Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 feb. 29, 23:05 
Itt se jutsz többre szerintem. :D Környékünkön is van aki páronként tartja őket és arra esküszik. Meg van aki kolóniában és arra. Fórumon is ugyanez a helyzet szerintem. Nos nálam 2 pár van jelenleg, de akarok majd még1-t melléjük, hogy ne nyomja el esetleg az erősebbik a gyengébbet ha csak 2 pár van. 8 köbméteres röpdében vannak. Az egyik párom az tavaly 3x költött (többször nem engettem) és mind a 3x 4 tojást rakott és 4 fiókát fel is neveltek, tehát 100%. A másik párt tavaly nyár végén hoztam, szóval ők még nem költöttek. Idén az eddig 100%-os pár 4 tojáson ül. A fiatal pár pedig most kezdett oduzni. A mostaniakat megelőző pároknál 3 volt egyben és mind a 3 sikeresen költött. 4-5 fiókát nevelt egy-egy pár és évi 3x. Akkor 10 köbméteres röpdében voltak még.

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2012 feb. 29, 20:13 
Sziasztok, érdekelne, csak úgy statisztikailag, hogy kinek milyen tapasztalata van a nimfák csoportos illetve páronkénti tartásával. A kérdések, milyen a tojásmennyiség és a beloluk felnevelt utódok aránya a két tartási mód alkalmazása mellett. Kérném a tartott párok mennyiségét/a hely nagyságát feltuntetni. például páronkénti tartás 1,5x1x1 méteres kalitban átlagosan 5 tojás, ebbol 5 kicsit felnevelnek. Koszonom a segítséget. Az ok amiért szeretnék ezekhez az információkhoz jutni egy kb egyéves vita (vagy inkább párbeszédtéma) néhány ismeros tenyésztovel. A logika ugyanis azt diktálná, hogy a páronkénti tartásnál ideálisabbak a feltételek a tenyésztéshez, de mindig akad valaki aki erre rácáfol :mrgreen:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 29, 18:30 
chiara111 írta:
adam92 írta:
Kérdés, hogy mindkettő tényleg énekel-e, mert akkor 2 hím. Ha csak fütyülgetnek akkor az még nem jelent semmit.

Hát igen, csak ugye Pötyi (akit fiúnak hittem) nem szól szinte semmit Lucának. Viszont Luca nemcsak fütyül, hanem jellegzetes szárnykitartással, fejlehajtással fütyül Pötyinek. És hát nekem ez a furcsa.... :75:

Azt írtad régen énekelt nem (bár lehet én értettem félre és eddig se énekelt, nem pedig most hagyta abba)? Ha énekelt akkor ő is hím, csak most elnyomja a másik hím.

Valódi név: Klári

Hozzászólás 2012 feb. 29, 17:23 
Kérdés, hogy mindkettő tényleg énekel-e, mert akkor 2 hím. Ha csak fütyülgetnek akkor az még nem jelent semmit.[/quote]

Hát igen, csak ugye Pötyi (akit fiúnak hittem) nem szól szinte semmit Lucának. Viszont Luca nemcsak fütyül, hanem jellegzetes szárnykitartással, fejlehajtással fütyül Pötyinek. És hát nekem ez a furcsa.... :75:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 29, 16:57 
chiara111 írta:
Köszi a választ!
Szerinted akkor inkább vegye külön őket pár hónapra? 2011. augusztusi a kislány....

Másik gondom: Mi már összebútoroztattuk Lucát Pötyivel. Nos, azért a nemek nem egészen egyértelműek számomra. Pötyi, akiről meg voltam győződve, hogy fiú, ma már nem ennyire egyértelmű. Nem udvarol Lucának, nem fütyül neki. Luca viszont fütyül, énekel Pötyinek. Azonban amikor közelít Luca, Pötyi odacsíp neki egyet. Össze vagyok zavarodva... fogalmam sincs, hogy most ki kivel van...:oops:
Hát, nem egyszerű dolog ez a papagájtartás :24:

Kérdés, hogy mindkettő tényleg énekel-e, mert akkor 2 hím. Ha csak fütyülgetnek akkor az még nem jelent semmit.

Hozzászólás 2012 feb. 29, 13:44 
Cingiii írta:
Hát nálam a tojó van így, de aztán megtalálják a hangot, s csak úgy bújnak egymáshoz...
Jó lenne egy videó róluk, hátha kiderül, ki kicsoda valójában... Lehetőleg akkor csináld, mikor valamelyik énekel, bár több videó is jöhet. :D

Oké, majd lesbeállok, megpróbálom :D

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 29, 13:21 
Hát nálam a tojó van így, de aztán megtalálják a hangot, s csak úgy bújnak egymáshoz...
Jó lenne egy videó róluk, hátha kiderül, ki kicsoda valójában... Lehetőleg akkor csináld, mikor valamelyik énekel, bár több videó is jöhet. :D

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 feb. 29, 13:04 
chiara111 írta:
Másik gondom: Mi már összebútoroztattuk Lucát Pötyivel. Nos, azért a nemek nem egészen egyértelműek számomra. Pötyi, akiről meg voltam győződve, hogy fiú, ma már nem ennyire egyértelmű. Nem udvarol Lucának, nem fütyül neki. Luca viszont fütyül, énekel Pötyinek. Azonban amikor közelít Luca, Pötyi odacsíp neki egyet. Össze vagyok zavarodva... fogalmam sincs, hogy most ki kivel van...:oops:

Hát ilyenek a férfiak :P Szerintem nincs gond nálam is vannak ilyen napok mikor a hím inkább el van magának, valamikor meg rá jön akkor nem hagyja békén a tojót.

Hozzászólás 2012 feb. 29, 11:18 
Cingiii írta:
Klári, vegye külön őket, s a két kalitot tegye egymás mellé... Majd mikor már nagyobb lesz a tojó, tegye össze őket megint. :wink:

Köszi!!! Írtam még lejjebb, nézzél rá arra is légyszi...

Hozzászólás 2012 feb. 29, 11:14 
Klári, vegye külön őket, s a két kalitot tegye egymás mellé... Majd mikor már nagyobb lesz a tojó, tegye össze őket megint. :wink:

Hozzászólás 2012 feb. 29, 11:10 
Köszi a választ!
Szerinted akkor inkább vegye külön őket pár hónapra? 2011. augusztusi a kislány....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára chiara111 2012 feb. 29, 11:16-kor.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 28, 17:42 
chiara111 írta:
Ne haragudjatok, gondolom, kicsit hülye a kérdés, de hát ez van...

Nem, nem hülye a kérdés. A gond az, hogy túl korán kerültek össze. A lánynak legalább egy évesnek kell lennie, hogy ne legyen gond, de még az sem lenne baj, ha annál is idősebb lenne. Szvsz.

Hozzászólás 2012 feb. 28, 17:09 
Sziasztok!
Ismét egy kérdésem lenne... A barátnőmnek van egy fél éves tojó, illetve egy másfél éves hím nimfa papagája. Pár nap után összebútoroztak, és imádják egymást... szó szerint... a fiú mindig a kislányon szeretne lenni... Nem gond az, hogy a kislány még csak fél éves? Nyilván semmi odu, semmi ilyesmi gondolat nincs addig, mig a lány nem lesz legalább másfél, két éves... Nem árt ez az örökös zaklatás a lánynak? :oops:
Ne haragudjatok, gondolom, kicsit hülye a kérdés, de hát ez van...

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 26, 15:04 
Sajnos lutinoban tényleg sok a rossz minőségű madár. Viszont egy kis keresgélés után lehet találni jó minőségűeket is. A baj tényleg ott kezdődik, mint a többi fajnál (pl hullámos, kecske). Nagyon sok lett az aki állítólag madártenyésztő, de csak felhalmozza a rengeteg madarat és szaporítja őket a pénz miatt (hozzáteszem, hogy én se tartom magam tenyésztőnek igazán pedig nem ez a módszerem). Ugyanis ezt tenyésztésnek annyira nem nevezném. Engem is már párszor megszóltak, hogy miért nem veszek egy fajból sokat, hogy megérje tartanom őket és ne csak a pénzt vigyék. Vagy éppen csak eltartsák magukat. Csakhát én azért tartok madarakat, mert tetszenek és szeretek velük foglalkozni. A lényeg, hogy azért még lehet találni szép madarakat ha körbenéz az ember.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 26, 12:51 
Szia Ilona!

Elég nehéz kérdés... Ha pl börzén keresgélsz, lehet találni nagyon jó minőségű nimfákat is. Tény, hogy az itteni madarak elég nagy része gyenge minőségű. Főleg a testmérettel vannak bajok. Meg az általad is említett tollszerkezeti hibákkal. Legtöbben azért raknak össze lutinót-lutinóval, hogy termeljenek a kupeceknek. Mert az, tarkó tollak nélkül is átveszi őket. Jobb áron, mint a normál színű madarakat. Viszont a gond ott kezdődik, hogy ezekből a "hibás" madarakból elég sok jut ki "magán emberekhez" is, ahol újra szaporodnak és keverednek... Majd ismét a börzékre kerülnek.

Hozzászólás 2012 feb. 26, 10:06 
Szeretném tudni a véleményeteket,tapasztalatotokat,mennyire rossz a nimfaállomány tollminősége.Nincs még tapasztalatom velük kapcsolatban,most szereztem volna be egy párt,de amit hoztak inkább nem.Lutino pár volt,színre szép,de mindkét madár fejtetője kopasz.A tenyésztő először azt mondta vedlenek.Megnéztem "jó" szemüveggel,de egy tokot sem láttam a fejükön.Amikor szóvá tettem egyből felajánlotta,hogy elviszi.Beszélgettünk és elmondta,hogy a lutinók ilyenek,tollhiányosak,de a fiókák mindig szépek voltak.Mondtam,hogy szét kéne őket szedni és vadassal,vagy gyöngyössel összetenni.Szerinte nem kell, minden idősebb nimfa kopaszodik.Tud olyan tenyésztőről akinek 30 pár nimfája is van,az idősebb nimfái is szép fiókákat hoznak,pedig már igen csak kopaszodnak.Sok madarat tartottam már az életemben,de mindig vigyáztam arra,hogy jó helyről szép egészséges madarakat vegyek.Tudom,hogy új forma,vagy szín rögzítéséhez bizonyos mértékig szükség van beltenyésztésre,de ez nem lehet indok arra,hogy genetikailag hibás madarak tömkelegét "állítsa elő" egy tenyésztő.
Legalább is én így gondolom.Nem vagyok tenyésztő,csak kedvtelésből tartom őket,de ha már meg vannak azt is szeretem élvezni ahogy a fiókák cseperednek.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 25, 22:23 
david írta:
Bajuk lenne a nimfáknak ha meleg fűtött helyről kivinném egy fűtetlen helyre elpusztulnának vagy valami bajuk lenne?

Igen.

Valódi név: Dávid

Hozzászólás 2012 feb. 25, 22:18 
sziasztok
Bajuk lenne a nimfáknak ha meleg fűtött helyről kivinném egy fűtetlen helyre elpusztulnának vagy valami bajuk lenne?

Hozzászólás 2012 feb. 19, 11:18 
Én is tojónak nézem/vélem, általában csak rikácsol, míg a lutinó hím, szép dallamosan énekel...

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 19, 9:37 
Szia Cingi!

Tojónak nézem. Azt, hogy mitől világosodott ki,nem tudom. Általában első vedlésre még nem, de a többinél inkább egy halvány árnyalattal sötétedni szokott a színűk, vagy nem változik.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 232  Következő