Kuvik, nagyon szépen köszönöm a "lámpagyújtást" a fejemben! Való igaz, ha csak a zebrapintyekre gondolok, amilyen fürge madarak, tényleg sokkal célszerűbb, ha csak síma ránézéssel megállapítható a kismadár "évjárata"

! Hát még a többi cikázó egzótánál!
No de a roller kanárinál csak azévi madarak vehetnek részt az énekes megmérettetésen, mielőtt helyet kapnak a pódiumon leolvassák a személyi igazolványukat. Akkor itt milyen jelentősége van a színnek?
Kedves Doromboló!
Nagyon igaz, hogy nagyon sok fejezetet utolsó betűig kellő részletességgel szétcincáltunk itt már a topikon mint a (tartás, táplálás, szaporítás, ivarmeghatározás, gondozás-ápolás). A könyv erősségét számomra a betegségek fejezete is jelenti- 24 oldalon tárgyalja azokat! és biztosan van köze a szerző praxisához. Most nem hozom ide őket sorra, mert reménykedünk, hogy ezek a problémák nem ütik fel a fejüket pont a mi állományunkban, de ha ne add Isten mégis, és nincs honn a lódoktor, ki pillantást vethetne a madaramra, vagy te sem vagy a vonal végén, mert rögtön kellene a segítség!, vagy senki más, kire számíthatnék, akkor rögtön bal kéznél az első polcon ott a válasz és nem pánikolok fölöslegesen, ahogy azt én is szoktam.
Arról nem is beszélek, hisz te is tudod, mennyire másabb egy könyvből kiolvasni dolgokat, mint innen a monitorról. Az csak ráadás, hogy potom áron vásárolhattam meg ezt a könyvet!
De az is igaz, hogy nagyon sok helyről érkeztek a különbnél furább és néha unalmas vagy tudatlanságunkat bizonyítandó kérdéseinkre a válaszok- mint például a különböző magok fényképe és megnevezése, fényképe ami innen, az említett könyvből! lett kifényképezve minden kezdő hasznára és okulására.
A topikot továbbra is nagyon hasznosnak tartom, és meglátod, lesznek még olyan kérdések, amik eddig nem merültek fel, és amelyekre a válasz talán még a könyvekben sincs megírva.
Puszi nektek: Gabesz