Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1006 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 51  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 szept. 15, 20:15 
Tamás,szerintem írj mondjuk Lajosnak 1 privit,hogy kukkantsa meg.....mert csak úgy spontán ha arra vársz,hogy valaki idetévedjen,az lehet,hogy jó pár nap...vagy hét?? Ő biztosan hozzá tud szólni!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 szept. 15, 18:30 
Sziasztok!

Ime az új szerzeményem! Ezüst pasztel rizspinty tojó. Kérem aki tudja hogy miért lila az alsó csörkávája az írja le nekem! A madár élénk, eszik-iszik, minden tolla megvan és rendezett! Szóval nem gubbaszt meg ilyesmi! Nagyon köszönöm a válszt előre is!

Kép

Kép

És a párja
Kép

Hozzászólás 2009 szept. 8, 14:19 
Az izabella pár úgy beindult,hogy már 4 tojáson ülnek.Az ötödik tojást az alatta levő üres kalitkába találtam meg összetörve,de hogy tudott oda beesni,az rejtély. :roll:

Hozzászólás 2009 szept. 6, 20:45 
Szia Csabi!

Akkor remélem hogy neki látnak és a kemény hidegig sikerül nekik egy-egy fészekaljat felnevelni! Majd közlöm ha van valami pozitív változás :D

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 szept. 6, 20:39 
Hali,

a rizspinty szereti ám a nyarat és a meleget! Ilyenkor nyaral ő is, naponta sokszor megfürdik ha alkalma van rá stb., de költeni azt nagyon nem szeret. :) Kivételesnek számít ha a kánikulában nekiáll költeni és sikeres is a költés.
Amint elkezd hűlni az idő, mint például most is, szinte azonnal beindulnak!
Ezért tapasztaljátok sokan azt hogy a friss levegőn tartott rizsek mind sorban elkezdtek mozgolódni...

Hozzászólás 2009 szept. 6, 15:56 
Helló Lajos "bácsi"!

Akkor meglátom hogy mondjuk Szeptember 20.-ig letojnak-e. Ha nem akkor mennek a garázsba és oitt is megpróbálok nekik költési feltételeket biztosítani, bár egyenlőre nem úgy vagyok ott berendezkedve, de majd valamit megpróbálok kitalálni, hogy jó legyen :wink: .
Köszönöm a választ!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 szept. 6, 15:22 
Nagy Tamás írta:
Helló Lajos "bácsi"!

Ezek a madarak 2008 áprilisiak. Tavasz óta napi kétszer kapnak főtt tojást és reszelt sárgarépát. Mást nem adok nekeik (persze magkeveréket igen).
Szépen kivedlettek és a fészek készen van.
Nálam gond azzal van hogy kinti röpdében vannak. Nem tudom mennyire érdemes engedni őket, hogy belemennyenek nagyon az őszbe a költéssel? Amikor már "rossz" idő van beviszem őket a garázsba és ott telelnek át (nincs fűtve, a víz ritkán befagy)
A másik két pár sem költ, ott is most kezdenek a fészek építéshez, véleménym szerint már elég későn. Szerinted belefér még? Ha kell le tudom fóliázni a röpdét. Ennek a két párnak kora tavasszal volt egy költésük és sikeres is volt. Aztán a vadas párnak rögtön utána még egy csak sajnos a fiókák a nagy melegben elpusztultak. És azóta nem költöttek. Én csak 2007 óta próbálkozok a rizs pintyekkel, de nagyon megkedveltem őket :D
Mi a véleményed? Mit kellene tennem? Minden tanácsot szivesen fogadok!

A választ előre is köszönöm!

Szervusz Tamás !

A rizsek hídegtűrő madarak, tehát hagyhatod őket most költeni ha néhány napon, vagy 1 - 2 héten belől lerakják a tojásokat akkor még a fiatalok kitollasodnak a nagyobb hidegek előtt. Persze az odut ne érje csapadék. (az esős idő beálltával érdemes lefóliázni a röpdét.)
Kiröpülés után a leválasztásig beviheted őket a garázsba és ott újra költetheted, ha már leválasztottad a fiatalokat.

Hozzászólás 2009 szept. 6, 8:33 
Helló Lajos "bácsi"!

Ezek a madarak 2008 áprilisiak. Tavasz óta napi kétszer kapnak főtt tojást és reszelt sárgarépát. Mást nem adok nekeik (persze magkeveréket igen).
Szépen kivedlettek és a fészek készen van.
Nálam gond azzal van hogy kinti röpdében vannak. Nem tudom mennyire érdemes engedni őket, hogy belemennyenek nagyon az őszbe a költéssel? Amikor már "rossz" idő van beviszem őket a garázsba és ott telelnek át (nincs fűtve, a víz ritkán befagy)
A másik két pár sem költ, ott is most kezdenek a fészek építéshez, véleménym szerint már elég későn. Szerinted belefér még? Ha kell le tudom fóliázni a röpdét. Ennek a két párnak kora tavasszal volt egy költésük és sikeres is volt. Aztán a vadas párnak rögtön utána még egy csak sajnos a fiókák a nagy melegben elpusztultak. És azóta nem költöttek. Én csak 2007 óta próbálkozok a rizs pintyekkel, de nagyon megkedveltem őket :D
Mi a véleményed? Mit kellene tennem? Minden tanácsot szivesen fogadok!

A választ előre is köszönöm!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 szept. 5, 16:44 
Nagy Tamás írta:
Szia Amaryl!

Közönöm! A Te ezüst hímed is szép és egészséges!
Az én ezüstjeim már kb egy hónaja megépítették a fészket és azota is csak védik, de tojás nincs benne.
Esetleg tudja valaki hogy miért van ez így?

Kicsit korai volt a fészekanyag adása nekik.
Szeptember közepétől lehet beindítani őket, majd a hó vége felé adni a fészekanyagot.

Mikor és hogyan indítottad be őket ?

Hozzászólás 2009 szept. 5, 16:39 
Szia Amaryl!

Közönöm! A Te ezüst hímed is szép és egészséges!
Az én ezüstjeim már kb egy hónaja megépítették a fészket és azota is csak védik, de tojás nincs benne.
Esetleg tudja valaki hogy miért van ez így?

Hozzászólás 2009 szept. 5, 14:06 
A rizseid is szépek! :D
Az enyémek most kezdik rendezgetni az odút!Az ezüst hímről aránylag normális fotó sikerült,mutatom !

Kép

Hozzászólás 2009 szept. 5, 13:12 
Kivedlett fiatal rizseim!

Kép

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2009 aug. 26, 18:35 
hát köszi
megkérdezem azt a madár tartót aki rizspintyeket tart az utcából

hogy nem e fogta be nekem
csak reménykedni tudok
hát de ha kirakok egy kalitkát akkor sem tudom megfogni csak ha ott ülők !

Hozzászólás 2009 aug. 26, 16:37 
Helló zotya001!

Azt hogy vissza jön-e, senki nem tudja....

Tegyél ki egy kalitkát nyitott ajtóval. Legyen benne enni-inni való és várd hogy vissza jőjön. Nekem Nyár elején egy fiatal rizsem szökött meg. 3 napig visszajárt és a szölők megetették. Útána éjjel volt egy nagyobb eső és azóta nem láttam. Én is csináltam neki csapdát, kalitkát raktam ki horgász szákkal "kergettem" de esze ágában nem volt belemenni .
Sok sikert a megfogáshoz :wink: .

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2009 aug. 26, 14:27 
sziasztok

elrepült egy rizspintyem
szerintetek vissza jön még??
egyszer már vissza jött
de nem tudtam megfogni
az a baj hogy 7 házal arrébb több rizspinty is van
ha vissza jön hogyan fogjam meg??

Hozzászólás 2009 aug. 19, 21:37 
Ja jut eszembe:Budapest környékén van valakinek fiatal madara(nem tesók)1-2 "párra való létszámú" vadszínü madara kínálatban?
Ha igen jelezze nekem árral telefonszámmal:vagy írjon az emilemre:kutyafittty@citromail.hu
Az az igazság az általam ismert madarászok,vagy kifogytak,vagy nincs vadszínű ifjú.Bőrzén,állatboltból,pedig nem szívesen vennék.Ha tudnék,még az összel szereznék belőlük,és tavasszal párbaállva a röpdében "kisérelnék "meg szaporodni:-)

Hozzászólás 2009 aug. 19, 21:06 
Szevasztok!
A nemek meghatározásához,ha már kiszínesedtek,a hím feje sokkal sötétebb,de lehet,hogy ez az izabella és ezüst színekre igaz, nekem csak ez a 2 szín van.Ott viszont nagyon jól meg lehet akkor már erről különböztetni őket.Hoztam pár képet,igaz nem a legjobbak,de hát nem nagyon állnak be a fotózáshoz.A fahéj izabella párnál nagyon jól látszik a képen is hogy ami elől van az a hím,sokkal sötétebb a feje.Az ezüstöknél is szembetűnő,talán majd sikerül róluk jobb felvételt is készíteni..

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 aug. 17, 21:41 
Köszi nem egyszerű.Lényeg a röpde méret ok. Én télen fűtött helyet adnék nekik,igaz ott csak 1,2 légköbméteres nagyméretű kalitok vannak.Azzal kell maj megelégedjenek.
Tehát konklúzió:Aki énekel hím,aki csak csipog?(tényleg csipog?)az tójó.
Köszi az infókat.

Hozzászólás 2009 aug. 17, 19:09 
Szia Aranyhal!

Bár én nem régóta rizsezek(2007) ezért nem írtam, de megpróbálok segíteni!
A nemek megkülönböztetése elég nehéz feladat. "Elvileg" a hímek csőre erősebb,vastagabb és szemük körül lévő piros "kör" is szintén erősebben piros és vastagabb mint a tojóké, persze van kivétel.
A legegyszerűbb úgy ha látod/hallod hogy énekel akor tuti hím ha nem énekel akkor valószínűleg tojó! Nálam a fiatalok már kb 2 hónaposan énekelgettek és már egész jól megy nekik.
8 köbméteres röpde szerintem elég 4-5 párnak, ha tul sokan vannak egy helyen akkor csak a domináns pár fog költeni(vagy az sem). Én fűtetlen helyen teleltetem őket és nagyon jól viselik, a leghidegebb időben is képesek megfürdeni a friss vizben. Szeptember végén Oktober elején/közepén viszem be őket ide. Persze időjárás függő!

Hozzászólás 2009 aug. 16, 8:12 
Üdvözölek benneteket.
12 éve tartok madarakat:hullámos,verébpapagály, gyémántgalamb,zebra pinty,kanári volt eddigi "repertoárom".MOstanában figyeltem fel a rizspinytyekre.Tudnátok-e abban segíteni nekem,hogy felnőtt madárnál ,hogyan különíthetők el a nemek?Van -e különbség a tojó és a hím között szemre vagy énekre vagy stb.?Köszi a segítségeteket .
Más,: udvari röpdém van,a nekik szánt röpde 4 négyzetméter,és két méter magas(8légköbméter)félárnyékos.Ebben tatható -e több pár(2-3) vagy költéskor nem tűrik egymást?Őszi betelepítés,"hány fokoknál" kell kezdeni(mennyire időjárás tűrők)?
Sanya

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1006 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 51  Következő