madaras86 írta:
Gábor az állatvédelemmel akkor van probléma, ha oda kerülünk, hogy a károkozókat se szabad irtani. Máshogy fogsz erről a dologról vélekedni, ha az egerek leriasztják a madarad a tojásokról és emiatt megy tönkre a költés, vagy ha minden kellemetlen egérpisi szagú lesz. Nálam akkorák a madárházak, hogy egy macska közelébe se jutna az egérnek. Jó dolog az egérragasztó, csak arra kellene vigyázni, hogy csak rágcsáló menjen bele! Bár én is inkább egérmérget és fogókat használok, de nem látok semmi rosszat a ragasztóban, ha biztonságosan helyezik ki.
Nem tudom...lehet hogy szerencsém van: 6 szomszédom van, mindnek van csirkéje, birkája, disznója, stb.
Tele vannak egerekkel, pedig ahogy csak tudják irtják őket, agyon permetezik a növényeiket, nekem igaz hogy csak a 11 papagájom, a cica, és két törpenyuszi van, de ha látok is néha egeret, pölét ( pelle ) nem büdösítik be a kamrámat, garázsomat.
Egyik évben pl. hoztak nekem egy zsák diót...a fáskamrában raklapon van a fa, és az alá hordták be...mikor kivettem egy fát akkor csak úgy ömlött ki a dió...
Apám megpucolta és sokáig finom diós ételeket ettünk belöle...
Nem permetezek semmit, mégis gyönyörű körte, szilva, stb. terem a kertben...
Nyáron a konyhakert is kártevő mentes...
Szóval én csak megpróbálok együtt élni a természettel...
Pl. Rájöttem, hogy ha a macska Wc.-ből rakok egy kis "anyagot" a zsákokban levő dióm mellé vödörben, akkor az egerek messze elkerülik...
Módszer: kis vödör, az aljába macskaalom, rá egy kis anyag, és utána újra alom...te nem érzed, de az egérnek jobb a szaglása...
A konyhakertre is vannak "tuti" módszerek...