Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1006 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 51  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 dec. 22, 20:38 
Helló Lajos!
Az egyik csomagot már megkaptam! Köszönöm szépen!
Valószínű ez a "cég ajándéka" :wink: , mert csekk nem volt benne.(Vagy nem is lesz?)Várom a másikat ,mert nem szeretnék adós maradni.

Hozzászólás 2007 dec. 21, 8:43 
Szia Lajos
Már megtettem amiket írtál de jólesett,hogy egyből jött a segitő tanács.
Már mikor betévedtem ebbe a fórúmba éreztem,hogy sose maradok magamra,ha gondom van.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 21, 8:17 
Szia Péter !

Most már vedd el a fészekanyagot a kalitból , mivel ha letakarják a tojásokat nem kel ki semmi sem belőle. A 3. tojás után kezdenek el kotlani. Lehetőleg már ne bolygasd őket a továbbiakban. Fogd vissza a fehérjedús lágyeleséget naponta úgy 5o %-al, két napon át és a megvonástól kezdve a 1o. nap után újra adagoljad, majd ha kikeltek a fiókák adj újra nekik igény szerint, egészen a kirepűlésig.

Hozzászólás 2007 dec. 21, 8:07 
Sziasztok
Megtörtént a csoda.Tegnap megtojt a rizspintyem.
Nem tudom természetes,hogy eldugták a tojást délutánra?Alig hordtak be fészekanyagot de mégis betakarták féloldalra.Az odú aljára ragasztottam egy kb.4-5mm-es szivacsot,itt olvastam valahol,hogy ha szét kotorásszák a fészket akkor se a deszkán legyenek a tojások.

Hozzászólás 2007 dec. 20, 22:32 
Rendben várd a csomagot. A céges ajándék érvényes továbbra is.

Hozzászólás 2007 dec. 20, 21:00 
Köszi Lajos!
Már várom! Egyébként nem gond a két adag sem! Mindkettőt átveszem.

Hozzászólás 2007 dec. 20, 8:46 
Szia Zsolti !

Tegnap délelőtt megnézettem a küldeményt, Pécsen elakadt valamiért. Megsürgettem, de biztonság kedvéért feladtam egy újat is még délután.
Így lehet, hogy 2 adagod lesz. Természetesen csak az egyiket kell fizetni, de csak akkor add fel, a pénzt, ha meg is érkezik és átvetted. A másik viszont a cég ajándéka a gyors postai közvetítésért.

Ára 121o ,-

Hozzászólás 2007 dec. 19, 23:28 
Helló Lajos!
Még mindig nem kaptam küldeményt :roll:

Hozzászólás 2007 dec. 16, 14:01 
Köszönöm válaszát Lajos bá! Sajnálatos módon két kis rizsem elpusztult az annyuk kihordta őket a tollán! :03:

Hozzászólás 2007 dec. 16, 9:03 
Szia Kynyoo !
Genetikai szempontból a külső ráhatások nincsenek befolyással a nemek kialakulására, de olyan tapasztalatom van, hogy ha a tojás fejlődés kezdeti időszakában süllyed a légnyomás, több a hím rizspinty
mint a tojó és fordítva.

Hozzászólás 2007 dec. 16, 8:54 
Szia Zsolt !

Még a mult héten feladtam az anyagot. Remélem hamarosan megkapod.

Hozzászólás 2007 dec. 15, 22:15 
Helló Lajos!
Az ekodiár cseppet elpostáztad?
Még nem kaptam meg :?:

Hozzászólás 2007 dec. 5, 9:54 
A rizsek kezdenek kacérkodni az oduval.Már dobáltak be füvet,de csak bedobja a nyíláson.Majd csak bebujnak?
Kép

Hozzászólás 2007 dec. 3, 19:42 
üdv.:mindenkinek
A legszebb rizspintyeim.
Elég bugyuta a kép,de itt már 7:1.re vezettek a madarak.
Mindig ugrottak mire a gép tette a dolgát,mintha villámot akarnék fotozni.

Kép

Hozzászólás 2007 dec. 3, 13:36 
Köszönöm Lajos bá a válaszát! A múltkor azt mondta hogy a tarka rizs értéktelen ebből adódóan kár is tenyészteni nem jöhet ki belőle semmi ami egy versenyen mondjuk kiállítható? Van egy olyan genetikai kérdésem is hogy létezik-e az hogy a fürdés közre játszik a nemek kialakulásában a hőviszonyok alakulása miatt kérdezem bár nem tudom mi határozza meg a nemek alalkulását ha hülyeség akkor sorry...

Hozzászólás 2007 dec. 3, 8:58 
Szia Kynyoo !

A zavarásban a kikeléstől számított 3 napig igaza van, ezután már bátran ellenőrizheted a fészekaljat.
A fűrdetésben nincs igaza, mert ha a tojó fűrdik a hím ül a kicsiken, vagy fordítva. A vizes madár elöbb szárítkozik és aztán űl vissza a fészekre.
15 foknál meg megfagyásról miért beszélünk ? Legfeljebb kihűlésről, de a madár nem megy csurom vizesen a fészkére.
Viszont, ha nem fűrdik elszaporodnak a külső élősködők rajta, ez sokkal több kárt fog okozni az állományban.

Hozzászólás 2007 dec. 3, 0:45 
Kedves Rizstenyésztők! ma volt nálam egy idősebb bácsi aki régebb óta foglalkozik rizsekkel és azt mondta hogy nem szabad fürdetni őket főleg ha kikelnek a madarak mert megfagynak kihűlnek a tojások stb... Nálam jelenleg 15 fok körüli a hő fiasak a tojáskák is szépen ülnek a tojók bár ha bemegyek akkor leugranak a fészekről na meg azt is mondta hogy kényes madár és nem szabad zavarni az oduját... Mi a vélemenyetek??

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 20:29 
Check írta:
És adodott is egy problémám:) Csak a fénymagot és a csumizt eszik?! Mi lehet ennek az oka?? A többi magot nem igazán eszik! Lágyeleséget sem. Csak a hántatlan rizs jó nekik vagy a rendes hántott rizs is?! Azt olvastam,hogy csak amikor fiókák vannak akkor kell megfőzni nekik.

Az egyoldalú táplálkozási szokásnak bizony lehet alapja, hogy ahonnan hoztad őket, nem szoktatták őket változatos táplálékhoz. A csumizzal nehéz bármit versenyeztetni az egzóták többségénél. Szerintem megoldás lehet, ha nem adsz nekik folyamatosan csumizt és fénymagot. Hanem a nap elején mikor éhesek, felajánlasz nekik másfajta táplálékot. Ha betesem nekik a fürtös kötegeket, akkor pillanatok alatt elfogy, s azokban a napkban szemmel láthatóan kevesebb fogy a többi magféléből.
Nálam mint a hántolatlan rizst, mind a hántolt rizst / kedvencük a jázmin rizs/ előszerettel fogyasztják. Érdekes, hogy az apróbb magvakkal szemben előnyben is részesítik. A főtt rizst is szertik, főleg akkor ha nem ragacsos. Elsősorban fiókaneveléskor adom nekik.
Lágyeleséget mivel már leírták csak röviden, hogy nálam mit szeretnek: Főtt tojás héjával együtt összetörve, darált háztartási keksszel morzsalékosra keverem, majd teszek bele, váltogatva kevés darált diót, reszelt sajtos, szárított túrót, mákot, alkalmanként Laktifermet, illetve rovarmixet is. Előszeretettel fogyasztják, s a fiókák begyén látom, hogy nevelési időszakban főleg ezzel etetnek. A zöldből nálam leginkább a tyúkhúr, saláta, spenót, sóska jött be. A reszelt répa, zeller, fehérrépa kevésbé, még akkor se fogy mint ahogy kéne, ha etetés előtt kinyomkodom, hogy ne legyen annyira nedves.
Másik kedvenc még a csíráztatott búza, 2-3 mm -es csírakezdeményekkel.

Hozzászólás 2007 nov. 30, 18:24 
Helló Chekc!
Ebbe én nagy tanácsot nem igazán tudok adni, mert én is az idén tartok először rizseket, de nekem is bajos volt mire rájöttem mit esznek. Eleinte azt hittem semmit!!!!!!!!!!!!!!, mert szemmel látható fogyás nem volt a magokból. Kínáltam nekik kölest, fehéret, sárgát, vöröset, fénymagot, repcemagot, kendermagot, napraforgót, és rizst (sima hántolt) nyersen.
nem is tudom igazán mitől volt ez a válogatás, mert ahonnét hoztam hullámos eleséggel etették. Lehet a környezetváltozás okozta :idea:
Azt biztosíthatom ,hogy egy idő után mindent megettek,kivéve a napraforgót. Most mondhatom rájuk, hogy nem válogatnak.

Valódi név: Bányai Norbert

Hozzászólás 2007 nov. 30, 13:41 
Kezdő madarászként meg szeretném köszönni az IDRE tagjainak,hogy enyire lelkesen és önzetlenül segitenek mindenkinek!!
Eddig nem voltak rizspintyeim de figyelemmel kisértem az ide írd bejegyzéseket is! Nem is tetszettek a rizsek de olyan jó hatással voltak rám a rizspintyes klub írásai,hogy beszereztem 1 pár izabella rizst!
És adodott is egy problémám:) Csak a fénymagot és a csumizt eszik?! Mi lehet ennek az oka?? A többi magot nem igazán eszik! Lágyeleséget sem. Csak a hántatlan rizs jó nekik vagy a rendes hántott rizs is?! Azt olvastam,hogy csak amikor fiókák vannak akkor kell megfőzni nekik.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1006 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 51  Következő