Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2011 nov. 6, 18:13 
A Just Finches and Softbills egyik számában volt egy részletes leírás egy ausztrál tenyésztő röpdéiről (vagy inkább madár paradicsomáról). Abban foglalkoztak az egér elleni védelemmel is. Ha ilyenbe akarsz belevágni, akkor érdemes lenne megnézni, hogy ott ezt pontosan hogy oldják meg.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 6, 17:48 
Fekete Csaba írta:
50-60 cm-nél alacsonyabb sima felület minimum kell ahhoz, hogy a röpdét egérbiztosnak tekinthesd.

A fenyőbe is... azt hiszem gondolkodhatok más megoldáson (azaz legalább fél méter magas védelmen)

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2011 nov. 6, 17:40 
Warhawk,
A 20 cm kevés lesz. Egereknek a 20 cm az semmi. 30-40 cm-t még az ellustult, tunya laboratóriumi egerek is minden további nélkül felugranak. A 25 cm magas falú műanyag ketrecből csak a tető miatt nem jönnek ki, ha le van véve a ketrec teteje és egy kicsit megijednek, akkor egy ugrással kint vannak. 50-60 cm-nél alacsonyabb sima felület minimum kell ahhoz, hogy a röpdét egérbiztosnak tekinthesd.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 6, 16:54 
Én még mindig úgy vagyok vele, hogy egér ellen a legjobb a macska. Sajna az egér viszont be tud menni a volierbe a rácson át, de a macsek nem tudja követni. Most próbálok majd az épülő voliereknél egy kis trükközést: az alja úgy 20cm magasan egérbiztos lesz, így talán segítek a macskának egy keveset.

Jelenleg a sufniban élvefogó csapdák vannak, de üresek egyelőre... a baj majd ott kezdődik amikor az elfogottak sorsáról kell döntenünk.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 nov. 6, 16:45 
madaras86 írta:
Gábor az állatvédelemmel akkor van probléma, ha oda kerülünk, hogy a károkozókat se szabad irtani. Máshogy fogsz erről a dologról vélekedni, ha az egerek leriasztják a madarad a tojásokról és emiatt megy tönkre a költés, vagy ha minden kellemetlen egérpisi szagú lesz. Nálam akkorák a madárházak, hogy egy macska közelébe se jutna az egérnek. Jó dolog az egérragasztó, csak arra kellene vigyázni, hogy csak rágcsáló menjen bele! Bár én is inkább egérmérget és fogókat használok, de nem látok semmi rosszat a ragasztóban, ha biztonságosan helyezik ki.

Nem tudom...lehet hogy szerencsém van: 6 szomszédom van, mindnek van csirkéje, birkája, disznója, stb.
Tele vannak egerekkel, pedig ahogy csak tudják irtják őket, agyon permetezik a növényeiket, nekem igaz hogy csak a 11 papagájom, a cica, és két törpenyuszi van, de ha látok is néha egeret, pölét ( pelle ) nem büdösítik be a kamrámat, garázsomat.
Egyik évben pl. hoztak nekem egy zsák diót...a fáskamrában raklapon van a fa, és az alá hordták be...mikor kivettem egy fát akkor csak úgy ömlött ki a dió...
Apám megpucolta és sokáig finom diós ételeket ettünk belöle...

Nem permetezek semmit, mégis gyönyörű körte, szilva, stb. terem a kertben...
Nyáron a konyhakert is kártevő mentes...
Szóval én csak megpróbálok együtt élni a természettel...

Pl. Rájöttem, hogy ha a macska Wc.-ből rakok egy kis "anyagot" a zsákokban levő dióm mellé vödörben, akkor az egerek messze elkerülik...

Módszer: kis vödör, az aljába macskaalom, rá egy kis anyag, és utána újra alom...te nem érzed, de az egérnek jobb a szaglása...

A konyhakertre is vannak "tuti" módszerek...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 nov. 5, 22:40 
Gábor az állatvédelemmel akkor van probléma, ha oda kerülünk, hogy a károkozókat se szabad irtani. Máshogy fogsz erről a dologról vélekedni, ha az egerek leriasztják a madarad a tojásokról és emiatt megy tönkre a költés, vagy ha minden kellemetlen egérpisi szagú lesz. Nálam akkorák a madárházak, hogy egy macska közelébe se jutna az egérnek. Jó dolog az egérragasztó, csak arra kellene vigyázni, hogy csak rágcsáló menjen bele! Bár én is inkább egérmérget és fogókat használok, de nem látok semmi rosszat a ragasztóban, ha biztonságosan helyezik ki.

Hozzászólás 2011 nov. 5, 21:09 
Sinó írta:
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Ma a munkatársam talált egy cinegét az egér ragasztóba ragadva. Elhoztam tőle. Szegényt eléggé megviselte a dolog! Azt szeretném kérdezni hogy a röpdébe berakhatom egy külön kalitba? Nem szeretném hogy a madaraim elkapjanak egy esetleges betegséget! A röpdébe szabadon vannak a madaraim! Elöre is köszi! ÜDV:Sinó

Én azért kicsit pihentetném az "egér ragsztón" azt is aki ilyet kihelyez, és nézném ahogy nagy kínlódások közepette, vagy a menekülési ösztön miatt halálos sérülést szerez ( lenyúzza a bőrét, eltöri csontjait ) és kimúlik, vagy pár nap alatt éhenpusztul, vagy szomjan...

Ennél még az egérfogó is "humánusabb", én nem használok az egerek ellen semmit, van egy cicám akinek természet adta feladata a rendrakás "egérfronton", néha a fáskamrában a falon sétálgat egy-egy egérke...így múltkor meg tudtam figyelni, milyen szép, és intelligens állatkák...

Lehet, hogy nekik mi vagyunk visszataszítóak?

Miért akar az ember minden állatot elpusztítani, amit nem lehet megenni, eladni, vagy dicsekedni vele...?

Bizony volt mikor éjjel arra ébredtem, hogy egy egér szemez velem a párnámon...mióta van Szöszi cica, az óta nincs gond...(lehet hogy csak jobban alszom...?)

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Krisztián

Hozzászólás 2011 nov. 5, 17:39 
adam92 írta:
Ha berakod közéjük akkor hiába van kalitkában ugyanúgy elkaphatják tőle a betegséget ha van neki.

Köszönöm

Hozzászólás 2011 nov. 5, 17:31 
http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -28800135/
Hogy lehet egy madárba egyszerre besűríteni hármat?:) Ilyen alapon kutyatevemacskát is árulhatna :mrgreen::mrgreen:

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 nov. 5, 15:21 
Ha berakod közéjük akkor hiába van kalitkában ugyanúgy elkaphatják tőle a betegséget ha van neki.

Valódi név: Krisztián

Hozzászólás 2011 nov. 5, 14:59 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Ma a munkatársam talált egy cinegét az egér ragasztóba ragadva. Elhoztam tőle. Szegényt eléggé megviselte a dolog! Azt szeretném kérdezni hogy a röpdébe berakhatom egy külön kalitba? Nem szeretném hogy a madaraim elkapjanak egy esetleges betegséget! A röpdébe szabadon vannak a madaraim! Elöre is köszi! ÜDV:Sinó

Hozzászólás 2011 okt. 31, 20:19 
Most elköszönök, mert Alfi már nagyon ki akar jönni...holnap folytatjuk...

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 31, 20:08 
feketemarcsi írta:
és rá kell jönnöd, hogy bármennyit is olvastál, nem ér sokat, meg kell ismerned a gyakorlatban a kis drága szokásait, jelzéseit.

De ahhoz már szükség van a drága kis lényre is... :) Amúgy ha valaki szobadísznek vesz madarat (van nem is egy ilyen) azt nem érdekli semmi se... :evil:

Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2011 okt. 31, 19:53 
Warhawk írta:

Mi lesz itt...

Tarkopasz bolygó sajnos.... :(

Hozzászólás 2011 okt. 31, 19:48 
molnarl.g írta:
Egyébként van mégegy "természetvédelmi" hülyeségem:

A szemetet itthon így gyűjtöm:

1. Alumínium dobozok (ha egy adag összegyűlik adom a hajléktalanoknak a Tesco elött)
2. Macskakajás konzervdoboz---megy a fémhulladékgyűjtőbe
3. Műanyag hulladék---minden hónap első keddjén külön összegyűjtik a házaktól.
( Két fő esetén 1-1,5 nagy kukás zsák gyűlik össze egy hónap alatt...közel 10 000 000-an vagyunk!!!!)
4. Papírhulladék: eltüzelem a kályhában, begyújtani tökéletes
5. Bio hulladék--- nagy része megy a komposztálóba a kert végében.

Így bár kéthetente viszik a kukát, majdnem mindig üres...

Ezt a módszert 10 éve láttam egy ausztriai ismerősömnél, ő akkor 82 éves volt, de minden reggel elsétált a tőle kb. 300m -re levő szelektív gyűjtőhöz, és válogatva elvitte a szemetet...

Nagyon sok lehetőség van a környezetvédelemre, és ráadádul még spórolni is lehet vele...
Én nulla befektetéssel, elértem hogy havonta 110KW áramnál nem fogyasztok többet, és mégis mindig világos van ahol kell...

A vízzel ugyan ez a helyzet...

"A természetet nem örököltük, hanem kölcsönkaptuk unokáinktól..."

Hozzászólás 2011 okt. 31, 19:47 
Egyébként van mégegy "természetvédelmi" hülyeségem:

A szemetet itthon így gyűjtöm:

1. Alumínium dobozok (ha egy adag összegyűlik adom a hajléktalanoknak a Tesco elött)
2. Macskakajás konzervdoboz---megy a fémhulladékgyűjtőbe
3. Műanyag hulladék---minden hónap első keddjén külön összegyűjtik a házaktól.
( Két fő esetén 1-1,5 nagy kukás zsák gyűlik össze egy hónap alatt...közel 10 000 000-an vagyunk!!!!)
4. Papírhulladék: eltüzelem a kályhában, begyújtani tökéletes
5. Bio hulladék--- nagy része megy a komposztálóba a kert végében.

Így bár kéthetente viszik a kukát, majdnem mindig üres...

Ezt a módszert 10 éve láttam egy ausztriai ismerősömnél, ő akkor 82 éves volt, de minden reggel elsétált a tőle kb. 300m -re levő szelektív gyűjtőhöz, és válogatva elvitte a szemetet...

Nagyon sok lehetőség van a környezetvédelemre, és ráadádul még spórolni is lehet vele...
Én nulla befektetéssel, elértem hogy havonta 110KW áramnál nem fogyasztok többet, és mégis mindig világos van ahol kell...

A vízzel ugyan ez a helyzet...

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 okt. 31, 19:33 
Románia, Bucintető, nagy családi kirándulás.... állunk a vártán, és kérdezem, hogy a környező hegyekről hol van a fél erdő?
Aszongya...kivágták az illegális favágók.

Több száz hektárt... vagy ezret.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 31, 19:20 
jojo írta:
Hétvégére hazamennek kiirtani engedély nélkül a környéken lévő erdőket, mindenki benne van, akinek ellenőrizne kéne az is...és büszkén mesélik. Tragédia.

Ne is mond... mentem (volna) feketedióért és kiderült sok éve már egy cég tarvágta a helyet és utána gyorsan megszűnt. Persze így aztán nem lehet felelősségre vonni őket semmiért. De nem csak nálunk. Romániában kiderült, hogy a megengedettnél vagy hétszer (!) több fát vágtak ki és nem is telepítettek semmit a helyére (csak papíron).

Mi lesz itt...

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 okt. 31, 19:07 
Az emberek--a felnőtt emberek gondolkodásmódját nem lehet megváltoztatni ha nincs arra egy alkalmas erő.

Van a cégünknél 1 pesti és egy szabolcsi brigád.Velük dolgozni olyan mintha egész nap verném az ujjam egy kalapáccsal és csak a negyedórás kajaszünetben hagyhatnám abba...

Hogy mi mit prédikálunk nekik, hogy ha kész a munka (lapostető szigetelés) akkor az egész munkaterületet tessék felseperni, összeszedni a csikkeket, és tisztán tessék átadni a megrendelőnek.Átadáskor az egész tető szemetes, csikkekkel szennyezett.

Mintha nem is szóltunk volna nekik.Mondom nekik, hogy ha a kocsiban esznek-isznak akkor itt a zacsi ebbe dobják be a szemetet.Erre fél perc múlva ablak le, és már röpül is a szemét kifelé az árokba...Hétvégére hazamennek kiirtani engedély nélkül a környéken lévő erdőket, mindenki benne van, akinek ellenőrizne kéne az is...és büszkén mesélik.Tragédia.

A főnök másfél óráig magyarázta, hogy nincs több előleg, többet nem ad előre pénzt.A végén megkérdezte tőle a bárgyú hallgatóság, hogy ugye most akkor tud-e adni 70.ezer előleget?....

Az emberiség egy része néha úgy érzem nem normális.A napi városi forgalomban rengeteg ilyennel találkozom.

Sajna nem csak ott hanem a rokonaimnál is van hasonló.Nem dolgozik, a portája dzsuvatanya, ápolatlan kupleráj..kár, hogy az egész ország nagy része ilyen.Igénytelen, szinte az élet minden területén, de az állattartásban is borzalmas.A TV elég sűrűn számol be ilyenről.Lovat leszúrni az utcán a gazdája előtt????

Miért kell az elmebetegeket kiengedni az utcára?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 okt. 31, 18:02 
Az a baj ezzel az állatrendőrséges dologgal, hogy nagyon könnyen átesne az egész a ló túloldalára. Lásd USA... Kár is erről vitatkozni szerintem. Véleményem ugyanaz mint eddig, hogy nem a törvényeket kell és a felügyeletet szigorítani hanem gondolkozni kellene nekünk embereknek.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 100  Következő