Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 márc. 17, 17:56 
Él a pici és kaja is van benne.
Adtam lágykaját.
Annyira bepörögtek tőle, hogy nekiálltak az újságpapírokat berángatni az odúba.
Asszem nem kísérletezek a lágykajával.
Mennyi lenne amúgy az adag? Én egy cseresznyényit adtam almás-gyárilágykaját papiból.
Sz

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2012 márc. 16, 10:59 
Pulipinty írta:
Én is ezt szuggerálom beléjük! :) Igen, ő a 3. pici. Este még világítottunk nekik kb 11ig, hogy etessenek, reggel meg 6 óra előtt fel lett húzva a redőny.

Azt szeretném még kérdezni, hogy a lágyeleséget (esetemben reszelt alma+ gyári lágykaja, ezen kívül főtt reszelt tojás) ha elhagyom az nagy gond-e? Én az első és a második pici megjelenésekor azonnal adtam nekik lágyat, rárontott a hím, megette de a kicsit nem etették. Most a harmadik esetében nem adtam lágyat és etetik. Szerintetek lehet összefüggés a dolgok között, vagy ez csak egy véletlen egybeesés és próbáljam meg adagolni? 1 kuka tojás van a tojó alatt és a kis fióka.

Szerintem nincs összefüggés,a lágyat ne hagyd el,reszelhetsz még bele répát,piskótát,szépiát,darált Máriatövis magot ha van. Az almát én külön adnám,mert reszelve nagyon hamar bebarnul és erjedésnek indul.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 16, 10:42 
Én is ezt szuggerálom beléjük! :) Igen, ő a 3. pici. Este még világítottunk nekik kb 11ig, hogy etessenek, reggel meg 6 óra előtt fel lett húzva a redőny.

Azt szeretném még kérdezni, hogy a lágyeleséget (esetemben reszelt alma+ gyári lágykaja, ezen kívül főtt reszelt tojás) ha elhagyom az nagy gond-e? Én az első és a második pici megjelenésekor azonnal adtam nekik lágyat, rárontott a hím, megette de a kicsit nem etették. Most a harmadik esetében nem adtam lágyat és etetik. Szerintetek lehet összefüggés a dolgok között, vagy ez csak egy véletlen egybeesés és próbáljam meg adagolni? 1 kuka tojás van a tojó alatt és a kis fióka.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 márc. 16, 10:21 
Pulipinty írta:
A pici életben van, és a válláig meg van tömve kajával. Csak így tovább katiszülők! 8)

Harmadikra (ha jól emlékszem) csak összejött nekik. Reméljük mostmár ki is tartanak majd.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 16, 10:15 
A pici életben van, és a válláig meg van tömve kajával. Csak így tovább katiszülők! 8)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 15, 18:22 
Ó, hát sajnálom! :( Talán a tavasz a napfény a zöldek meg a csíráztatott magvak meghozzák a párodnak a sikert. Én is ezeket fogom adni majd nekik. Csak kéne még egy hím...

Hozzászólás 2012 márc. 15, 18:04 
Szia!A lutinoX zöld párnál fogalmam sincs mi ez.Tavaly ősszel ugyanezt eljátszották hogy voltak alattuk tojik volt amelyik be se kötött,volt amelyik elkezdett kötni de megállt a kötés.Most egy volt ami kelt az is este kelt ki mert délután mikor néztem nemvolt alattuk semmi.Reggel mire mentem ki megörültem mert mert láttam a tojáshéjat darabokba csak mikor a tojó alatt megláttam az elpusztult kicsit na akkor ment el a kedvem.De ez van.Az tuti a hímmel van valami mert a tojó tavaly költött egy zöld hímmel és 3 fiókából 3-at nevelt.Még 1 lehetőségük van aztán meglátjuk mi lesz.Csak valami csodába bízok.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 15, 17:57 
Az lenne a jó ha már a szülei foglalkoznának vele. A hullámosokkal az a baj, hogy elég nagyok, a legkisebb is 1 hetes ha jól rémlik, és nemrég tapostak össze egy kicsit. :(

Ricsi: sajnálom a sikertelenséget! Mi lehet vajon az oka? Az egy kicsi mitől pusztult el? Etették őt?

Kanike: igen úgy egyen/lett! :)

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2012 márc. 15, 17:47 
Pulipinty írta:
És amikor most délután másodszor is ellenőriztem még nagyobbra volt kitömve! :) Na, hátha...
Csak előbújnak az ösztönök. :25:

Hozzászólás 2012 márc. 15, 17:46 
Sziasztok!Sajna nekem a lutino X zöld párosom alatt nemlett semmi.Vagyis egy kicsi kelt de az el is pusztult.A többi tojás kuka.A zöld párom alatt van 4 tojás de eddig nem néztem mi újság alattuk.Majd hétvégén azért megnézem a tojásokat.Elvileg 1 hét múlva kellene kelniük ha van szemes tojás.

Sajna Pulipinty hozzám nemtudod hozni mert mint írtam nincs kicsi nálam se.Ha lennének picik elhozhattad volna.Egy próbát megért volna.Mint írták próbáld meg a hullikhoz betenni hátha etetik a kicsit.Nagyon sok választásod nincs sajna.Én szurkolok neked.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 15, 17:40 
Nem akarom elkiabálni, de amikor délelőtt a picit meg akartuk etetni legnagyobb meglepetésünkre meg volt etetve! És amikor most délután másodszor is ellenőriztem még nagyobbra volt kitömve! :) Na, hátha...

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 márc. 15, 9:58 
Pulipinty írta:
Hát ma reggelre kikelt a harmadik kicsi is. Az öröm helyett majdnem sírtam, mikor megláttam. :(

A hullámosok talán etetnék... ha nem mered ismét megpróbálni az etetést, akkor nézzük meg a dajkamadarak mit csinálnak vele. Persze csak ha jobb lehetőség nincs.....

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 15, 9:45 
Sziasztok!
Hát ma reggelre kikelt a harmadik kicsi is. Az öröm helyett majdnem sírtam, mikor megláttam. :(
Nincs valakinek Ricsi vagy Attila a közelben katalin fészekalj, ahová be lehetne társítani őt? Egészséges, lakásban tartott madarak. Pécelen az M0ástól 1 percre lakunk. A számom: 20/384 53 29

Warhawk: a második etetés egy kicsit talán túl híg is lett. De a kicsi gyenge volt és picit hideg is, nem is kepesztett úgy és nem is tartotta magát. Ő gyenge volt, mi meg bénák. :(

André: köszönöm a felajánlást, ha pénteken még élni fog beugrok hozzád a boltba.

Attila: rendben, megvárjuk amíg teljesen kiürül a begye. De annyira nem szerettem volna harmadszor is nekifutni ennek a folyamatnak...

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 15, 9:32 
Pulipinty írta:
Etettük aztán egyszer csak elkezdett tátogni, egy pillanat alatt elfehéredett a teste és aztán már nem mozdult. Megfulladhatott? Egy szívószálat hegyeztünk ki apró kanál félére, és ő ráharapott és onnan kiharapdálta a kaját, nem mi nyomtuk bele fecskendővel. Ha a saját tempójában ette le a kanálkáról, akkor nem nyelhette félre, vagy mégis? :(

Azt kell mondjam, hogy valószínűleg igen. De egy ilyen pici madarat nagyon nehéz etetni. Még gyakorlott tenyésztőknél is megvan a kockázata, hogy mellényel. Az egyetlen ilyen pici (korú, méretű) madarat amit láttam kézzel etetni, azt szemcseppentővel etették. Milyen arányban hígítottad a nevelőtápot? Nem volt esetleg egy kicsit sűrű?

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2012 márc. 14, 23:38 
Szilvi!
Egy ilyen kicsi madárhoz még a fecskendő a célszerűbb.
Ha Pesten jársz a bolt felé szólj és adok neked párat amivel könnyű etetni.
A címet itt találod: www.galamb.hu

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 márc. 14, 23:31 
Sajnálom!
Csak akkor etess legközelebb ha teljesen üres a begye,3-4 óra ahogy Warhawk is írta.Valószínűleg félre nyelt,ha tátogott.Etetéshez inkább kávéskanalat használj v alakba meghajtva az elején.
Ne vedd el a rossz tojást sem mert akkor legalább bent ül a tojó és melegíti ha nem is eteti a következő picit.
A kis papeszoknak ahogy nőnek úgy nő a hangjuk is.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 14, 22:23 
Nálatok a kis katiknak milyen hangja van? Ezeknek alig volt, szinte semmi.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 14, 22:08 
Vége, elpusztult. :(
Mikor másodszor kivettem etetni eléggé gyenge volt, nem nagyon tartotta magát már, és nem is volt valami meleg, a begye ürült, tehát az etetésre fel volt készülve, talán. Etettük aztán egyszer csak elkezdett tátogni, egy pillanat alatt elfehéredett a teste és aztán már nem mozdult. Megfulladhatott? Egy szívószálat hegyeztünk ki apró kanál félére, és ő ráharapott és onnan kiharapdálta a kaját, nem mi nyomtuk bele fecskendővel. Ha a saját tempójában ette le a kanálkáról, akkor nem nyelhette félre, vagy mégis? :(
Még 3 tojás van alatta, 2 kuka, 1 pirosas az egyik legkukábbat kivettem, de nem tudom a másik kukást is kivegyem-e? És ha csak a piros belsejű tojás lenne alatta ha az kikelne esetleg, akkor hátha foglalkozna vele?
Amúgy ez annyira rémesen rettenetes dolog........ :cry: :cry: :cry:

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 márc. 14, 21:32 
Szerintem így nagyobb az esély,mint a hulik alatt.
Én egyszer aranymellű asztríldot etettem 4 napig mire a szülők elkezdtek etetni.
Arra figyelj,hogy ne levegőt nyeljen mert ha jól látom több a levegő a begyében mint a kaja.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 14, 19:42 
Tekintve, hogy a madár igencsak pici, napi 5 alkalommal kellene megetetni. Éjszaka nem, de kora hajnalban már igen, utána 3-4 óránként estig. Remélhetőleg közben a szülők is "észbe kapnak". A 3-4 óra arra elegendő lesz, hogy kiürüljön a begy és talán a türelmetlen kajakunyeráló hangjára reagálnak majd a szülők......

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 109  Következő