Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 477 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2012 jan. 22, 23:04 
adam92 írta:
Frici írta:
Hát ilyen klímát, mint ott a villanyoszlop tetején nem lesz nehéz biztosítani nekik :lol: .

Nana! Azért ez bátor kijelentés volt... Hiszen ott az izzó melege, a Naphoz is közelebb vannak és még sorolhatnám... :twisted:

Télleg :lol: . Akkor kapnak egy izzót, de tetőt nem :mrgreen: .

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 jan. 22, 23:00 
Frici írta:
Hát ilyen klímát, mint ott a villanyoszlop tetején nem lesz nehéz biztosítani nekik :lol: .

Nana! Azért ez bátor kijelentés volt... Hiszen ott az izzó melege, a Naphoz is közelebb vannak és még sorolhatnám... :twisted:

Hozzászólás 2012 jan. 22, 22:57 

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 22, 22:28 
Élőben is muszáj lesz megnéznem őket majd... :D

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2012 jan. 22, 22:19 
Szia!

Budapesten a XXII. kerületben van legalább egy évek óta szabadon élő, fészket rakó pár.

Üdv:

emys

Kép

Kép

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2012 jan. 22, 14:38 
A youtube-on több felvétel is van szabadon költő barátokról, ha azok bírják így a telet akkor én se fogom túlzásba vinni a helyük szigetelését, legalább olcsóbban megúszom :eye: . Meg ha megépítik a fészküket gondolom abban alszanak. Akkor szerintem a fele röpde lesz tető alatt meg három oldalról védett, télire meg lefóliázom majd, annak elégnek kell lennie. Köszönöm a segítséget!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 22, 14:30 
Barátok USA pár nagyobb városában is élnek és költenek. Volt egyszer erről egy jó kis dokumentum film, vagyis egy része szólt csak a papagájokról amik a világ több pontján is élnek és költenek már. Érdekes volt. Sajnos nem tudnám megmondani a címét.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2012 jan. 22, 14:11 
Mondjuk ez igaz a mostani könyvekben már "kis túlzással" már EU több részén őshonos fajnak tekintik.(na jó,
ez túlzás)
Költ:Kanári szigetek, Olasz,-Francia-és Spanyolországban.
Szabadon él Belgiumban és Németországban.

(Még egy kis érdekesség.
Nagy Sándor p.--Ny-Iránban és Németországban költ
Álarcos törpe. p.: Kanári szigeteken költ
Rózsásf. törpe-költ Gran Canaria-n, szabadon él : Hollandia, -Francia és Németországban
Nanday papagáj költ a Kanári szigeteken, szabadon él Olasz,-és Spanyolországban.
Forrás :Európa madarai

Persze lehetnek már más élőhelyek és fészkelőhelyek. :o
Mondjuk én nem respektálnám ha a kertünkben egy barátfészek lenne. :twisted:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 jan. 22, 12:48 
Frici írta:
Mennyire kell nekik zárt helyet biztosítani?

Magyarországon pár kiszökött példány évek óta áttelel a szabadban. Nem mondanám, hogy kényesek.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 22, 12:45 
Én ahogy elnéztem a téliesített röpdéiket minden oldalról zárt volt, de biztos sokan láttátok a fővárosi állatkertben a röpdéjüket, általában drótüveggel volt körberakva-mondjuk ilyenkor nem is lehetett látni őket--vagy volt olyan tél ahol csak egy része volt drótüveggel a többi csak nejlon fóliával volt betakarva.És bizony volt tél, amikor -8 10 fokba mentem oda és vidáman ricsajoztak.

De nálam egy 20-as téglafalú kamrában voltak télen, bár volt egy 150 Wattos infra volt felettük.Bár több papagájfaj volt így turmixban, jákó, nagysanyi, kissanyi, stb, de a barátok sose mentek a lámpa alá.

Hozzászólás 2012 jan. 22, 11:59 
Elkezdtem tereprendezni a röpde helyét. Mennyire kell nekik zárt helyet biztosítani? (A télre gondolok.) Elég ha három oldalról szélvédett? Vagy legyen teljesen zárt helyük is? Pár ötletet szívesen fogadnék, hogy milyen helyet készítsek nekik.

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2012 jan. 21, 15:15 
sziasztok
frici nálam nem a pontheggesztett hálót hanem az eggyel erősebbet bontották meg.
hát igen a fát jobban forgácsolják mint az asztalosok :D

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 20, 20:37 
Na az melyik volt az az "igazi papagáj" beszéd?Mert akkor azt beszerzem. :)

Hátha erre jár a Loro park valami tenyésztője, esetleg a Jurong Bird parké, avagy Walsrode-é..aztán létrejön valami biznisz...hátha van nála egy Spix ara 20 EU-ért. :D

Megjegyzem én már jártam így, Dunaszerdahely környékén voltam felmérni amikor a 3 szomszéd pajtájából hallottam kissanyikat meg még valami 100 féle papi hangját.Az ideg megölt mert 1 percünk nem volt hogy becsöngessünk.Meg most is van egy hely Mátyásföldön, ott is hallom őket a főút mellett, oda még bepofátlankodok... :oops:

Hozzászólás 2012 jan. 20, 19:27 
Frici írta:
..... sőt, végre van igazi papagáj rikácsolás az udvarban :lol:
:55:

....és nem is gondolod ez mekkora előny lehet :wink: Én már több tenyésztővel (köztük külföldiekkel) úgy ismerkedtem meg, hogy a környékünkön jártak és hallották az "igazi papagáj" beszédet.

Hozzászólás 2012 jan. 20, 19:25 
Szia Imi!
Szerencsére nincs szomszédunk, úgyhogy itt rikácsolhatnak. Nem ez lesz a helyük, csak kicsit hirtelen jöttek, a röpdéjüknek még neki se kezdtem, de februárra kész lesz remélem, az vasból lesz, a fát nagyon rágják azt már most látom helyenként, raktam be nekik gallyakat, hogy lefoglalják magukat. Kb. 3x3-as röpit tervezek. Milyen vastagságú volt a drótfonat amit szétbontottak?

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2012 jan. 20, 19:03 
sziasztok
Frici szépek a barátok :D
Nekem is volt 4 db ,de a szomszédok miatt el kellett adnom :D
Valami brutális hangjuk van........
Sok sikert hozzájuk és minél több kis riasztó berendezést kívánok tőlük :D :D :D
Mekkora helyen vannak?
Jól látom h fa a ketrec anyaga?
nálam a drótfonatot szétbontották :D

Hozzászólás 2012 jan. 20, 17:37 
Engem nem zavar a hangjuk, sőt, végre van igazi papagáj rikácsolás az udvarban :lol: . Én is idegen vagyok még nekik, ha bemegyek hozzájuk na akkor aztán van hangzavar :eye:. Van egy aranyos hangjuk is, mikor véletlen mind csendben vannak, halkan motyorásznak az orruk alatt, az nagyon tetszik. Figyeltem ma őket, valakik verekszenek valakikért, hogy a hímek-e a tojókért vagy a tojók a hímekért azt nem tudom, teljesen egyformák, de nekem mégis úgy tűnik, hogy a tojók hajkurásszák egymást.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2012 jan. 20, 13:19 
jojo írta:
Az off gomb sehol sincs rajtuk, konstrukcióhibás az egész széria.De beléjük van építve egy szenzor de ez csak sötétedéskor tudja valamelyest lehalkítani a beléjük épített hangszórókat. :mrgreen:

Bár ez sztem rajta volt a használati utasításon miért nem olvastad el? :shock:
Többek között anno ezért is szabadultam meg tőlük, inkább hallgattam a kissanyik anyóshoz hasonlító vijjogásukat. :)

Nekem lakásban volt egy "szelíd" példány. Ha idegenek jöttek akkor azonnal elkezdett károgni és nem lehetett elhallgattatni. Ment a kamrába, majd a kalitkára egy, két pokróc de még így sem hagyta abba. Amint elmentek a vendégek azonnal csend lett.

jojo írta:
Tűzfarkúimnál még ez a szenzor sincs beépítve, van amikor éjjel 2-kor vartyognak. :evil:

:59: Főleg, hogy mindig együtt ordítanak. A legjobb az a sípoláshoz hasonló éles hang, a kutyám és egyéb családtagok megőrülnek ha a közelben vannak. :twisted:

Valódi név: Kovács Gábor Péter

Hozzászólás 2012 jan. 20, 13:04 
Ezek "sajnos" egész nap igy "csicseregnek",mert nemlehet őket kikapcsolni.Nekem is van 21db(10pár+1db tojó)és ők is mondják egész nap.............

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 20, 9:41 
Az off gomb sehol sincs rajtuk, konstrukcióhibás az egész széria.De beléjük van építve egy szenzor de ez csak sötétedéskor tudja valamelyest lehalkítani a beléjük épített hangszórókat. :mrgreen:

Bár ez sztem rajta volt a használati utasításon miért nem olvastad el? :shock:
Többek között anno ezért is szabadultam meg tőlük, inkább hallgattam a kissanyik anyóshoz hasonlító vijjogásukat. :)

Tűzfarkúimnál még ez a szenzor sincs beépítve, van amikor éjjel 2-kor vartyognak. :evil:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 477 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Következő