Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2012 jún. 1, 21:04 
Holnap valszeg beköltözik hozzánk az első nimfa! :D :P

Hozzászólás 2012 jún. 1, 20:25 
Csatlakoznék Attila69-hez szerintem is mindkettő tojó!!

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 máj. 31, 20:55 
Ilona írta:
Köszönöm a tippeket.Nincs még tapasztalatom a Nimfákkal,ezek az elsők.Amikor megkaptam ahhoz képest a tarkának nem változott a gyöngyössége.Még egyik sem próbál énekelni,viszont a tarka nyöszörög,toporog,úgy csinál mintha hívná a hímet.KépKép
Ezek márciusi képek.

Szia!
Szerintem tojók!

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2012 máj. 31, 18:04 
Ilona, szépek a madarak!

Hozzászólás 2012 máj. 31, 17:17 
Köszönöm a tippeket.Nincs még tapasztalatom a Nimfákkal,ezek az elsők.Amikor megkaptam ahhoz képest a tarkának nem változott a gyöngyössége.Még egyik sem próbál énekelni,viszont a tarka nyöszörög,toporog,úgy csinál mintha hívná a hímet.KépKép
Ezek márciusi képek.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 30, 22:33 
Tommal értek egyet, a gyöngyös tojó,a tarka hím :D

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 30, 22:30 
Szia Ilona!

A tarkát hímnek mondanám, mivel a gyöngyösséget kezdi kivedleni. Vagyis a gyöngyössége nem olyan nagy területre van kiterjedve, mint a másiknak, amit tojónak mondanék. Ha hím lenne, akkor félévesen már sárgábbnak kellene lennie az arcának szerintem. A hímeknek félévesen már próbálgatni kellene a hangjukat.
A szülőket ha tudod, akkor az is segíthet a nemek kitalálásában. :wink:

Hozzászólás 2012 máj. 30, 21:15 
Szervusztok!
Most 6 hónaposak a nimfáim.Van tippetek a nemüket illetően?KépKépKépKép

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 máj. 28, 21:36 
Betty írta:
Ádám, belevilágítottam a szemébe a kis hófehérnek. Szegény most vakult meg a lámpafénytől és igazad van. A szembogara piros, de a szem többi része szürkészöld. Vagy lehet csak a fénytől piroslott.? Te biztos jobban értesz hozzájuk, így hiszek neked :) A fiókáiknak egyiknek sem piros a szemük.
A másik pár fiókájánál viszont láthatóan halványpiros az egész szem. Igaz lutino párnak csak albino fiókái lehetnek ugye? Legalábbis ezt olvastam ma.

Én írtam le hülyén most, hogy visszaolvastam. Nem kellett volna közvetlenül a szemébe világítani, elég ha éri a fény. :S Bocsi... Ha csak a pupilla lett piros és az írisz nem ahogy írtad is, akkor tiszta tarka és neked volt igazad. :) Lutino párnak csak akkor lesz albino fiókája ha mindkettő fehér arcú hordozó. Viszont nem raknék össze 2 lutinot amúgy sem, mert gyenge minőségű madarak lesznek a fiókák.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 máj. 28, 20:59 
Ádám, belevilágítottam a szemébe a kis hófehérnek. Szegény most vakult meg a lámpafénytől és igazad van. A szembogara piros, de a szem többi része szürkészöld. Vagy lehet csak a fénytől piroslott.? Te biztos jobban értesz hozzájuk, így hiszek neked :) A fiókáiknak egyiknek sem piros a szemük.
A másik pár fiókájánál viszont láthatóan halványpiros az egész szem. Igaz lutino párnak csak albino fiókái lehetnek ugye? Legalábbis ezt olvastam ma.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 máj. 28, 20:49 
Van albino madarad. :) Amire te biztosan állítod, hogy fehér arcú tiszta tarka. Viszont ha rám hallgatsz fogsz egy lámpát és belevilágítasz a szemébe és akkor tisztázódik minden. Ha az egész szeme pirosan reagál akkor albino, ha a széle nem pirosodik be akkor tiszta tarka. Kép alapján még mindig kitartok az mellett, hogy albino.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 máj. 28, 17:55 
Nálam elsőre az egyik lutino páromnál egy fióka lett. TheSonja a tieid nagyon ügyesek.
Az enyémek fiókája albino lesz. Nem akartam megtartani, de albinom még nincs :? :)
Mellé milyen párt érdemes majd berakni?

Illetve az egy szem fallow hordozó fiókát is megtartom és ha őt összeteszem majd a fn fehér hordozóval az jó? Vagy ahhoz, hogy fallow utódok legyenek, jó ha mindkét szülő fallow hordozó?

Ahhoz képest, hogy egy fiókát akartam csak megtartani magamnak, most ott tartok, hogy az 5-ből négy marad :mrgreen: (kivéve, ha a nemek aránya nem úgy alakul ahogy tervezem) :bom:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 27, 19:33 
TheSonja írta:
Attól tartok, hogy nem fogják bírni az 5 fióka etetését, és akkor besegítenék, de csak ha nagyon muszáj!

Többet is bírnának. Persze első alkalom, elbénázhatják, de nem az szokott a baj lenni, hogy 5 túl sok lenne már nekik.

Valódi név: T. H. Eszter

Hozzászólás 2012 máj. 27, 19:26 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni!

A helyzet az, hogy a nimfáimnak ez az első költése, 5db tojással! Átvilágítottam , és mindegyikben "laknak"! Az első már töri fel a tojást!
Attól tartok, hogy nem fogják bírni az 5 fióka etetését, és akkor besegítenék, de csak ha nagyon muszáj!
A kérdésem az lenne, hogy tudnátok nekem viszonylag olcsó, de jó minőségű nevelő tápot ajánlani és hogy hol tudom beszerezni!

A segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv:Sonja

Valódi név: Bianka

Hozzászólás 2012 máj. 25, 15:04 

itt a videó a nimfámról, nem igazán adja vissza a viselkedését, mert itt pont a legvisszafogottabb viselkedését mutatta.. :S szóval folyamat ezt látom tőle, sipítozás, aztán ez a repkedés amit a videó második felében is művel..
ötletek hogy mitől lehet ez?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2012 máj. 25, 15:09-kor.
Videó beágyazása a hozzászólásba.

Hozzászólás 2012 máj. 25, 12:29 
Warhawk írta:
biiuss írta:
ám egy hete lassan nagyon ritkán jön csak a közelembe, és reggeltől estig visongat össze vissza, megállás nélkül, ami iszonyat zavaró,...

Elképzelhető, hogy az ivarérése miatt történik mindez. Ezen túl kell esni, később javul a helyzet. Próbálj vele kétszeresen is türelmesebbnek lenni. Esetleg nem tudsz feltenni róla képet, videót?

dede, készítek róla egy videót és hamarosan felteszem. köszönöm!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 25, 12:06 
biiuss írta:
ám egy hete lassan nagyon ritkán jön csak a közelembe, és reggeltől estig visongat össze vissza, megállás nélkül, ami iszonyat zavaró,...

Elképzelhető, hogy az ivarérése miatt történik mindez. Ezen túl kell esni, később javul a helyzet. Próbálj vele kétszeresen is türelmesebbnek lenni. Esetleg nem tudsz feltenni róla képet, videót?

Hozzászólás 2012 máj. 25, 11:52 
kérlek segítsetek nekem! egy nimfa tojóm van, egy éve van meg, de úgy találtuk, szóval nem tudom mennyi idős lehet. a madár teljesen kézhez szokott és mivel egyedüli madárka, teljesen rám volt tapadva, folyamat körülöttem zsongott. ám egy hete lassan nagyon ritkán jön csak a közelembe, és reggeltől estig visongat össze vissza, megállás nélkül, ami iszonyat zavaró, hiszen velem van egy szobában, már lassan elviselhetetlen. nem tudom mi lehet a baja. egyszerűen nem hagyja abba reggeltől estig sipítozik, és sokszor riadtan elkezd repkedni. mintha valaki folyamat zavarná el vagy ilyesztegetné, pedig semmi ilyesmi nem történik.. tudjátok hogy mi lehet ennek az oka?

Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2012 máj. 25, 11:45 
Még annyi, hogy van egy tojóm aki jelenleg tojáson ül, ha az alá betenném a naposakat, gond lenne?

Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2012 máj. 25, 11:34 
Warhawk írta:
pityuka1981 írta:
Bocs hogy ide írom, de a kézzel nevelés topikját be tudná valaki linkelni, mert nem találom. Hot ideg vagyok, lehet azért.

>>>Klikk ide<<<

Lehet visszamennek, bár.... :( Addig is próbáld melegen tartani a madarakat (egyenletes hőmérséklet, nehogy huzatot kapjanak). Ha van időd / lehetőséged, akkor szerezz be valami kézinevelő tápot, mert az nagy segítség.

Köszönöm szépen!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 232  Következő