Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1006 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 51  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Gácsi István

Hozzászólás 2011 jan. 19, 0:51 
Üdvözlök minden rizspintytartót, rizsrajongót!
Addig-addig nézelődtem, olvasgattam itt a fórumon, hogy " megfertőződtem" , és már két napja boldog rizspintytulajdonos vagyok.
A szentesi börzén vettem Dr. Csertő Gyulától egy pár gyönyörűséget.
Lakószobába kerültek, de igyekeztem kényelmes helyet kialakítani nekik.
Itt van néhány kép róluk:
Kép

Kép

Kép

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 jan. 16, 16:40 
Igen, jó nevelők általában! 7db fiókát fel tudnak nevelni, nálam 6 db volt a legtöbb...

Valódi név: Péter

Hozzászólás 2011 jan. 16, 16:38 
Nagy Tamás írta:
Helló pumukli!

Kíváncsian várom, hogy mi lesz a dolog vége!?
A kotlást úgy számold, hogy lehet, hogy csak a 4tojáson kezdett el kotlani. Szóval onnantól számold a 15-16 napot....

Helló!

Igen, már én is nagyon kíváncsi vagyok! Én is úgy számolom, hogy kb. a 4. tojásnál kotlott el, és az január 7-én volt. Remélem jó kelési aránnyal büszkélkedhetek majd!
A gyakorlat szerint jó szülőknek számítanak a rizsek? Jól értettem, hogy kb. 7 fiókát tudnak egyszerre nevelni???

Hozzászólás 2011 jan. 16, 15:14 
Helló pumukli!

Kíváncsian várom, hogy mi lesz a dolog vége!?
A kotlást úgy számold, hogy lehet, hogy csak a 4tojáson kezdett el kotlani. Szóval onnantól számold a 15-16 napot....

Hozzászólás 2011 jan. 15, 11:58 
eszterolajos írta:
Idézet:
Pintyeknek szánt keveréket kaptak, egy kis adag rizzsel kiegészítve + fürtös köles + gyümölcsök. Remélem nem ezzel volt a baj....

Ezek szerint nem ez a sok tojás oka. Várjuk ki a kotlási periódus végét. Közben jegyezd fel a tapasztaltakat, hogy össze lehessen hasonlítani a későbbi kotlásokkal.

Van a rizsek között olyan egyed, mely 1o körűl nevel fiatalokat, de ritka, lehet, hogy egy ilyen tojóba tenyereltél bele. Ez nem feltétlenűl rossz, de ha egyszerre 7 nél több kel ki akkor feltétlen jelezd és segítek felneveltetni őket.

És a fészekben ne sokat kíváncsiskodj..... a tenyészérett madár legtöbbszőr tudja mit, mikor és hogyan tegyen.

Igen, gyűjtöm a tapasztalatokat!

Nagyon szépen köszönöm, mindenképpen élni fogok a lehetőséggel!

Próbálom minimálisra szorítani a zaklatásukat, a kotlás óta ez volt a 3. alkalom, de csak akkor nézek be, amikor a tojó kirepül táplálkozni. Elvileg jövőhét péntek-szombat körül kellene kikelni az első bébinek!

Hozzászólás 2011 jan. 15, 11:55 
Warhawk írta:
pumukli írta:
Pintyeknek szánt keveréket kaptak, egy kis adag rizzsel kiegészítve + fürtös köles + gyümölcsök. Remélem nem ezzel volt a baj....

Lágyeleséget (tojásosat) egyáltalán nem kaptak? Mert attól nagyon be tudnak ám indulni...

Nagyon ritkán adtam nekik, talán havonta 1-2 alkalommal.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 jan. 15, 11:25 
Idézet:

Ezek szerint nem ez a sok tojás oka. Várjuk ki a kotlási periódus végét. Közben jegyezd fel a tapasztaltakat, hogy össze lehessen hasonlítani a későbbi kotlásokkal.

Van a rizsek között olyan egyed, mely 1o körűl nevel fiatalokat, de ritka, lehet, hogy egy ilyen tojóba tenyereltél bele. Ez nem feltétlenűl rossz, de ha egyszerre 7 nél több kel ki akkor feltétlen jelezd és segítek felneveltetni őket.

És a fészekben ne sokat kíváncsiskodj..... a tenyészérett madár legtöbbszőr tudja mit, mikor és hogyan tegyen.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jan. 15, 11:08 
pumukli írta:

Lágyeleséget (tojásosat) egyáltalán nem kaptak? Mert attól nagyon be tudnak ám indulni...

Hozzászólás 2011 jan. 15, 10:09 
Amaryl írta:
Hááát,pumukli,abbbiz meglehet!! :lol: :lol: :lol: Volt már ilyen a nap alatt!Ha nem kelnek ki,akkor tuti!Azért ivarérett korban már meg lehet különböztetni a nemeket,van pár jegy,amiben eltérnek egymástól.Nincs róluk jó fotód?? mert most azért ne zavard őket fotózással,mert hátha mégis pár,habááár,azért a 11 elég rázós! Mondjuk én is kicsit paráztam,mikor az ezüstjeim 10-et produkáltak,de hát kikeltek,úgy hogy nálam pár.Azért még ne add fel,minden lehetséges!Lehet,csak álmuk volt a nagy család,és jól belehúztak! :lol: :lol:

Én azt gondoltam, hogy meg tudom különböztetni. A hím csőre vaskosabb, a tojóé vékonyabb, hosszabb. A hím csiporog a tojó csendben van. A hím feje szögletesebb...
ezek a jelek megvannak.... Fotóm nincs róla. Igen, most én sem szívesen zavarnám.... hátha...
Én még reménykedem!

eszterolajos írta:
Az is lehetséges, hogy túl lettek táplálva fehérjedús takarmánnyal és Pumukli teljesen kitojatta a madarát.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 jan. 15, 7:20 
Az is lehetséges, hogy túl lettek táplálva fehérjedús takarmánnyal és Pumukli teljesen kitojatta a madarát.

Hozzászólás 2011 jan. 14, 23:31 
Hááát,pumukli,abbbiz meglehet!! :lol: :lol: :lol: Volt már ilyen a nap alatt!Ha nem kelnek ki,akkor tuti!Azért ivarérett korban már meg lehet különböztetni a nemeket,van pár jegy,amiben eltérnek egymástól.Nincs róluk jó fotód?? mert most azért ne zavard őket fotózással,mert hátha mégis pár,habááár,azért a 11 elég rázós! Mondjuk én is kicsit paráztam,mikor az ezüstjeim 10-et produkáltak,de hát kikeltek,úgy hogy nálam pár.Azért még ne add fel,minden lehetséges!Lehet,csak álmuk volt a nagy család,és jól belehúztak! :lol: :lol:

Valódi név: Lajos

Hozzászólás 2011 jan. 14, 23:14 
Helló!
Azt szeretném kérdezni,hogy mennyire nehéz szaporítani a rizspintyet?
Kb mint a zebrapintyet?
Ugyanazok a feltételek kellenek neki is vagy teljesen más?
Előre is köszi: Lalee

Hozzászólás 2011 jan. 14, 19:23 
Sziasztok!!!

Kb. most vagyunk a tojás keltetés felénél. Meglestem a fészket, és 11 db!!!!! tojás van benne!

Nem lehet, hogy két tojóm van, és összeálltak? Vagy ez a rizseknél nem fordul elő?

Szerintetek?

Hozzászólás 2011 jan. 10, 13:47 
Amaryl írta:
Pumukli! hát nem kevés!))) az én ezüst párom elsőre 10-et tojt,és 6 ki is kelt,fel is nevelték,hibátlanok,szépek! pedig nem varázsoltam velük semmi plusszal,csak megadom nekik,ami kell! :lol:
Ja,és főleg,kivártam velük azt az időt,mikor már nem csak ivarérettek,hanem tenyészérettek is!!!!

Igen, én is így gondolom! Én sem műveltem velük semmi különlegeset, bár sokat foglalkozom velük és én is törekszem arra, hogy mindenük meglegyen!
Remélem azért sikerül kikölteniük is! A madarakról nem tudok biztosat, csak annyit, hogy Nyíregyházán vettük, az ottani egzótás társaság vezetőjének állományából, szerintem kb. 1 évesek lehetnek.

Hozzászólás 2011 jan. 10, 12:34 
Pumukli! hát nem kevés!))) az én ezüst párom elsőre 10-et tojt,és 6 ki is kelt,fel is nevelték,hibátlanok,szépek! pedig nem varázsoltam velük semmi plusszal,csak megadom nekik,ami kell! :lol:
Ja,és főleg,kivártam velük azt az időt,mikor már nem csak ivarérettek,hanem tenyészérettek is!!!!

Hozzászólás 2011 jan. 10, 9:04 
Sziasztok!

Tegnap este megnéztem a fészket és 9 tojás volt benne! Nem sok az?

Hozzászólás 2011 jan. 9, 19:10 
Amaryl írta:
Ha jó kis összeillő pár,tudják a dolgukat,jobban mint mi! :D

Nagyon remélem! Tegnap lestem meg őket... 7 tojásuk van. A tojó szorgalmasan kotlik, de a hím nem veszi át a szerepét, amikor kijön enni. Bár ez az idő annyira minimális, hogy nem hinném, hogy gond lesz belőle.

Ez az első próbálkozásuk, remélem, hogy összeillőek! :)

Hozzászólás 2011 jan. 9, 16:46 
Ha jó kis összeillő pár,tudják a dolgukat,jobban mint mi! :D

Hozzászólás 2011 jan. 7, 14:01 
Nagy Tamás írta:
Helló!

Ki fog járni enni meg fürdeni is :wink: ! A hímnek is kellene ülni a tojásokon, felváltva tojóval!

Ok, akkor beszélek velük, elmondom nekik a szabályokat!

Remélem így is lesz!!!! :)

Köszi!

Hozzászólás 2011 jan. 7, 13:32 
Helló!

Ki fog járni enni meg fürdeni is :wink: ! A hímnek is kellene ülni a tojásokon, felváltva tojóval!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1006 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 51  Következő