Ó, jaj! Le se merem írni, mi történt... Csak nagyon halkan mondom el, mert tudom, Raina (is) nagyon várja a fejleményeket. Vállalom a fejmosást

.
A délelőtt ugye, Fruzsinám gyönyörűen ülte a tojásokat. Nem is foglalkoztam vele tovább. Dél körül pedig az öt perces kajolás után nem volt hajlandó visszaülni a fészekre!

Csak ott tollászkodott, nyújtózkodott, és énekelt rövid sorokat. Na mondom, itt is befellegzett! Még vártam jó félórát, de akkor sem lett semmi változás. Egyáltalán rá se bagózott a fészekben ücsörgő szegény kis tojásokra. Újabb idegfeszítő félóra után már aludni is akart a fészek szélén ácsingózva! Hú, de dühös voltam!!!! Anyósom is tisztes távolságból már körömrágva figylte az eseményeket, mondja, biztosan már nem is élnek a picik, annyit voltak kihűtve ezek a tojik. Meleg vízbe állítottam őket egyenként, megvártam, míg megáll lebegés, és mind az 5 táncikált

, finom pici mozdulatokkal meg-megbillent a vizen, szemmel láthatóan mocorgott benne a kis lakó

!!! Hát ekkor már a könnyeim potyogtak! Most mi legyen?

Anyunak pattant be akkor, hogy a zebrák is költenek, mi lenne, ha betennénk alájuk? Láttam már szomszédos topikban, hogy a zebrapinty képes kikölteni és etetni is hajlandó a kanári fiakat. Galád módon kicseréltem a tojásokat

, Karcsika rögtön ült is a kellemese hőmérsékletre felmelegedett tojásokra. Pintyőnek volt némi fenntartása, de aztán cuppant ő is a párja mellé be a fészekbe. Ha csak egyikük eszik, másikuk hűségesen ül a fészken, gondosan hordva maguk alá a tiszta fészekanyagot.
Azóta még semmi fejlemény tojásügyben. Ülik szépen a zebrák a kanáritojásokat. Vajon, fogják etetni, ha egyáltalán ki is tudnak kelni?

Minden bajom van. Doromboló, Ilusom és Fruzsim alatt szédszedtem a fészkeket kontroll céljábó, semmi. És az sem lehetett az ok, hogy zavartuk, mert most sem volt több járkálás előttük, mint máskor, talán most még kevesebbet is zargattuk pont amiatt, nehogy... Megvizsgáltam a tojókat is. Ilusnak semmi háj a hasin, szép rózsaszín. Fruzsim viszont eléggé piros volt... Lágykaját pedig egyáltalán nem kapott, csak a sima mageleséget és néha almát. Lajos, bocsánat, mostmár tényleg pakolásztam a tojásokat, de csak azért, mert más kiútat nem láttam.
Egyedüli jó dolog mára, hogy Roland nemcsak egész nap a fészek szélén álldigállt, de le is repült a mama mellé a kajásdobozra. Aranyos kis csirregő hangja van

.
Gabesz