról van szó, tehát mind a kettő emberekhez szokott. Először ajánlott mindkét madarat külön kalitkában tartani, de azok legyenek egymás mellett, hogy lássák egymást. Aztán következő nap már együtt röptetni őket, egyszerre foglalkozni velük. Lehet, hogy a te madarad azonnal nyit felé, de lehet, hogy annyira félős, hogy inkább elzárkózik! De ne aggódj, türelem boldog madarat terem - össze fog jönni, még hogyha hónapokig is tarthat! Nem szabad feladni, én madaraimnál is egy egész évig tartott az ívelődés, de aztán beadták a derekukat és most egy csodás fióka szülei és elválaszthatatlanok!
A kislány valóban az egyedüllét miatt tojik, előfordul. Nekem az összes tojóm ilyen volt, de amint szereztem egy fajtársat, avva is hagyták az üres tojások rakását.
A tenyésztéses kérdéssel még várjunk, majd ha aktuális lesz a dolog, visszatérünk rá!

Hozzászólás 2012 dec. 11, 20:41 
Lacrimosa írta:
Itt is nézd meg, időnként kínálnak szelíd tojókat eladásra!
http://www.nimfapapagaj.eoldal.hu/cikkek/keres-kinal.html

Harcizeller írta:
Írtam annak akitől vettem Oszit, hogy vannak -e nimfái, de nincsenek. Szóval szeretném megkérdezni itt, hogy valakinek esetleg nincs eladó szelíd tojója? Ózdon lakom és Ózd-Eger vonalon ingázok tanulmányok miatt, de akár Budapestre is felmennék a madárkáért. Egyre sürgetőbbnek tartom a párt, keresgéltem neten is de nem nagyon találok sehol semmit.

Találtam!!!! :D
Azt írták, hogy magányában rakja a tojásokat és el is adnák nekem hétvégén. Íme pár kép, ti gyakorlottabbak vagytok. Nem szeretnék átverés áldozata lenni, szóval szerintetek ő akkor tojó? Mert elég erős színei vannak, bár a bóbítája meg nem teljesen sárga.

http://kepfeltoltes.hu/121211/IMG_3237_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/121211/IMG_3261_ ... es.hu_.jpg

A kérdésem meg nagyon fontos!!! Nekem még nem volt nimfám párba. Szóval, hogyan kell őket összeboronálni? Oszi ő nagyon félős, a hullámosom idegesíti az örökös nyomulásával, odakap, meg fújtat rá. Viszont nem tudom milyen lenne egy fajtársával. Hogy kell őket összehozni? És a tojó tojásrakásával mit kell kezdeni? Netán ha esetlek költeni kezdenének, mit csináljak? Nagyon tapasztalatlan vagyok ebben, de ha már ilyen történik akkor lelkiismeretes akarok lenni és jó "anya".

Na de az első a legfontosabb kérdés. Ha meg lesz a tojó, hogy csináljam, hogy egymásra találjanak? :)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 11, 20:13 
BeBee21 írta:
Már egy jó 2 hónapja elkezdett énekelni,úgy viselkedik mint a fiú...

Nos, akkor ez egy fiú. A tojó sosem énekel.

Valódi név: Jenei Bernadett

Hozzászólás 2012 dec. 11, 17:09 
Szijasztok!

Még májusban vettem egy kb. 3-4 hónapos lutino lányt a fiú nimfámhoz,hogy ne legyen egyedül.Már egy jó 2 hónapja elkezdett énekelni,úgy viselkedik mint a fiú és még tojást sem rakott,viszont egy ismerősömnek a nimfa lánya már régebb óta rakja a tojásokat. Lehet, h átvertek :cry: .Ha valakit esetleg érdekelne eladnám vagy cserélném egy Lutino lányra!

Csatolmányok:
kicsi.jpg
kicsi.jpg [ 49.38 KiB | Megtekintve 4423 alkalommal. ]

Hozzászólás 2012 dec. 10, 18:10 
Itt is nézd meg, időnként kínálnak szelíd tojókat eladásra!
http://www.nimfapapagaj.eoldal.hu/cikkek/keres-kinal.html

Harcizeller írta:
Írtam annak akitől vettem Oszit, hogy vannak -e nimfái, de nincsenek. Szóval szeretném megkérdezni itt, hogy valakinek esetleg nincs eladó szelíd tojója? Ózdon lakom és Ózd-Eger vonalon ingázok tanulmányok miatt, de akár Budapestre is felmennék a madárkáért. Egyre sürgetőbbnek tartom a párt, keresgéltem neten is de nem nagyon találok sehol semmit.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 232  Következő