Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Cséplő Dániel

Hozzászólás 2012 ápr. 30, 9:00 
eszterolajos írta:
Túl szellős a fészkelőhely, az elejét 2/3 részig zárd le, vagy teljesen és egy 32 mm.-es bebújónyílást tegyél a felső harmadba, az ülőrudat is rakd feljebb ( 2 cm.-re a bebújó nyílás alsó széle alá ).. ...kicsivel több kb. 1 maroknyi fűféle, ( akár friss is lehet) és megszűnik a fészekdúlás.

Kellemes időtőltést a madarakhoz.

köszönöm a tanácsot. két oldalt lezártam így nem fúj át a szél rajta. pár napra rá rakott is tojást rövid időn belül 5 ha jól számoltam (alig látok bele), ma már 3 fióka ki is kelt remélem megmaradnak.

egy elég hülye kérdésem is lenne:)
ugye a természetbe a madarak fészkelés idején visszatalálnak a fészekhez. ezen a ketrecen elég nagy ajtó van, ha én kinyitom és nem félelemből mennek ki akkor visszamennének a fészekbe? este úgy is mind a 2 bent ül.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2012 ápr. 25, 6:41 
Kovács Gyula írta:
Helló! Az érdekelne,hogy ha dupla költö kalit fala teljesen zárt legyen,vagy jo ha a két költöpár látja egymást. Drothálo-furnél legyen????

Szia !

Furnér legyen, mivel a költéskor így nem zavarják egymást.

Valódi név: Kovács Gyula

Hozzászólás 2012 ápr. 25, 6:25 
Helló! Az érdekelne,hogy ha dupla költö kalit fala teljesen zárt legyen,vagy jo ha a két költöpár látja egymást. Drothálo-furnél legyen????

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2012 ápr. 24, 12:34 
Szia,

még a hétvégéig hagyd fent, de takarítsd ki ha még nem tetted volna meg a kikelés óta.
Gratula egyébként, leld sok örömödet bennük.

Csaba

Valódi név: Nahaj Enikő

Hozzászólás 2012 ápr. 24, 11:48 
Üdv. mindenkinek!
Hát eljött a nap,hogy kirepültek a madárkák :D egy sötétebb és két világosabb színű. Első " költésünk " ezért bocs, hogy így lelkendezek. A költőfészket most már levegyem?

Hozzászólás 2012 ápr. 18, 17:17 
Hali!
Rendben akkor majd úgy csinálom, köszi.Rém kíváncsi vagyok milyenek lesznek a fiókák Henriknek narancsszínű a pofafoltja de a tojónak meg van halvány fekete pofafoltja. Még a végén teljesen madárbolond leszek. :lol: Eddig jól elvoltam a három akváriumommal de lassan dzsungelt csinálok a lakásból a családom szerint. :wink:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 18, 15:14 
Enikő:

ha most csináltatsz nagyobb kalitkát, akkor csak az eleje legyen nyitott, az oldalai és teteje zárt legyen. Sokkal nyugodtabbak lesznek dobozkalitban a madarak.
Sőt, ha az elején az alsó peremet megemeled, akkor még kevesebbet is fognak szemetelni.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 18, 15:12 
Szia Dalma,

ennyi infóból tényleg nagyon nehéz bármit is mondani.
Vedd a kezedbe és nézd meg van e bármilyen külsérelmi nyoma a betegségnek. Egészséges e a tollazata, vagy a kloákájánál össze van száradva stb. A hasán tapogasd ki a mellcsontját, élesen kiáll (sovány) vagy sem. Finoman a mellcsont és a kloáka közt szintén hogy nem e érzel tojást. (nem volt véletlenül tojás mostanában?)
Fontos lenne tudni mióta ilyen az állapota, hol tartod. Nem szellőzteted meg őket ebben a jó kis áprilisi időben?

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 ápr. 18, 13:06 
Szerintem az elől és hátul hálós, oldalt zárt a legjobb...
Amíg nem repültek ki a kicsik maradjanak abba, amiben voltak, nehogy az új hely miatt otthagyják őket. :D

Hozzászólás 2012 ápr. 18, 11:35 
Üdv. mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni, melyik jobb, ha oldalt zárt vagy nyitott ,úgy értem hálós a kalitka, a jelenlegi túl kicsi, főleg mert már 3 fióka van. Ez már biztos. :lol: Most bent vannak a szobában de ha kész lesz a nagyobb ketrec / mondjuk vasárnap / akkor ki tehetem a teraszra őket? Akkor lesznek 2 hetesek a fiókák.??

Valódi név: Pálvölgyi Dalma

Hozzászólás 2012 ápr. 18, 10:49 
Idézet:
Én sajnos nem ismerek ott dokit, de hátha a többiek tudnak valakit. Viszont ha pár órán belül nem kapsz választ, akkor vidd el az első dokihoz akihez lehet, mert ha már ennyire látszik, hogy gond van, akkor minnél gyorsabb segítségre lenne szükség.

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 ápr. 18, 10:48 
vadddalma írta:
Nem tudod, hogy Miskolcon van-e orvos, aki érthet hozzá?

Én sajnos nem ismerek ott dokit, de hátha a többiek tudnak valakit. Viszont ha pár órán belül nem kapsz választ, akkor vidd el az első dokihoz akihez lehet, mert ha már ennyire látszik, hogy gond van, akkor minnél gyorsabb segítségre lenne szükség.

Hozzászólás 2012 ápr. 18, 10:45 
Warhawk írta:
vadddalma írta:
Szegénykém nem eszik, nem iszik, csapzott a tolla, alig bír ugrálni és nagyon gyorsan veszi a levegőt.

Ennyi információból csak az egyértelmű, hogy tényleg komoly baja lehet. Nagyon nehéz távolról "megtippelni", hogy mi a baja egy madárnak (ez még a helyszínen sem könnyű néha), a legbiztosabb és a legjobb az lenne, ha el tudnád vinni egy hozzáértő állatorvoshoz. Ha rövid időn belül nem kap segítséget, minden bizonnyal el fog pusztulni. :(

Nem tudod, hogy Miskolcon van-e orvos, aki érthet hozzá?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 ápr. 18, 10:44 
vadddalma írta:
Szegénykém nem eszik, nem iszik, csapzott a tolla, alig bír ugrálni és nagyon gyorsan veszi a levegőt.

Ennyi információból csak az egyértelmű, hogy tényleg komoly baja lehet. Nagyon nehéz távolról "megtippelni", hogy mi a baja egy madárnak (ez még a helyszínen sem könnyű néha), a legbiztosabb és a legjobb az lenne, ha el tudnád vinni egy hozzáértő állatorvoshoz. Ha rövid időn belül nem kap segítséget, minden bizonnyal el fog pusztulni. :(

Hozzászólás 2012 ápr. 18, 10:37 
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem! Van két tojó zebrapintyem és az egyik beteg, de nem tudom, hogy mi a baja és hogy mit csináljak vele. Szegénykém nem eszik, nem iszik, csapzott a tolla, alig bír ugrálni és nagyon gyorsan veszi a levegőt. Valaki tudna nekem segíteni, mert nagyon aggódok!

Előre is köszönöm

IDRE tag
Valódi név: Viszmeg Zalán

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 20:29 
Endroo írta:
Az normális ha a fehér zebrapinty páromtól szürke fióka lett? :shock:

Igen. Az egyik nagyszülő visszaköszönt.

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 17:16 
Az normális ha a fehér zebrapinty páromtól szürke fióka lett? :shock:

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 12:58 
Rendben, várom a fejleményeket. :09:

IDRE tag
Valódi név: Törőcsik  Jánosné

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 10:16 
eszterolajos írta:
Szia Ágnes !

A kotláskor a tojás nem olyan könnyen hűl le. A mostani időjárási viszonyok mellett (1o - 12 C fok körűl) kell neki legalább egy óra, hogy 1 - 2 C fokot hűljön és ez sem árt az embriónak, tapasztalataim szerint már a hidegnek érzett tojásból ( kb 35 C fok) is kikelt a fióka. Persze rövid ideig volt ilyen alacsony hőfokon.
Ha a kezedben langyosnak érezted a tojást, akkor az kb, 4o C fok körűl volt tehát szerintem nincs vész, ha egy kicsit szellőznek a tojások, Ez az embrió fejlődéséhez amúgy is alapvető feltétel, de ezt sokkal jobban tudják a madaraid, úgyhogy ne féltsd őket.... tudják a dolgukat.

Tisztelt Lajos!
Letakartam őkelmüket,majd megírom mi lett a vége, azért örülnék ha lenne kicsi :wink:
Köszönöm mégegyszer:Ágnes

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 9:35 
Szia Ágnes !

A kotláskor a tojás nem olyan könnyen hűl le. A mostani időjárási viszonyok mellett (1o - 12 C fok körűl) kell neki legalább egy óra, hogy 1 - 2 C fokot hűljön és ez sem árt az embriónak, tapasztalataim szerint már a hidegnek érzett tojásból ( kb 35 C fok) is kikelt a fióka. Persze rövid ideig volt ilyen alacsony hőfokon.
Ha a kezedben langyosnak érezted a tojást, akkor az kb, 4o C fok körűl volt tehát szerintem nincs vész, ha egy kicsit szellőznek a tojások, Ez az embrió fejlődéséhez amúgy is alapvető feltétel, de ezt sokkal jobban tudják a madaraid, úgyhogy ne féltsd őket.... tudják a dolgukat.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 205  Következő