Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 232  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 nov. 10, 16:57 
Sziasztok!
A hímnek vett és régebben általatok is hímnek mondott lutino nimfám mégis tojó mert tojt egy tojást a kalitka aljába. Ilyenkor kell neki adni valamit a sok kalciumon kívül?

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 okt. 31, 10:56 
Ha kalitkában vannak és nem röpdében, hagyd kint akkor, a szülők úgyis vigyáznak rá és etetik ott is.

Valódi név: réka

Hozzászólás 2011 okt. 31, 10:36 
Frici írta:
Szia dorothea !
Szerintem nem jött ki korán, a nimfák már akkor kirepülnek, mikor a szárny és faroktollaik még csak kb. háromnegyed hosszúságra vannak kinőve, ilyenkor még szinte röpképtelenek, csak előre és nagy sebességgel tudnak repülni :lol: . Ha esetleg úgy látod, hogy nem elég fejlett, tedd vissza, de ilyenkor már úgyis ki fog jönni megint.

Ma reggel a kalitka aljáról halásztam ki. Az éjjel kimászott :) Mihelyst visszatettem már megint az odú ajtójában ücsörgött :D Egyáltalán nem tud repülni, még menni is alig megy.
Mikor vettem az odút, tartozékként adtak hozzá egy belső mászókát, azon mászik fel. Egyébként nagyon kis élelmes és kíváncsi, meg olyan jó hangja van. Nehéz lesz majd elajándékozni az új gazdinak, pedig már nagyon várják őket. Többet nem is teszem fel az odút, nem gondoltam, hogy ennyire kötődni fogok hozzájuk :( remélem jól fognak velük bánni.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 okt. 30, 18:54 
Szia dorothea !
Szerintem nem jött ki korán, a nimfák már akkor kirepülnek, mikor a szárny és faroktollaik még csak kb. háromnegyed hosszúságra vannak kinőve, ilyenkor még szinte röpképtelenek, csak előre és nagy sebességgel tudnak repülni :lol: . Ha esetleg úgy látod, hogy nem elég fejlett, tedd vissza, de ilyenkor már úgyis ki fog jönni megint.

Hozzászólás 2011 okt. 30, 18:37 
Három és fél hetesen kijött az odúból a legidősebb fióka. Nem túl korai ez?
Kiszoktam venni őket mindennap simogatni/babusgatni, hogy valamelyest szelídüljenek, gondolom ez az oka, nem? Rájött, hogy unalmas az odú. Szerintem.
Csatolmány:
Magyarázat: 3,5 hetes fióka
1.jpg
1.jpg [ 121.16 KiB | Megtekintve 2787 alkalommal. ]

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 okt. 27, 10:15 
adamoni írta:
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok:van egy nimfafiókám,aki most 2 hetes.Sajnos kint vannak röpdében és félek,ha kirepül a fészekből meg fog fázni.Azon gondolkodom,hogy behozom a lakásba,miután kijött a fészekből.Utánna meglesz ő a magvakon,vagy továbbra is kellenne neki adni nevelőtápot?Gond lesz ha a szülők nem etetik tovább?

Kirepülést követően a szülők még 3 hétig etetni fogják. Fóliázd le a röpdét, vagy ha mindenáron be akarod vinni, akkor várd meg míg kirepül és a szülőkkel együtt helyezd el. Ők majd gondoskodnak róla.

Hozzászólás 2011 okt. 27, 8:36 
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok:van egy nimfafiókám,aki most 2 hetes.Sajnos kint vannak röpdében és félek,ha kirepül a fészekből meg fog fázni.Azon gondolkodom,hogy behozom a lakásba,miután kijött a fészekből.Utánna meglesz ő a magvakon,vagy továbbra is kellenne neki adni nevelőtápot?Gond lesz ha a szülők nem etetik tovább?

Valódi név: Domokosné Nagy Tünde

Hozzászólás 2011 okt. 25, 22:18 
Sziasztok!

Nincsenek kint a szabadban már beköltöztettem őket egy fedett, védett helyre ahol egyáltalán nincs mínusz fok. Holnap akkor rakok ki alulra is egy etetőt majd a szülőktől látják, hogyan is kell enniük :) De azért azt érdekesnek találom, hogy amint kijött az első kicsi a tojó egyből nem fészkelődik a másik odúban, de az is lehet hogy csak én nem vettem észre. Köszönöm a válaszaitokat.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 25, 20:39 
kiralylany84 írta:
Lent nincs kaja, esetleg tegyek oda is?

Esetleg lógass fel alacsonyan fürtöskölest vagy tegyél egy tálba a földön. Előbb utóbb csipegetni fogják, de amúgy az sem baj ha magasan van az a kaja, akkor is meg fogják találni (ha nem más, akkor ellesik a nagyoktól).

kiralylany84 írta:
Udvarolni még azóta se hallottam a hímet, esetleg olyan van hogy az elmarad de költenek?

A párzás elmaradása esetén maradna el a költés... ;) De ha hidegben vannak, akkor inkább ne hagyd nekik bent az odút.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 okt. 25, 20:36 
Tünde, szerintem nyugodtan tegyél a földre is nekik egy kis magos tálat mert a kicsik legalább látják a szülőket, hogy esznek és ők is gyakorolhatják az önálló evést. Nálam törpepapagájoknál ez működött. A fiatalok ügyetlenkedtek az elején, de legalább próbálkoztak :)
Ha kint van ez a párod a szabadban, akkor lehet nem is baj, ha az idén már nem hagyod őket költeni, hisz az esték egyre hidegebbek lesznek már. Szerintem a hímnek mindenképpen kell udvarolni a tojónak. Figyeljed őket.

Hozzászólás 2011 okt. 25, 19:53 
Hello Betty!

Már ma kirepült a 2. fióka is, még az első is lent van de már probál repkedni és már mászik is a rőpde oldalán a rácson. A hímet láttam etetni a lentieket is és még a 3. fiókát is ami még bent van az odúban, bár szerintem napok kérdése és ő is kijön. Lent nincs kaja, esetleg tegyek oda is? Augusztus legvégén keltek ki a picik és ez az első költése a párnak. 3 tojásból 3 csöpség és nagyon szépek egészségesek . Nem volt gond a nevelésnél szerencsére . De viszont amióta kijött az első fióka azóta a tojót nem láttam a másik odúban, lehet hogy megzavarta a kicsi? Udvarolni még azóta se hallottam a hímet, esetleg olyan van hogy az elmarad de költenek?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 25, 19:34 
Tünde, milyen idős a fióka? Figyeljed a kicsit, hogy ott a földön is etetik-e a szülők. Van lent is mag nekik? Ha esetleg a hím lemegy enni, akkor a kicsi már ott lent kérheti a kaját.
A tójód biztos le fog tojni újból. Ha a tojó már rendezgeti az odút és kevesebbet törődik a fiókák etetésével akkor a hímre nagyobb munka vár, így nem biztos, hogy azonnal készen fog állni az udvarlásra. Legalábbis én így látom :wink:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 25, 19:29 
Tünde, milyen idős a fióka? Figyeljed a kicsit, hogy ott a földön is etetik-e a szülők. Van lent is mag nekik? Ha esetleg a hím lemegy enni, akkor a kicsi már ott lent kérheti a kaját.
A tójód biztos le fog tojni újból. Ha a tojó már rendezgeti az odút és kevesebbet törődik a fiókák etetésével akkor a hímre nagyobb munka vár, így nem biztos, hogy azonnal készen fog állni az udvarlásra. Legalábbis én így látom :wink:

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 okt. 23, 15:22 
Van amelyik fióka az első 1-2 nap szinte végig a röpde alján van. Majd belejön a röpködésbe és a mászásba.

Hozzászólás 2011 okt. 23, 14:28 
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy épp a kirepülés zajlik nálunk a fiókáknál és az első fióka kijött az odúból de még nem tud a röpde aljáról felmászni az ülőrúdra ( ami kb. 150 cm magasan van a talajtól) így mi az első alkalomnál, hogy kijött visszatettük az odúba, de most megint kint van, esetleg újra tegyük vissza vagy hagyjuk ott és lesz valami? A másik kérdésem, hogy a tojó most már egy másik odúban is munkálkodik, fészkelődik. Ez azt jelenti, hogy újra költeni akar? Ha igen akkor a hímnek nem kéne neki újra udvarolni vagy ilyenkor már ez nem járja?

Hozzászólás 2011 okt. 23, 9:51 
Betty írta:
dorothea, tündériek a kis csupik :) Hogy tele van a begyük :D édesek.

Köszi :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 21, 20:08 
dorothea, tündériek a kis csupik :) Hogy tele van a begyük :D édesek.

Hozzászólás 2011 okt. 19, 20:06 
Ponti írta:
Sziasztok! Ők azok, akikről eddig beszéltem. :)
http://kepfeltoltes.hu/view/111018/K_p0 ... es.hu_.jpg

Szia!
Az én madaraim közül a legidősebb (baloldalt) épp ma két hetes és így néz ki:

Csatolmány:
Magyarázat: 3 hetes nimfák
3 hét.jpg
3 hét.jpg [ 52.57 KiB | Megtekintve 2844 alkalommal. ]

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 19, 17:18 
Ponti írta:
Pont ezért írtam a fórumra, mert augusztus végén bújtak ki a tojásból...

Nos, ez így viszont nagyon érdekes... :shock:

Hozzászólás 2011 okt. 19, 14:38 
Pont ezért írtam a fórumra, mert augusztus végén bújtak ki a tojásból, és azt olvastam, hogy már repülniük kellene mostanra. A képen a hátul álló fióka csak a harmadik hét közepén kezdett el tollasodni.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 232  Következő