Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 23, 13:53 
Elmesélek egy érdekes történetet !
Egy kedves hentes barátom (féligazi hentes : 170 kilós egy üzemi konyhán húsozik, de nem gyilkolászik!) kért tőlem egy kanárit, mert amit a monori börzén vett az egy éve nem szólal meg pedig hímnek vette !
Mondtam neki hogy az ő habitusának megfelelő madaram nincs, de azért hallgasa meg őket nálam....El is jött és a rögtönzöt ének bemutatóra... A tenyészkalitokból kivett madarak nem mondom hogy tökéletes de a lényeget meggyőzően reprezentáló előadásától hát nem igízán jött tűzbe !
Mondta, hogy milyen kellemes muzsika de ő Monoron olyan klasszul "verő" hímet hallott hogy neki olyan kellett volna azért vette onnan a mostanig meg nem szólalt otthonit, mert ezt a szépen verőt nem adta a szivar.....Na mikor meghallottam a "verő" kifejezést már raktam is el a madaraimat és megígértem neki hogy kap tőlem ajándékba egy "verőt".
Még aznap vettem egy színkanáris haveromnál egy receszív fehér 2 éves óriási hímet olyan hanggal amitől megrepedtek a garázs falai, mert ott tenyészt egyébként csúcsmadarakat a hapsi. Fel is hívtam a hentesembert mikor éppen fütyült a madár hogy jó lesz e ?...Mondanom sem kell, nagyon tetszett neki az éteren át szálló verés !....
Azért nem adtam egyből neki a madarat hanem hazavittem egy kisérlet erejéig..... 5 napot töltött nálunk a madár a kis előszobánkban ami egybe van nyítva az ebédlő-konyhával. A feleségem volt a fehéregér....Eleinte mikor reggeliztünk nagyon tetszett neki a természet kissé heves, a szomszéd diófájának tetején rendszeresen koncertező erdei pinty hangjaira emlékeztető megjelenése kis lakásunkban, de már másnap aztmondta hogy ez akkor lenne igazán élvezhető, ha kint lenne a kalitka a teraszon !?....Harmadik nap már megkérdezte, hogy meddig szándékozom még itt tartani ezt a madarat...A 4. napon már úgy aposztrofálta az eseményeket, hogy "őrület". Aztán jött a búcsú napja ami öszinte megnyugvást jelentett érzékeny dobhártyánknak...
Na jött a hentesember ! Mint az aranyat tojó tyúkot úgy vitte a még az átlagosnál is erősebb hangú csapper madarat ! Nagyon hálás volt és dupla adag ebédet kaptam az éthordómba lévén ő az ételkiadó is az említett konyhán.
Teltek múltak a napok...és én mindig kevesebb kaját kaptam !...Már meg sem merem kérdezni, hogy így natúrban, szobába zárva milyen élmény a csapper verése ?!..... :57:

Hozzászólás 2008 márc. 23, 11:38 
...lehúzás, szellősztetés ?!...Vagy megint félreértettem valamit ?... :24:

Hozzászólás 2008 márc. 23, 11:26 
Kedves Topiklakók!
Kívánok mindenkinek kellemes ünnepet, a tojóknak sok locsolót, a kakasoknak hímes tojást! Ha még mutattok némi aktivitást (doromboló, nem nemi, hanem némi!!!) a sonkazabálás után, készítsétek el a saját csokinyuszitokat!

http://www.killfrog.com/00/bunny.html

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 23, 11:02 
:25:
Nahát! Itt a tavasz :D ! A tömör és szűkszavú, morcos Domboromboló felébredt téli álmából :lol: !

Kedves rollerosok, ha túl hideg lenne nálatok, gyertek hozzánk :wink: ! Itt Szenttamáson hétágra süt a nap 8) ! Az ég gyönyörű tiszta kék, a fákon az erdei pinty, a széncinege és a barázdabillegető csitteg és énekel kánont a kellemes időnek. A húsvéti sonka, kolbász és főtt tojás már elfogyott, de van még a szentelt szilvapálinkából :lol: .
Kellemes ünnepet!

Puszi nektek: Gabesz

Ui: Hihetetlen, de Rolandom töretlenül gyakorol, Icám pedig megajándékozott második tojásával :wink: .

Hozzászólás 2008 márc. 22, 18:17 
Most hogy már Kuzmi meghozta nekünk a tavaszt a gyönyörű zöldjeivel, el sem hiszem hogy nálunk Herenden most kezd olvadozni a reggel még óriási pelyhekben eső hó ! De itt a topikban az új színek mentén felderül a lelkem és én is nagyobb türelemmel fogom terelgetni a tyúkudvar megtévedt érdeklődőit, megígérem !....Monaaaaa ! Széttéplek !. :twisted:
:13: Éljen a Világ Béke !!!!!!!!!!!

Hozzászólás 2008 márc. 21, 21:19 
igen tessék tenni.

Hozzászólás 2008 márc. 21, 20:44 
Kedves NagyGabe! Köszönöm a tippet, meg fogom rendelni.

Kedves Mátyás! Kétségkívül elvittek egy darabot a szívemből Fifo-Lifoék:) Mindíg figyelemmel fogom kísérni a sorsukat, ha tehetem:)

Kedves Mindenki! Drukkolok a pici és még kisebb fiókáknak!

Gabesz ez csúcs! Ilyen picike és már énekel?

Hozzászólás 2008 márc. 21, 20:38 
Igen lehet, de az erőtakarmány a lényeg, lágyeleség a magra !

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 21, 15:25 
Hétvégén leválasztom az első 3 kisrollert. Mit lehet adni nekik? Magkeverék az alap, gondolom lágyeleség mehet megint. Zöldet lehet? Alma, tyúkhúr?

Hozzászólás 2008 márc. 21, 15:18 
Sziasztok!

Köszi Neco a tippet, remélem nem kell élnem vele. Ma eddig még nem dobta ki se a madarat, se a gyűrűt a mama, igaz, cseles voltam én is, mindkét kölök úgy fekszik a fészekben, hogy a hátukat mutatják, és csak etetéskor csapják fel a kis buksijukat! :D

Gabesz, ez igen jó hír, az első madár megvan a kollekciódba! És ha már most ilyen kis ügyesen hangicsál, remélhetően nem hangicsálja magát túl a versenyig és egy 90 pontos éneket levág a zsűri előtt! :wink: 8)
Büszke is vagyok rá, naná, hiszen az én keresztfiam!

Közben az én egy hetes fiókáim is nevet kaptak Gabesztól, de addig nem árulok el közelebbit, amíg nem tudom biztonságban a felnevelésüket. Ha külön mennek a mamától, akkor megírom a neveket.

Ez a tojó tényleg lökött kissé, ma szinte egész nap a fészken kívül van, de etetni hála Istennek bejár, a kicsi begyek dugig vannak tömve. Remélem nem fáznak meg, nálam állandóan 20-23 fok van. És a kis hátukon már egyre több a tok, alakulnak szépen.

A másik 2 poronty meg egyre szőrösebb, ők is etetve vannak eddig szépen, így jelenleg 2 gyűrűs, 2 egyenlőre még pelyhes kismadaram van.

A betegeskedő tojókám viszont továbbra sem mutat semmi érdeklődést a fészek iránt, így ővele várok, talán az utolsó költésre aktív lesz, ha mégsem, akkor jövőre. Azt nem tudom, hogy ha így kimarad neki egy teljes év, akkor lesz-e esély arra, hogy jövőre rakjon tojást?

Hozzászólás 2008 márc. 21, 12:57 
Nos,a hím nem volt bent,a fészek műanyag fürdető,és finomszálú vékony nem hosszú szénaszálakkal,spékelve nagyon pici apróravágott gyapjúval,ami egybe van építve a szénával....jó keményen masszívan össze is volt dolgozva!!!! az volt a baj,hogy ez a tojó lábával 1 nagy ragacsos egyveleggé vált,és mivel nem bírta kihúzni az egész pakkot,ezért annak egy része bennmaradt és a kihúzott részen lógott!!!Úgy gondolom,hogy akkor akart kijönni enni,ez volt a szerencse....és akkor már rég eltörhetett a tojás,mert a lábán már száraz volt,a hasán levő tollakon nem!!!de az is lehet,hogy a lábára kevesebb jutott,és amiatt száradt meg,mittudomén!!!!!de azért annyi minden esetre,hogy ráragadt.Zúzott főtt tojáshéjat kap mészpótlónak....Sokat filóztam én is hogy mitől történhetett,de semmi okosság nem jutott eszembe!!!Viszont körmeit nem manikűröztem,az tény!!!!de nem látom olyan méretűnek,ami miatt kellett volna!!!!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 21, 11:02 
Köszönöm! Átadom :wink: .

Képzeljétek :shock: !!!
Rolandom, az alig egy hónapot betöltött kismadár hosszasan és felfújt torokzacskóval aranyosan csirreg, hangicsál :D !!! Míg a papa udvarol a mamának, addig a kiskölköt betettem az üres kalitba. A leghosszabb "gyerekdal" 3 perces volt, de igencsak jól érzi magát, mert azóta is folyamatosan örül a hangjának, nyekergél a drágám 8) A kicsi bolond még evés közben, vagy a szépia csipegetése közben sem hagyja abba újonnan felfedezett tudományát :lol:
Már nem kérdés, hogy milyen nemű :wink: .

Mona, büszke lehetsz a keresztfiadra! 8)

Hozzászólás 2008 márc. 21, 10:22 
Mindenkinek Áldott Húsvétot,

Boldog nyulat és sok magos tojszit kívánok, amit ez esetben a kanárik hozzanak! :wink:

Üdv, Balance :)

Hozzászólás 2008 márc. 21, 10:17 
neco írta:
Szia Mona!

Ha csirizzel vagy vízfestékkel bekened a gyűrűt kívülről, majd hagyod rászáradni nem veszi észre a tojó ha rárakod a fiakra és nem szedi le!
Persze ki kell kísérletezni a csiriz színét, kis vízfestékel vagy pirospaprikával lehet "lábszínűt " vagy "fészekanyagszínűt" csinálni.
Persze csak krónikusan hülye tojóknál érdemes ezzel vacakolni, de azoknál segít.

Idővel ez lekopik, és a gyűrű olvasható lesz.

(Tóth Sanyi könyve tényleg a legjobb a témában szerintem is. Csak a kalitokat intézné már el :25: )

Szia Neco! :)

Nagyon tetszenek az ötleteid, igazán kreatívak! :D

Hozzászólás 2008 márc. 21, 9:45 
Hali,

Amaryl, nem semmi egy olyan látvány.
Gabesz: gratulálok a férjednek a fótokért. Nagyon tetszenek a képek. A húsvétiakat megnéztem.
Üdv

Hozzászólás 2008 márc. 21, 8:18 
Kati ! A hím is benn volt a tojónál mikor felakadt ? Milyen anyagból van a fészek ? Levágtad e a tojó tűhegyes körömvégeit ? Van e mészpótló a tojónak ?...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 21, 4:45 
Szia Kati !

A rizseid " idomítottak ", nem reagálnak a takarításra, csak a kotlás alatt és a költés utáni 5. napig ne takarítsd a kalitot.

Hozzászólás 2008 márc. 20, 23:59 
Szmolai mint egy igazi MAMA ki büszkén várja unokái érkezését,kicsit aggódva féltve,kicsit mindig a tieid lesznek.

Hozzászólás 2008 márc. 20, 23:58 
Húúú ma nálunk is volt dráma!!! Este jöttem haza és először is mentem a madarakhoz,még kabátban!...szerencsére! A szlovák tojó,amelyik ma úgy tojta le a harmadik tojást,hogy nem tudtam kivenni,mert mikor elmentem akkor még nem volt,/délutén fél 3-kor,érdekes,hogy az előző is mindig délután tojt!!!!!!/ szóval lógott kifelé a fészekből,a lábánál fogva!!!!gyorsan lekapcsoltam a villanyt és leakasztottam.....képzeljétek összetört a tojás és ráragadt a fél fészek a lábára,és gondolom,ahogy ki akart jönni,csak félig tudott ,ameddig engedte a cumó!!!nem ért el sem a rúdig,sem a kalitka aljáig,hanem bungee jumpingezett!!!én meg hóttá váltan lemostam a lábát,hasán is a tollat,hogy ne ragadjon össze neki,megnéztem a kis lábát,de nem láttam semmit,a fészket is megrenováltam,ésvisszaraktam!!!!beraktam neki 1 műtojit,és azóta már evett,ugrál szépen,úgy hogy nem húzta meg a lábát,legalább is nem úgy néz ki,és beült a fészekbe,már 3 órája .....Talán nem sokkal előbb történhetett,mert órákig tuti nem bírta volna ki olyan pózban! hogy mindig történik valami!!!!!de azért elmondhatom,hogy őrült szerencsénk volt!!!!!
Gabesz,Oszkár antennája még picike)))))))) de ő nődögél szépen,és megvan a gyűrűje is,mondtam én,hogy az a tojó 1 szuper fej!!!! :) A rizsek is kezdenek madár formájúak lenni)))a kalitkájukat 2 napja ki kellett takarítanom,amit a szülők flegmán vettek tudomásul!!!nem okozott nekik lelki törést :25:

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Amaryl 2008 márc. 21, 0:05-kor.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 20, 23:56 
Kedves szmolai!

A könyvet megrendelheted közvetlenül Tóth Sándortól, elérhetőségét megtalálod a főoldalon. Nekem is ő küldte el.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 261  Következő