Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 513 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2012 máj. 8, 22:39 
Kanike írta:
tasi írta:
Endroo írta:
Rendes voltakitől vettük mondta,hogy vigyük vissza és hát vissza is vittük. Hát hasmenése is volt meg meg volt ott dagadva neki tolla se volt ott ("seggénél") meg ment aztán orron esett meg ilyenek.. Vagy is "ment" nem nagyon ment nem tudott..

Rendes... :evil:
Ez volt a minimum amit megtehetett. :?
Ez tényleg gáz nem értem hogy adhat el valaki ilyen rossz állapotú madarat. :evil: A többi madár rendben van?

Hát odúból lett kivéve meg már sötétedett. Vissza fizette árát meg minden rendes volt szerintem nem direkt csinálta nem tudom.A többiek jól vannak elvileg. Amúgy annyira sajnáltam mikor szegény csak lógott a dróton a párja meg dörzsölöszködött hozzá meg minden :( Amúgy szemét dögök :evil: balról sárga kissándor pár van jobbról meg Nimfa pár.. na hát ha csak a drót közelébe mennek egyből át csípnek .. :? Nincs dupla drót. Lemezet ha 1métertől felfele tennék oldalra az jó? vagy az aljától teljesen fel?

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2012 máj. 8, 6:35 
tasi írta:
Endroo írta:
Rendes voltakitől vettük mondta,hogy vigyük vissza és hát vissza is vittük. Hát hasmenése is volt meg meg volt ott dagadva neki tolla se volt ott ("seggénél") meg ment aztán orron esett meg ilyenek.. Vagy is "ment" nem nagyon ment nem tudott..

Ez tényleg gáz nem értem hogy adhat el valaki ilyen rossz állapotú madarat. :evil: A többi madár rendben van?

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2012 máj. 7, 23:43 
Endroo írta:

Hozzászólás 2012 máj. 7, 22:05 

Hozzászólás 2012 máj. 7, 20:41 
A két párt ne hagyd együtt mert ha odút is kapnak könnyen harc és sérülés lesz a vége.
Hogy nem repült azonnal ,nem jelenti azt hogy nem tud csak épp új helyre került és még lehet hogy sokkos állapotban volt. Pláne ha tényleg tojni készült a régi helyen. Ha valóban tojás van benne akkor kb a has középtől egészen a kloákáig feltűnően dudorodik,nehéz eltéveszteni.
Odú méret nálam 20x25x50 de van akinél rozella odúban költenek. Szerintem jobb nekik a mélyebb odú.

Hozzászólás 2012 máj. 7, 15:33 
Sziasztok! Tegnap 2pár 3 éves Pyrrhura molinea(nem tudom, hogy kell írni :oops: ) tulajdonosa lettem. A gond(nem tudom,hogy az-e): srác az odúból vette ki őket már ,mert ha kijöttek egyből mentek vissza azt hittem,hogy ennyire félnek csak és hát tojás nem volt az odúban. Szépen el hoztuk haza őket betettük a 2pár 1 helyre és olyan mell magaságba lettek kiengedve szállító ketrecből és az egyikük a földön landolt egyből csak mászott a dróton .. :? (Ez most elég gáz lesz nem tudom mi a neve ahol "kakil" esetleg most nevezhettném "seggnek"?) Na szóval a "segg" körül tiszta ürülék és hát annyira nem is tollas ott és mintha kicsit meg is lenne neki dagadva mintha tojása lenne. A másikuk is csak a dróton lógott őneki nem láttam milyen ott a "segge" körül szerintem pont ők a 2 tojó. Tegnap este volt ez elvileg ma még nem tojt le ha egyeltalán tojásosak . Jaa meg elvileg ma tesszük fel nekik csak az odút . Ha valamit tudnátok mondani,hogy mitcsináltjak vagy,hogy nem-e betegek ők ketten vagy akármi akkor szívesen meg hallgatom :) Illetve odú méretet írjatok :)

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 ápr. 29, 21:31 
Köszi Kanike, meglátom milyet sikerül szereznem. A csevegős topikba mindjárt felrakom a kalitka vázlatát, és ha van észrevételed, véleményed, szívesen várom. Ahogy mindenkiét:)

Hozzászólás 2012 ápr. 28, 17:59 
gaborka írta:
Sziasztok!
Egy pár tűzfarkú beszerzése előtt állok, csak előbb helyet kell nekik csinálnom. A kérdésem az lenne, hogy 1.2es drotbol font, 20x20 lukmeretu háló megfelelő-e nekik. És hogy ugyanez jó-e a kecskéknek is?
Szia nálam 1.4 a drótvastagság ebben még nem tudtak kárt tenni a tűzfarkúak.
A kecskéknek jó az 1.2 is szerintem.

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 ápr. 28, 16:47 
Sziasztok!
Egy pár tűzfarkú beszerzése előtt állok, csak előbb helyet kell nekik csinálnom. A kérdésem az lenne, hogy 1.2es drotbol font, 20x20 lukmeretu háló megfelelő-e nekik. És hogy ugyanez jó-e a kecskéknek is?

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2012 ápr. 9, 19:52 
Szia Kanike!
Igen,azt mondta,hogy olyan szülőktől van,amitől csak a tojó lehet vadszínű,lehet, hogy nem egyértelműen fogalmaztam.
Mindegy mert lehet,hogy át.....szott.Akkor igen mérges lennék,ha itthon várta volna egy kisfiú. :evil:
Igen úgy értettem,hogy vadas és hypoxantha.
Jojo innentől kezdve egy szavát sem lehet elhinni a kedves tenyésztőtársunknak,tehát a többit is csak hasraütésszerűen mondta.Végül is 50% az esély rá,hogy eltalálja! :lol:

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2012 ápr. 9, 18:16 
Ha valaki nem ismeri a hím és a tojó viselkedését, akkor a tök egyforma madarakat csak profi tudja megkülönböztetni.

Mikor a 4 fiatalom felvette a szülők színeit ( mert eleinte igenis van eltérés!) fél év után küllemre a 6 madaramat abszolút nem tudtam megkülönböztetni.( na az is igaz, hogy minden vagyok csak profi nem. :oops: )
Ha nem vizsgáltattam volna be a fiatalokat biztos nem tudtam volna őket megkülönböztetni.
Egyforma küllem, színezet, egyforma viselkedés...szóval szerintem mindegyik lehetett volna minden...majd talán 10 év múlva sikerül megállapítani. :)

Hozzászólás 2012 ápr. 9, 7:58 
Szia megkerestem a régi levelezésünket,és ott azt írod a tenyésztő szerint olyan párosításból van a madár, ahol csak a tojók lehetnek vad színűek.
Én erre azt írtam hogy szerintem ilyen párosítás nincs és ezt továbbra is így gondolom.

mona76 írta:
Tudod annak idején írtam,hogy a tenyésztő azt mondta,hogy tojó egy hypoxanhta és molinae párostól,(tehát hordozó)
hypoxanhta= színmutáció, molinae= fajnév
Ha azt akartad írni hogy hypoxantha hím x vad színű tojó, ebben az esetben a madarad hím.

mona76 írta:
Amúgy a tenyésztő még azt is mondta,hogy a testvéreivel összevetve a méreteit,abból is látszik,hogy tojó.

Én erre nem sokat adnék.

Hozzászólás 2012 ápr. 8, 22:20 
Tudod annak idején írtam,hogy a tenyésztő azt mondta,hogy tojó egy hypoxanhta és molinae párostól,(tehát hordozó).De azt mondtad,hogy ez lehetetlen,mert vagy nem hordozó,vagy nem tojó!Amúgy DNS vizsgálatot nem csináltatott se ő,se azóta én.Igazából eredetileg nem is akartam neki párt,mert olyan könnyen szelídült,hogy úgy döntöttünk,hogy legyen egy igazi családi papink a többi közt.Ezért nem volt fontos annyira a neme.Amúgy a tenyésztő még azt is mondta,hogy a testvéreivel összevetve a méreteit,abból is látszik,hogy tojó.Sötétkék gyűrűje van.
Kép

Kép

Hozzászólás 2012 ápr. 8, 14:15 
mona76 írta:
De akkor lehet az is,hogy hím?Tudod amikor vettem azt mondta a tenyésztő,hogy tojó!(Azt hiszem ezt már beszéltük. :oops: )
Valamit ennek a fórumnak az elején írtál a táncolásról,vagy azt tojók csinálják? :roll:

A táncot mindketten előadják,a hím sűrűbben. Mi alapján mondta a tenyésztő hogy tojó?
jojo írta:
De nálam a hím nem ereszkedik le odáig, hogy elfogadja a tojótól a kaját

Vagy csak úgy látod hogy mindig a hím etet. Nálam is csak ritkán történik fordítva,és csakis költés előtt.

Hozzászólás 2012 ápr. 8, 14:13 
OKÉ!
Akkor még mindig lehet,hogy tojó.Amúgy a viselkedése is inkább egy "hisztis nőé"! :D

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2012 ápr. 8, 11:39 
Nálam csinálják a táncot mindketten, elég jól- szinkronban.Muris látvány.
De nálam a hím nem ereszkedik le odáig, hogy elfogadja a tojótól a kaját Ő csak "tömni szeret" :D

Hozzászólás 2012 ápr. 8, 11:06 
De akkor lehet az is,hogy hím?Tudod amikor vettem azt mondta a tenyésztő,hogy tojó!(Azt hiszem ezt már beszéltük. :oops: )
Valamit ennek a fórumnak az elején írtál a táncolásról,vagy azt tojók csinálják? :roll:

Hozzászólás 2012 ápr. 8, 9:15 
Szia! Igen 1 évesen ivarérett,és valószínűleg azt teszi amire gondolsz,visszaöklendezi a táplálékot majd vissza nyeli. Ha lenne párja akkor őt etetné meg vele. (Nálam is néha oda vissza eteti egymást a hím és a tojó)

Hozzászólás 2012 ápr. 8, 7:59 
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek,hogy észrevettem amikor tegnap kiengedtem Mollyt (molinae) és egy kis csíkos napraforgóval csemegéztettem,hogy utána elkezdte nyújtogatni a nyakát és mintha öklendezni akarna.
Elvileg kislány és mostanra egy éves.Párja még nincs.Amúgy már szelíd lehet simogatni,és az ujjamra száll ha hívom.A tojóknál,hogy ivarérettek lesznek?

Hozzászólás 2012 márc. 3, 11:11 
Nehéz jó tanácsot adni. Ez lehet egyed függő is,és a tartási körülmények is befolyásolják.
Az enyémeknél nem tapasztaltam ilyesmit mert mindig párban voltak így 90%-ban egymással vannak elfoglalva,de ettől még kéz szelídek lettek és nem vadak. Nem is nagyon érdekli őket a többi madaram amikor kint vannak. Nálad három faj van fajtárs nélkül.! Ráadásul ő egyedül külön. Az sem mindegy mekkora a helye,van e elég mozgástere. Ha túl kicsi,és nem érzi jól magát benne nem csoda hogy nem hajlandó vissza menni. Nálam 150h x 70sz x 100m helyen vannak párban, ez is inkább csak röp kalit,de ebben már azért jól érzik magukat,nincs rikácsolás,nincs hiszti,és nem kell őket vissza tuszkolni sem. Ha valamelyik megéhezik ez kb 2 óra kint lét után bekövetkezik,mennek vissza szépen maguktól mindketten,külön-külön soha.
Én azt mondom szerezz neki egy párt az sokat javíthat a helyzeten.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 513 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26  Következő