Egy új lap indítása esetleg tényleg megoldást hozhat, bár szerintem itt a nagy kérdés hogy kik vállalnák ezt fel ! Érdemes lenne azon is elgondolkodni hogy szükség van-e a havi megjelenésre, vagy esetleg kéthavonta történő megjelenés is elegendő lenne, talán akkor több idő jutna a mélyebb tartalom kialakítására. Érdekes, hogy díszmadarakkal sokkal többen foglalkoznak mint terráriumi állatokkal, mégis a terraristák lapja a Terrárium magazin mérföldekkel magasabb színvonalú lap, igazi profi minőség, ny.technikai, tartalmi szinten egyaránt. Ott silány fotókkal, szakmai bakikkal egyszerűen nem találkozhatunk, tudományos igényességű cikkekkel azonban lépten-nyomon. Na igaz, hogy ott a szerzőgárda vérprofi terraristákból, biológus-herpetológusokból áll, tehát a szakmai felügyelet komoly erőt képvisel. Évekig rendszeres olvasójuk voltam, pedig nem foglalkozom terrarisztikával, de mindig érdemes volt megvenni a lapot mert rengeteg új információval szolgált. Bár az utóbbi időben nem olvastam, remélem nem szűnt meg!
Hát én egy ilyen színvonalú díszmadaras magazint látnék szívesen a piacon, ahol olyan aktuális információkhoz juthat az ember ami esetleg a szakkönyvekben nem található meg, nem hiszem hogy arra lenne igény hogy háromhavonta leközölnek egy cikket a nimfapapagáj tartásáról.
Azért különösebben nem csodálkozom a lap színvonalán, jól tükrözi a mai magyar madarászat helyzetét, úgyhogy szerintem érdemes lenne mindenkinek a saját udvarán is sepregetni, csak egy nagyon erős bázisból tud építkezni, kinőni egy színvonalas magazin.
Mindenesetre én továbbra is olvasója maradok a lapnak(remélem sokakkal egyetemben), ha csak néhány új ismeretet szerez az ember, már megérte!