imi89 írta:
sziasztok.
Tothdaniel nem véletlenül az én tojómat fényképezted le?

Ugyanígy néz ki egy tojóm mint neked a a 4.-ik képen.
Nekem már egyszer leírták h mi a megnevezése a színnek,de hosszú is,meg bonyolult.Arra emlékszem h: 2-es típusú, sárga arcú ....... tovább nem emlékszem

Az egyébként miért van h az ilyen színű tojómat bármilyen színű hímmel rakom össze.......mindig a hím színét öröklik az utódok? volt már vadas zölddel....ott 2 fészekaljat nevelt és mind a 12 vadas zöld lett. Most 1 kék-fehér tarka hímmel van és most is ugy néz ki h csak az apa színe jelenik meg az utódokon.MIvel tegyem párba h esetleg hasonló színű utódok is legyenek? ( persze azon kívül ,h egy ilyen színű hímmel rakjam össze)

Ez érdekes, hogy ugyanígy néz ki.

Hát talán leírja valaki, ha tudja, hogy mi pontosan a neve...

Hát a kérdésedre nem tudok biztos választ adni. De megnézem, most milyen színű fiatalok vannak nála, bár az a gond, hogy nálam többen vannak egy helyen, így aztán biztosra nem tudom megmondani, hogy a fiatalok apja milyen színű...
Egyébként gondolom a genetika miatt lehet. Valószínűleg ez a szín recesszíven öröklődő tulajdonságokból adódik össze, így ezért nem lesznek ilyen színűek a fiatalok... De ezt is akkor lehet pontosan megnézni, hogyha tudjuk már a szín teljes nevét...