Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 2, 18:36 
molnarl.g írta:
Mindenkinek ajánlom a nyuszikat, aki valami miatt nem tud macskát tartani...igaz hogy nem fognak egeret, és nem dorombolnak, de nagy élmény mikor az ember ölében ül, és élvezi ahogyan simogatják...

Ez sajna nem mondható el a csincsillákról... ha 3 másodpercig nyugton marad, akkor azt már érdemes feljegyezni... :lol:

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 nov. 2, 18:26 
africz írta:
molnarl.g írta:
Különösebb foglalkozást Alfi, és Totyi igényel mert ők külön vannak, a nyuszik nagyon jól elvannak mikor kimennek játszani az udvarra, olyanok mint a macska: szobatiszták, és ha szólok nekik már jönnek is be a helyükre...
Nyáron szabadon voltak a fáskamrában, de most már hideg lesz ott, így beköltöztek a teraszra.
Teljesen szelídek, és imádják ha simogatják őket.

Alfi is olyan, hogy mindig simogatni kell, mindig vagy a vállamon, vagy a hasamon ül, és játszik pl. egy papírzsebkendővel...

Nagyon bájosak lehetnek a nyuszik, nem láttam még ilyet. Alfi meg gondolom hasonló mint Kakapó, Kakapó folyamatos törödést igényel.

Mindenkinek ajánlom a nyuszikat, aki valami miatt nem tud macskát tartani...igaz hogy nem fognak egeret, és nem dorombolnak, de nagy élmény mikor az ember ölében ül, és élvezi ahogyan simogatják...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 nov. 1, 20:41 
molnarl.g írta:
Különösebb foglalkozást Alfi, és Totyi igényel mert ők külön vannak, a nyuszik nagyon jól elvannak mikor kimennek játszani az udvarra, olyanok mint a macska: szobatiszták, és ha szólok nekik már jönnek is be a helyükre...
Nyáron szabadon voltak a fáskamrában, de most már hideg lesz ott, így beköltöztek a teraszra.

Alfi is olyan, hogy mindig simogatni kell, mindig vagy a vállamon, vagy a hasamon ül, és játszik pl. egy papírzsebkendővel...

Nagyon bájosak lehetnek a nyuszik, nem láttam még ilyet. Alfi meg gondolom hasonló mint Kakapó, Kakapó folyamatos törödést igényel.

Hozzászólás 2011 okt. 31, 19:07 

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 okt. 29, 20:40 
Warhawk írta:
Sztrájkolnak!

Miért? A madarak gázolajjal repülnek? Most az drágul brutálisan....

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 29, 18:59 
Sztrájkolnak!

Hozzászólás 2011 okt. 29, 18:27 
Sziasztok! Múködik még ez a fórum? csak én látom úgy, hogy már két hete eltűnt minden Jákós?

Hozzászólás 2011 okt. 12, 18:28 
Betty írta:
Most kerestem már vissza a súlyukat illetően, hogy kinek mekkora a madara. Mi ma voltunk mérésen: Kincsőkém 500 gr, Gyurcsi 600gr. :) Gyuri nagyon nagy testű fiú. Nem kövér hanem szép deltás :)

Az evést illetően észre vettem, hogy az egyik vad jákó párom szintén alig eszik egy-két napja. Valószínű érzik a költés közeledtét, de azért figyelem őket. Ma már megették a pár cikk almát amit kaptak, illetve magok is bőven fogytak. Én ilyenkor kész vagyok, hogy nem tudom mi lehet az oka a kevesebb ételfogyasztásnak :?

Kakapo csak 45 deka amióta csak emlékszem és azért lett az enyém , mert nem kellett másnak mert kicsi volt, 3 testvérből ő maradt utoljára.

Hát gondolom sok minden stresszelheti is őket ha vadak, nem egy nagy öröm fogságban élni és mindig ugyanazt enni , csinálni. Kakapo meg van veszve mindennap , hogy miért nem repülhet kint szabadon a többi madárral, miért nem kutyázhat stb. Lelki és testi okai egyaránt lehetnek a csökkent étvágynak, nem csodálom ha pánikolsz én is ezt tenném.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 okt. 12, 17:20 
Most kerestem már vissza a súlyukat illetően, hogy kinek mekkora a madara. Mi ma voltunk mérésen: Kincsőkém 500 gr, Gyurcsi 600gr. :) Gyuri nagyon nagy testű fiú. Nem kövér hanem szép deltás :)

Az evést illetően észre vettem, hogy az egyik vad jákó párom szintén alig eszik egy-két napja. Valószínű érzik a költés közeledtét, de azért figyelem őket. Ma már megették a pár cikk almát amit kaptak, illetve magok is bőven fogytak. Én ilyenkor kész vagyok, hogy nem tudom mi lehet az oka a kevesebb ételfogyasztásnak :?

Hozzászólás 2011 okt. 12, 16:59 
:lol: Kakapo majdnem mindent enne , szerencsére vagy szerencsétlenségre hamar megunja a legtöbb dolgot, nagyon változatossan óhajt étkezni. Kesu dió neki is a legnagyobb kedvenc, banánt ha muszáj.. nyáron a görög dinnye ment nagyon, most a szőlő. Ha lehet nem is adok neki mást inni mint friss szőlőt és almát ritkábban.
Magot is eszik viszonnylag keveset nagyon válogat benne a többivel nem borzolom az idegeiteket. Természetes kaját nem tudjuk biztosítani , ezért próbálom a lehető legvátozatossabban etetni annyi vitmaminnal amennyit csak hajlandó megenni, az ember kaját nem tudom kihagyni , viszont próbálom legalább enyhiteni azzal , hogy ha lehet szintén az egészségesebbet adom neki (ez nem mindig sikerül)

Hozzászólás 2011 okt. 12, 11:30 
Betty írta:
Ti nem tapasztaltátok, hogy vedléskor a jákók mintha kevesebbet ennének? Nálam mindketten vedlenek jelenleg, de Gyurcsi most nem tetszik. Kapják a Juventa columbát ami a vedlést segíti elő, de Gyurikám olyan más mint szokott lenni. Olvastam, hogy a vedlés nagyon megviseli őket, ezért kell ilyenkor külön a D és az A vitamin. Remélem nincs semmi baja :? Az evésnél egyébként is nagyon válogatós. Nem eszik meg bármit. Ellenben Kincső bármit megkóstolna ha hagynám.

A kislány ugyanannyit eszik, pedig teli a nyaka tokokkal, érzem. A nemeseket jobban megviseli, alig esznek, pláne hogy itt a párzási idő is. Sámson tegnap a menyemet gondolta megprütykölni. :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 okt. 11, 18:15 
mizo írta:
Warhawk írta:
africz írta:
Mit eszik ?

Mármint az ott honos magokon, gyümölcsökön és növényeken kívül? Ha jól emlékszem pálmadiót egész komoly mértékben (szezonálisan).

Mi kaptunk egyszer Izlandról a barátnőmtől pálmadiót, majdnem leestek a fiúk a rúdról úgy megijedtek tőle! :roll: :lol:
Mózes még csak elkezdte bontogatni, de Sámi hallani sem akart róla. Az enyémek nem sok magot esznek, az a kevés is főképpen kanári és hullámos mag, nem szeretik a szotyit, attól csak a májuk lesz jó zsíros, egyébként semmi haszna, akárcsak az amerikai mogyorónak. Azt sem ismerik. Kapnak helyette pekándiót és kesudiót. A Makimajomnak meg fürt számra veszük a banánt, lepipál egy egész majomhordát is! :lol: Mondom is neki, hogy egy finom úri kislány nem fal röfögve, de akkor odafordul, lenyom egy puszit és röfögve fal tovább! :)

Nálunk is nagyon szeretik a kását , melegen.
Belenyomják a csőrüket és úgy falnak mint a vett malac.
Ma gyümölcs napjuk volt, kaptak a kásába banánt.
Ők fejenként 2 kockát esznek meg.

Hozzászólás 2011 okt. 11, 15:26 
Warhawk írta:
africz írta:
Mit eszik ?

Mármint az ott honos magokon, gyümölcsökön és növényeken kívül? Ha jól emlékszem pálmadiót egész komoly mértékben (szezonálisan).

Mi kaptunk egyszer Izlandról a barátnőmtől pálmadiót, majdnem leestek a fiúk a rúdról úgy megijedtek tőle! :roll: :lol:
Mózes még csak elkezdte bontogatni, de Sámi hallani sem akart róla. Az enyémek nem sok magot esznek, az a kevés is főképpen kanári és hullámos mag, nem szeretik a szotyit, attól csak a májuk lesz jó zsíros, egyébként semmi haszna, akárcsak az amerikai mogyorónak. Azt sem ismerik. Kapnak helyette pekándiót és kesudiót. A Makimajomnak meg fürt számra veszük a banánt, lepipál egy egész majomhordát is! :lol: Mondom is neki, hogy egy finom úri kislány nem fal röfögve, de akkor odafordul, lenyom egy puszit és röfögve fal tovább! :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 11, 6:54 
evanagyi írta:
Miiii? Milyen szines etelfestekes kenyer van a madarkajaban?

Nem kenyér, de színes. És persze azért mert színes még nem mérgező vagy természetellenes, mivel természetes alapú színezéket használnak benne (lásd pl karotin, cékla, stb). Ezek az ú.n. "pelletek". És azért vannak benne, mert ahhoz keverik a V.A.M. anyagokat (Vitaminok, Aminosavak, Minerals azaz Ásványi anyagok). Ezt a magkeveréket az egyik legnagyobb madárpark állatorvosai és biológusai kísérletezték ki (Loro-Parque). A pelletekre meg azért van szükség a magkeverékben, hogy egyenletesen eloszlassák benne a kiegészítőket (ha csak valami port kevernének bele, az meglehetősen rossz hatásfokkal kerülne a madarak szervezetébe). Mellesleg nekem csak egy madaram van amelyik megeszi a pelleteket, a többiek nem szeretik. ;)

africz írta:
Mit eszik ?

Mármint az ott honos magokon, gyümölcsökön és növényeken kívül? Ha jól emlékszem pálmadiót (Arecaceae) egész komoly mértékben (szezonálisan). Megpróbálom megkeresni a jákós könyvemet, hátha abban is felsorolták. De a google scholar-ban érdemes erre rákeresni.

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 okt. 11, 1:43 
Meg jo, hogy nincs ra penzem ugy sem.

Hozzászólás 2011 okt. 11, 1:27 
evanagyi írta:
Miiii? Milyen szines etelfestekes kenyer van a madarkajaban? En tovabbra is az altalatok ocsarolt Fit&fun-nal etetem Csipuskat, de abban ugyan semmi mas nincs, csak magok.En meg + napraforgot keverek hozza.

Verse-Laga tele van vele.

Hozzászólás 2011 okt. 11, 1:26 
Warhawk írta:
africz írta:
Másik az lehet, hogy fogalmunk sincs pontosan mit eszik a természetben...

Egész pontosan tudni miket eszik, de azt sajna itt nálunk nemigen kapni...

Mit eszik ?

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 okt. 10, 22:46 
Miiii? Milyen szines etelfestekes kenyer van a madarkajaban? En tovabbra is az altalatok ocsarolt Fit&fun-nal etetem Csipuskat, de abban ugyan semmi mas nincs, csak magok.En meg + napraforgot keverek hozza.

En csak azert csodalkozom, bar nem ismerem jol a biologiat, de ugy tudom, hogy egeszen mas gyomruk van, mint nekunk, es ezert nem tudjak megemeszteni elvileg az emberkajat.
De ha Kakapo csirke hatarozottan egezsegesnek tunik minden emberkaja ellenere, amitol minket egyertelmuen ovott a tenyeszto.Sot, mondhatni egy kis johumoru zseni a draga.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 10, 21:16 
africz írta:

Egész pontosan tudni miket eszik, de azt sajna itt nálunk nemigen kapni...

Hozzászólás 2011 okt. 10, 21:14 
evanagyi írta:
Egy tunder Kakapo csirke! :D
De hogy miert nem betegszik meg ezektol a kajaktol, azt nem ertem.

Szerintem változatosan kap mindenfélét és sok friss gyümölcsöt ez az egyik oka.

szotyit, tökmagot, diot, zabot, buzat és szines ételfestékes kenyeret ami egy madár eledelben van azt biztosan nem.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 148  Következő