Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 23, 20:33 
molnarl.g írta:
ELNÉZÉST KÉREK HA VALAKINEK MOST ÉPPEN AZ ÜZLETÉT RONTOTTAM EL ŐSZINTESÉGEMMEL...

Nem gond, épp ellenkezőleg. Nagyon is igazad van.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 nov. 23, 20:28 
Pintér Gáborné írta:
Sziasztok szeretném a segítségeteket kérni. Régóta vágyom egy kis jákó fiókára,de sajnos egyösszegben nem tudom kifizetni,ezért olyan tenyésztőt vagy magán személyt keresek akinél részletfizetésre is van mód.
Nagyon boldog lennék.
Köszi :D

Hát...ne haragudj, de azt kell hogy írjam: aki nem tud 150 000,- körüli összeget kifizetni egy Jákóért, az inkább várjon egy kicsit, jól gondolja meg...!
Ha szeretné boldognak látni madarát akkor: kell neki egy normális méretű kalitka ( 40-60 000,-), kalitka felszerelés, etető-itató ( kb. 5-10 000 ), megfelelő ennivaló ( átlag 1000-1300,-/kg.), megfelelő minőségű vitamin a vízébe, ha netán beteg lesz akkor orvos ( 10 000,-/alkalom).

Végül napi legalább 2-3 óra fogalalkozás...

A másik megoldás egy kissebb, és igénytelenebb madár választása...fontos feltenni magunknak a kérdést: MIÉRT ÉPPEN JÁKÓ???

Mert beszél? NEM BIZTOS HOGY FOG...!

Én pl. nagyon szerettem volna egy Sárgabóbitás Kakadút, vagy egy Kékszárnyú Arát, még ha lenne is azonnal 300 000,- om, akkor is várok vele, mert EGY madarat úgy kell szeretni mintha a saját gyermekünk lenne, nem lehet félredobni ha megunjuk...,tudom hogy jelenleg nem tudnék mindent biztosítani számára ALFI mellett.
A Jákók különösen érzékenyek lelkileg...én sem vagyok itt a fórumon rég óta, de Alfi számomra már a második Jákó aki nálam kezdte gyermekkorát...

Ha esetleg nem volt még nagy madara, érdemes megnézni más hogyan bánik vele, tapasztalatokat szerezni.

ELNÉZÉST KÉREK HA VALAKINEK MOST ÉPPEN AZ ÜZLETÉT RONTOTTAM EL ŐSZINTESÉGEMMEL, TUDOM HOGY VANNAK GAZDIRA VÁRÓ JÁKÓK ITT MOST IS, DE ÚGY ÉRZEM EZT LE KELLETT ÍRNOM A MADARAK ÉRDEKÉBEN...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Pintér Gáborné

Hozzászólás 2011 nov. 23, 18:04 
Sziasztok szeretném a segítségeteket kérni. Régóta vágyom egy kis jákó fiókára,de sajnos egyösszegben nem tudom kifizetni,ezért olyan tenyésztőt vagy magán személyt keresek akinél részletfizetésre is van mód.
Nagyon boldog lennék.
Köszi :D

Hozzászólás 2011 nov. 22, 12:44 
feketemarcsi írta:
Ó pedig már majdnem mondtam, hogy ha nem kell az a hinta, akkor a kanárik elfogadják karácsonyi ajándéknak.

Nálam a papagájokat hidegen hagyja a hinta, de a kanárik odavannak érte.

Hello Marcsi!

Nekem tuti van valami fölös hintám, megnézem és nagyon szívesen elküldöm a kanárijaidnak!!! Nálunk csak a minimum fél méteres hinták vannak forgalomba, tuti találok a tieidnek valami kisebb cuccot!!!!! :D Holnapra megkukkolom!!! :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 nov. 20, 21:59 
nagynejutka írta:
Idézet:
A hét elején kapott Alfi egy új hintát, ez bolti, szép kerek, de Alfi nem örül neki még nem is használta, talán majd idővel megszokja.

Nekem sem sikerül mindig jó játékot választani, de ők ketten vannak és ha nem tetszik egyiknek
a másiknak biztos, hogy játszik vele.
De jártam már úgy, hogy nem kellett egyiknek sem, akkor átalakítom , befestem............

Már használja a hintát, és imádja az új ülőfákat is...szépen szedi le róla a kérget.

Sajnos kivágták itt a faluban a kedvenc FŰZFÁMAT, arról szoktam a madaraknak ágakat hozni...holnap hozok néhány használható ágat róla.
Egy hatalmas legalább 80 éves fa volt, állítólag útban volt az Eon vezetékének...de akkor miért kellett tőből kivágni...? Csak a teteje ért a vezetékig...tele volt madárfészekkel, fagyöngyel, stb...hát ez az igazi környezet pusztítás...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 nov. 20, 21:54 
zsuzsanna írta:
Warhawk írta:
molnarl.g írta:
Most olyan mintha két részből állna a felső része...kicsi korában olyan szép síma, fényes volt a csőre, vagy így a normális?

Normális. A csőr is nő és folyamatosan kopik. Az alsó rész a fiatalkori a felső az idősebb réteg. Később kevésbé lesz ennyire szembeötlő. (Persze az más, ha valami baja lenne, de szerintem te erről beszéltél).

Addig piszkálod azt a madarat, hogy tényleg lessz valami baja. Mi a fenével akarod fényesre csiszolni a csőrét? Laci ! ugye csak vicc?

Van egy 230-as Flexem, azzal szoktam a körmömet is vágni, gondoltam befogom Alfi fejét a satuba, és tisztítókoronggal simára flexelem...

Na jó! Bevallom ez csak vicc...!

Hozzászólás 2011 nov. 20, 17:19 
Idézet:
A hét elején kapott Alfi egy új hintát, ez bolti, szép kerek, de Alfi nem örül neki még nem is használta, talán majd idővel megszokja.

Nekem sem sikerül mindig jó játékot választani, de ők ketten vannak és ha nem tetszik egyiknek
a másiknak biztos, hogy játszik vele.
De jártam már úgy, hogy nem kellett egyiknek sem, akkor átalakítom , befestem............

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2011 nov. 20, 14:57 
Warhawk írta:
molnarl.g írta:
Most olyan mintha két részből állna a felső része...kicsi korában olyan szép síma, fényes volt a csőre, vagy így a normális?

Normális. A csőr is nő és folyamatosan kopik. Az alsó rész a fiatalkori a felső az idősebb réteg. Később kevésbé lesz ennyire szembeötlő. (Persze az más, ha valami baja lenne, de szerintem te erről beszéltél).

Addig piszkálod azt a madarat, hogy tényleg lessz valami baja. Mi a fenével akarod fényesre csiszolni a csőrét? Laci ! ugye csak vicc?

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2011 nov. 20, 14:53 
molnarl.g írta:
Warhawk írta:
molnarl.g írta:
Ti megelőzés képpen szoktatok valami gyógyszert, vagy valamit adni a madaraknak?
az olvastam hogy féreghajtót, és ilyesmit kell mindig adni...milyet vegyek?

A féreghajtóknál nincs olyan, hogy megelőző kezelés. Ha van féreg benne akkor kimegy, de ha nincs akkor egy hét múlva ugyanolyan simán elkaphatja mintha nem is kapott volna kezelést. Ha rendszeresen adsz neki erős paprikát, akkor az nagyon jó féreghajtó (mondjuk azt fenntartó kezelésként ;))

Esetleg (nem túladagolva) minőségi vitaminokat vagy immunerősítőket adhatsz neki(k).

Ha viszont biztosan van valami, akkor orvosi kezelés ajánlott.

Szerintem ne adj neki féreghajtót .Kalitka madár nem igen szokott férges lenni, egyébként is a jákóra nem jellemző. Majd 1 év mulva.
Hála Istennek makk egészséges mind a 11 madárka ( éppen ma gondoltam rá, hogy miért nem tucat...).
Naponta kapnak friss tyúkhúrt, hetente fűzfaágat, kapnak csíráztatott búzát, és árpát, néha tojást, a fürdővízükbe pedig kis almaecetet.
Alfi szeret minden gyümölcsöt is, ja! az ivóvízükbe pedig multivitamint kapnak.
szerintetek érdemes simára csiszolni az Alfi csőrét? Most olyan mintha két részből állna a felső része...kicsi korában olyan szép síma, fényes volt a csőre, vagy így a normális?

Hozzászólás 2011 nov. 19, 22:22 
Warhawk írta:
molnarl.g írta:

Néztem több Jákó-s képet, a többié is ilyen csak eddig nem figyeltem.
Most raktam vissza Alfit a helyére...és volt egy kis fürdés, bár nem nagyon szereti, de néha muszáj...
Van egy külön erre használt spriccelőm, amibe mindig forrásvízet teszek, amit én is iszom.
Talán ez a természetes víz jobb neki, mint a csapból folyó agyon klórozott víz.
Nálunk a csapvíz annyira "kemény" hogy ha azzal mosom az autóm, és nem törlöm át szarvasbőrrel, akkor mindig foltos marad...ezért nem iszom vízet...
Illetve csak forrásvízet, na meg persze "tüzesvízet" végre találtam egy elfogadható árú "tüzesvíz" forrást is...

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 19, 21:07 
molnarl.g írta:

Hozzászólás 2011 nov. 19, 20:35 
Warhawk írta:
molnarl.g írta:
Ti megelőzés képpen szoktatok valami gyógyszert, vagy valamit adni a madaraknak?

A féreghajtóknál nincs olyan, hogy megelőző kezelés. Ha van féreg benne akkor kimegy, de ha nincs akkor egy hét múlva ugyanolyan simán elkaphatja mintha nem is kapott volna kezelést. Ha rendszeresen adsz neki erős paprikát, akkor az nagyon jó féreghajtó (mondjuk azt fenntartó kezelésként ;))

Esetleg (nem túladagolva) minőségi vitaminokat vagy immunerősítőket adhatsz neki(k).

Hála Istennek makk egészséges mind a 11 madárka ( éppen ma gondoltam rá, hogy miért nem tucat...).
Naponta kapnak friss tyúkhúrt, hetente fűzfaágat, kapnak csíráztatott búzát, és árpát, néha tojást, a fürdővízükbe pedig kis almaecetet.
Alfi szeret minden gyümölcsöt is, ja! az ivóvízükbe pedig multivitamint kapnak.
szerintetek érdemes simára csiszolni az Alfi csőrét? Most olyan mintha két részből állna a felső része...kicsi korában olyan szép síma, fényes volt a csőre, vagy így a normális?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 19, 19:20 
molnarl.g írta:

Hozzászólás 2011 nov. 19, 18:25 
Pénteken készítettem neki új ülőfákat, mert a régiek már szárazak, és teljesen síma felületűek voltak.
Ezeknek az ülőrudaknak örül, szereti bontani róluk a kérget, és a csőrét egyengeti rajtuk.
Arra külön figyeltem, hogy külömböző méretűek legyenek a fák, mert az jobb a körmének, és az ujjainak.
Sajnos ő nagyon "apás" madár, ha kiengedem le sem tudom vakarni magamról...viszont jó hír, hogy már kétszer is volt olyan hogy rajtam volt egész délután, mégsem kakált le...
Ő most annyi idős, mint amennyi Zénó volt mikor elrepült.
Mostanában adok neki tojást is, nagyon aranyos mikor ledobja a tojásdarabot a kalitka aljára, a Szöszi cica meg próbálja " ki pecázni".

Nem mintha elkaphatna valamit...de jobb félni, mint megijedni...

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 nov. 19, 18:15 
Isteni lehet a bácsizás :)

Hozzászólás 2011 nov. 18, 14:43 
africz írta:
Jó volt olvasni Baburól és Pedróról, köszönöm! Az imént olvastam fel a feleségemnek aki imádja az ilyen történeteteket. Kakapo mindent ha lehet a számból eszik és lefekvés előtt egy órát a takarom alatt tölt utánna felrepül a rúdjára és le kell kapcsolni a villanyt . Tv-t aludni kell. Ha ezt nem teszem meg akkor figyelmeztető kör repülés következik ill egyszer már mondta jó éjt ;)

Nagyon szeretem én is olvasni a Ti történeteiteket, sajnos egyre kevesebbet írtok a fórumra.
Nagyon megmaradt bennem a csirke vagyok Úristen.

Ma reggel eljöttem dolgozni, elköszöntem a gyerekektől:
Anya megy dolgozni, sietek haza.
Babuka visszaszólt, pá-pá.
Volt már olyan is, hogy Pedro szólt vissza, siess.
Egyre többet beszél, májusban volt 1 éves, Ő később kezdett el beszélni mint Pedro , pedig azt
olvastam, hogy a fiúk hamarabb kezdenek el beszélni.
Nagyon szeretik ha vendégek jönnek és Ők is ott lehetnek.
Legutóbb volt nálunk egy hölgy, akit még soha nem láttak, Babut alig bírtam leszedni róla
mászott rá, hiába vettem le róla, visszament.
A nőket jobban szereti, gondolkodás nélkül odamegy hozzájuk.
A fiúkat szereti csipkedni, vagy csak megijeszti őket, dobbant egyet a fejükön és úgy száll tovább. Csak akkor csíp ha simogatni akarják, megadóan lehajtja a fejét, 1 x engedi a buksi
simit ( beetetés) és utána odavág mert nem hagyják abba.
Kicsit rosszul esik nekik, hogy nekem mit megengednek, Ők is szeretnék néha.
Ha én nem vagyok velük, a fiúkat is elfogadják, láb simi, vagy egy kis has simit is megengednek.
Az ablakokat úgy tettük be, hogy legyen párkány, hogy tudjanak nézelődni.
Posta van előttünk, elég nagy a forgalom sokat nézelődünk együtt is, mondom nekik jön a bácsi, néni, kisfiú, piros autó ….
Haláli mikor szellőztetek és Babuka kiabál le, hogy bácsi, bácsi .
Sokan megálltak már és néztek, hogy ki kiabál.
Tegnap előtt fürdött, képzeljétek ugrál a vízbe, de ne csak 1 x, jó párszor megcsinálta, teszek
fel egy képet és nyíllal jelölöm, hogy honnan ugrált.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 nov. 16, 18:32 
Jó volt olvasni Baburól és Pedróról, köszönöm! Az imént olvastam fel a feleségemnek aki imádja az ilyen történeteteket. Kakapo mindent ha lehet a számból eszik és lefekvés előtt egy órát a takarom alatt tölt utánna felrepül a rúdjára és le kell kapcsolni a villanyt . Tv-t aludni kell. Ha ezt nem teszem meg akkor figyelmeztető kör repülés következik ill egyszer már mondta jó éjt ;)

Hozzászólás 2011 nov. 12, 19:06 
molnarl.g írta:
nagynejutka írta:
Kedves Laci Bácsi !

Érdeklődnék, hogy a közelmúltban hanyadik születésnapja is volt ?

Pontosan október 8.-án léptem át egy újabb X-et, így már 4db.-ot kellene írnom, de hivatalosan az XL a "római számok" szerint...
De ez csak a testem, a lelkem kb. 16-18év között elakadt...

Ezzel én is így vagyok, ezért ritkán is nézek a tükörbe.

Hozzászólás 2011 nov. 11, 19:58 
nagynejutka írta:
Kedves Laci Bácsi !

Érdeklődnék, hogy a közelmúltban hanyadik születésnapja is volt ?

Pontosan október 8.-án léptem át egy újabb X-et, így már 4db.-ot kellene írnom, de hivatalosan az XL a "római számok" szerint...
De ez csak a testem, a lelkem kb. 16-18év között elakadt...

Hozzászólás 2011 nov. 11, 16:48 
Szép napot mindenkinek!

Lassan kezd mindenki visszatérni a fórumra, remélem Betty is minél hamarabb csatlakozik. Csalok egy kicsit, otthon nincs időm írni ezért a munkahelyen írok, és majd hazaviszem, felmásolni a fórumra.
A madárkáim nagyon jól vannak, rosszak, ha van hiperaktív madár Ők azok.
A szobájukat megszokták, igaz este nem alszanak a kalitban, Babu az ajtónál alszik, Pedro a másik oldalon egy karikában.
A másik oldalon van a fiam szobája, Ő csak hétvégén van itthon. Átjött hozzá egy barátja tanulni a hétvégén, műszaki rajzot csináltak, ha a kis tollasok hagyták volna.
Mondtam neki, hogy azért kiabálnak, mert be akarnak menni, nyissa ki az ajtót, leterítem az ülőgarnitúrát és ott ellesznek, nem nyúlnak semmihez csak nézelődnek.
Igazam lett, elhallgattak csak akkor indultak el, mikor meglátták, hogy a fiúk isznak.
Tudnak pohárból inni.
Mindent le élvédőztünk ahol gondoltuk, hogy rághatnak, ajtó ( fa ) már megvolt ezért tettünk a felső élére, de Babu hamar rájött, hogy miként lehet faragni. A belső oldalról már a kilincset is leszereltük, mert rájött, hogy ott is meg tud kapaszkodni.
Az ajtónál lévő falra is tettünk élvédőt, de rájött, hogy azért csak van ott akkora rés, hogy a karma befér. Ha nyitva van az ajtó kedvenc szórakozása, hogy fejjel lefele lóg az ajtónyílásban.
Fürdés az ritkán, Pedro csak a lábát és a száját hajlandó megmosni. Babura, ha ritkán rájön a fürdés olyan, mint egy ázott veréb, csöpög belőle a víz.
Kaptak egy hideg párásítót a szobába.
Babu gyönyörűen mondja, hogy pancsi-pancsi, már annyiszor próbáltam Őket rávenni a fürdésre, hogy megtanulta.
Gritt dolog megoldódott, vettem az Orlux mineral mix-ét, ez sokkal apróbb, ha ráteszem a gyümölcsre, akkor is megeszik. Hihetetlen étvágyuk van, befalják a kásájukat, csak melegen, utána kapnak egy kis gyümölcsöt, banánból 1 –et megesznek ketten, igaz nekem kell megrágni és a számból falatoznak. Nem hajlandóak maguktól enni, megérzik az illatát és rohannak a számhoz.
Lehet, hogy le kellene szoktatnom őket, mert így engem tekintenek párjuknak.
Imádtak velem aludni, csak külön-külön, bevallom én is nagyon szerettem.
Csak úgy bújtak hozzám, azt mondták, hogy nem tesz nekik jót, mert Ők a társukkal alszanak és így engem tekintenek annak.
Mióta a szobájukban alszanak nem vittem magam mellé egyiket sem.
A másik ok, hogy Babu keresi Pedrót, nem lehet egyedül hagyni, ordít utána.
Persze Pedro is izgága lesz egy idő múlva.
A zöldségeket nem nagyon csípik, kukoricát is tettem a fagyasztóba, de annak is csak a csíráját eszik meg. Tegnap vettem nekik articsókát szerintem ez sem lesz a kedvencük.
A férjem, ha épp akkor vacsorázik, mint ahogy Ők, képes abbahagyni és jön nézni, azt mondta olyan jó nézni Őket, ahogy falnak.
A nyáron sok gyümölcsöt lefagyasztottam, a nagy kedvenc a magozott meggy.
A datolyaszilvát is csípik, ha jó érett. Sok gyümölcs megterem a kertünkben, az ősszel rendeltem kopasz kivit, datolyaszilva fát és pawpaw banán cserjét.
Állítólag a kivi íze sokkal finomabb, mint amit a boltban veszünk. A banánnal csak az a gondom, hogy a cherimoya távoli rokona, nem tudom, lehet- e majd adni nekik.?
Ezek jövőre még nem teremnek, de a füge és a gránátalmám már az idén hozott kis gyümölcsöket ezért tavasszal már kiültetem a végleges helyükre, és reménykedek a jó termésben.
2 hete találtam egy pici vadgalamb fiókát, behoztam, mert nagyon sok a macska a szomszédoknál, szépen növöget.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 148  Következő