Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 16:57 
varadi írta:
sziasztok újra a tanácsotokért fordulok mert a nőstény nimfapapagájom 3 napja meglehetősen nagyobbakat ürít amely híg meg sűrű is egyben...

Nem lehet, hogy kotlani fog? Akkor változik meg így a székletük (és még büdösebb is a szokásosnál).

Valódi név: Váradi Viktor

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 16:35 
sziasztok újra a tanácsotokért fordulok mert a nőstény nimfapapagájom 3 napja meglehetősen nagyobbakat ürít amely híg meg sűrű is egyben mintha hasmenése volna de a végén sűrű amikor rászárad a papírra akkor meg mintha mész volna csak a híg lötty ami kijött belőle .
ha tudtok segítsetek
a meszes fosásra én a szépia csőrkoptatót hibáztatnám de ez nem biztos

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 14:10 
Kép

Szia!Szeretném ha megmondanád hogy szerinted milyen nemű, mert ez a lány párja.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 12:50 
andi40 írta:
Sziasztok! Szeretném megint a tanácsotokat kérni. A nimfáimnak végre lett két tojása.Néha ülnek rajta néha nem.Reggelre viszont az egyik tojást kidobták a fészekből.Szerintetek vissza rakjam vagy már úgy sem lesz belőle semmi. Viszont ha megfogom lehet hogy azért is kidobja mert érzi rajta a szagot.

Ha kidobta akkor már hagyd. Remélhetőleg többet nem fog kidobni. Esetleg nem lehet, hogy 2 tojó?

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 11:55 
Sziasztok! Szeretném megint a tanácsotokat kérni. A nimfáimnak végre lett két tojása.Néha ülnek rajta néha nem.Reggelre viszont az egyik tojást kidobták a fészekből.Szerintetek vissza rakjam vagy már úgy sem lesz belőle semmi. Viszont ha megfogom lehet hogy azért is kidobja mert érzi rajta a szagot.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 20:53 
Sol írta:
Van egy, amibe nagyon kényelmesen elférne,mert nagy.Tojásokat átpakolom,akkor a másik tojó alá és megvan oldva :)
Köszi :)

Ja hogy vannak tojások... Így azért kicsit más a leányzó fekvése. Ha a másik tojó kikölti őket akkor mondjuk nincs baj.

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 20:47 
Van egy, amibe nagyon kényelmesen elférne,mert nagy.Tojásokat átpakolom,akkor a másik tojó alá és megvan oldva :)
Köszi :)

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 20:32 
2 hét után szoktam elvenni őket, de ha nagyon muszáj valami miatt akkor előbb is el lehet vmivel. Figyelgesd mikortól esznek maguktól majd. Nincs egy kalitka arra a 2 hétre a tojónak?

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 20:17 
Az a helyzet, hogy még csak egyenlőre a 2 csupaszka kijár néha az oduból, másznak, repülnek, ahogy tudnak. És való igaz, hogy az anyuka tépkedi őket,kis muják meg még csak odébb sem mennek :(
Betti,nagyon köszi a tanácsot! De sajnos külön nem tudom szedni anyukát, mert kinti röpde még nincs beindítva. Nagysanyikhoz pedig nem merném betenni...
Mennyi idő alatt tanulnak meg kb önállóan enni, mikor leválaszthatóak?

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 10:00 
Ildikó, az alábbi sorokat csak tanácsnak írom neked.....nekem bevált.

Nálam törpéknél volt ugyanilyen helyzetem. Általán a tojók tépkedik a kicsik tollát. Én kivettem az anyjukat kb. két hete. A kicsik tegnap előtt már kirepültek, az apjuk nagyon ügyesen gondozza őket, sőt a tolluk is szépen kinőtt már.
Ha megfigyeled őket és tudod, hogy ki a tépkedős, vedd ki a tolltépős szülőt addig míg nem tanulnak meg önállóan enni a kicsik.
Maradandó tollhiány nem valószínű, hogy lesz náluk. Szépen ki fog nőni 2-3 hét alatt nekik a toll.

IDRE tag
Valódi név: Tóth Dániel

Hozzászólás 2012 ápr. 15, 21:58 
Nekem a nimfáknál nem volt ilyen gond, de a rozelláknál előfordult. :S De mindegyik szépen kikupálódott. :)
Kirepültek már? Mert mondjuk azt nem tudom... Vagy képet nem tudsz feltenni róluk? De én nem hiszem, hogy a későbbiekben emiatt gondjuk lenne. De lehet, hogy van, aki jobban ért ehhez...

Hozzászólás 2012 ápr. 15, 20:32 
Sziasztok!

Adom az Ap-17-et már pár napja a szülőknek,de még mindig látom, hogy tépkedik a tollaikat a piciknek :( (arik, mert repülnek is már,ha úgy van, nem látom, hogy zavarná különösebben Őket?! ) :shock:
Szeretném kérdezni,hogy szerintetek okozhatnak maradandó károsodást ezzel a tollazatukban, lehet, hogy örökre kopaszkák maradnak? :cry:
Ha minden kötél szakad, megtartanám Őket,de így, hogy újabb 6 tojás van, sokan leszünk már....Állatkereskedésben meg dolgoztam 2 évet, láttam mi történik a megmaradt csúnyácska/beteg madarakkal,így oda biztos nem adom el! :evil:
De nem esznek még önállóan, szóval ki se vehetem Őket.Kórházba nem cipelhetem sajnos magammal a Piciket etetés miatt, pedig de jó lenne :D Egy szuri, egy etetés, fecsi-fecsi :mrgreen: (bocsi, lehet a fáradtság teszi :lol: )
Köszönöm előre is a válaszokat!

Hozzászólás 2012 ápr. 15, 19:29 
Tudjátok "jobb félni,mint megijedni",ezért én a tojást 30 percig főzöm,elkerülendő a szalmonella fertőzést.

Valódi név: Váradi Viktor

Hozzászólás 2012 ápr. 15, 17:21 
meg lett az 5. tojás remélem 6-nál többet nem tojik
kérdésem lenne . a fiókák kézzel nevelésénél mit kell tudni?
elsőnek vagyok ilyen helyzetben segítsetek

Hozzászólás 2012 ápr. 14, 19:27 
Köszönöm a jó tanácsot.El is kezdem adagolni.Adok a törpe fürjeknek is belőle mert az idén ők sem tojtak még egy tojást sem.Megpróbálom az énekeseknél is talán be jön és egymásba szeretnek .

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 14, 19:18 
andi40 írta:
Köszönöm a tanácsot.Mennyit adjak nekik,és milyen időközönként.

Annyit amennyit megesznek. Madaranként változó. Megfőzöl nekik egy tojást és adsz nekik belőle egy keveset (remélem szereted a tojást :D ). Aztán majd kikísérletezed mennyit esznek meg belőle. Min 10 percet főljön a tojás a víz forrása után, de vannak akik 20 percig is főzik. Max 2 órán keresztül legyen bent előttük. Heti 2-3 alkalommal mehet nekik.

Hozzászólás 2012 ápr. 14, 18:58 
Köszönöm a tanácsot.Mennyit adjak nekik,és milyen időközönként.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 14, 18:54 
andi40 írta:
Sziasztok! Az én nimfáim beköltöztek az odúba.Vagy egyszerre vannak bent vagy külön külön,de semmi akció pedig nem veszekednek már úgy mint amikor össze raktam őket.Nekem csak ez az egy párom van,de a kalitkájuk nagy.Lehet hogy rosszul etetem őket.Reszelt répát kapnak,salátát,reszelt almát a magkeverék mellé. Hullámos papagájaim volta azoknál nem volt gond szépen tojtak.Valószínű én rontok el valamit.

Adj nekik főtt tojást is.

Hozzászólás 2012 ápr. 14, 18:44 
Sziasztok! Az én nimfáim beköltöztek az odúba.Vagy egyszerre vannak bent vagy külön külön,de semmi akció pedig nem veszekednek már úgy mint amikor össze raktam őket.Nekem csak ez az egy párom van,de a kalitkájuk nagy.Lehet hogy rosszul etetem őket.Reszelt répát kapnak,salátát,reszelt almát a magkeverék mellé. Hullámos papagájaim volta azoknál nem volt gond szépen tojtak.Valószínű én rontok el valamit.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 ápr. 12, 11:40 
3-4 tojás lerakása után meg fognak kotlani nyugi. :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 232  Következő