Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 ápr. 1, 18:19 
benyaa írta:
a kcsik kb. 1 hetesek mindkét pár otthagyja a kicsit. miét lehet ez?? pedig lágykaját mindent kapnak

Ahogy Tamás is mondta valószínűleg túlpörögnek. Én is pont így jártam, simán otthagyták a kicsiket (kézzel neveltem utána őket -- szerencsém volt, sikerrel). Igazából lágykaja nélkül is fel kell tudniuk nevelni a kicsiket, szóval ha kikelés után adod és nem túl sokat adsz nekik, akkor nem lesz gond.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2012 ápr. 1, 14:31 
Helló benyaa!

Pont az lehet a baj, hogy túl sok lágy kaját kapnak, ezért túlpörögnek. Otthagyják a fiókákat/tojásokat és új költésbe kezdenek. Próbál ki úgy, hogy nem adsz nekik lágy kaját. Csak akkor, amikor már az első fióka kikelt!

Hozzászólás 2012 márc. 31, 20:00 
Üdv!
Két pár nimfámnál is észrevettem hogy kiköltik a fiókákat és mikor a kcsik kb. 1 hetesek mindkét pár otthagyja a kicsit. miét lehet ez?? pedig lágykaját mindent kapnak

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 márc. 31, 13:16 
Ide is írok már, hátha van aki nem olvassa a keres-kínál fórumrészt.

Keresek egy foltos és egy folt nélküli hím nimfát. Az egyik tojóm hófehér folt nélküli, a másik babos. Ha valakinek lenne eladó madara, kérem jelezze már pü-ben. Pestről le tudom hozni.
Köszi. :wink:

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 márc. 27, 20:45 
Sol írta:
Sziasztok!

Ma,mikor takarítottam a picikéket, sajnos azt vettem észre,hogy a 2 legkisebb 1 hetes fiókák elpusztultak :cry:
Így maradt az egyik oduban 2 "picur", a másikban pedig 3. Miközben csináltam nekik a keveréket,hát azt látom, hogy a szülők egyike a másik oduban lévő picikéket etetik.
Bár amikor a másik hím észrevette ezt, akkor rögtön el is zavarta onnan.
Ez normális, hogy a másikét is eteti?

Normálisnak annyira nem normális, de nálam pl átment a hím kotlani a másik tojásokra amíg a sajátján a tojó ült. Persze az már csak 2 üres tojás volt amit a tulajok ott hagytak. Közben érdekesség, hogy volt 2 fióka az oduban amit a rendes szülők etettek is. Mondjuk amint észrevettem véget is vetettem azért ennek az akciónak. :)

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2012 márc. 26, 17:37 
Sziasztok!

Ma,mikor takarítottam a picikéket, sajnos azt vettem észre,hogy a 2 legkisebb 1 hetes fiókák elpusztultak :cry:
Így maradt az egyik oduban 2 "picur", a másikban pedig 3. Miközben csináltam nekik a keveréket,hát azt látom, hogy a szülők egyike a másik oduban lévő picikéket etetik.
Bár amikor a másik hím észrevette ezt, akkor rögtön el is zavarta onnan.
Ez normális, hogy a másikét is eteti?

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 25, 17:31 
Grat! Reméljük lesz még pár tojás és szépen foglalkoznak is velük.

Valódi név: Zsolt

Hozzászólás 2012 márc. 25, 15:58 
Téma: Nimfapapagáj

adam92 írta:
Mortiga írta:
Gondolkodtam 2 nimfa pár összeállításán, de nem tudom mi lesz belőlük. :) Nehéz lesz találni sztem. Így néznének ki:
1. pár: opalin lutino hím és opalin tojó
2. pár: fehér arcú lutino hím és fehérarcú tojó
Esetleg harmadiknak vmilyen fallow pár még elférne. Csak hely legyen. :D
Vélemény?

Szia Ádi!

Én is így kezdtem, de én a költséghatékonyabb módszert választottam ;)
Szerintem nem lenne rossz ötlet egy , ino (és gyöngyös, tarka, fahéj) hordozó hímet beszerezni és mellé egy lutinó tojót... és a fiókák közül a lutino hímeket meg megtartod... Ugyan ez a módszer a FA-nál is.
Nekem sikerült Monoron vennem ha minden igaz egy ivarérett FA vadas (ino, tarka, gyöngyös hordozó) hímet ami össze is állt egy FA tarka gyöngyös tojóval... Remélem nemsokára letojnak :D

A fallow hím - albínó tojó párom nagyon odúzik ... Szerintem hamarosan letojnak, fallow hordozó fiókában tudok majd segíteni.

Az a baj, hogy a hordozókban azért nem gondolkodtam annyira, mert mindenki azt mond amit akar. Az meg nem biztos, hogy itt találok olyat akinek van megfelelő madara. Pedig a kedvezőbb megoldás ugye tényleg az lenne. Fallow ügyben akkor majd lehet megkereslek meg van még1 jelöltem már a fórumról ha összejön nektek a költés. :)

Most néztem az odút letojt! :bounce:
Már egy tojás van...

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 25, 14:52 
Harcizeller írta:
Szóval furcsán viselkedik. Nem tudtam mire vélni, azt láttam, hogy rengeteget tollászkodik, mindig vakarózik, a feje örökösen hátul van a szárnya tövénél. Gondoltam nincs gond máskor is tollászkodott már... Igen ám, de elkezdett aludni nappal, amit azelőtt soha nem csinált... Fej hátra, fél lábát felhúzta, felfújta a tollait és aludt... Aztán vettem észre, hogy piros a csőre hegye...

Mindenképp vidd el orvoshoz, de ez nem fémmérgezésnek tűnik, ez vagy valami sérülés vagy fertőzés lesz, esetleg élősködő. Sajnos így kép alapján csak tippelni lehet, hogy mi a baja.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 25, 14:38 
Harcizeller írta:
Nem tudom ezt hová tenni, mert jelenleg iszonyat mód rettegek, nehogy valami baj legyen... Nagyon imádom ezt a madarat, és félek, hogy valami baja lesz. Állandóan vakarózik, félek, hogy máshol is ilyeneket művel. Hétfőn viszem állatorvoshoz, viszont nála nincs röntgen, nem tudom, hogy fémmérgezést kaphatott -e...
Linkelem még egyszer, ez a gond: http://noob.hu/2012/03/24/DSC08551.JPG

Úgy néz ki mintha valami sérülése fertőződött volna el, de lehet csak a betadin miatt olyan. Nem tudom mennyit csal a kép és mennyire súlyos. Az is lehet, hogy valami élősködő miatt vakarózik és lesz sebes. Mindenképpen vidd el hétfőn a dokihoz, az lesz a legjobb.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 25, 14:34 
Mortiga írta:
Gondolkodtam 2 nimfa pár összeállításán, de nem tudom mi lesz belőlük. :) Nehéz lesz találni sztem. Így néznének ki:
Vélemény?

Szia Ádi!

Szerintem nem lenne rossz ötlet egy , ino (és gyöngyös, tarka, fahéj) hordozó hímet beszerezni és mellé egy lutinó tojót... és a fiókák közül a lutino hímeket meg megtartod... Ugyan ez a módszer a FA-nál is.
Nekem sikerült Monoron vennem ha minden igaz egy ivarérett FA vadas (ino, tarka, gyöngyös hordozó) hímet ami össze is állt egy FA tarka gyöngyös tojóval... Remélem nemsokára letojnak :D

A fallow hím - albínó tojó párom nagyon odúzik ... Szerintem hamarosan letojnak, fallow hordozó fiókában tudok majd segíteni.

Az a baj, hogy a hordozókban azért nem gondolkodtam annyira, mert mindenki azt mond amit akar. Az meg nem biztos, hogy itt találok olyat akinek van megfelelő madara. Pedig a kedvezőbb megoldás ugye tényleg az lenne. Fallow ügyben akkor majd lehet megkereslek meg van még1 jelöltem már a fórumról ha összejön nektek a költés. :)

Valódi név: Fruzsina

Hozzászólás 2012 márc. 24, 23:32 
Üdvözletem!
Bocsánat, ha a következő írás sablonos lesz esetleg, de nem olvastam át alaposan ezt a fórumrészt, nagyon hirtelen regisztráltam és írtam ide.

Még tavaly novemberben vettem tenyésztőtől egy hím nimfapapagájt. Tudni kell róla, hogy nagyon szelíd és imádja a simogatást. Elhalmozom minden jóval, mindig szabadon van, mászkálhat kedvére, persze vigyázunk rá.

Amióta megvan, mindig egy adott magkeveréket kapott, ugyan azon csapvizet stb... Szóval semmi változás nem történt az étrendjében. Én is sokat voltam itthon (egyetemista lévén, hétfőtől csütörtökig albérletben lakom, aztán megyek haza), de mostanában az említett napokon a családom vigyáz a madárkára, akik ugyan olyan jól bánnak vele.

Szóval, tegnap észre vettem, hogy a kismadárka gubbaszt, nem énekel, nem hiperaktív, nem mozgékony. Szóval furcsán viselkedik. Nem tudtam mire vélni, azt láttam, hogy rengeteget tollászkodik, mindig vakarózik, a feje örökösen hátul van a szárnya tövénél. Gondoltam nincs gond máskor is tollászkodott már... Igen ám, de elkezdett aludni nappal, amit azelőtt soha nem csinált... Fej hátra, fél lábát felhúzta, felfújta a tollait és aludt... Aztán vettem észre, hogy piros a csőre hegye... Megszemléltem a szárnyát és ezt láttam (betadinnal be lett kenve, a barna folt az az. a kép készítése után megint be lett kenve. http://noob.hu/2012/03/24/DSC08551.JPG ) A furcsa, hogy néha mászkál, csipked, szokásosan megtámadja a telefon nyakba akasztós zsinórját stb, viszont utána begubózik és csak annyit szeretne, hogy simogassam a kis fejét. A hangját egész nap nem hallottam, nem fütyül, csak néha ad ki halk csippantást.

Nem tudom ezt hová tenni, mert jelenleg iszonyat mód rettegek, nehogy valami baj legyen... Nagyon imádom ezt a madarat, és félek, hogy valami baja lesz. Állandóan vakarózik, félek, hogy máshol is ilyeneket művel. Hétfőn viszem állatorvoshoz, viszont nála nincs röntgen, nem tudom, hogy fémmérgezést kaphatott -e...
Linkelem még egyszer, ez a gond: http://noob.hu/2012/03/24/DSC08551.JPG

Valódi név: Zsolt

Hozzászólás 2012 márc. 24, 22:00 
Vélemény?

Szia Ádi!

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 márc. 24, 16:04 
Lacrimosa írta:
nem, a hullámos nem fér ki rajta semmiképp, de nem tudom mennyire kezdik ki, mennyire csipkedik szét, mert ugye PVC bevonatú. A nimfák nem piszkálják, és egy kis sanyit is probléma nélkül visszatart, legalábbis az enyém nem csípi szét, tehát erősnek erős.
Az ára azt hiszem 300-360 ft volt métere, 3 éve, de tavaly is ennyi volt azt hiszem, mikor a tengerészek ketreceit csináltam belőle..

Köszönöm szépen remélem találok ilyen fajtát.

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2012 márc. 24, 14:33 
nem, a hullámos nem fér ki rajta semmiképp, de nem tudom mennyire kezdik ki, mennyire csipkedik szét, mert ugye PVC bevonatú. A nimfák nem piszkálják, és egy kis sanyit is probléma nélkül visszatart, legalábbis az enyém nem csípi szét, tehát erősnek erős.
Az ára azt hiszem 300-360 ft volt métere, 3 éve, de tavaly is ennyi volt azt hiszem, mikor a tengerészek ketreceit csináltam belőle..

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 márc. 23, 16:28 
Lacrimosa írta:
Végre itt a tavasz. Néhány kép a volierben.

Kép

Szépek nagyon :wink: Na ilyen drótháló kellene nekem, mennyibe kerül métere? Ugye ez már elég erős, és nem is fér ki rajta a hullámos sem?

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2012 márc. 23, 13:47 
Végre itt a tavasz. Néhány kép a volierben.

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 22, 22:36 
Vélemény?

Valódi név: Krisztián

Hozzászólás 2012 márc. 20, 17:39 
Warhawk írta:
Sinó írta:
Sziasztok! Az létezik hogy 1 nap alatt kettő kicsi kell ki? Vagy én néztem el valamit? Tegnap még nem volt, mára már kettő lett! A tojó naponta rakta a tojásokat. Köszi

Az egy dolog hogy naponta rakta, de ha nem ült el azonnal rajtuk, akkor akár három is kikelhetne egyszerre egyazon napon. Vagy az összes, de persze azért olyan nem sűrűn fordul elő :D

Ok köszi! Akkor nem én néztem el a dolgokat!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 20, 17:36 
Sinó írta:
Sziasztok! Az létezik hogy 1 nap alatt kettő kicsi kell ki? Vagy én néztem el valamit? Tegnap még nem volt, mára már kettő lett! A tojó naponta rakta a tojásokat. Köszi

Az egy dolog hogy naponta rakta, de ha nem ült el azonnal rajtuk, akkor akár három is kikelhetne egyszerre egyazon napon. Vagy az összes, de persze azért olyan nem sűrűn fordul elő :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 232  Következő