Szia Mariann, Betty és a többiek !
Olyan régen beszélgettünk már, jó, hogy jelentkeztél, reméljük a többiek is
jelentkeznek.
Pedrót jan 24.-én felvittük Dr. Beregihez, szokás szerint már megint túlaggódtam a
dolgot, nincs semmi baja.
Iszonyatosan rendes, kedves volt.
Elaltatta, nagyon alaposan megvizsgálta, megröggenezte, az 1 évvel ezelőtti lép
nagyobbodása is elmúlt.
Azt tanácsolta, hogy az esti kása vacsorájukból fokozatosan vegyem el a joghurt és kefirt.
Aloe Verás joghurttal kapták, szárazon nem eszik, csak akkor, ha tudják falni.
Láttál már malacokat enni?
Ezek úgy esznek.
A férjem soha nem hagyja ki, azt mondta olyan jó Őket nézni.
Próbáltuk felvenni videóra, de nagyon zavarta őket, és letettünk róla, inkább egyenek.
Megkeresem, és majd felteszem, nem az igazi, életben haláliak, ahogy csámcsognak és falnak.
Az egész csőrük csupa kaja.
Kaja után szólok nekik, kérem a szádat, és letörlöm, néha van csak morgás.
Vacsi után jön a langyos vizecske, harapják a vizet, Babuci sokáig figyelte Pedrót, hogy csinálja, édes volt, ahogy próbálta utánozni, de megtanulta.
Ivás közben Babu nyújtogatja a nyelvét, szerintem belül takarítja a csőrét, édes pofa, nálunk élmény a vacsoráztatás.
Egy kedves új ismerősöm tanácsolta, hogy a kásájukhoz adjak zöldséget és a joghurtot ezzel
pótoljam.
Pároltam nekik édesburgonyát, répát, zellert, zöldséget, sütőtököt, külön- külön leturmixoltam , jégkocka tartóban lefagyasztottam. Azóta így eszik a kását, fokozatosan emelem a zöldséget és csökkentem a joghurtot.
Mikor adagoltam, vittem nekik kanállal, hogy ízlik-e , hát Babuci csak rázta a csőrét, Pedró
mindet megkóstolta, Babu jobban válogat.
Fagyasztottam le neki jó zsenge csöves kukoricát, kaptak a héten, Babus kidobálta az összeset az edényéből, hiába mondtam neki, hogy nem szabad.
Nyomta a kis halandzsa szövegét és dobálta, mikor kiürült a tálja, ment a Pedróéhoz,
picit erősebben rászóltam, hogy nem szabad.
Tudod mit csinált, k i r ö h ö g ö t t. ?
Olyan férfias, ördögi nevetése van, de ez inkább röhögés.
Kinyitja az ajtót, soha nem csukom rájuk, kis rést hagyok.
Kilestem, egyik lábával fogja az ajtószárnyát a másikkal a falat és addig tolja magát míg ki nem fér a nyíláson.
Ha rászólok, hogy jön az ördög,(virágpermetező) lemegy a földre és onnan nyitja ki.
Megtanulták, hogy tudnak lejönni a földszintre a lépcsőn: Babu lecsúszik a korláton, Perdró
leugrál a lépcsőfokokon.
Minden nap csinálnak valami rosszaságot, de így a jó szerintem, azt jelenti egészségesek és
jól érzik magukat.
Megmértem Őket: Babuci (fiú): 540 g, Pedró(lány): 480 g.
Most már befejezem mert reggelig írnám a rosszaságaikat.
Ti hogy vagytok, Rió milyen rosszaságokat szokott csinálni ?