Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 654 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 feb. 6, 22:00 
Érdekes hozzáállás ez a tenyésztő részéről, hisz akár kedvencnek viszi valaki a madarat, akár tenyésztési céllal vásárolja, tenyésztői bizonylatot köteles adni mellé. Az ilyen dolgokon úgy fel tudom magam húzni, hogy inkább most jóéjt nektek.
István holnap írd meg mit sikerült intézni.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 6, 21:45 
Bőven belefér. És kötelessége adni. Szerintem kérjétek meg udvariasan, biztos ad majd. De ugye van gyűrű a madár lábán? Ha nincs, akkor még lehet benne chip, viszont ez esetben a papíron a chip azonosítószámának kell szerepelnie majd.

Valódi név: Fehér István

Hozzászólás 2012 feb. 6, 21:34 
Valamit magyarázott mikor ott voltunk. Olyasmit kérdezett, hogy akarjuk-e tenyészteni, vagy eladni, mert akkor neki be kell regisztrálnia valahová. Mondtuk neki, hogy egyik sem és, így ennek nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget. Szerintem ez lett volna az a tenyésztői bizonylatos papír. Utólag is tud adni? Kb 1 hete hoztuk el. Gondolom nem akarta kifizetni a bizonylatot. 120 ezerért pedig igencsak beleférne neki.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 6, 21:24 
Hmmm, számomra ez felháborító, hogy ilyen "tenyésztők" vannak.
Az nem jelent semmit, hogy a szülők importáltak, akkor is kell a madár mellé bizonylat. Sajnos sokan egyáltalán nem tudják, hogy ez elengedhetetlen a madár mellé és ha baj van akkor csak kapkodnak :?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 6, 21:20 
Istvám írta:
Nem kaptam semmit holnap felhívom, de ha nem ad? Annyit tudok, hogy a szülei Németországból importáltak.

Nem is mondta, hogy majd adni fog papírt? Ha nem ad az gáz... Amúgy van a madár lábán gyűrű?

Hozzászólás 2012 feb. 6, 21:18 
Nem kaptam semmit holnap felhívom, de ha nem ad? Annyit tudok, hogy a szülei Németországból importáltak. Most azért ideges lettem. Gyürű viszont van rajta.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Istvám 2012 feb. 6, 21:21-kor.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 6, 21:16 
Tenyésztői bizonylat a neve,más néven CITES. Így már biztos azt fogod írni, hogy van ilyen papírod.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 6, 21:12 
Istvám írta:
Betty olvastam az oldaladon, hogy kell a madárnak egy CITES papír. Mi ezt nem kaptunk a tenyésztőtől. Ez baj? :S

Nem az van ráírva, hogy "CITES " csak annak hívják. Egy zöldes árnyalatú papírról van szó. Nem kaptál semmit?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 6, 21:08 
Ha gyengéden harapdálja csak a kezed akkor barátkozik, jelzi, hogy haver vagy neki :)

Nem kaptál CITES papírt???? Bizony nagy baj. Biztos, hogy nem kaptál mellé semmit? Ez egy halványzöld papír kell, hogy legyen. Ki van zárva, hogy így adjon el valaki madarat, hogy ezt nem adja mellé. :?

Ezek a madarak védettek és enélkül a papír nélkül nem is tarthatod.!!! Ha ezt megtudja a hatóság, és tényleg nem tudod felmutatni a cites papírt, azonnal elkobozzák a madarat . Gyorsan hívd fel holnap a tenyésztőt és kérjed tőle ha tényleg nem kaptál. Tudnod kell, hogy ezért nem kell fizetni. Sajnos hallottam már olyat, hogy ezért is kértek el pénzt a vevőtől. Ezt mindig az eladó állja, hisz enélkül nem adhat el madarat.

Fontos, hogy a hatóság felé, a vásárlást követő 30 napon belül le kell jelentened a vásárlást. Ehhez vannak nyomtatványok. Ez alapján veszik majd az új helyen nyilvántartásba röpcsit és kerül majd a nevedre. Ha olvastad az oldalam ott megtalálod a hatóságok listáját területi felosztásban, de ha kell küldök át neked bejelentő lapot is. A lejelentéshez csatolni kell a CITES papír másolatát is, az eredetire ha megkapod nagyon vigyázz, hisz ezzel tudod igazolni a madarad eredetét.
Röpcsinek gyűrűje vn vagy chipezett?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Betty 2012 feb. 6, 21:13-kor.

Hozzászólás 2012 feb. 6, 20:20 
Csak gyengén harapdálja amikor feljőn a vállamra akkor meg a fülemet akarja, de akkor általában megijedek, mert nem számítok rá, hogy elkapja :D

Betty olvastam az oldaladon, hogy kell a madárnak egy CITES papír. Mi ezt nem kaptunk a tenyésztőtől. Ez baj? :S

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 6, 20:12 
Istvám írta:
Azt megtudjátk mondani miért rácsálja folyton az ujjam? :D

Ebben a korban még mindent meg akarnak kóstolni, hogy ehető-e... :mrgreen:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 6, 20:09 
A szavak tanulása nem megy egyik napról a másikra. Még el fogod mondani párszor nyugi mire ki fogja mondani :) Van olyan madár aki csak egy éves kora körül kezd el beszélni, de vannak akik már 5-6 hónaposan is mondanak egy-egy szót. Nálam a jákóknak kb egy hétig kell hallaniuk minden nap egy-egy szót mire mondani fogják. Arra figyelj, hogy mindig szépen tisztán ejtsétek ki neki a szavakat. Nálunk a puszit Gyuri jákóm az öcsém szerint b.zinak mondja :D Persze az elejét kicsit elhúzza és tényleg mintha azt mondaná :D Na mondjuk egy ismeretlen lehet csak nézne, hogy milyen csúnya szavakat tanítok velük, pedig csak a puszit mondja kicsit furán :mrgreen: Már nagyon figyelek a kiejtésre.

A tápszert lassan elhagyhatod majd szerintem. Biztos fog szépen eszegetni még többet. Az ujjad csak finoman harapdálja vagy erősen csíp is?

Hozzászólás 2012 feb. 6, 19:38 
Szia.
Megvagyunk. Tápot mostanában elfogadja. Kevertem neki bele egy kis narancslevet és így ízlik neki.
Ma megtanítottam neki az a szó, hogy Helló igaz még nem nagyon tudja kimondani, de egyszer mintha kimondta volna. :D Puszit is ad a páromnak, vagyis odanyomja a csőrét mintha puszit akarna adni. Repülést nem nagyon erőltetem vele, majd elkezdi ha akarja. Magokat is kezdi törögetni, de ez továbbra sem nagyon megy neki. Azt megtudjátk mondani miért rácsálja folyton az ujjam? :D

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 6, 19:14 
István, hogy vagytok? Hogy alakul köztetek és a nemes fiú között a barátkozás?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 4, 22:40 
István, legyél vele nagyon türelmes. Ők megérzik ha feszült vagy és akkor ő is így fog viselkedni.
Gondolj csak bele, hogy neki is milyen nehéz.....elszakították onnan ahol eddig nevelkedett. Nem látja a tenyésztőt aki 4 hónapig nevelte. Egy új helyen él, ahol meg kell szoknia a környezetet, benneteket.
Szerintem holnap ne adjál neki tápszert.Neki már szépen kell ennie magától. Valószínű azért nem fogadja már el a tápszert mert nem kell neki már egyáltalán. Észre fogod venni napközben ha evett a magokból. Ha mégsem eszik, akkor este még adhatsz neki tápszert.
Én úgy oldottam meg az enyémeknél a tápszeres etetést, hogy adtam nekik egy üres fecskendőt amivel játszhattak. Annyira megkedvelték, hogy észre sem vették, hogy közbe bevágtak egy jó kis adag tápszert :)

A repülést illetően én úgy gondolom, hogy ne vedd ki pár napig a kalitkából. Először el kell érnetek nála, hogy maximálisan bízzon bennetek, aztán jöhet minden szépen sorba. Lesz még ideje megtanulni repülni. Ma mikor kiengedted és leesett a földre, biztos megijedt nagyon és ahogy nyúltál felé még jobban megriadt, azért kaphatott feléd.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 4, 19:24 
Istvám írta:
Tök mindegy miből kínálom a tápot akkor sem eszik. A hőmérséklet biztos, hogy jó. Oda van rakva a csőre alá a kaja a ketrecebe jó, hogy bele nem fullad de nem eszik belőle csak a kezemből fogadja el, de azt is kiköpi.

Az, hogy a kezedből elfogadja azt jelenti, hogy akarja tőled a kaját és bizalommal van irántad. Valami más lesz itt a bibi. Mennyit eszik meg alkalmanként kb? Hány millilitert?

Hozzászólás 2012 feb. 4, 18:47 
Tök mindegy miből kínálom a tápot akkor sem eszik. A hőmérséklet biztos, hogy jó. Oda van rakva a csőre alá a kaja a ketrecebe jó, hogy bele nem fullad de nem eszik belőle csak a kezemből fogadja el, de azt is kiköpi.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 4, 18:27 
Istvám írta:
Lehet feladom és visszaviszem a tenyésztőnek. Nem akarja elfogadni a tápot a gyümölcsöt és a magvakat is csak beveszi a szájába és kiköpi.

A természetes kaját (gyümölcs, magok) nem kell adnod neki csak legyen előtte. Majd eszik belőle magától, hidd el. Eleinte csak nyammog belőle, csipkedi, ízleli. Később egyre többet fog enni.

A korát nem véletlen kérdeztem. Ha csakugyan olyan idős mint ahogy mondod, akkor túl gyakran kapja a tápot, azért eszik keveset. Erőltetni semmiképp nem szabad! Akkor félelme lesz az etetéstől. Próbáld esetleg kávéskanállal vagy mokkáskanállal. Csupa táp lesz minden, de lehet többet fog enni belőle. Ami a tollára megy, azt érdemes leszedni egy papírtörlővel, mert ha rászárad, akkor nehezen jön le később.

Ha nagyon nem akar enni, akkor próbáld meg lassabban (apránként). Nem az a baja, hogy túl hideg/meleg a táp? Ha túl hideg nem fogja kérni, ha túl meleg akkor égeti a száját és azért nem fogja megenni...

Hozzászólás 2012 feb. 4, 18:05 
Lehet feladom és visszaviszem a tenyésztőnek. Nem akarja elfogadni a tápot a gyümölcsöt és a magvakat is csak beveszi a szájába és kiköpi. Ma is kivettem kicsit próbálgatta a szárnyait. Persze előtte úgymond madárbiztossá tettem a szobát. Kb repült vagy egy métert és bumm le a földre. Biztos megütötte magát, mert amikor oda mentem, hogy segítsek neki elkezdett üvölteni és kapkodott a csőrével a kezemhez.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 4, 13:42 
Nekem sajnos volt olyan (kis testű) madaram amelyik még csak tanult repülni és a falnak ment neki (véletlenül kirepült a kezemből) és hirtelen megszédült :( Szerencsére ott sem lett komolyabb baj, azóta is él és virul. Addig amíg gyakorolják csak a repülést, szerintem a fal is okozhat komoly bajt.
Madárbiztos szoba pedig ahogy Tamás is írta, akváriumtető, nyitott ablak, kaktusz stb.. Nálam ugyan nem nemesek vannak hanem jákók, de ők csak a szobájukban "garázdálkodhatnak". Nincs kimenetel a nappaliba vagy a konyhába. A szobájukból száműztem a virágokat pedig másik hobbym a virágok, de nekem a madaraim a legfontosabbak így a virágoknak menniük kellet egy másik helyiségbe.
Lehet sokan azt mondják, hogy szívtelen vagyok, hogy egy szobát adok csak nekik, de nézzük meg melyik madár repül el "véletlenül"? Akinek megengednek mindent. Tényleg nagyon vigyázz a kis nemes legényre és akkor ilyen bajok nem lesznek :)
Egy 4-5 hónapos madárnak szerintem is szépen kell már magától enni. Elég ha napi 2x adod már csak a tápszert, aztán folyamatosan csökkentsd az adagját.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 654 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  Következő