Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 okt. 31, 23:34 
Sziasztok!
Buher most már csak arra kérlek, hogy jelezd ha valamelyik gyémántod majd nem görbét tojik, vagy esetleg valamelyik udvarolni kezd. Tehát konkréttá válik számodra a nemük, ez a találós kérdés mindig meglepetéseket szokott okozni, szerintem nincs olyan gyémántos akit még nem vágta át valamelyik madara! :roll: :D
Én még mindig tartom a tippemet. :drunken:

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 31, 22:37 
Szevasztok kedves gyémántos barátaim!

Hoztam pár friss képet, amiket ma készítettem a madaraimról!
Márcsak 4 pár van akcióban, a többi már inaktív és nemenként külön vedlenek egy tágas röpiben ! Ott pihenik ki az idei év fáradalmait!
Szépen feltöltöm őket ásványi anyaggal és vitaminnal! Tömik is magukba a gritt-et ezerrel, mert vedlenek rendesen!

Kép
vadas család a dajkásított tarka kölyökkel :mrgreen:

[imghttp://kep.psharing.com/601823.jpg][/img]
vadas tesók+ egy tarka kölyök

Kép
a 2011-es év két utolsó 6 napos csipasza, várhatóan egy fahéj és egy normál tarka lesz, ha megmaradnak :roll: !

Szia Buher!

Az álltalad feltett képre az én tippem gerléidről a képek alapján, az, hogy pár lesz az a két madár, de én ellenben Gyuri barátommal, a világost mondanám hímnek és a sötétebbet tojónak, a szemgyűrűik alapján! A testarányokat, faroktollak hosszúságát, tartását nem tudom kivenni a képekből!

Üdv nektek!

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2011 okt. 31, 19:09 
Buher még annyi kiegészítést, hogy próbálj ki mindent, aztán meglátod mi válik be neked! Ásványi anyagok terén ha több félét kap a madár abból gond nem lehet, majd eldönti melyik kell neki. Ezért ajánlok én is fel több félét nekik.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 okt. 31, 18:34 
Én este bezárom őket védett helyre, így nem fáznak meg. Néha ezeket is sötétben szedegetem össze kintről, mert néha nincs annyi sütnivalójuk, hogy bemenjenek, pedig égetem bent a villanyt este, hogy betaláljanak.

Hozzászólás 2011 okt. 31, 18:24 
Frici írta:
madaras86 írta:
Sziasztok!

Frici, neked hogy bírták a hideget a kései kölykeid? Nekem kirepülés után voltak gondok, volt pár elhullás a fiataloknál. Most már ahogy kirepültek egyből viszem be őket a garázsba. Már csak 1 fészekalj van hátra.

Ez a két fiókám pár napja repült ki, az öregek végig rajtuk ültek, úgyhogy nem sok esélyük volt megfázni. Több már nem lesz idén. (Egyik brillant lett :mrgreen: ). A csőrkoptatót nagyon szeretik, odaülnek mellé és csipegetik ezerrel, sokat esznek belőle.

No én is ezt írtam, hogy a kirepülés után volt a gond:) Előtte semmi, szépen ülik őket. Utána viszont volt olyan kölyök ami éjszakára nem repült vissza a fészekbe amibe beültek a nagyok, így kihültek reggelre. Most emiatt ahogy kirepültek a kölykök, telepítem be a párjaimat a garázsba. De inkább a fehéreknél volt ezzel gond, a többi szín jobban viselte.

Hozzászólás 2011 okt. 31, 18:20 
Buher írta:
Hello madaras86!

Köszi hogy te is Kommentáltad... folyami sóder van bent nekik...Milyen vitamint kapnak a te Galambjaid??? Köszi a választ.

Anpro aminovit solutio-t adok nekik többnyire. Eddig azt hittem, hogy ezt csak nálunk lehet kapni, de most a neten rákerestem és látom, hogy a Galambászkuckó honlapján is fent van ez a termék. De látom te békéscsabai vagy, ott nem tudom mennyire kapható.... Ha jársz Monorra akkor oda tudok vinni annak akinek kell, kb 700-800 Ft körül szokott lenni, nem tudom mi alapján változtatják ide-oda. Bár Monor még soká lesz, esetleg megkérdezhetem egy ismerősömmel, hogy el tudná-e vinni. De szerintem tavaszig bőven megfelel valami alap vitamin, úgyse költenek most. Nekem ez a készítmény vállt be legjobban. A 10ml-est szoktam venni, de jövő tavasztól áttérek az 1l-es kiszerelésre, nálam minden madár ezt kapja, 1 kúrára elmegy egy ilyen kis adag nekem. A sóder mellé azért ezt a röptét próbáld ki!

http://www.hajduvet.hu/index.php?view=a ... Itemid=116

http://www.freeweb.hu/dewilde/images/ny ... vitsol.jpg

http://galambaszkucko.hu/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára madaras86 2011 okt. 31, 18:26-kor.

Hozzászólás 2011 okt. 31, 18:08 
madaras86 írta:
Sziasztok!

Frici, neked hogy bírták a hideget a kései kölykeid? Nekem kirepülés után voltak gondok, volt pár elhullás a fiataloknál. Most már ahogy kirepültek egyből viszem be őket a garázsba. Már csak 1 fészekalj van hátra.

Ez a két fiókám pár napja repült ki, az öregek végig rajtuk ültek, úgyhogy nem sok esélyük volt megfázni. Több már nem lesz idén. (Egyik brillant lett :mrgreen: ). A csőrkoptatót nagyon szeretik, odaülnek mellé és csipegetik ezerrel, sokat esznek belőle.

Valódi név: N.Tamas

Hozzászólás 2011 okt. 31, 18:04 
Hello madaras86!

Köszi hogy te is Kommentáltad... folyami sóder van bent nekik...Milyen vitamint kapnak a te Galambjaid??? Köszi a választ.

Hozzászólás 2011 okt. 31, 17:56 
Sziasztok!

Nekem a világos tuti hímnek tűnik a másik ami kétes, attól függ idén mikori. Persze nekem már könnyebb dolgom van mert azóta írtad a korukat is.

Gyuri, a tőled való madarak közt meg van olyan tojó, ami ivarérett hímeket is megszégyenítene szemgyűrű tekintetében!:)

A gyémántgalamb legyűri a csőrkoptatót? Ez komoly? Sose próbáltam, igazság szerint nem is láttam még senkinél csőrkoptatót a gyémántgalambok előtt. Takarmányboltban lehet kapni a "Röpte" nevű készítményt, ez eredetileg kifejezetten galamboknak készül. Én ezt adom nekik 3-4 másik félével kiegészítve (mikor mi van), de ez az amire leginkább "harapnak". E mellé egy kis folyami sóder a tüzépről aztán kész.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 31, 16:40 
Nem Frici vagyok, de azért...

Buher írta:
Kérdés hogy minek alá Madárhomok? Melyik a jó?(márka) Sima homok nem jó ugye???

Madárhomok vagy másnéven gritt. Az emésztést segíti a zúzógyomorban, a benne található ásványi anyagok meg szintén igen hasznosak a madár számára. Nem, a "normál" homok valóban nem jó. Márkát igazából nem érdemes nézni, mert szinte mind ugyanaz, de én a Versele-t vagy a Druval-t szoktam használni (nem gyémántgalamboknak, de azoknak is jó).

Buher írta:
Szépia Magyarán csőr koptató.... Gondolom hogy apróra törve kel nekik adni? Bocsánat a hülye kérdésekért!

Nem kell törni, egyben be lehet tenni, aztán megdolgoznak ők vele ;)

Hozzászólás 2011 okt. 31, 16:17 
Szia Frici!

Kérdés hogy minek alá Madárhomok?Melyik a jó?(márka) Sima homok nem jó ugye???
Szépia Magyarán csőr koptató.... Gondolom hogy apróra törve kel nekik adni? Bocsánat a hülye kérdésekért!

Hozzászólás 2011 okt. 31, 13:57 
Rakok fel én is pár képet a szerény kis gyémánt csapatomról:

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Hozzászólás 2011 okt. 31, 10:54 
Szia Buher!
Nekem is a sötétebb tűnik hímnek a másik meg tojónak, de látszik, hogy fiatalok, nem mindig egyértelmű még ebben a korban. Nálam együtt vannak a papagájokkal, úgyhogy ugyanazt a keveréket eszik. Almaecet mehet nekik egy literbe egy ml, vitamint is adhatsz nekik. Madárhomok és szépia mindig legyen előttük, abból igen sokat esznek, zöldet is szeretik, tyúkhúrt, salátát stb. Kukoricadarát én nem szoktam adni de szerintem megeszik azt is. Sok sikert hozzájuk!

Hozzászólás 2011 okt. 31, 10:23 
Gigor György írta:
Szia Buher!
A nemek meghatározásában fontos tudni,hogy milyen idősek a madaraid mert az első ránézésre nem sok eltérés van köztük, a színüket ne vedd figyelembe mert az relatív.
Viszont ilyenkor a költés szezonon kívül a fiatalabb hímeknek szinte teljesen visszahúzódhat a szemgyűrűjük, tehát lehet két fiatal hím vagy két korosabb tojó is. DE, az én tippem: a sötétebb egy fiatal hím, a világosabb pedig egy érettebb tojó, ezt a megállapításomat a fej és a szemgyűrű formájából és a szem íriszének terjedelméből következtettem, sajnos ezeken a képeken a testarányok nem látszanak ezért arra nem hivatkozhatok. :wink:

Nekem meg azt Mondtak,hogy a világos a hím a sötétebb meg a tojó. Élőben a Sötétnek kisebb a szemgyűrűje, a másiknak meg nagyobb. De nekem mindegy csak tojó meg hím legyen azaz egy pár.. Milyen Kaját adjak nekik, Almaecetet Kaphatnak'? Vitamint meg Milyet adhatok nekik??....Amit adok a Papagájoknak az Multivitamint azt adhatok nekik? Homok meg apró kavics kell nekik? Kukorica darát adhatok nekik kiegészítés képen. Köszi a válaszokat

Hozzászólás 2011 okt. 31, 9:35 
Köszönöm György!

Nekem azt mondtak hogy a Madarak ideiek, két külön tenyésztőtől vettem őket.

Hozzászólás 2011 okt. 30, 19:54 
Szia Buher!
A nemek meghatározásában fontos tudni,hogy milyen idősek a madaraid mert az első ránézésre nem sok eltérés van köztük, a színüket ne vedd figyelembe mert az relatív.
Viszont ilyenkor a költés szezonon kívül a fiatalabb hímeknek szinte teljesen visszahúzódhat a szemgyűrűjük, tehát lehet két fiatal hím vagy két korosabb tojó is. DE, az én tippem: a sötétebb egy fiatal hím, a világosabb pedig egy érettebb tojó, ezt a megállapításomat a fej és a szemgyűrű formájából és a szem íriszének terjedelméből következtettem, sajnos ezeken a képeken a testarányok nem látszanak ezért arra nem hivatkozhatok. :wink:

Hozzászólás 2011 okt. 30, 19:33 
Kép Kép

Most vettem a madarakat és meg szeretnem kérdezni hogy milyen neműek. Köszi a válaszokat.

Hozzászólás 2011 okt. 30, 19:10 
Warhawk írta:
Buher írta:
Most vettem a madarakat és meg szeretnem kérdezni hogy milyen neműek. Köszi a válaszokat.

Látatlanban elég nehéz lesz!

Buher írta:
Nem tudok fotót fel tölteni nem tudom hogy miért nem megy!!!

Nézd meg itt a leírásban.

Köszönöm sikerült..... :D

Hozzászólás 2011 okt. 30, 19:08 
Frici írta:
Hali!
Töltsd fel a képet ide: http://www.postimage.org/

Utána a lejjebb megjelenő linkek közül másold be a hsz-ba a Thumbnail fórumra (1) linket és megjelenik itt a kép.

Köszönöm a segítséget....... :D

Hozzászólás 2011 okt. 30, 19:03 
Kép Kép
Most vettem őket, és szükségem lenne Milyen neműek?
Köszönöm a választ.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Buher 2011 okt. 30, 19:31-kor.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 126  Következő