Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 márc. 20, 23:54 
Kedves Gabesz köszönöm a lehetőséget és élni fogok vele.

Hozzászólás 2008 márc. 20, 23:51 
Szép estét Mindenkinek!
Kedves Gabesz megnéztem a képeket. Érdekes.
Szerencsés vagy! Én itthon, Kecskeméten nem tudom megvenni azt a Tóth Sándor könyvet se olcsón, se drágán. Amit kanárikról kapni lehet, az nekem nem kell. Igénytelen, lapos.

Kedves Mátyás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Drukkolok szépen, csendben!

Kedves Mona! Te aztán gyakorolhatod a gyűrűzést! Ez a tojó lehetővé teszi Neked. Nagyon aranyosak a képek! Milyen nagyon sérülékeny még egy ilyen kismadár!

Kedves Gizmo! Jó, hogy ismét itt vagy!

Kedves Margó! Nagyon kedves a kép, amit feltettél:)

Mindenkinek kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 20, 22:54 
OFF...

királymátyás írta:
Mindenkinek Boldog Húsvéti ünnepet. Ami mégis inkább tavasz köszöntős, termékenység varázslós pogány ünnep :lol: :01: lásd:locsolkodás, toji...

Kedves Mátyás, a király, ha több mint 1600 éve elfogadtuk-elfogadták :roll: , hogy a tavasz igazi nagy ünnepe a húsvét, Krisztus feltámadása, akkor ne most 2008-ban kezdjünk el újból pogánykodni... Számos hagyomány és népszokás és az ezekhez tartozó rítusok zöme valóban pogány eredetű, amiket aztán rokonítottak vagy vallásos értelmezést adtak neki. A szakdolgozatom is erről szól: Jeles napok és ünnepek, ebbe a könyvbe gyűjtöttem össze főként az én falumra jellemző és ma is élő hagyományokat, szokásokat amelyek meghatározzák sajátos kultúránkat. Ha érdekel a téma, pü-ben trécselhetünk róla.

ON:
Gratulálok! Imola is most nagyon büszke szépséges madaraira! Drukkolok, hogy sikeres költésük legyen!!!

Kynyooékat meg mi lelte? Hová tűntek el :shock: ? És Iker? És Marcsi? és a többiek??? Amaryl, Oszkár hogy viselkedik? Növesztett már antennát :lol: ? (na és a rizsek?) :wink:

Puszi nektek: Gabesz

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 márc. 25, 17:18-kor.

Hozzászólás 2008 márc. 20, 22:37 
Kívánok mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket, egy szorgalmas nyuszit és sok, sok napsütést. Pihenjetek jól!

Hozzászólás 2008 márc. 20, 20:06 
Mindenkinek Boldog Húsvéti ünnepet. Ami mégis inkább tavasz köszöntős, termékenység varázslós pogány ünnep :lol: :01: lásd:locsolkodás, toji..... .Filifó-ék keddre az 5. toinál tartottak, azóta csücsükélünk.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 20, 19:47 
Szia Mona!

Ha csirizzel vagy vízfestékkel bekened a gyűrűt kívülről, majd hagyod rászáradni nem veszi észre a tojó ha rárakod a fiakra és nem szedi le!
Persze ki kell kísérletezni a csiriz színét, kis vízfestékel vagy pirospaprikával lehet "lábszínűt " vagy "fészekanyagszínűt" csinálni.
Persze csak krónikusan hülye tojóknál érdemes ezzel vacakolni, de azoknál segít.

Idővel ez lekopik, és a gyűrű olvasható lesz.

(Tóth Sanyi könyve tényleg a legjobb a témában szerintem is. Csak a kalitokat intézné már el :25: )

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 márc. 20, 19:39 
Hát, Gizmó... A (ki)röptetésben te aztán profi vagy!!!... :lol: :shock: :D :wink:

Hozzászólás 2008 márc. 20, 19:31 
Hali,

olyan szeretettel fogadtatok. Jolesett.
Bela, koszi a tanacsot.
Hat a pintyek azok egyutt vannak, sok etel van, igaz furdeto maradt naluk, de szombaton, 2 nap mulva bemegy egy ismerosunk, aki ellatja oket vizzel s etellel. A kanarik onitatot kaptak. Azert nem tettem a pintyekhez is onitatot, mert ezek a pintyek kozul legalabb egy mindig kirepul ha ajtot nyitok, s az onitatot korulmenyesebb lenne egy tapasztalatlannak ki/betenni. Ha meg kirepul meg nekem is munkamba kerul, amig a kalapommal megfogom ot/oket. Hat egy tapasztalatlannak....
el merem mondani, hogy meg volt 2 napot furdetoben viz. Ugyhogy nem elso. Ez annyira problema? Vagy 4 napra lennee az?!
Aztan 2 napra ra meg hazaerunk mi is.
Udvozlok mindenkit!

Hozzászólás 2008 márc. 20, 18:06 
Sziasztok!

Hát ez a tojó nem semmi, ma már csak a gyűrűt szedte le a madárról, ugyanarról! Én nem értem, alig bírtam felhúzni a lábára, a mama meg se perc alatt leszedi! Most megint visszatettem, de gyorsan lefényképeztem a kölköket, hogy idre elhozhassam:

Akiről mindig leszedi a mama a gyűrűt:
Kép

Kép

A tesó:
Kép

Kép

Remélem holnap már nem szedi le a gyűrűt a tojóm, de itthon leszek, így hamar észre fogom venni.

Örülök, Gizmó, hogy jelentkeztél!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 20, 17:12 
Szia Gizmó!

Azért néha jelentkezz be, mert jó hallani rólatok... :08:

Békés ünnepet Neked is !....meg Margónak is.....meg, meg MINDENKINEK!

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 márc. 20, 14:48 
Kedves Rolleres és nem rolleres Barátaim, akik most a családalapítással (gyűrűzéssel)vagytok minden elfoglalva, engedjétek meg, hogy jó előre kívánjak Nektek nagyon kellemesen eltöltendő Húsvéti Ünnepeket, sok locsolkodót (aki szereti) és sok-sok kanári tojást, ami talán jobb, mint a festett piros:)
Szép Ünnepeket és jó időtöltést az előre beígért rossz idő ellenére is...
Puszi:Margó
Kép

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 20, 10:55 
Kedvas Gizmó, már azthittük valami baj történt amire hálistennek jött Gabesz tájékoztatója felőletek...
Elgondolkodtató viszont hogy egy feltámadó ünnepélyre mentek mire pár kis élet meg elszakad...?! Azért próbáld meg amennyire lehet külön tenni a madarakat és minden kalitkába tegyél rengeteg kaját és ha tudsz vegyél olyan önitatót ami negyedliteres ! A tál nem jó mert belefullad vagy kifürdik, összepiszkítják ! Tehát önitató ! A NAGY ! Biztos lehet kapni ott ahová a kicsiket vitted !.....

Hozzászólás 2008 márc. 20, 9:41 
Barataim,

Gabesz jovoltabol hallhattatok rolunk. Most, hogy olyan reg nem irtam, hiretlen azt sem tudom mit irjak.
A kanariaink tovabbra is kulon vannak, pihennek. A multkor kenytelen voltam – 1 napra – helyszuke miatt egymas melle tenne. S miutan megszoktak egymas jelenletet cirkusz volt. A him a tojot uldozte. Nehezen neztem, meg is fenyegettem a himet.
Aztan a him kanari melle pintyfiakat tettem, ott sem volt nyugodt. Aztan attettem a tojo kanarihoz, s jol elvoltak.
A pintyek szaporitanak, most ujra 5 tojason csucsulnak. Az elozo 2 fiat helyszuke miatt beadtam az uzletbe. Nem sajnaltam oket, de azert bizony a masodik nap bementem az uzletbe megnezni oket... J Meg ottvoltak.
Jezus Krisztus minket megvalto szenvedesenek es feltamadasanak unnepere elutazunk 4 napra rokonainkhoz, igy nem tudom meg mikent lesznek el a madarak. Nem nagyon van kire hagyni...
Neked, aki idaig olvastad a levelet, aldott husvetot kivanok.
S hamaros kitavaszodast, ugyanis nalunk, ma reggel -3 fok volt.
Baratsaggal, Gizmoek

Hozzászólás 2008 márc. 20, 8:38 
A hazai énekversenyen a következő a gyakorlat a madár azonosítával kapcsolatban :
1 Nem fogjuk meg a madarakat verseny előtt mert ez befolyásolhatná a teljesítményüket.
2 A gyűrű színe a legfontosabb vizsgálati alap, majd a tenyésztő azonoító száma, végül a példányszám.
3 Ha díjazási külömbségek merülnek fel a madár azonosításával kapcsolatban, akkor az előadás után szoktuk megfogni a madarat ha egyáltalán szükséges, mert a kis premier kalitka könnyen felemelhető szemmagasságba és úgy is leolvashatók az adatok hogy nem fogjuk meg a madarat.
A nemzetközi versenyeken sem nagyon fogják meg a madarakat, hanem a kisérő okmányon szereplő adatokat egy-két látható gyűrűszám részlet azonosításával, látra (ránézve)végzik.

Hozzászólás 2008 márc. 20, 8:05 
Kuvik, nagyon szépen köszönöm a "lámpagyújtást" a fejemben! Való igaz, ha csak a zebrapintyekre gondolok, amilyen fürge madarak, tényleg sokkal célszerűbb, ha csak síma ránézéssel megállapítható a kismadár "évjárata" :wink: ! Hát még a többi cikázó egzótánál!

No de a roller kanárinál csak azévi madarak vehetnek részt az énekes megmérettetésen, mielőtt helyet kapnak a pódiumon leolvassák a személyi igazolványukat. Akkor itt milyen jelentősége van a színnek?

Kedves Doromboló!

Nagyon igaz, hogy nagyon sok fejezetet utolsó betűig kellő részletességgel szétcincáltunk itt már a topikon mint a (tartás, táplálás, szaporítás, ivarmeghatározás, gondozás-ápolás). A könyv erősségét számomra a betegségek fejezete is jelenti- 24 oldalon tárgyalja azokat! és biztosan van köze a szerző praxisához. Most nem hozom ide őket sorra, mert reménykedünk, hogy ezek a problémák nem ütik fel a fejüket pont a mi állományunkban, de ha ne add Isten mégis, és nincs honn a lódoktor, ki pillantást vethetne a madaramra, vagy te sem vagy a vonal végén, mert rögtön kellene a segítség!, vagy senki más, kire számíthatnék, akkor rögtön bal kéznél az első polcon ott a válasz és nem pánikolok fölöslegesen, ahogy azt én is szoktam.

Arról nem is beszélek, hisz te is tudod, mennyire másabb egy könyvből kiolvasni dolgokat, mint innen a monitorról. Az csak ráadás, hogy potom áron vásárolhattam meg ezt a könyvet!

De az is igaz, hogy nagyon sok helyről érkeztek a különbnél furább és néha unalmas vagy tudatlanságunkat bizonyítandó kérdéseinkre a válaszok- mint például a különböző magok fényképe és megnevezése, fényképe ami innen, az említett könyvből! lett kifényképezve minden kezdő hasznára és okulására.

A topikot továbbra is nagyon hasznosnak tartom, és meglátod, lesznek még olyan kérdések, amik eddig nem merültek fel, és amelyekre a válasz talán még a könyvekben sincs megírva.

Hozzászólás 2008 márc. 20, 8:04 
Pontosan így van ahogy a Kuvik írja !

Hozzászólás 2008 márc. 20, 5:05 
Szia Gabesz!

A gyűrű szine igaz, hogy a COM egy technikai ajánlása, de ennek meg van az értelme, mely a következőkben foglalható össze.
-A madár kiállításának fontos eleme az "évjárat", mivel a kanárinál a tárgyévi, egzótánál az 1-2 éves madár versenyeztethető. A gyűrű szine így lehetővé teszi, hogy ránézésre megállapítható legyen a madár kora. (Így elkerülhető, hogy minden madarat meg kelljen fogni az évszám beazonosításához.)
-Ha a gyürű alumínium, és nincs passziválva, akkor az folyamatosan oxidálódik, és a madár tollát bizony összetudja "szürkíteni," és az lehet egy esztétikai hiba is egy színbírálat esetén. (Az eloxált gyűrűkkel ez nem fordulhat elő.)
Tehát: ez nem kötelező technikai előírás, de a fentiek miatt azt hiszem elfogadható magyarázat.
Ma már egyre nagyobb teret hódít a műanyag gyűrű, amelynél már nincs oxidáció, de a könnyebb beazonosítható évjárat miatt még is célszerűbb a szines gyűrű. A rollereknél nem ismerem, hogy a versenyeztetés évjárat függő- e, de a színkanárinál, és az egzótáknál igen. Gondold el, hogy egy egzóta bírálat esetén, mit lennének törve a madarak, ha a bíráló megakarna győződni a madár "évjaratáról".(Mellesleg idő sem igen lenne rá.)
Így mindenki eldöntheti, hogy milyen gyűrűt választ, de azt hiszem, hogy egy madarász számára nem lehet kérdés, hogy gyűrűzni azt kell!!!

Hozzászólás 2008 márc. 19, 23:53 
De jó hogy van egy könyved amiben az égvilágon nincs több mint amik itt sokkal részletesebben le vannak írva !....

Hozzászólás 2008 márc. 19, 22:26 
Tessék már nekem elmagyarázni, mi értelme van annak, hogy a gyűrű színes legyen, ha úgyis rajta van az évszám?! :shock: Ja, mert a COM... De akkor is!

A szürke alumínium egy picit csillog, de utána már szinte észrevétlen szürke a madár lábán. Egyáltalán nem kiabál róla! És szerintem jobb is így.

Na, és hogy behozzam a lemaradásomat elmesélem nektek, hogy mennyire szeret engem a postás :D !!! Elhozta nekem a Tóth Sándor "A színkanári tartása és tenyésztése" c. könyvét, amiről már annyit hallottam :wink: .

Kép

És tényleg nagyon jó könyv, alapmű- főként a kezdő, de nemcsak- kanári tenyésztők számára! Akár az is lehetett volna a címe, hogy a Kanári tartása és tenyésztése, mert abszolút benne van minden: a beszerzés, a kalitka, az elhelyezés, a röpde, a táplálás abszolút részletességgel, gondozás-ápolás, betegségek megelőzés és gyógyítási módszerek aprólékos és érthető leírással, tenyésztés, meg rengeteg kép és ábra. Az csak ráadás, hogy a színről is rengeteg információ van benne :wink: . Általános műveltséghez ez is hozzátartozik :wink: .
És mert tudta a postás, hogy a két tojóm újból fészkel- bár még nincs egy szem tojás sem alattuk, hozott nekem 3 műtojást, hogy az én madaraim is azt higgyék, profi madarász a gazdi :lol: !

Jó éjt!

Hozzászólás 2008 márc. 19, 21:56 
Hmmmm.....jól le tudod lombozni az embert!!! :03: és milyen büszke voltam magamra!!!! egyébként úgy húzta ki belőle először a lábát,hogy a 3 ujja volt még csak benne!!!,fogtam a gyűrűt,és a kezemben maradt,mert lazán csak kilépett belőle!!!másodszorra viszont remekül ment,és semmi feszegetés,nagyon szuperül lazán,egyből sikerült....és még 1 órája a lábán volt,és a fészekben volt a madár is...kop-kop-kop,hogy el ne kiabáljam!!!
Mona,nem hiányzik neki a létszámból,mert nem tud számolni!!!! :lol: és marad még neki másik!!!!!lehet,az enyém azért nem dobta ki,mert akkor mivel babázna????? :sunny:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 261  Következő