Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 31, 16:28 
molnarl.g írta:
állítólag létezik "állatrendőrség" szerintem az is jó lenne, ha arra lenne lehetőség, hogy aki vesz egy állatot egy kereskedésben, azt egy bizonyos idő után le ellenőrizhessék, hogyan gondoskodik róla...és vissza lehetne venni tőlük az elhanyagolt élőlényt...

Innen már csak egy lépés lenne a gondolat rendőrség akik ha nem gondolkodsz "jól" akkor elvisznek... Jogilag nem megoldható amire gondolsz. Max elkobozni lehetne az állatot, ha lenne megfelelő törvény és nagyon - nagyon sok pénz mindezeknek az ellenőrzésére. De amíg valaki tanúk előtt a nyíl utcán minden komolyabb következmények nélkül megölhet egy állatot (csak, mert...), addig álmodni se akarjunk ilyenekről.

Komolyan mondom a leghatékonyabb az emberek gondolkodásmódjának a megváltoztatása lenne, de arra sincs pénz (és politikai akarat).

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 okt. 31, 16:10 
Warhawk írta:
molnarl.g írta:
most már belátom, az lett volna a jó ha azt mondja az eladó: félre teszem magának ezt a madarat...itt egy könyv, holnapig olvassa el mit ír erről a madárról, és jöjjön vissza holnap érte...
Persze gondolom ilyen csak a mesében létezik...

A fenti kereskedő nem adna el egyetlen madarat sem. Azért mert a vevők (sajnos meglehetősen nagy hányada) el sem olvasná a könyvet. Viszont adni egy "használati utasítást" a madarak mellé ha jól tudom már nem csak ajánlott hanem kötelező ... lenne.

Még szerencse hogy elterjedőben vannak az elemes, és távirányítós állatok...mert az legfeljebb elromlik ha nem gondoskodnak megfelelően róla, és néha elemet kell cserélni...állítólag létezik "állatrendőrség" szerintem az is jó lenne, ha arra lenne lehetőség, hogy aki vesz egy állatot egy kereskedésben, azt egy bizonyos idő után le ellenőrizhessék, hogyan gondoskodik róla...és vissza lehetne venni tőlük az elhanyagolt élőlényt...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 31, 15:41 
molnarl.g írta:
most már belátom, az lett volna a jó ha azt mondja az eladó: félre teszem magának ezt a madarat...itt egy könyv, holnapig olvassa el mit ír erről a madárról, és jöjjön vissza holnap érte...

A fenti kereskedő nem adna el egyetlen madarat sem. Azért mert a vevők (sajnos meglehetősen nagy hányada) el sem olvasná a könyvet. Viszont adni egy "használati utasítást" a madarak mellé ha jól tudom már nem csak ajánlott hanem kötelező ... lenne.

Hozzászólás 2011 okt. 31, 15:38 
feketemarcsi írta:
molnarl.g írta:
Nem ismerem a törvényeket, de nekem úgy tűnik hogy ha valaki hamburgert akar árusítani akkor végzettség, és szakismeret kell, ha wc-papírt akkor is...
De egy állatot bárki árusíthat....?

Mikor kb. 3 éve vettem az első Hullámosom, eszembe sem jutott hogy vannak tenyésztők is, és az főleg nem hogy tőlük is lehet vásárolni...szerintem felvilágosítás hiányában az emberek többsége így van ezzel...

Megvettem az első Hullámosom, haza hoztam délután, estére már teljesen legyengült----irány az állatorvos---ő 5500(akkor kb. 4 Hullámos ára volt),- ért tájékoztatott hogy beteg, adott neki gyógyszert, és mondta hogy ha a másnapot megéri akkor megmarad...
Még aznap este elpusztult...másnap vissza a kereskedésbe...elmondtam mi történt... a válasz: élő állatra nincs garancia...!

Az óta nem vettem kereskedésben madarat (most 11 madaram van, és nem vagyok tenyésztő), én már tudom kihez forduljak ha madarat szeretnék venni...de viszont az emberek többsége először megveszi a madarat, és utána ha baj van, akkor keres valami fórumot ahol segíteni tudnak neki...én is így voltam ezzel...

Ezért lenne szükség a dolog kultúrált rendezésére...

Gábor!

Élő állatra tényleg nincs garancia. Szerintem mindenki járt már hozzád hasonlóan, főleg, akinek nagyobb állománya van. Egyrészt előfrodulhat, hogy egy madár tüntementesen hordoz egy betegséget, ez a helyváltoztatás hatására belobbanhat és kihozhatja a tüneteket. A másik dolog, hogy minden helynek - főleg ahol már élnek másik madarak - meg van a saját mikroklímája és a saját mikroorganizmus kultrája, egy újjonnan érkezett madarat egy banális dolog is megbetegíthet és megölhet.
A harmadik dolog, ami nem túl gyakori szerencsére a sokk. A befogás, szállítás, új környezet kiválthat olyan reakciót a madárból, amibe belepusztul. Szerintem nálad is valami ilyesmi történhetett, mert ha a madár, amit hazavittél szemmel láthatóen egészséges volt, akkor inkább ez a valószínűbb, mert az első kettőnél kevés lenne néhány óra.

Sajnos akkor még nem tudtam ennyit ezekről a csodálatos lényekről...bementem a kereskedésbe, és kiválasztottam egy nekem tetsző Hullámost, hozzá kalitkát, és mindent amit az eladó ajánlott...most már belátom, az lett volna a jó ha azt mondja az eladó: félre teszem magának ezt a madarat...itt egy könyv, holnapig olvassa el mit ír erről a madárról, és jöjjön vissza holnap érte...
Az óta rengeteget olvastam, tapasztaltam a madarakról, itt a városban van egy Freshnapf üzlet, ha ott járok és valaki érdeklődik a madarakról, hozzám irányítják az eladók...ennek nagyon örülök, és szívesen segítek!
Első kérdésem mindig ez: miért akar madarat venni? Miért éppen madarat? Ön szerint mennyibe kerül a havi tartása?
Volt aki meggondolta, és vett inkább egy fehéregeret...

Tettem fel az Inda Videora egy kis filmet az állatkáimról...
http://indavideo.hu/video/Az_en_kis_allatkertem

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 31, 10:53 
Én is az ellenkezőjében reménykedem....

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 31, 9:36 
Lehet titokban optimista vagyok, de az ellenkezőjében reménykedem...

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 31, 9:06 
Idézet:
Amíg az emberek nem változnak, addig ez sem fog megváltozni. :(

"Változnak az emberek", még rosszabb lesz annál is, mint ami most van...

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 30, 18:54 
molnarl.g írta:

A kocsivezetéshez kell jogosítvány, a gyerekneveléshez még tanfolyam sem. Nem lehet (és nem is szabad) mindent agyon szabályozni. Nem az a megoldás (az max tüneti kezelés). Amíg az emberek nem változnak, addig ez sem fog megváltozni. :(

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 okt. 30, 18:28 
Isten ments, hogy a kereskedőket védjem, de ha jól értelmeztem a gondolatmenetedet, akkor az eladó legyen tagja szervezetnek, és legyen tenyésztő.
Képzeljünk el egy olyan díszállatkereskedést, ahol árulnak díszmadarat, halat, hüllőt, pókot, nyulat stb...
Megnézném azt az embert aki ennyi féle szervezethez csatlakozna csak azért, hogy a védjegyes matricákat ki tudja ragasztani.

Ettől függetlenül mondjuk nem ártana, ha alapszinten értene az általa árult állatokhoz, legyen az szőrös vagy tollas.
De ez legyen már az ő felelőssége... :?

Hozzászólás 2011 okt. 30, 18:08 
Nem ismerem a törvényeket, de nekem úgy tűnik hogy ha valaki hamburgert akar árusítani akkor végzettség, és szakismeret kell, ha wc-papírt akkor is...

Mikor kb. 3 éve vettem az első Hullámosom, eszembe sem jutott hogy vannak tenyésztők is, és az főleg nem hogy tőlük is lehet vásárolni...szerintem felvilágosítás hiányában az emberek többsége így van ezzel...

Megvettem az első Hullámosom, haza hoztam délután, estére már teljesen legyengült----irány az állatorvos---ő 5500(akkor kb. 4 Hullámos ára volt),- ért tájékoztatott hogy beteg, adott neki gyógyszert, és mondta hogy ha a másnapot megéri akkor megmarad...
Még aznap este elpusztult...másnap vissza a kereskedésbe...elmondtam mi történt... a válasz: élő állatra nincs garancia...!

Az óta nem vettem kereskedésben madarat (most 11 madaram van, és nem vagyok tenyésztő), én már tudom kihez forduljak ha madarat szeretnék venni...de viszont az emberek többsége először megveszi a madarat, és utána ha baj van, akkor keres valami fórumot ahol segíteni tudnak neki...én is így voltam ezzel...

Ezért lenne szükség a dolog kultúrált rendezésére...

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 okt. 30, 12:53 
Osztom Frici véleményét egyébként...

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 okt. 29, 22:44 
molnarl.g írta:
Szerintem kötelezővé kellene tenni, hogy aki pl. papagájt árusít, tagja legyen valamelyik szervezetnek...
Esetleg kezdetben kellene egy védjegyes matrica, amit csak azok tehetnének ki a boltjuk ajtajára, akik tagjai mondjuk a H-XX nek, ott pedig az lehetne csak tag aki tenyésztő...
Így nem a kufárok tennék zsebre a nagy pénzt egy-egy madáron, hanem az aki felnevelte...
Ezt meg lehetne tenni az összes fajta boltban kapható állattal, így a vevő is biztos lehetne benne, hogy jó helyről szerzi be leendő kedvencét...
A kereskedő pedig tudna hasznos információkat adni az állatról...

Laci!

Távol álljon tőlem, hogy megbántsalak, nem az a célom, de amikor olvastam az írásod az ugrott be először, hogy - " Szólj, ha ha belelógott a kezed a bilibe és felébredtél...!"

Még egyszer bocs, nem bunkóságból, csak hirtelen reakcióból ítram...

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 okt. 29, 22:31 
feketemarcsi írta:
Szerintem jövő év végén lejár a türelmi idő és már csak gyűrűs madarat lehet kereskedésben árulni. :wink:

Na puff és akkor mi lesz? A madarak nem biztos, hogy betegen vagy leromolva kerülnek be a kereskedésekbe, hanem ott mennek tönkre, mindegy, hogy gyűrűs vagy nem. Az a baj, hogy boldog boldogtalan nyithat állatkereskedést, az állatokról meg fogalma sincs, azért lesznek olyanok amilyenek. Az se lenne baj, ha az emberek ott vennének állatokat ha azok megfelelően lennének ellátva amíg a kereskedésben élnek. Nem hiszem, hogy a boltosok roggyant madarakat vennének, hanem később ők teszik azzá azokat a hozzáértés hiányában. Csak meg kell nézni néha miket zárnak össze egy kalitkába.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 29, 22:25 
Ennél sokkal egyszerűbb lenne ha csak szimplán az emberek elkezdenének gondolkozni néha. Csak egy picit... egy ici-picit... :)

Hozzászólás 2011 okt. 29, 20:47 
Szerintem kötelezővé kellene tenni, hogy aki pl. papagájt árusít, tagja legyen valamelyik szervezetnek...
Esetleg kezdetben kellene egy védjegyes matrica, amit csak azok tehetnének ki a boltjuk ajtajára, akik tagjai mondjuk a H-XX nek, ott pedig az lehetne csak tag aki tenyésztő...
Így nem a kufárok tennék zsebre a nagy pénzt egy-egy madáron, hanem az aki felnevelte...
Ezt meg lehetne tenni az összes fajta boltban kapható állattal, így a vevő is biztos lehetne benne, hogy jó helyről szerzi be leendő kedvencét...
A kereskedő pedig tudna hasznos információkat adni az állatról...

Hozzászólás 2011 okt. 29, 20:37 
Szerintem azért veszik kereskedőtől az állatokat a vevők, mert beidegződés hogy állat---kereskedő...
Talán ezen azzal lehetne változtatni, ha pl. olyan kereskedésekben ahol csak eledelt árusítanak ( Pl. Freshnapf ) elindítanánk egy kampányt hogy miért jobb a tenyésztőtől venni házikedvencet...
Esetleg kellene egy korrekt, napra kész lista hogy ki, mit tenyészt, és hol lehet megtalálni...

Most a nyakamnak fog ugrani minden állatkereskedés tulaj, hogy ilyet merek írni, hiszen akkor mi lesz az ő 1-200%-os hasznukkal...de én azért mertem ezt leírni, mert nem vagyok sem tenyésztő, sem kereskedő...

Aki kisállatot szeretne venni, előbb-utóbb kiköt egy szakboltban...ott esetleg adhatnának neki egy listát, hogy milyen állatot, hol lehetne megkapni...

Egyébként megjegyzem, számomra meglepő mindig hogy pl. a Zalaegerszegi, és a Szombathelyi kiállításon elég kevés eladó madarat láttam, pedig ilyen alkalmakkor lehetne felvenni a kapcsolatot a leendő tulajokkal...

Esetleg ilyen alkalmakkor össze lehetne fogni, és egy arra alkalmas személyt megkérni, hogy megszólítsa a látogatókat...megkérdezni, hogy milyen állatot szeretne a későbbiekben vásárolni, stb.

Lehetne egy ilyen célra felállított "INFO" pult, ahol meg lenne a lista a tenyésztőkről...

Én is pl. teljesen véletlenül nem kereskedőtől vettem az első madaraimat...illetve az elsőt ott vettem...este már el is pusztult...beteg madarat sóztak rám...

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2011 okt. 29, 20:22 
A kérdés az, hogy kinek a fejéből pattant ki ez a borzasztó ötlet :D

hirdetés..

most hirdetett valaki egy timneh jákó párt. a törpearán kívül még ez az ami érdekelt volna, gondoltam a film után felhívom. addigra már levette a hirdetést :shock:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 29, 19:45 
Ezeken a hírdetéseken én már nem tudok melepődni igazából. A másik ilyen dolog ami régen még idegesített például, hogy állatkereskedésben megveszik 3000-t a lestrapált hullámost, azhelyett hogy eljönne mondjuk 2 utcával arrébb vagy 1 faluval arrébb megvenni 800-1000 forintért a szép madarat ami még az utiköltséggel együtt is olcsóbb lenne. Ami még ennél is jobb, hogy az utcánkból is ment fel ember már venni Siófokra (ami innen 30km) hullámost állatkereskedésből, pedig itt van kb 200m-re, de ha még utál is engem és szerinte szarok a madaraim esetleg akkor van még itt 5km-es körzetben legalább 3-4 ember aki hullámossal foglalkozik. Szóval ennyi a véleményem. :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 29, 19:11 
Ezek némelyike erősen nyomott ár. De azok a hibásak akik ennyiért árulják. :(

Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2011 okt. 29, 18:28 
Nem csak te, én is.
Én meg azon, hogy egy árban veszi a kecskét és a nimfát.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 100  Következő