Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 22, 21:34 
imihb írta:
Egy kis segítségre szorúlnék!

Szerintem sürgősen vidd orvoshoz. Ha tojáselakadás, akkor minden óra számít.

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2011 nov. 22, 20:50 
Egy kis segítségre szorúlnék!

Az egyik kecske tojóm,aki eddig bejárt az oduba,tojt,most estére nagyon belassúlt!Alig tud mozogni,csak nagyon lassan lépked,és állandóan a földön van,repülni sincs kedve vagy ereje nem tudom.
Minden esetre megfogtam és a két lába között nagyon be van pirosodva neki,de így nem érzetem,hogy tojás lenne benne és nem tudott volna megtojni,de ettől függetlenűl lehet,hogy ez a hiba,csak még én nem találkoztam ilyennel.
Végig néztem,más gondot nem látok rajta,csak ezt,hogy nagyon piros és enyhén fel van a másikhoz képest dagadva a lába közti rész.
Ja a lassúságot abból itélem,hogy,eddig környéken nem tudtam megfogni,mostmeg bármikor azonnal,el sem lépked előlem,nem eszegetik,nem iszogatik,csak szomorú,van valami ötletetek,hogy mi okozhatja a jelenséget?
Előre is köszönöm!
Imi

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 nov. 21, 20:32 
Az alábbi sorok csupán az én saját tapasztalatomon alapszanak...
Nálam az egyik kecske párt pl. zavarta az, hogy a mellettük lévő helyen szintén kecskék voltak. Ugyanezt csinálta mint nálad a tojó...letojt az odúba, majd kidobta onnan. Aztán tojt a földre, tálba, össze-vissza. Eladtam a párt a szomszéd röpdéből, majd eltakartam a röpde oldalát, hogy ne is lássák a szomszédokat. Lehet véletlen, de amint elvitték a szomszéd kecske párt, másnapra az odúba tojt le a tojó és abbamaradt a tojásdobálás, tojásevés. Az eltelt idő óta felneveltek 3 fiókát.

Nálam télére meleg helyen telel még a gerle is (sajnálom őket ha fáznak :? ) így a kecskék is meleg helyre kerültek. A röpdéjük mellé került egy nagyobb kalitkába egy másik kecske pár. Azon kívül, hogy azonnal üdvözölték egymást :) volt nagy szomszédok közti beszélgetés, a tojó ismét megzavarodott. Letojt az odúba majd elkezdte kaparni az alját, betemetve a tojást. Ma benéztem az odúba és nem volt tojás. Megette. Persze nem bánom ha télére pihennek, de úgy vettem észre, hogy ezt a tojómat zavarja más kecske hangja, látványa.
Nem lehet, hogy nálad is van valami zavaró tényező?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 21, 19:07 
Betty írta:
valószínű nem fogja őket kikelteni. Ilyenkor elkezdi kaparni az odú alját és a fűrészpor ráhalmozódik a tojásokra. Nálam is volt már ilyen és nem lett a költésből semmi.

Rendben van,köszönöm a segítséget,bár kmost néztem és ezt már tényleg nem kelti ki,mert megette.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 21, 15:55 
valószínű nem fogja őket kikelteni. Ilyenkor elkezdi kaparni az odú alját és a fűrészpor ráhalmozódik a tojásokra. Nálam is volt már ilyen és nem lett a költésből semmi.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 21, 14:06 
Sziasztok!

Olyannal találkoztatok már,hogy a madárka betakarja a tojásait,jelen esetben fűrészpor van az odúban.?
Nálam most ezt csinálta tegnap,csak néztem mit kalamol ,de azt a kettőt amit letojt 1 hete,azt takarta el,de tojás után nem is nagyon ment feléjük sem.
Na majd hátha tavasszal.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 19, 19:52 
Jelenleg még csak 12 db (5 pár és két tojó) kecském van :) Az a baj, hogy mindig sajnálom őket eladni, így kinövik lassan a a házat. Van egy törpe papagáj párom akinek a fiókáit egyáltalán nem szándékoztam pl. megtartani, de addig nézegettem őket az odúban, míg az egyik úgy hozzám nőtt, hogy szelíd lett, nevet kapott és itt maradt. Mivel mindketten hímek lettek és nem sikerült egy tojót találnom legalább az egyik mellé így maradtak mindketten. Most nekik is keresek két tojót, viszont az újabb tojások már ott figyelnek az odúban :shock: :) És ez csak egy pár :mrgreen:

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 nov. 19, 19:10 
Betty írta:
Ha így haladok a szaporulat megtartással, akkor lassan nagyobb lesz az álományom mint az állatkerté :D

Hány fős kecskefarmod lesz így tavaszra? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 19, 18:47 
Criollo, nagyon szépek a madaraid :) Az enyém is hasonló valóban és végülis megtartom úgy döntöttem :oops:
Ha így haladok a szaporulat megtartással, akkor lassan nagyobb lesz az álományom mint az állatkerté :D
Rájöttem, hogy én magamnak tenyésztem a madarakat :mrgreen:

Valódi név: Luca

Hozzászólás 2011 nov. 18, 23:05 
Köszönöm a dicséretet, nekem is nagyon tetszenek:)
Nincsenek állandóan kint, de minden nap mászkálhatnak egyszer amíg meg nem unják és vissza nem mennek a kalitkába.
Ezzel a leállítás dologgal most megijesztettél, de úgy érzem, sokszor fogunk kínunkban már röhögni ahogy mégegy és mégegy tojást találunk.. Köszi, hogy mondtad ezt az összerázást, egyszerűbb, mint a műtojás, főleg, hogy itt Pesten milyen a legtöbb állatkereskedés.. Amikor indultunk kecskepapagájt venni még szeptember végén, nem is tudták a legtöbb kereskedésben, hogy van ilyen fajta papagáj, és most nem túlzok (Végül tenyésztőtől vettük). Durva. Szóval így szerintem hülyének néznének sok helyen, hogy milyen műtojást akarok én, milyen kecskepapagáj méretben?:D Persze biztos vannak színvonalas helyek itt Pesten is, csak nem azokat sikerült kifogni.

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2011 nov. 18, 22:40 
Hoppá Jani megelőzőtt :drunken:

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2011 nov. 18, 22:38 
Szia!
Szépek a madaraid,Főleg a tojó, nagyon bejönnek az ilyen szabályos tarkák.(tök olyan mint a betty kis tojója)
Azért a fészek választás nem megy olyan gyorsan :wink: ha csak nem állandóan kint vannak.
Hát a leállítás nem lessz egyszerű, ha ezek egyszer beindulnak :roll: .Mikor a kicsik még ki sem jönnek már ott lesznek az új tojások.Ha nem akarsz több költést és nem lessz esetleg mű tojás az is egy megoldás ha jöl össze rázod tojásokat,így átszakad a légzsák és nem kezd fejlődni benne embrió.
Ha kijöttek a kicsik ne adj nekik lágy eleséget és vedd el az odut csak magot adj és hetente 1szer,gyümölcsöt ,zöldséget.
Még így is tojhatnak.Az enyémek is most is ülnek a kinti röpdében,tavaj -10 ben is neveltek csak akkor vettem észre ,mikor jöttek ki a kicsik( gondolj bele nállad a jó melegben)!!!???

Hozzászólás 2011 nov. 18, 22:29 
madaras86 írta:
de hátha a tojód nem érzi annyira odúnak ezeket:)

:D Az a gond, hogy azért is kaptak odút, mert gyanúsan szerette a tojó az éjjeliszekrénynek a fiókját.. Dehát majd megoldjuk valahogy..:)

Hozzászólás 2011 nov. 18, 22:21 
Tyű de szép ez a tojó!
Megakadályozni? Hát, ha van más odú szerű dolog, akkor nehéz ügy, de hátha a tojód nem érzi annyira odúnak ezeket:)

Hozzászólás 2011 nov. 18, 21:57 
Hú, köszönöm a gyors választ:) Nagyon megnyugtattál, mert őszintén: eléggé nyomasztó volt, hogy mindig eltűnt valami szekrény alá/mögé, és nem tudtuk, miért..
Amúgy arra még nem sikerült rájönnöm, hogy ha miután kikeltek a madarak és minden szép és jó, és levesszük az odút, hogy ne legyen következő "turnus", akkor hogyan akadályozzam meg, hogy ne tojjon be valami fiókba, vagy ugye szekrény alá? Csak el kell kergetni mindig? Mert az elég "vidám" lenne, ötpercenként hessegetni a szekrény mögül.. Jaj, istenem, két szexmániás madár nem egyszerű társaság:D

Criollo.

Csatolmányok:
Magyarázat: Ez pedig a hím:)
Rubi.jpg
Rubi.jpg [ 34.66 KiB | Megtekintve 3823 alkalommal. ]
Magyarázat: Itt van a tojó, gondoltam megmutatom, kiről is van szó:)
Fénykép0280 [800x600].jpg
Fénykép0280 [800x600].jpg [ 96.07 KiB | Megtekintve 3823 alkalommal. ]

Hozzászólás 2011 nov. 18, 15:45 
Szia Criollo!

Semmi rendelleneset nem csinál a hímed, a kecskékre jellemző, hogy amint új fészeklehetőséget találnak egyből tüzetesen átvizsgálják. Roppant kíváncsi madarak. Talán azért is, mert sokszor még megy az egyik költés, kölyköket nevelnek, mikor már a következőbe belekezdenek.

Hozzászólás 2011 nov. 18, 13:47 
Mi is arra gondoltunk, hogy odút keres, csak az okára nem tudunk sehogy rájönni (unalom? vagy hiányzik neki a tojó amíg kotlik?), mert 1000%, hogy hím (méghozzá igen nagy libidóval:D).

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 18, 13:37 
Criollo írta:
A hím bujkálására nem tudtok mit mondani? Mert most ez az ami a legjobban zavar, nagyon szokatlan viselkedés, remélem nincsen semmi baja :/

Úgy tűnik mintha odút keresne... (arra tippeltem, hogy tojó és azért teszi).

Hozzászólás 2011 nov. 18, 12:46 
Haha:) Nem, átlagosan kétnaponta tojt, egyszer fordult elő, hogy egymás utáni napokon egyet-egyet. De amúgy szépen betartotta a két napot.
A műtojást köszi:)
A hím bujkálására nem tudtok mit mondani? Mert most ez az ami a legjobban zavar, nagyon szokatlan viselkedés, remélem nincsen semmi baja:/

Criollo.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 18, 8:22 
Criollo írta:
Az 5 tojásból mára virradóra már 7 lett....

De ugye ez nem azt jelenti, hogy tegnap még csak 5 volt és mára lett 7 ?!?

Criollo írta:
Ja, és mégvalami: a műtojások kb mennyibe kerülnek? Csak egy viszonyítási alapot szeretnék, hogy legyen.

Oyan ~100 Ft nagyságrendileg.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 143  Következő