Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! Decemberben kaptunk egy fiatal gyöngyös színű nimfapapagájt, a nemét nem tudták megmondani, de a viselkedése alapján valószínűsíthető volt, hogy tojó.
Múlt héten vettünk hozzá egy vadas színű, (állítólag) fiú, másfél éves párt.
Sajnos úgy néz ki, hogy a fiúnak mondott papagájunk lány.
Végigolvastam az összes hozzászólásotokat, illetve képeket néztem, amiből azt következtettem ki, hogy a szárnytollak alján található pöttyökből ennél a színváltozatnál meg lehet állapítani a nemét. Ezek alapján lánykát vettünk fiú helyett. (Ha lányt kértem volna, akkor valószínűleg rámondják, hogy lány.....)
A gyöngyössel elég jól kijönnek, együtt repkednek, bár néha fújnak egymásra.
Namármost a gyöngyös(elvileg tojó) eddig monoton sivítása kezd megváltozni, néha érdekes hangokat ad ki, mintha beszélne, más változást nem nagyon észleltem rajta. Ezt a hangot is csak akkor adja ki, ha este bekerülnek a külön-külön kalitkájukba.
Kérdésem az lenne, hogy reménykedhetem-e benne, hogy a gyöngyös esetleg hím.
Illetve azt szeretném még tőletek kérdezni, hogy a hímek udvarlása a tojók felé csak akkor kezdődik, ha már ivarérettek lesznek?
A gyöngyös próbál közeledni az újonnan érkezett vadas felé, de ő nem nagyon fogadja a közeledést
Ha mégis két tojóm lenne, az később okozhat-e bármilyen komfliktust, vagy eléldegélnek így egymás mellett?
És ha hozok nekik egy hímet?
Kérlek segítsetek, a gyermekeim eléggé el vannak keseredve, hogy nem fiú papagájt vettem
Köszönöm.