Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 673 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 34  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 feb. 24, 23:14 
Üdv!
Mennyi a minimum és a maximum életkor a tenyésztéshez hullámos papagájoknál, hímnél és tojónál?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 19, 9:55 
Marianna77 írta:
A kicsik (13 és 9 naposak) elég meleg helyen vannak szerintem, és mi etetgetjük őket. Ebben szeretnék tanácsot kérni, mert semmi tapasztalatunk nincs, mit kaphatnak, hányszor kell, esetleg hogyan tudnánk ügyesebben etetni.

Szerintem "menjünk át" a kézzel nevelős topikba, az úgyis tartalmaz már eleve rengeteg segítséget. :)

Valódi név: Vörös Róbertné

Hozzászólás 2012 feb. 19, 9:43 
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne: Van (vagyis már csak volt sajnos) egy hullámos párunk. Most 4 évesek. Eddig hiába szerettük volna, nem raktak tojást, csak most idén először. Szépen ült is rajtuk a tojó, két kicsi ki is kelt, de sajnos 3 napja reggelre a tojó elpusztult. Ennek se tudom az okát, azt hallottam, hogy lehet a stressz miatt. A hím bántani akarta a kicsiket, úgyhogy még időben külön vettük őket. A kicsik (13 és 9 naposak) elég meleg helyen vannak szerintem, és mi etetgetjük őket. Ebben szeretnék tanácsot kérni, mert semmi tapasztalatunk nincs, mit kaphatnak, hányszor kell, esetleg hogyan tudnánk ügyesebben etetni. Szerintetek van esély rá, hogy szépen felneveljük őket? Köszi a segítséget

Valódi név: Katalin

Hozzászólás 2011 nov. 21, 0:59 
köszönöm a választ!
Remélem nem lesz gond.... :) tavaly 5 tojásból 4 kelt ki, 1 kicsi elpusztult a másik három sajnos ,,béndzsa,, lett. Első fészekalj volt szóval valószínű a tojó is hibázott valamit, odú alja is elég rossz fajta anyag volt. remélem nem a genetika a gond náluk és lesz valamiféle egészséges csöpségünk :)

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 20, 21:02 
Ha már itt tartunk egyszer nekem is volt egy ilyen fészekaljam... 3ból 1 kölöknek volt ilyen deformációja... Nálam a tojó tapasztalatlansága volt a hiba (megnyomta szegénykét), próbáltam "meggyógyítani", de végül selejteznem kellett.(soha többet. :cry: )
Azóta hál' Istennek gyönyörű,egészséges kölkök vannak... :drunken:

IDRE tag
Valódi név: makoviczka zsolt

Hozzászólás 2011 nov. 20, 16:40 
sziasztok!én is jártam úgy ,hogy szétcsúszott a fiókák lába.nekem itt azt írták,hogy vagy 1.csúszós az odú alja.vagy pedig 2.valami betegségről szolt az írás már pontosan nem tudom.De nekem csak 5-böl azt hiszem 2-3nak lett ilyen!a többi egészséges maradt.azóta 2 fészek alj jött ki de semmi hála minden rendben! :D nálam a baj a csúszós odú,és a tojó tapasztalansága volt a ludas!

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 20, 15:54 
Szia.
szerintem olyan 6-7 napos korban már látni lehet...
sok sikert!! :wink:

Valódi név: Katalin

Hozzászólás 2011 nov. 20, 14:09 
sziasztok!
tavaly ilyenkor körülbelül, volt egy kisebb fészekaljunk, sajnos az összes pici pipinek rossz volt a lába, ketté állt nekik mint a békáknak. kaptunk tippeket mitől és miért lehetett hogy az egész fészekalj ,,selejtes,,. idén megpróbáljuk újra, most az odú alja meg lett csinálva (kaptuk a tippet hogy lehet csúszós az odú alja és nem bírtak felállni rajta).
kérdésem hogy a kikeléstől számítva átlag mennyi idő hogy lábra álljanak? szeretnénk tudni hogy időben intézkedhessünk ha baj van.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 aug. 31, 9:24 
Ha amellett döntesz, hogy bent hagyod a tojót, akkor már most lehet csökkenteni a lágyeleség mennyiségét. Ezt is elég napi egy alkalommal adni, majd teljesen elhagyhatod amikor már tollas lesz a legkisebb. Ettől azonban a tojód még újra le fog tojni.

Hozzászólás 2011 aug. 31, 8:52 
dino írta:
Várd meg míg a legkisebb fióka legalább 30 napos lesz és akkor vedd le az odút. Az addig lerakott tojásokat pedig dobd ki. Ekkor már egyáltalán ne kapjanak lágyeleséget sem. Esetleg kiveheted a tojót. A hím egyedül is felneveli a fiókákat. A tojó valószínűleg pár tojást el fog pottyantani de ezt nem tudod elkerülni.

Köszönöm Dino a választ.Mikortól ne adjak nekik lágyat, már most, vagy ha az utolsó betölti a 30 napos kort?

Hozzászólás 2011 aug. 31, 0:01 
Várd meg míg a legkisebb fióka legalább 30 napos lesz és akkor vedd le az odút. Az addig lerakott tojásokat pedig dobd ki. Ekkor már egyáltalán ne kapjanak lágyeleséget sem. Esetleg kiveheted a tojót. A hím egyedül is felneveli a fiókákat. A tojó valószínűleg pár tojást el fog pottyantani de ezt nem tudod elkerülni.

Hozzászólás 2011 aug. 30, 23:17 
Mit csináljak a hullámos párommal, hogy NE költsenek megint? Ez a második költésük, 7 fiókát nevelnek, és pihentetném őket, de ma újból kitört a szerelem.A tojó kidobálta az odúból a fiókák alól a forgácsot, mintha készülődne megint tojni, és hát akció is volt:(A két legnagyobb fióka már sokat van kinn, de a legkisebb még csak 18 napos.Gondoltam, hogy elvenném az odút, és kitenném a kicsiket a kalitka aljára, de ez az utolsó olyan nagyon csupaszka még.Mi legyen ilyenkor?

Hozzászólás 2011 júl. 23, 20:49 
Köszönöm dino !

Hozzászólás 2011 júl. 22, 21:40 
lazi írta:
Sziasztok!
Főtt tojást elég naponta egyszer adni a fiókákat etető pároknak?

Legalább kétszer kell adni.

Hozzászólás 2011 júl. 22, 20:42 
Sziasztok!
Főtt tojást elég naponta egyszer adni a fiókákat etető pároknak?

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 júl. 22, 18:03 
fürgegyík írta:
Igen ők egyedüli pár.

Akkor lehet, hogy ez a baj. A hullámosok csapatokban élnek, és mivel a hímednek nincs vetélytársa, talán nem párzik a tojóval.

Valódi név: Hajdú Andrea

Hozzászólás 2011 júl. 22, 17:47 
Igen ők egyedüli pár.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 júl. 22, 14:30 
Ez a pár egyedül van vagy több pár van?

Valódi név: Hajdú Andrea

Hozzászólás 2011 júl. 21, 19:23 
Csatolmány:
Kép006.jpg
Kép006.jpg [ 29.86 KiB | Megtekintve 4365 alkalommal. ]
Csatolmány:
Kép002.jpg
Kép002.jpg [ 27.78 KiB | Megtekintve 4365 alkalommal. ]

Sziasztok.Sajnos csak így sikerült képet készítenem róluk.Mint már írtam ettől a fiútól hét tojás volt,de semmi.Most újra van már négy tojás.Nagyon jó gondoskodó fiú eteti,bejár hozzá a fészekbe,sőt az éjszakát is bent tölti vele.Vajon miért nem lett még kis hullámosunk?Sziasztok

Hozzászólás 2011 júl. 11, 22:36 
Sziasztok! Új vagyok és egy nagyon fontos kérdésem lenne, de nem hullámos papagájjal kapcsolatban. Pennant fiókáim vannak és ma vettem észre, hogy az egyik fiókának 4 lábujj helyett három van köröm nélkül és vastagabb, mint kellene. Kicsit úgy néz ki, mintha elkötötték volna és lepottyant. Valaki látott már hasonlót? Ha igen megírná nekem, hogy ez genetikailag hibás vagy valamilyen madárbetegség? Köszönöm a válaszokat.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 673 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 34  Következő