Megfogadom tanácsodat, köszönöm.
A jövő héten, vagy azután kapom meg az új röpdét, és csak ott engedem össze a papagájokkal.Addig is figyelem a kisfiút (mert nagyon az az érzésem, hogy az). De lehetséges, hogy ő makkegésséges, mert nagyon eleven kis jószág.
Nekem is vannak halaim, éstudom mire gondolsz. Sok hasonkló pusztulásom volt nekem is, még akkor is, ha nem volt új halam.
Megmutatom a kalitkát, amit rendeltünk. Elvileg még be is van rendezve, és a méretei alapján nagy is.
Szia Enikő!
Sajnálom, hogy kimúlt a madarad...
Minden esetre fertőtleníteni kéne az egész kalitot, mielőtt bárhonnan madarat tennél bele.
Sőt, ebből a kalitból nem tanácsos egy ideig egyetlen madarat sem átrakni máshová, nehogy tovább vidd velük a fertőzést.
Ne feledd, hogy nem tudjuk PONTOSAN, hogy mivel állunk szemben!
Amúgy pedig felesleges szidni a kereskedőt, nem biztos, hogy tehet róla!
Én például nem kereskedőtől szedtem be a kórokozót, sőt, ennek nem nagyon van köze a lelkiismeretességhez vagy a higiéniához.
Mint tudjuk, a legtisztább emberek is ugyanúgy elkapnak minden betegséget...
Mi annyit tehetünk, hogy IDŐBEN észrevesszük a betegség első tüneteit, és vagy állatorvoshoz fordulunk, vagy ha ismert betegségről van szó, akkor mihamarabb megkezdjük a gyógykezelést.
Amikor akvarisztikával foglalkoztam, akkor a tőlem vitt halakkal pusztította ki valaki a saját állományát, pedig mindketten értettünk a halakhoz és a higiéniához.
A környezetváltozás az oka a legtöbb esetben annak, hogy egy addig lappangó betegség megnyilvánul. Addig egyensúlyi állapotban együtt él az állat a kórokozóval, akár a természetben!
üdv,
Balance